Menu

Hokej

Turnaj pěti (U18)

Finsko – Česko

4:3

konec (2:1, 2:1, 0:1)

10.11.2018, 19:00 • Buly Aréna Kravaře • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (21:07:47)
Třetí utkání českého národního týmu na Turnaji pěti národů je u konce, po velké bitvě nakonec na silný finský výběr nestačili. Zítra je čeká poslední střetnutí, ve kterém se postaví proti Švédům. Finy pak čeká přímý souboj o zlaté medaile se Spojenými státy.
Nejlepší hráči
FIN: Juuso Pärssinen (2+0)
CZE: Martin Beránek (2+0)

Konec zápasu.

59:46

Bohužel, tohle už Češi nezvládnou. Finové okamžitě po převzetí kotouče ve vlastním pásmu vyhnali soupeře za modrou čáru. Je konec.

58:25

Škorpík zatím zůstává v brance, Češi se snaží pořádně usadit před svatyní Eety Randelina. Do konce základní hrací doby zbývá minuta a půl.

Dnešní utkání sleduje 1 098 diváků.

57:21

Mohlo být rozhodnuto, Finové trefili tyčku! České naděje na bodový zisk teď zachránila branková konstrukce!

56:20

Aaltonenovi střela z voleje úplně nesedla, ke kotouči se následně dostává národní tým. Jeden z jeho hráčů jej obratem vyhodil ven z pásma.

55:21

Rozhodčí nyní přistihli Finy v ofsajdu. Češi se zatím výborně brání a vůbec svého soupeře nepouští blíže před Škorpíkovu klec.

54:44

Komplikace pro národní tým! Kapitán Radek Mužík (CZE) míří na trestnou lavici za sekání, domácí tak čekají dost perné chvíle.

53:58

Publikum ve Slezsku ožilo a žene domácí k vyrovnávací brance. Momentálně se však hraje hlavně před svatyní Jana Škorpíka.

53:36

Kotouč končí mezi diváky, šest minut a dvacet čtyři sekund před koncem třetího dějství uvidíme buly před českou modrou čárou. Zvládnou domácí vyrovnat?

52:39

Z poměrně velké vzdálenosti vyslal na Randelina prudký projektil Jan Klodner, střela se ale zasekla někde v houfu hráčů před brankovištěm.

51:23

Sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou, našlapaný zimní stadion v Kravařích se rozhodně nenudí. Hraje se nahoru dolu, akce je na obou stranách dost.

49:43

49:43 Radek MUŽÍK - 4:3

49:43

Česko právě vstřelilo branku!
Skoro jakoby mne čeští hokejisté slyšeli! Z poměrně nenápadného výpadu se prosazuje RADEK MUŽÍK a Češi se tak v polovině závěrečné dvacetiminutovky opět vrací do zápasu! Bez asistence.

49:34

Finové teď mají více ze hry, strážce české svatyně musí být v jednom kuse ve střehu. Národnímu týmu se přestává dařit se soupeřem držet krok.

48:51

Aaltonen proklouzl skrz domácí obranu a z pravého kruhu vypálil, Škorpík střele do cesty postavil beton. Češi tak stále prohrávají jen o dvě branky.

47:33

Velká škoda! Ve vlastním oslabení se do úniku dostal jeden z domácích hráčů, jehož zakončení připravený Randelin vykryl betonem.

45:57

Ondřej Pšenička (CZE) si teď nějakou dobu nezahraje, rozhodčí jej za podražení odsuzují k dvouminutovému pobytu na trestné lavici.

45:49

Randelin se rozhodl před najíždějícími protihráči raději schovat kotouč do rukavice, po hvizdu rozhodčích se pak před brankovištěm odehrála menší strkanice.

44:50

Adam Raška se dostal do dobré pozice na mezikruží, střelu ale namířil přímo do ochranné sítě nad finskou klecí. Hra je přerušena.

43:56

Dalším pánem na holení teď byl Veeti Miettinen, jehož rána ze zadní hranice kruhu zmizela kdesi ve výstroji Jana Škorpíka.

42:58

V útočném pásmu ke kotouči dostal kapitán Mužík, který bez váhání vypálil. S likvidací jeho střely ale Randelin neměl závažnější problémy.

