Menu

Hokej

Mistrovství světa žen do 18 let

Česko – Japonsko

3:1

konec (0:0, 1:0, 2:1)

13.01.2019, 05:00 • Obihiro arena, Japonsko • O udržení • Adam Joska (@AdamJoska2)

České hokejistky úspěšně zvládly klíčový zápas v boji o záchranu, porazily v něm Japonsko 3:1, čímž si zajistily účast i na dalším Mistrovství světa žen do osmnácti let. (06:53:50)

Konec zápasu.

59:28

Oddechový čas si vybírá česká střídačka.

59:28

59:28 Makoto ITOVÁ - 3:1

59:28

Japonsko právě vstřelilo branku!
Japonky se ani v závěru nevzdaly a dočkaly se snížení, k puku poskakujícímu v předbrankovém prostoru se dostala MAKOTO ITOVÁ a dorazilo ho za bezmocnou českou brankářku, která tak v samotném závěru přišla o čisté konto. Asistence: Kaho Suzukiová.

59:19

Pejšová musela být v pozoru hned po vhazování, dvakrát rychle po sobě úspěšně zakročila.

59:13

Nepřesná česká rozehrávka končí zakázaným uvolněním.

58:42

58:42 Natálie MLÝNKOVÁ - 3:0

58:42

Česko právě vstřelilo branku!
Češky jely aktivně napadat japonskou rozehrávku, což se jim vyplatilo a puk získala NATÁLIE MLÝNKOVÁ, která na první pokus nemířila přesně, k puku se ale po jeho odrazu od zadního mantinelu dostala znovu a už ho dorazila do odkryté sítě. Bez asistence.

58:11

Střelu Šigaové chytila Pejšová do lapačky a přerušila hru.

57:56

Šigaová se v českém obranném pásmu střetla s Kaltounkovou, která z tohoto střetu vyšla hůře a za doprovodu doktora pomalu míří na střídačku.

57:33

Japonská brankářka Sasakiová rovnou zůstává na střídačce, Japonky budou hrát v šesti a vhazovat se bude před českou brankou.

57:33

Oddechový čas si vybírá Japonsko.

57:18

Mlýnkové při střele z pravé strany sjel kotouč z čepele, Česko se alespoň nadále drží v útočné třetině.

56:12

Dýcková místo střely hned za modrou ještě přenechala puk za sebe spoluhráčce, Češky však rychle o útočné pásmo přišly.
Dnešní utkání sleduje 746 diváků.

54:51

Šigaová si vyjela s pukem z pravého rohu hřiště před bránu a chtěla ho zasunout k bližší tyči, tam byla připravená brankářka Pejšová, která o chvíli později přerušila hru.

54:06

Nahrávku mezi kruhy dostala Sasakiová, ta nedokázala poslat puk na bránu, na druhou stranu se ani Česku nepovedlo vyhodit.

52:51

Sražený kotouč při vyhození Česka skončil na české střídačce, vhazovat se bude ve střední třetině.

52:43

Vyloučení v týmu Česko (Martina Exnerová – 2 min., podrážení).

51:34

Pejšová si v pohodě pohlídala japonské nahození, jenže poté, když chtěla šetřit čas, zaváhala a dojíždějící Japonky měly šanci na dorážku, která naštěstí pro český tým nebyla úspěšná.

50:52

Mlýnkové ve středovém kruhu zůstal puk za hokejkou, rychle se pro něj vrátila a poté ho jen nahodila za bránu Japonska.

50:07

Dýcková si zamíchala s pukem a při tom prošla přes útočnou modrou, její zakončení zápěstím bylo ale sražené hodně vedle branky.

49:34

Japonky zastavil odpískaný ofsajd, to se nyní českému celku hodí.

47:08

Vyloučení v týmu Japonsko (Moeka Cucumiová – 2 min., podrážení).

46:39

46:39 Klára JANDUŠÍKOVÁ - 2:0

46:39

Česko právě vstřelilo branku!
České hráčky se mohou trochu více uklidnit, po rychlém přenesení hry vystřelila z levé strany od vrcholu kruhu KLÁRA JANDUŠÍKOVÁ, její střela letěla kolem bránící hráčky, Sasakiová ji tak zřejmě příliš neviděla a nestačila se přesunout k pravé tyči, u které puk skončil. Asistence: Karolína Sýkorová a Adéla Škrdlová.

