Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

1. FC Norimberk – VfB Stuttgart

0:2

konec (0:0)

10.11.2018, 15:30 • Stadion Nürnberg, Nürnberg • 11. kolo • Vojtěch Balon (@VojtaBalon)

Tipsport: 2.48 3.41 3.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (17:26:36)
Je dobojováno. Poslední Stuttgart po čtyřech porážkách v řadě zabral a urval veledůležité tři body na hřišti konkurenčního Norimberku. Toto utkání mnoho fotbalové krásy nenabídlo, hosté ale měli v záchranářské bitvě mírně navrch a díky dvěma gólům z rohových kopů, o které se postarali Baumgartl a Thommy, zaslouženě vyhráli. Vítěznou premiéru v roli asistenta trenéra tak prožil Halil Altintop, který ještě loni hrál za pražskou Slavii.
Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:10.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Mario Gómez, přichází Chadrac Akolo.

90+2

Střídajícímu Matheusi Pereirovi se podařilo dopravit balon do sítě, gól ale neplatí kvůli jeho předešlému útočnému faulu!

90+1

Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Santiago Ascacibar, přichází Antonis Aidonis.

90

Druhý poločas bude o tři nastavené minuty delší.

89

V samotném závěru tohoto utkání už se na trávníku nic zajímavého neděje, svěřenci Markuse Weinzierla svého soka ani nepouštějí na vlastní polovinu.

87

Zatímco ve stuttgartském kotli už propukly oslavy, ostatní sektory norimberského stadionu už se začínají pomalu vyprazdňovat. Hosté mají dění na trávníku zcela pod kontrolou, na závěrečný tlak Norimberku to zatím nevypadá.

86

Norimberským chybí klid na kopačkách, domácí se míčů lacino zbavují a čas na vstřelení dvou potřebných gólů se jim začíná rychle krátit.

85

Thommy se po souboji s Leiboldem obětavě skácel k zemi, sudí Dingert se ale nenechal opít rohlíkem a tento faul-nefaul neodpískal.

84

Virgil Misidjan se dostal ke střele zpoza hranice pokutového území, jeho nepřesný pokus ale Zielera vůbec neohrozil.

83

Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Alexander Fuchs, přichází Matheus Pereira.

82

82. Erik THOMMY - 0:2

82

Stuttgart právě vstřelil branku!
Zdá se, že je rozhodnuto, tento rohový kop už končí druhým gólem v Matheniově síti! Střídající ERIK THOMMY na hranici pokutového území připravil o míč Misidjana a poté napálil balon nechytatelně do šibenice.

82

Defenzíva Norimberku působí naprosto rozhozeně, po zblokované střele Dennise Aoga teď budou hosté znovu zahrávat roh.

81

Svěřenci kouče Weinzierla měli k dispozici další roh, po němž se k hlavičce dostal Benjamin Pavard, projektil francouzského reprezentanta ale postrádal přesnost i razanci.

80

Na opačnou stranu se ihned poté vydal Virgil Misidjan, jehož průnik za cenu faulu zastavil Mario Gómez.

79

Christian Gentner mohl pojistit vedení Stuttgartu, obě jeho střely z nějakých deseti metrů ale Christian Mathenia zneškodnil!

78

Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Pablo Maffeo, přichází Erik Thommy.

77

Christian Dingert až nyní sáhl k první žluté kartě v tomto utkání, jejím držitelem je domácí Alexander Fuchs.

75

Santiago Ascacibar se podél pravé postranní čáry daleko nedostal, na opačnou stranu už se vydává střídající Ondřej Petrák.

74

Po vstřelení úvodního gólu se stuttgartští fotbalisté zatáhli do defenzívy, domácím se ale nedaří dostat se k souvislé kombinaci na soupeřově polovině.

72

Ondřej Petrák si v pokutovém území naskočil na centr Tima Leibolda z pravé strany, český středopolař ale nasměroval míč přímo do Zielerovy náruče.

71

Norimberským zbývá na vyrovnání už jen zhruba dvacet minut, domácí prohra s posledním týmem tabulky by byla pro hráče ve vínových dresech velkým zklamáním.