42:17

Zakončením z bezprostřední blízkosti brankoviště chtěl Škorpíka zaskočit Tieksola, maskovaný muž v české svatyni byl ale připraven kotouč zastavit.

41:07

Po souboji u mantinelu za brankou zůstal na ledě ležet Aaltonen, který se však rychle oklepal a nakonec kluziště opustil po svých. Snad bude v pořádku.

40:28

Suomi vstoupilo aktivněji i do třetí části hry. Češi se jim sice snaží klást odpor, odstavit jej od kotouče se jim ale příliš nedaří.

40:01

Začala třetí třetina.
Jako přes kopírák. Finsko opět vstoupilo do třetiny aktivněji a prosadilo se dvakrát po sobě, zatímco jedinou českou odpověď zprostředkoval po těsně po druhé trefě soupeře Martin Beránek. Češi rozhodně nejsou bez šance, ve třetím dějství budou ale muset hrát na sto deset procent už od úvodního buly.
Další třetina začne přibližně v 20:35.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:34

Jeden z českých beků vyhodil kotouč na zakázané uvolnění, šestadvacet sekund před koncem druhého dějství tak uvidíme buly před Škorpíkovou klecí.

38:39

Martin Beránek se skoro protlačil až před branku, nakonec ale osobní souboj s neodbytným finským bekem prohrál. Velká škoda pro domácí.

37:58

Räsänen rozehrál kotouč do útočného pásma, kde se k němu jako první dostali hokejisté České republiky. Zajímavějších šancí je v posledních chvílích k vidění poskrovnu.

36:36

Domácí se teď na krátkou chvíli dostali před finskou klec, houževnatá defenzíva je ale nepustila ke střele a rychle je vyprovodila ven.

35:28

Češi jsou po vstřeleném gólu na koni a snaží se probojovat před Randelina. Severská obrana ale odvádí dobrou práci a nepouští je do pásma.

34:33

A už to mohlo být jen o jeden gól! Pytlík teď udělal z Finů kužely a prokličkoval se až před Randelina, nakonec ale zakončil mimo klec!

33:44

33:44 Martin BERÁNEK - 4:2

33:44

Česko právě vstřelilo branku!
Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, domácí snižují! Opět u toho byl MARTIN BERÁNEK, který se propracoval na hranici brankoviště a po převzetí Peterkovy přihrávky okamžitě usměrnil pryž do klece! Asistence: Jonáš Peterek.

32:39

32:39 Juuso PÄRSSINEN - 4:1

32:39

Finsko právě vstřelilo branku!
Atmosféra v Kravařích je dosti ponurá, Finové ve vlastním oslabení zvyšují na 4:1. Stejně jako v první třetině se do nájezdu dostal JUUSO PÄRSSINEN a ani tentokrát se nemýlil. Češi tak prohrávají už o tři góly, to není dobré. Bez asistence.

31:34

Randelina chtěl prudkou ranou překvapit rozjetý vítkovický talent Pytlík, nicméně jeho střela nakonec mezi tři tyče nešla. Orazítkovala jen mantinel.

30:45

Hadamczikovi svěřenci si opět zahrají přesilovou hru, tentokrát jim jí svým podražením nadělil Antti Tuomisto (FIN). Uvidíme kontaktní gól?

29:49

Jakub Rychlovský hledal Radka Mužíka, přihrávku ale zachytil jeden z protihráčů. Finové se tak nyní snaží prorazit do útočného pásma.

28:33

Tempo hry se po dvou nedávných vyloučeních celkem zklidnilo, ani jeden celek teď nebruslí bůh ví jak intenzivně. Hraje se hlavně ve středním pásmu.

27:07

Leevi Aaltonen je při chuti, tentokrát se rozhodl zkusit své štěstí z pravého kruhu pro vhazování. Nemířil přesně, trefil pouze plexisklo.

26:16

České tažení na branku teď bylo čistým zákrokem ukončeno už na modré čáře, dopředu se opět přesouvají hokejisté ze Skandinávie.

25:27

Početní výhoda ale rázem končí! Za nedovolené bránění Kalle Laponen (FIN) je z kluziště vykázán za nedovolené bránění, uvidíme hru čtyři na čtyři.