45:43

Suzukiová pronikla s kotoučem do útočné třetiny a ze středu, kde byla sama obsazená, nahrála na pravou stranu Itové, jejíž zakončení z první skončilo nad bránou.

44:23

Mlýnková rychle míří z trestné lavice do obranného pásma Česka, kde Japonky kombinují.

43:20

Japonky předvedly rychlou přesilovkovou souhru na jeden dotek, na jejím konci byla před bránou stojící Itová, proti jejím dvěma zakončením hned po sobě byla Pejšová úspěšná.

42:19

Vyloučení v týmu Česko (Natálie Mlýnková – 2 min., nedovolený zásah tělem).

41:11

Japonky po úvodním buly třetí části strávily přes půl minuty v útočném pásmu, žádné vážnější ohrožení branky z toho nebylo.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé třetině zažil český celek první gólovou radost, ve 24. minutě se parádně trefila z pravé strany do vzdálenějšího horního rohu branky Natálie Mlýnková. Česko se muselo bránit v dalším oslabení, Japonky si vypracovaly několik zajímavých šancí na srovnání, ale dobře chytající Pejšovou se jim stále nedaří překonat.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:51

Čajanová měla evidentně blíže k nahozenému kotouči a česká střídačka se zlobí, že bylo odpískáno zakázané uvolnění.

39:15

Haasová usilovně pracovala v předbrankovém prostoru a vší silou se snažila dotlačit puk ležící u levého betonu Sasakiové do brány, japonská brankářka to ale ustála.

38:53

Mazancová přihrála na osu hřiště Kaltounkové, její střelecký pokus tahem byl sražený nad bránu.

37:57

Česko střídalo, do individuálního útoku se vrhla obránkyně Pejšová, jejíž pokus byl mírně sražený a brankářka Sasakiová vyrazila kotouč vyrážečkou na zadní mantinel.

37:08

Kotounová mířila od modré vedle pravé tyče, Češky se ještě snaží vybojovat puk v útočné třetině.

35:23

Mlýnková nastřelila kotouč z levé strany před bránu, tam byla postavená Čajanová, jež se snažila zasunout puk bekhendem za Sasakiovou, poslala ho však pouze do jejího levého betonu.

34:45

Střelu Ušiové letící po ledě z pravého kruhu přes bránící hráčku si Pejšová našla a vyrazila ji hokejkou vedle brány.

34:23

Kaltounková se chtěla natlačit s pukem do předbrankového prostoru, kotouč se od její hole dostal k Mazancové, ta však také zakončit nedokázala.

33:39

Na konci českého oslabení se dopředu vydala Mlýnková, jež od modré nastřelila před sebou stojící protihráčku.

32:29

Puk byl dlouho volný před českou bránou, brankářka Pejšová si ho nakonec dokázala ve skrumáži najít a přerušit hru.

31:40

Vyloučení v týmu Česko (Klára Seroiszková – 2 min., nedovolený zásah tělem).

30:12

Japonky jsou v posledních chvílích více na puku, české hokejistky ale dobře pracují v obranné fázi.

28:33

Pejšová už seděla na ledě, přesto se dokázala velice dobře roztáhnout v brankovišti a pravým betonem nepustila puk za svá záda. Japonsko pokračuje ve svém tlaku.

27:54

České hráčky musí vyklidit útočné pásmo, je jim signalizován ofsajd.

27:08

Jamašitaová našla svou dobrou přihrávkou bekhendem na střed si najíždějící Moeku Cucumiovou, jež ani nadvakrát nedokázala překonat českou brankářku.

25:59

Mlýnková se s pukem dostala před bránící hráčku a snažila se natlačit před bránu, japonská obránkyně na poslední chvíli dobře zasáhla hokejkou.

25:07

Japonky se snaží vyrovnat, proti pokusu Kamadaové z pravé strany zakročila v pohodě lapačkou Pejšová.

23:56

Střelecký pokus Pejšové od modré tečovala před bránou Haasová mimo.

