Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Burnley FC – Fulham FC

2:1

konec (2:1)

12.01.2019, 16:00 • Turf Moor, Burnley • 22. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.47 3.27 3.18 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (18:04:40)
Statistiky zápasu:
Střely celkem: 11 – 12
Střely na branku: 0 – 4
Držení míče: 42% – 58%
Rohové kopy: 2 – 6
Ofsajdy: 2 – 0
Fauly: 5 – 9
Žluté karty: 1 – 2.
Je dobojováno! Utkání dvou týmů bojujících o záchranu končí vítězně pro Burnley, které de facto ani jednou neskórovalo, ale stejně bere tři body za výsledek 2:1. Fulham vstoupil do zápasu aktivně a díky Schürrleho hezké trefě měl už od druhé minuty navrch. Pak ale přišlo období okolo 20. až 23. minuty, kdy si Bryan s Odoiem vstřelili vlastní góly a pomohli domácím skóre otočit. Po změně stran měli Londýňané velikánskou územní převahu. Střídající Vietto si i vytvořil nějaké ty šance, ale když už nemohl zasáhnout brankář Heaton, tak na brankové čáře zachraňoval situaci Tarkowski. V koncovce už to bylo jenom marné dobývání, a tak „Clarets“ slaví již třetí ligovou výhru v řadě a posun na patnácté místo. Svěřenci trenéra Ranieriho naopak nenapravili nečekané vypadnutí z FA Cupu a po dnešku ztrácí na záchranu pět bodů.

90+3

Konec zápasu.

90+2

V nastaveném čase už je to od Fulhamu docela velká křeč. Burnley úspěšně drží balón daleko od své branky a Le Marchand k tomu všemu fauloval vedle vlastního vápna.

90+1

Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty. Domácí trenér přitom má stále v zásobě dvě možnosti střídání.

90

Menší závar na malém vápně přinesl pouze útočný faul Le Marchanda. Tomu zřejmě byl odpískán střet s boxující brankářem Heatonem.

89

Christie si nevěřil na obejití dvou protihráčů a raději přihrál před vápno, kde z osy hřiště vypálil Chambers. Na první pohled to byl hodně nepovedený pokus, což bylo zapříčiněno lehkou tečí. Pokračuje se rohovým kopem!

88

Vokes na první dotek s míčem nečekal dlouho a pomohl zklidnit kombinaci ve středu pole. Ta vůbec k ničemu nevedla, neboť Taylor ztratil míč přihrávkou do prostoru nikoho.

87

Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Chris Wood, přichází Sam Vokes.

85

Stále se čeká na první střídání Burnley, které je dlouhé minuty zatažené u vlastního vápna. Kebano zprava vběhl do jeho nitra, ale Heaton střílený centr vyrazil do relativně bezpečných míst.

84

Hra je velmi plynulá, takže Fulham rozhodně nemůže spoléhat na nějaké větší nastavení. Hosté aktuálně kombinují v pomalejším tempu hodně daleko od Heatona.

82

Seriho pas zablokoval Westwood zpět na hostující kopačky, které vytrvale obléhají domácí vápno. Zpoza něj vystřelil Christie hodně slabě a Heaton předvedl jen propagační zákrok.

81

Kolem lavičky náhradníků pobíhá také český útočník Matěj Vydra. Přednost ale dostane Sam Vokes. Ten už se chystá na trávník, kde mezitím Heaton lapil Christieho centr.

80

Domácí tým i deset minut před koncem úspěšně odolává tlaku Fulhamu. Nejeden hráč toho má plné zuby, a tak se dají v blízké době očekávat nějaké ty změny v hrající jedenáctce.

79

Kebano si kličkou vytvořil prostor k centru. Ten hodně přetáhl, nicméně další hráči Fulhamu míč vybojovali a odcentrovali na Vietta, kterému se nepovedlo dát do hlavičky dostatek razance ani přesnosti.

78

Meem faulovaný argentinský útočník Luciano Vietto rozhodně oživil hru Fulhamu, pro který nyní získal rozehrávku ze středové čáry.

77

Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází André Schürrle, přichází Neeskens Kebano.

75

75. Luciano Vietto (FHM)

Burnley FC – Fulham FC

2:1

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 20. Bryan (vla.), 23. Odoi (vla.) – 2. Schürrle (Odoi)

Karty:   72. Tarkowski (BLY) – 34. Chambers (FHM), 65. C. Christie (FHM)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 5:9.

Burnley FC: Heaton (C) – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Hendrick, Cork, A. Westwood, McNeil – Wood (87. Vokes), Barnes.
Náhradníci: Hart – Defour, B. Gibson, K. Long, Lowton, Vokes, Vydra.

Fulham FC: S. Rico – Odoi, Ream, Le Marchand – C. Christie, Chambers, Seri, Bryan (61. Cairney) – R. Sessegnon (46. Vietto), A. Mitrović (C), Schürrle (77. Kebano).
Náhradníci: Bettinelli – Ayité, Cairney, Ib. Cissé, Kebano, Z. Sessegnon, Vietto.

Rozhodčí: Atkinson – Hatzidakis, Lennard

Diváci: 19 316