25:12

A další přesilovka pro Marttilovi sveřence. Jaromír Pytlík (CZE) se v rohu kluziště dopustil podražení a dostává za to od sudích dvouminutový trest.

24:47

Randelin zatím moc práce ve druhé třetině nemá, většina českých akcí končí už na modré čáře. Finové mají nad soupeřem jasnou převahu.

23:40

Petman se dostal kruh a nahrál dozadu rozjetému Leevimu Aaltonenovi, jehož následná střela zmizela kamsi do výstroje gólmana z pražské Sparty.

22:17

22:17 Patrik PUISTOLA - 3:1

22:17

Finsko právě vstřelilo branku!
Seveřané znovu odskakují do dvoubrankového trháku, využitá přesilovka! Na mezikruží se uvolnil PATRIK PUISTOLA, který přesnou střelou rozvlnil síť domácí svatyně – 3:1! Asistence: Henri Nikkanen.

21:45

Češi brání, seč jim síly stačí. Finové jsou jako přikovaní v útočném pásmu, zatím se ale k pořádné střele nedostali.

20:56

Hosté aktivitou donutili soupeře faulovat, Hadamczikův výběr si zahraje oslabení. Ondřej Volrán (CZE) je za podražení u mantinelu na dvě minuty ven.

20:33

Suomi se po vyhraném buly na chvilku stáhlo do vlastního pásma a poté vyrazilo dopředu, nyní se snaží usadit před svatyní Jana Škorpíka.

20:01

Začala druhá třetina.
První část přinesla poměrně zajímavou podívanou, na své si přišel spíše finský divák. Suomi bylo po většinu třetiny aktivnější a vypracovalo si více šancí než soupeř, čeští mladíci ale po bídném vstupu do zápasu se soupeřem srovnali krok a nezůstávali moc pozadu.
Další třetina začne přibližně v 19:45.

20:00

První třetina skončila.

19:46

Perioda se dohrává před finskou brankou, hosté drží kotouč u mantinelu. Dva Češi se jej nyní snaží ukořistit pro sebe, moc úspěšní ale nejsou.

19:06

Ze zadní hranice kruhu pálil Ondřej Volráb, jehož projektil ale zatím skvělého Eeta Randelina nijak nepřekvapil. Minuta do konce.

18:30

Leevi Aaltonen po přejezdu modré čáry vyhodil kotouč mimo hrací plochu, vylučovat se ale nebude. Vhazovat se bude ve středním pásmu.

17:27

Pomalu ale jistě se blížíme závěrečné siréně první třetiny, převahu na ledě momentálně mají svěřenci kouče Marttily. Ti se drží před Škorpíkovou klecí.

16:05

Kučeřík se za pár sekund vrátí na led. Od modré to teď zkusil Kalle Loponen, jehož ránu připravený Škorpík vyrazil mimo nebezpečí.

15:03

Ani Suomi zatím v přesilové hře nepředvádí úplně světoborné výkony, lvíčata mají oslabení pod kontrolou a nepouští soupeře do větších šancí.

14:08

Přesilovka skončila, Češi budou muset vzápětí bránit oslabení. Za hákování putuje na trestnou lavici Radek Kučeřík (CZE), který tam stráví dvě minuty.

12:58

Početní výhoda zatím národnímu týmu nevychází úplně dle jeho představ, Finové se zvládají bránit bez větších obtíží. Randelin moc práce nemá.

11:42

Přesilovka pro český výběr! Dvě minuty za podrážení dostává gólman Eetu Randelin (FIN), jehož trest na něj už jede odpykat Miiko Petman.

11:36

Kravařské hale se teď zatajil dech, domácí se dostali do přečíslení dva na jednoho! Severská obrana nakonec akci zneškodnila.

10:42

Hra je znovu přerušena po úspěšném zákroku maskovaného Fina. Hlad Hadamczikových svěřenců je evidentní, hosté jsou pod velkým tlakem.

10:16

Čechům vstřelená branka vlila krev do žil, momentálně jsou aktivnějším celkem na ledě. Randelin se nyní rozhodl podržet kotouč, před jeho brankovištěm se pak odehrála menší strkanice.