23:13

23:13 Natálie MLÝNKOVÁ - 1:0

23:13

Česko právě vstřelilo branku!
České hráčky se ujímají vedení po parádní trefě NATÁLIE MLÝNKOVÉ, která se prosadila z pravého kruhu zakončením zápěstím přesně do vzdálenějšího rohu brány. Asistence: Klára Seroiszková.

22:44

Pejšová musela opět řešit velkou šanci Japonska, puk na ni letěl dvakrát po sobě, v obou případech ho dokázala vyrazit.

22:03

Mazancová na slepo nahrávala do předbrankového prostoru zpoza brány, Japonky se jako první dostaly k puku, který nejprve odpálily do bezpečí a pak měly i možnost zaútočit.

20:26

Nejprve se z rychlého brejku řítila sama na Pejšovou Wadžimaová, následně na druhou stranu pospíchala Čajanová, ale ani ta nebyla se svým zakončením úspěšná.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina končí bez vstřelené branky, zajímavé šance ale byly k vidění na obou stranách. Češky vstoupily do zápasu aktivněji než včera a v první třetině byly i střelecky aktivnější, svého soupeře přestřílely 9:5. Na obou stranách bylo jedno vyloučení, přesilovka se lépe povedla Japonsku, ale Pejšová předvádí dobrý výkon a několikrát podržela své spoluhráčky.

20:00

První třetina skončila.

19:20

Nejprve na jedné straně nedosáhla na přihrávku před prázdnou brankou Wadžimová, Češky založily rychlý protiútok, při kterém jela sama na gólmanku Kaltounková, ale se svým bekhendovým blafákem neuspěla.

18:36

Šigaová nahrávala zpoza brány do předbrankového prostoru na Moeku Cucumiovou, ta se k zakončení dostala až napodruhé, Švejdová dobře zakročila.

17:56

Dýcková se snažila proniknout individuálně, to jí nevyšlo, Češky si ale rychle získaly puk zpět do své moci.

16:25

České hráčky nahodily puk do pásma po levém mantinelu a poté si ho musely vybojovat za bránou. Jako první pak střílela Kaltounková, ta ale byla stejně jako poté Kotounová neúspěšná.

15:03

Zatím nejblíže ke vstřelené brance byla nyní Haasová, která ze středu hřiště nastřelila brankovou konstrukci!

14:14

Ušiová si nabruslila z pukem od pravého mantinelu až před bránu, vznikla z toho velice nebezpečná akce, kdy několikrát puk poskakoval v předbrankovém prostoru, ale brankářka Pejšová tuto situaci ustála i bez hokejky.

13:06

Krátkou japonskou kombinaci zakončovala střelou z pravé strany Ami Sasakiová. Do její střely se obětavě položila Mlýnková, Pejšová ji následně vyrazila.

12:26

Zajímavou střelu vyslala z vrcholu levého kruhu Šigaová, její příklep skončil nad horní tyčí.

11:56

Češky vybojovaly kotouč v rohu hřiště a Kaltounková ho poslala po levém mantinelu až k bráně Japonska.

11:36

Vyloučení v týmu Česko (Karolína Sýkorová – 2 min., vysoká hůl).

11:10

Seroiszkové se nepovedlo vyhodit puk dál od vlastní brány, k puku se dostala Suzukiová, s jejíž střelou si brankářka Pejšová poradila.

09:55

Haasová naskočila na led a hned se vydala aktivně napadat k brance soupeřek, to se jí vyplatilo a na chvíli získala puk pro svůj tým.

08:08

Radová se zaklepala o přihrávku na útočné modré, jenže o puk přišla a zrodil se z toho rychlý protiútok Japonska. Ten zakončovala ze středu hřiště kapitánka Šigaová, její pokus byl ještě tečován a skončil vedle pravé tyče.

07:16

Češky zamkly Japonsko v jeho pásmu a už vyslaly také několik střel na branku, zatím ale bez úspěchu.

05:47

Mlýnková nahrávala z pravé strany do středového kruhu Čajanové, k té se puk nedostal a dopředu se vrhá Šigaová.

05:04

Japonky aktivně napadají v útočné třetině, což dělá Česku značné problémy v rozehrávce.

