Menu

Hokej

Mistrovství světa žen do 18 let

Švédsko – Švýcarsko

2:1

konec (1:1, 1:0, 0:0)

12.01.2019, 10:30 • Arena 2, Obihiro (Japonsko) • O 5. - 6. místo • Vít Trubička (@VtTrubika)

Já se s Vámi loučím a přeji hezký zbytek sobotního dne. (12:31:05)
Ode mne je to z Obihira pro dnešek vše. Mistrovství světa hráček do 18 let ale nadále pokračuje boji o medaile. O zlato se poperou hráčky USA a Kanady, zatímco souboj o bronz připadne na Rusky a Finky. Velmi těžký úkol mají před sebou i české hráčky, které po úvodní vysoké výhře v kvalifikaci o udržení v elitní skupině domácím Japonkám podlehly a musí tedy vše vsadit na jedinou kartu v podobě třetího, rozhodujícího utkání.
Nejlepší hráčky Švédska na šampionátu:
Thea Johanssonová
Emma Forsgrenová
Hanna Thuviková
Nejlepší hráčky Švýcarska na šampionátu:
Saskia Maurerová
Lara Christenová
Alicia Pagnamentaová
Nejlepší hráčky obou týmů v utkání:
SWE: Emma Forsgrenová
SUI: Lena Marie Lutzová
Drtivý tlak bohužel Švýcarkám na srovnání nestačil. Hráčky ze země Helvétského kříže se tak musí spokojit s konečným šestým místem na šampionátu, zatímco Švédky využily svého drtivého tlaku a zaslouženě berou páté místo.

Konec zápasu.

59:37

V posledních vteřinách se ještě Švýcarky pokoušejí o závěrečný tlak. Ani z něho ale bezchybnou Johanssonovou překonat nedokáží.

58:55

Na což ale záhy mohly doplatit. Ovšem prokázaly sílu v obraně, čímž zblokovaly nadějný švédský nájezd a samy se přesunuly do útočného pásma.

58:45

Jak se dalo čekat, Švýcarky to zkouší bez gólmanky!

58:45

Oddechový čas pro hosty.

58:36

Švýcarkám se povedlo vymanit z útočného tlaku Švédek a díky Nicole Vallariové zamířit na útočnou výpravu se zakončením. Johanssonová ale těsně vedení svého týmu drží i nadále.

57:34

Švýcarky se stále marně snaží dostat z obranného pásma a Švédky se marně snaží vypíchnout jim kotouč. Posléze se švýcarským hráčkám povedlo uvolnit hru vyhozením kotouče na icing, ovšem Švédky se díky tomu k němu dostaly.

56:25

Švýcarky byly vytlačeny k vlastní brance. Tam se snaží sehrát a pokračovat dále do volného prostoru. Švédský útočný blok je ale neúprosný a nechce uvolnit švýcarské hráčky z jejich vymezeného prostoru.

55:30

Hra Švýcarek i tak pokračuje v útočném duchu. Švédská gólmanka se tudíž musí držet na pozoru, přesto zvládá šance svých soupeřek blokovat.

53:58

Velkou šanci na vyrovnání ale měla Laura Zimmermannová. Švýcarská útočnice se utrhla ze švédského bloku a zcela sama se vydala středem přes celou délku ledové plochy. V závěru pokoušela kotouč uklidit doprava, leč na betony Johanssonové nevyzrála.

53:10

Po vyrovnání početních sil se hra dostala do obvyklého scénáře z času předešlého. Více ze hry ale nyní mají Švédky, které se drží v útočném pásmu.

52:55

Domácí v plném počtu.

52:04

Švýcarkám se ale tato přesilovka zatím vůbec nedaří. Nemohou se zkonsolidovat v útočném pásmu, natož nějak zahrozit na Johanssonovou. Toho Švédky využívají k vyhazování kotouče na opačný konec ledové plochy.

Švédsko – Švýcarsko

2:1

konec (1:1, 1:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. Ljungblomová (Waxinová, Olssonová), 26. Thuviková (Ljungblomová) – 3. Ingoldová (Zimmermannová)

Švédsko: Johanssonová (Holmová) – Lidmanová, Beverinová, Waxinová, Olssonová, G. Johanssonová, Ahoová, Forsgrenová- Ljungblomová, Bouvengová, Grundstromová – Blomová, Antonssonová, T. Johanssonová – Mogrenová, Forsbergová, Thuviková – Nordlundová, Svenssonová, Lindbergová.

Švýcarsko: Mauerová (Spiesová) – Lutzová, Vallariová, Christenová, Gianolaová, Hauserová, Polettiová, Luternauerová, Messerliová – Zimmermannová, Ingoldová, Surdezová – Bachmannová, Leemannová, Pagnamentaová – Bessonová, Neuenschwanderová, Staubová – Harjuová, Bardillová.

Rozhodčí: Anna Kurodaová (JPN), Radka Růžičková (CZE) – Kristin Mooreová (USA), Linnea Sainiová (FIN)

Průběh zápasu
1. třetina
02:18 SUI 0:1 Ingoldová (Zimmermannová)
02:56 SWE 1:1 Ljungblomová (Waxinová, Olssonová)
Po 1. třetině
2. třetina
23:37 SUI 2 Hauserová, vysoká hůl
25:25 SWE 2:1 Thuviková (Ljungblomová)
36:49 SWE 2 Waxinová, hrubost
39:03 SWE 2 Bouvengová, krosček
Po 2. třetině
3. třetina
50:55 SWE 2 Beverinová, nedovolené bránění
Konec