70

Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Hanno Behrens, přichází Ondřej Petrák.

68

68. Timo BAUMGARTL - 0:1

68

Stuttgart právě vstřelil branku!
Poslední tým tabulky se po rohovém kopu dostává do vedení! Centr Dennise Aoga se uvnitř šestnáctky nakonec odrazil na kopačku TIMA BAUMGARTLA, který v pádu usměrnil míč za Matheniova záda.

67

Hra je stále přerušena, sudí Christian Dingert stále nedal Aogovi pokyn k tomu, že může rozehrát.

66

Tim Leibold odhlavičkoval centr mířící ke Gómezovi do bezpečí, o chvilku později však Stuttgartští vybojovali další rohový kop.

64

Tentokrát to hosté zkoušeli po levé straně, ani Nicolás González se ale daleko nedostal. Do hry se v posledních minutách vkrádají nepřesnosti v podání obou týmů.

63

Virgil Misidjan se poctivě vrátil s Maffeem a nedovolil mu odcentrovat, následovat bude pouze odkop od branky Christiana Mathenii.

61

Norimberští fotbalisté nyní zahrávali teprve svůj druhý rohový kop, Leiboldův centr z levé strany však nikoho ve vínovém dresu nenašel.

60

Střídající Palacios už si rovnal míč ke střele, když vtom ale ztratil rovnováhu a na opačnou stranu už míří Christian Gentner.

59

Ron-Robert Zieler vyboxoval prudký centr mířící na hlavu Adama Zreľáka do rohu hřiště, načež se hostům podařilo dopravit míč do bezpečí.

58

Zdánlivě přetažený Aogův centr nakonec dopadl přímo na hlavu Maria Gómeze, zkušený snajpr ale netrefil míč podle svých představ a na opačnou stranu už peláší Virgil Misidjan.

57

Zničehonic teď zahrozil i Stuttgart, pokus Maria Gómeze o přelobování Mathenii ale zamířil vysoko nad břevno domácí svatyně!

56

Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Sebastian Kerk, přichází Federico Palacios.

55

Domácí poté ještě zahrávali rohový kop, z něj už ale nezahrozili a svěřenci Markuse Weinzierla zakopli míč do bezpečí.

54

54. Kerk Zielera nepřekonal!

54

Sebastian Kerk se po chybě Stuttgartu v rozehrávce dostal až k zakončení z hranice šestnáctky, jeho přízemní střelu k levé tyči ale Ron-Robert Zieler reflexivně vyrazil!

52

Marc-Oliver Kempf v hlavičkovém souboji málem vyskočil Bauerovi na ramena, oba hráči poté zůstali ležet na trávníku a Dingert pro jistotu přerušil hru.

51

Norimberští fotbalisté ale o chvilku později o balon přišli, po Misidjanově nepovedeném zpracování mohou hrát hosté.

49

Dennis Aogo při bránění zavadil o Georga Margreittera, hra je přerušena a domácí si budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.

48

Andreas Beck vyslal na zteč rychlonohého Maffea, jehož následný centr z pravé strany ale doletěl přímo do Matheniovy náruče.

47

Domácí začali ve druhé půli aktivně. Z hranice pokutového území VfB to zkusil Hanno Behrens, jeho projektil byl ale sražen do zámezí.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
Christian Dingert nenastavil nad rámec prvního poločasu ani minutu, do kabin se tak jde za bezbrankového stavu. S ním mohou být mnohem více spokojenější norimberští fotbalisté – Stuttgart byl totiž v první půli mnohem aktivnější. Šance Gentnera či Gómeze a několik rohových kopů navrch ale zůstaly neproměněny.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

44

Leiboldův centr z levé strany obránci Stuttgartu zblokovali, do konce prvního poločasu zbývá už jen minuta.

43

Adam Zreľák ztratil rovnováhu po souboji s Gentnerem, sudí Christian Dingert ale nechává ve hře pokračovat.