03:46

Po vyhraném vhazování vyslala od modré tvrdou střelu příklepem z první Kotounová, japonská gólmanka vykopla puk pravým betonem.

03:24

Kaltounková zkusila vystřelit z pravého kruhu na bližší tyč, před bránou clonila Haasová, ale ani to nepomohlo, Sasakiová úspěšně zakročila.

02:59

Uběhla půl minuta přesilovky a Češky se zatím nemohou usadit v útočném pásmu.

02:25

Vyloučení v týmu Japonsko (Airi Satová – 2 min., podrážení).

02:07

Šmajdová pouze nahodila puk do útočné třetiny a celá česká pětka odjíždí střídat.

01:18

České hráčky nechtějí nechat nic náhodě a hned od začátku tlačí na pilu.

00:22

První útok Japonek Češky rychle ukončily, na druhé straně vyslala od modré nadějný projektil Pejšová, její spoluhráčka při snaze tečovat zastavila puk před bránou.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Česko: J. Pejšová (Švejdová) – Škrdlová, Jandušíková, Kotounová, D. Pejšová, Radová, Šmajdová, Seroiszková, Hanzlíková, Hrušová – Čajanová, Mlýnková, Sýkorová – Mazancová, Kaltounková, Haasová – Sarnovská, Exnerová, Dýcková – Machalová, Hájková.

Japonsko: R. Sasakiová (Halloranová) – K. Cucumiová, Nomuraová, Jamašitaová, Sakuraiová, Takahašiová, Tomiučiová, Kosugaová – Itová, A. Sasakiová, Wadžimaová – M. Cucumiová, Suzukiová, Šigaová – Satová, Sonojaová, Nagaokaová – Ušiová, Kamadaová, Šimomukaiová – Hajakawaová.

Rozhodčí: Erchulová, Ermaková – Jalberová, Lacková.
Příjemné nedělní ráno z japonského Obihira! Českou reprezentaci žen do osmnácti let dnes čeká rozhodující utkání o udržení se v elitní skupině MS. O udržení bojují s domácím Japonske, první utkání vyhrály jednoznačně 6:0, do druhého vstoupily první brankou, jenže Japonsko otočilo vývoj zápasu a výhrou 2:1 si vynutilo třetí zápas.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 05:00.

Česko – Japonsko

3:1

konec (0:0, 1:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 24. Mlýnková (Seroiszková), 47. Jandušíková (Sýkorová, Škrdlová), 59. Mlýnková – 60. Itová (Suzukiová)

Česko: J. Pejšová (Švejdová) – Škrdlová, Jandušíková, Kotounová, D. Pejšová, Radová, Šmajdová, Seroiszková, Hanzlíková, Hrušová – Čajanová, Mlýnková, Sýkorová – Mazancová, Kaltounková, Haasová – Sarnovská, Exnerová, Dýcková – Machalová, Hájková.

Japonsko: R. Sasakiová (Halloranová) – K. Cucumiová, Nomuraová, Jamašitaová, Sakuraiová, Takahašiová, Tomiučiová, Kosugaová – Itová, A. Sasakiová, Wadžimaová – M. Cucumiová, Suzukiová, Šigaová – Satová, Sonojaová, Nagaokaová – Ušiová, Kamadaová, Šimomukaiová – Hajakawaová.

Rozhodčí: Erchulová, Ermaková – Jalberová, Lacková

Diváci: 746

Průběh zápasu
1. třetina
02:25 JPN 2 Satová, podrážení
11:36 CZE 2 Sýkorová, vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
23:13 CZE 1:0 Mlýnková (Seroiszková)
31:40 CZE 2 Seroiszková, nedovolený zásah tělem (ženy)
Po 2. třetině
3. třetina
42:19 CZE 2 Mlýnková, nedovolený zásah tělem (ženy)
46:39 CZE 2:0 Jandušíková (Sýkorová, Škrdlová)
47:08 JPN 2 Cucumiová, podrážení
52:43 CZE 2 Exnerová, podrážení
58:42 CZE 3:0 Mlýnková
59:28 JPN 3:1 Itová (Suzukiová)
Konec