09:10

09:10 Martin BERÁNEK - 2:1

09:10

Česko právě vstřelilo branku!
Domácí ale záhy odpovídají a snižují finský náskok! Po vhazování před Randelinem se ke kotouči dostal MARTIN BERÁNEK, který strážce svatyně zaskočil slabší střelou mezi betony a kontaktní gól byl na světě – 2:1. Asistence: Jan Bernovský.

08:18

08:18 Santtu HAKANEN - 2:0

08:18

Finsko právě vstřelilo branku!
A skandinávský výběr vede už o dvě branky! Intonen pronikl do pásma po levém křídle, projel až do bezprostřední blízkosti brankoviště a zakončil, přičemž odražený kotouč po Škorpíkově zákroku betonem do sítě doklepl SANTTU HAKANEN. Asistence: Aarne Intonen.

07:19

Další výpad Finů, tentokrát v jeho čele jede Santtu Hakanen. Hráči se lvem na prsou se zatím vůbec nedostávají ke kotouči, hosté mají hru pod kontrolou.

05:55

Henri Nikkanen pronikl dopředu, ke střele na branku se ale nedostal. Česká obrana zvládla jeho tažení na klec ukončit včas a ušetřila tak práci Škorpíkovi.

04:58

Už dlouho hrajeme bez přerušení, Suomi je pevně usazeno v útočném pásmu a kuje pikle. Jan Škorpík teď musí být konstantně ve střehu.

03:53

Klodner se ve středním pásmu dostal ke kotouči a obratem jej poslal za soupeřovu klec, Finové se tak budou muset vrátit hluboko do vlastního pásma.

02:57

Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, sledujeme relativně vyrovnanou podívanou. O něco málo více ze hry však stále mají seveřané.

01:51

01:51 Juuso PÄRSSINEN - 1:0

01:51

Finsko právě vstřelilo branku!
Nešťastný vstup do utkání pro Hadamczikovu partu! Česká obrana teď úplně zapomněla na JUUSU PÄRSSINENA, který se dostal do úniku a nájezd přetavil v první gól zápasu. Škorpík tak rychle přichází o čisté konto. Asistence: Aku Räty.

01:29

Holtinkoski se zmocnil kotouče a po krátkém váhání jej rozehrál dopředu, Češi ale rychle zneškodnili i další výpad hostů a nepustili je před branku.

00:20

Jako první se po vyhraném vhazování do útoku probojovali Finové, soupeř je ale drží u mantinelu a nenechává je se od něj odlepit.

00:01

Utkání právě začalo.
Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na věc! Na úvodním vhazování poměří síly Jonáš Peterek a Antti Saarela.
Oba celky už jsou na ledě, zaplněná Buly Aréna povstala. Halou zní česká národní hymna, po které samozřejmě přijde na řadu ta finská.
Utkání bude řídit dvojice Oldřich Hejduk–Filip Vrba, na čarách jim budou vypomáhat Ondřej Polák s Lukášem Rampírem. Startujeme za půl hodiny.
Gólmani obou celků si dnes připíšou první starty na turnaji. Domácí klec bude střežit Jan Škorpík z pražské Sparty, zatímco finské brankoviště bude hájit Eetu Randelin. Ten působí v juniorském týmu Jukuritu Mikkeli, nejnovějšího účastníka tamní Liigy.
Ještě jednou vám přeji příjemný sobotní večer, duel s Finy v Kravařích začne zhruba za čtyřicet minut. Česká sestava doznala od posledního zápasů několika změn, zatímco soupeřova zůstala až na čtvrtý útok a obsazení brankoviště netknuta.
Úvodní sestavy:

Finsko: Randelin (Taponen) – Räsänen (C), Hatakka, Holtinkoski, Tuomisto, Koskenkorva, Loponen, Lehtinen – Puistola, Saarela, Simontaival – Aaltonen (A), Nikkanen (A), Petman – Räty, Pärssinen, Miettinen – Hakanen, Intonen, Tieksola – Mäntykivi.

Česko: Škorpík (Pařík) – Poizl, Volráb, Klodner, Tureček, Homola, Kučeřík (A), Žůrek, Suhrada – Rychlovský, Peterek, Mužík (C) – Koffer, Pytlík (A), Raška – Beránek, Bernovský, Pšenička – Hrubec, Čmiel, Čížek.

Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Polák, Rampír.