42

Aogův centr od rohového praporku ale žádného z jeho spoluhráčů nenašel, domácí se i v tomto případě bez problémů ubránili.

40

Christian Gentner zavezl míč zpět na útočnou polovinu a poté roztáhl hru na pravou stranu, kde číhal volný Santiago Ascacibar, jenž následně vybojoval další roh pro Stuttgart.

39

Přetažený centr Marca-Olivera Kempfa z levé strany nikoho v bílém dresu nenašel, Christian Mathenia už si pomalu chystá balon k odkopu.

38

Hráči posledního týmu tabulky převzali iniciativu, po obranném zákroku Behrense budou hosté vhazovat nedaleko rohového praporku.

37

Dosud neviditelný Mario Gómez se zničehonic zjevil s míčem na kopačce na hranici malého vápna, po pasu Gonzáleze ale zkušeného snajpra zradilo zpracování!

35

Misidjan měl na pravém křídle před sebou dálnici volného prostoru, toho se ale zalekl a vrátil míč obráncům.

34

Christian Mathenia ukryl přízemní centr z pravé strany ve své náruči, do rychlé protiakce už se vydává Virgil Misidjan.

33

V posledních minutách je hra plná nepřesností na obou stranách, po nepovedeném nákopu Leibolda na Misidjana je míč opět v moci Stuttgartských.

32

Z velké dálky to teď zkusil Marc-Oliver Kempf, jeho projektil ale proletěl vysoko nad břevnem Matheniovy branky.

30

Hanno Behrens postrčil k zemi Ascacibara, hosté si tak budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.

29

Dalekonosný nákop na Sebastiana Kerka byl značně přetažený, balon skončil v zámezí a následovat bude pouze odkop od Zielerovy svatyně.

28

Domácí se vydali kupředu podél levé postranní čáry, jejich akci už ale v samotném zárodku zhatil francouzský reprezentant Pavard.

26

Po této standardní situaci se do zakončení dostal Nicolás González, jeho hlavička ale postrádala přesnost i razanci.

25

Georg Margreitter v hlavičkovém souboji ve vlastní šestnáctce přeskočil bránícího Becka, následovat ale bude další roh pro Stuttgart.

24

I v tomto případě se norimberští fotbalité ubránili a navíc se jim podařilo zakopnout míč až k půlící čáře.

23

Z toho sice hosté nezahrozili, nyní si ale budou moci Stuttgartští exekuci rohového kopu zopakovat – tentokrát z levé strany.

21

Christian Mathenia špatně rozehrál a nešťastně zakopl míč do zámezí, Stuttgartští se tak lacino dostávají k rohovému kopu.

20

Aktivní Misidjan utekl po pravém křídle a poté našel v pokutovém území Adama Zreľáka, ten ale v pádu zamířil těsně vedle!

19

V první střelecké příležitosti Norimberku se ocitl Sebastian Kerk, který se ale z hranice šestnáctky ukopl a poslal míč úplně mimo Zielerovu svatyni.

17

Pablo Maffeo byl u postranní čáry faulován Kerkem, stuttgartský brankář Ron-Robert Zieler už si pomalu rovná míč k rozehrávce.

16

Dalekonosný nákop na Adama Zreľáka slovenského forvarda nenašel, načež se ještě k míči dostal Virgil Misidjan, jeho centr z pravé strany ale postrádal přesnost.

15

Po trmě-vrmě ve středu hřiště získal míč Hanno Behrens a vrátil ho pod sebe na stopery, kteří nyní s rozehrávkou nespěchají.

14

V úvodu utkání si oba týmy především hlídají zadní vrátka, je znát, že v tomto záchranářském souboji jde o hodně.

12

Marc-Oliver Kempf padl pod nohy unikajícímu Misidjanovi a čistě mu zakopl míč do autu, krátce po nařízeném vhazování navíc Norimberští o balon přišli úplně.

11

Santiago Ascacibar nedosáhl na lob Nicoláse Gonzáleze do pokutového území, následovat tak bude jen odkop od Matheniovy svatyně.

9

Sebastian Kerk narazil do zdi jménem Andreas Beck, míč je nyní opět v moci hostujících fotbalistů.

8

Marc-Oliver Kempf nic nevymýšlel a vrátil balon Pavardovi, zadáci Stuttgartu se teď pokouší uklidnit hru.

7

Benjamin Pavard si pohlídal Misidjanův útočný výlet podél pravé postranní čáry, domácí však budou alespoň vhazovat.

5

Stuttgartští ještě posléze zahrávali rohový kop, s touto standardkou ale nenaložili zrovna ideálně a hráči ve vínových dresech už zakládají protiakci.

4

Poslední tým tabulky poprvé zahrozil. Po dalším zaváhání Misidjana se ke střele zpoza hranice pkutového území dostal Christian Gentner a jeho projektil proletěl těsně vedle pravé tyče!

3

Virgil Misidjan se ujal míče po nepovedené rozehrávce Ascacibara, zradilo jej ale zpracování a balon domácímu křídelníkovi ujel do autu.

2

Norimberští se usadili na soupeřově polovině, z jejich kombinace ale nakonec žádné nebezpečí pro Rona-Roberta Zielera nepramenilo.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer, Mühl, Margreitter, Leibold – Fuchs, Rhein – Kerk, Behrens, Misidjan – Zreľák.
Náhradníci: Bredlow – Ewerton, Knöll, Palacios, Matheus Pereira, Erras, Petrák.

VfB Stuttgart: Zieler – Baumgartl, Kempf, Pavard – Beck, Gentner, Ascacibar, Aogo – Maffeo, Mario Gómez, N. González.
Náhradníci: Grahl – G. Castro, Didavi, Thommy, Akolo, Sarpei, Aidonis.

Rozhodčí: Dingert – Christ, Gerach.
VFB STUTTGART

Celek z města automobilky Mercedes je na tom ještě o poznání hůře, se ziskem pouhých pěti bodů z deseti zápasů patří Stuttgartu poslední příčka tabulky. Pokud chtějí fotbalisté VfB pomýšlet na záchranu, budou dnes muset bezpodmínečně zabrat, poslední tři zápasy Stuttgartu totiž skončily naprostými propadáky: porážkami 0:4 s Dortmundem, 0:4 s Hoffenheimem a 0:3 s Frankfurtem.
1. FC NORIMBERK

Ligový nováček z města nedaleko českých hranic podává velmi střídavé výkony a pohybuje se těsně nad hranicí sestupu. Norimberk je momentálně patnáctý s náskokem čtyř bodů na barážovou šestnáctou příčku, kterou nyní drží Hannover. Bavorský celek v Bundeslize naposledy zvítězil na konci září, od té doby Norimberští prohráli 0:6 v Lipsku, 1:3 s Hoffenheimem a remizovali 1:1 s Frankfurtem a 2:2 s Augsburgem.
Srdečně vítám všechny fotbalové nadšence u sledování textového přenosu z jedenáctého kola německé Bundesligy, v němž 1. FC Norimberk změří síly s VfB Stuttgartem. Začínáme v tradičních 15:30, tak si to nenechte ujít!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

1. FC Norimberk – VfB Stuttgart

0:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 68. Baumgartl, 82. Thommy

Karty:   77. Fuchs (NUR)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:10.

1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer, Mühl, Margreitter, Leibold – Fuchs (83. Matheus Pereira), Rhein – Kerk (56. Palacios), Behrens (70. Petrák), Misidjan – Zreľák.
Náhradníci: Bredlow – Ewerton, Knöll, Palacios, Matheus Pereira, Erras, Petrák.

VfB Stuttgart: Zieler – Baumgartl, Kempf, Pavard – Beck, Gentner, Ascacibar (90+1. Aidonis), Aogo – Maffeo (78. Thommy), Mario Gómez (90+4. Akolo), N. González.
Náhradníci: Grahl – G. Castro, Didavi, Thommy, Akolo, Sarpei, Aidonis.

Rozhodčí: Dingert – Christ, Gerach