Češi mají na turnaji zatím jednu výhru a jednu prohru.

Finové mají za sebou také dva zápasy, na rozdíl od pořadatelského celku jimi však prošli bez ztráty květinky. Ve čtvrtek v prvním duelu naprosto zdemolovali Švýcarsko 9:3, včera si pak v severském derby smlsli na Švédech 4:1. Potvrdí výbornou formu i proti domácím, nebo v souboji se svěřenci Aloise Hadamczika tvrdě narazí?

Nejvýraznější postavou útoku dnešního soupeře Čechů je se třemi góly na kontě Patrik Puistola. Brankářskou jedničkou Suomi je Roope Taponen (úsp. 91,8%).

Sestava z posledního utkání
Taponen – Räsänen (C), Hatakka, Holtinkoski, Tuomisto, Koskenkorva, Loponen, Lehtinen – Puistola, Saarela, Simontaival – Aaltonen (A), Nikkanen (A), Petman – Miettinen, Pärssinen, Räty – Mäntykivi, Intonen, Tieksola.
Česko se zatím nemá za co stydět. Turnaj pěti zahájilo povinným vítězstvím 5:1 nad outsiderem ze Švýcarska, po němž vyzvalo na souboj talentem napěchovaný výběr Spojených států. Partu kolem budoucí jedničky draftu NHL Jacka Hughese sice zastavit nezvládlo, předvedlo ale sympatický výkon. Pokud se mu na něj dnes podaří navázat, nebude proti Finům bez šance.

Nejproduktivnějším hráčem domácího výběru je zatím se třemi body sparťan Ondřej Pšenička (0+3), mezi třemi tyčemi se pak dosud představil jen liberecký Lukáš Pařík (úsp. 91,2%).

Sestava z posledního utkání
Pařík – Kučeřík (A), Volráb, Žůrek, Tureček, Poizl, Klodner, Suhrada, Homola – Beránek, Peterek, Raška – Rychlovský, Pytlík (A), Mužík (C) – Prymula, Bernovský, Pšenička – Čížek, Čmiel, Koffer.
Příjemný sobotní večer! Po souboji Švédů se Švýcary se na ledě kravařské Buly Arény představí také Česká reprezentace, kterou dnes čeká nelehký úkol – obrat o body rozjetou finskou mašinu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Finsko – Česko

4:3

konec (2:1, 2:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Pärssinen (Räty), 9. Hakanen (Intonen), 23. Puistola (Nikkanen), 33. Pärssinen – 10. Beránek (Bernovský), 34. Beránek (Peterek), 50. Mužík

Finsko: Randelin (Taponen) – Räsänen (C), Hatakka, Holtinkoski, Tuomisto, Koskenkorva, Loponen, Lehtinen – Puistola, Saarela, Simontaival – Aaltonen (A), Nikkanen (A), Petman – Räty, Pärssinen, Miettinen – Hakanen, Intonen, Tieksola – Mäntykivi.

Česko: Škorpík (Pařík) – Poizl, Volráb, Klodner, Tureček, Homola, Kučeřík (A), Žůrek, Suhrada – Rychlovský, Peterek, Mužík (C) – Koffer, Pytlík (A), Raška – Beránek, Bernovský, Pšenička – Hrubec, Čmiel, Čížek.

Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Polák, Rampír.

Diváci: 1 098

Průběh zápasu
1. třetina
01:51 FIN 1:0 Pärssinen (Räty)
08:18 FIN 2:0 Hakanen (Intonen)
09:10 CZE 2:1 Beránek (Bernovský)
11:42 FIN 2 Randelin, podrážení, odpyká Petman
14:08 CZE 2 Kučeřík, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
20:56 CZE 2 Volráb, podrážení
22:17 FIN 3:1 Puistola (Nikkanen)
25:12 CZE 2 Pytlík, podrážení
25:27 FIN 2 Laponen, nedovolené bránění
30:45 FIN 2 Tuomisto, podrážení
32:39 FIN 4:1 Pärssinen
33:44 CZE 4:2 Beránek (Peterek)
Po 2. třetině
3. třetina
45:57 CZE 2 Pšenička, podrážení
49:43 CZE 4:3 Mužík
54:44 CZE 2 Mužík, sekání
Konec