Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

SBV Vitesse Arnhem – FC Utrecht

2:1

konec (0:0)

10.11.2018, 19:45 • GelreDome, Arnhem • 12. kolo • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 2.33 3.42 3.11 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že SBV Vitesse Arnhem pokračuje ve střídání venkovních porážek s domácími výhrami a poráží Utrecht 2:1, čímž přerušuje čtyřzápasovou vítěznou sérii hostí a přeskakuje soupeře v tabulce, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (21:46:49)
Statistiky zápasu:
Arnhem – Utrecht 2-1
Střely: 18-13
Střely na branku: 6-7
Zákroky brankářů: 6-4
Rohové kopy: 5-7
Ofsajdy: 2-2
Přihrávky: 308 – 328
Držení míče: 49% – 51%
Fauly: 7-14
Žluté karty: 1-3
Červené karty: 0-0.
Po nemastné a neslané první polovině, která přinesla šance až na konci, se oba týmy rozehrály do dobré druhé části. Tu začali domácí náporem a když se z něj hosté vymanili a vystrkovali růžky, tak inkasovali. Nejprve po krásné patičkové přihrávce obstřelil gólmana Bryan Linssen a v 64. minutě zakroutil Martin Ødegaard přímý volný kop z dvaceti metrů přesně do šibenice. Jenže čtvrt hodiny před koncem hosté pořádně zatlačili na pilu, nejprve trefili tyčku a poté snížili střídajícím Cyrilem Dessersem. Vyrovnávací gól z jejich strany už nepřišel, Kerk totiž ve velké šanci shořel, když ho výborným zákrokem vychytal gólman Eduardo – 2:1.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Poslední nákop hostí na druhou stranu nenašel adresáta, zápas tak končí.

90+4

Již hrajeme půl minuty přes čas nastavení a hlavně se hraje u vápna Utrechtu, což je pro domácí jedině dobře.

90+3

A mohlo být úplně rozhodnuto, když do úniku pláchl jeden z domácích hráčů. Zkoušel vystřelit Jensenovi mezi nohy, ale ten jeho úmysl vyčíhl, míč vyrazil a vzápětí ještě od plic vynadal sudímu za dle jeho názoru neodpískaný faul.

90+2

Další zmatky v pokutovém území Arnhemu. Viděli jsem pád Görtlera, který usiloval o snahu získat míč, ale do souboje s Berem šli oba dva vysokou nohou.

90+1

Lukas Görtler se mohl stát hrdinou svého týmu, když přebral ve vápně přihrávku z pravé strany, jenže jeho střela po otočce byla i díky dobrému bránění Saltera pomalá.

90

Ve druhém poločasu budeme hrát tři minuty nad rámec základní hrací doby.

89

Domácí si na chvíli odpočinuli na půlce soupeře, ale nyní se zase budou muset vracet do obrany a čelit výpadu hostí.

88

Další výborný zákrok Eduarda, jenž vyboxoval po rohu hlavičku jednoho z hráčů hostí. Další rohový kop.

87

Eduardo si po předchozím zákroku asi věří, nyní totiž vyběhl na vyboxování centrovaného míče až na hranici vápna. O metr více a byla by z toho červená.

86

A málem se jim to nevyplatilo, jenže Gyrano Kerk svůj třetí gól v sezoně nedává, protože jeho střelu z vápna k levé tyči výborně vyškrábl koncem ruky gólman Eduardo. Je z toho jen roh.

85

Utrecht se snaží ze všech sil o vyrovnání, domácí jsou zatažení v těžké defenzívě.

84

Centrovaný míč má v pohodě Jensen a zahajuje další akci svého týmu.

83

Výborný moment domácích. Ke střele se dostal zřejmě Roy Beerens a Jensen uchránil svůj tým od opětovného dotahování dvou branek.

81

Lukas Görtler vidí žlutou kartu za jasný a nic neřešící faul, čímž trošku zmenšuje tlak hostí.

81

Alexander Büttner jde ven, vzhledem k tlaku hostí a k jeho žlutému kartonku je to pochopitelné. Nahrazuje ho Max Clark, posila do obranných řad.

80

Hosté tlačí, nyní si vybojovali rohový kop.

78

Poslední střídání hostí. Ze hřiště jde záložník Joris van Overeem a nahrazuje ho Lukas Görtler, také záložník.

77

77. Cyriel DESSERS - 2:1

77

Utrecht právě vstřelil branku!
Nyní už to branka je. Domácím nestačilo předchozí varování a máme zaděláno na dramatickou zápletku. Centrovaný míč Kerka si na hranici ofsajdu našel CYRIEL DESSERS a hlavou jej usměrnil k tyči mimo dosah Eduarda. Tohle střídání legendárnímu kouči Dicku Advocaatovi vyšlo.

76

Dvě velké šance hostí. Po přímém volném kopu se k hlavičce dostal v chumlu hráčů zřejmě Kerk, který orazítkoval tyčku. Míč se poté odrazil k Janssenovi, jehož skvostně vychytal Eduardo.

75

Faul domácích, Alexander Büttner zhruba pětatřicet metrů od branky sestřelil soupeře a dostává žluté varování, navíc budou mít hosté šanci z přímého volného kopu.

74

Karavajev hrál z levé strany malou domů na Eduarda, ten z první našel spoluhráče Thelandera a napadající hráč Utrechtu se tak proběhl, bohužel pro něj k ničemu.

74

Tannane se vrátil a dokázal odhlavičkovat centr domácích z pravé strany do vápna.

72

Nyní se to málem povedlo, když Usáma Tannane dostal míč před vápno. Jenže si ho nechal trošku uskočit a do nápřahu mu stačil vložit nohu Clarke-Salter. Faul to určitě není, bek domácích hrál míč.

71

Utrecht se zatím marně snaží najít cestičku v obranných řadách domácích.

68

Domácí poprvé střídají, dnes hodně pokopaný Oussama Darfalou jde z placu a nahrazuje ho Thomas Buitink.

67

Darfalou prošel po pravé straně, kde se málem prosadil i proti dvěma hráčům soupeře. Nakonec zůstává ležet na hrací ploše po kontaktu s Letschertem, ale spíše bych to viděl na křeč.

66

Dva inkasované góly jsou pro Utrecht velkým šokem. Hosté totiž přežili úvodní tlak zkraje druhé části a poté měli více ze hry.

65

Simon Gustafsson dnes dohrál, na jeho místo záložníka nastupuje forvard Cyriel Dessers. Není z pohledu hostí na co čekat.

64

64. Martin ÖDEGAARD - 2:0

64

Arnhem právě vstřelil branku!
Tohle si asi hosté budou dlouho vyčítat, takto zbytečný faul. MARTIN ØDEGAARD totiž přímý volný kop využil bezezbytku, když ho zakroutil krásně do levé šibenice.

63

Tannane kousek před vápnem poslal k zemi Linssena a byť se mu to vůbec nelíbí, bude jeho tým čelit nepříjemné standardní situaci.

62

Domácím se samozřejmě rázem hraje lépe. Hosté za malou chvílí budou na vzniklou situaci reagovat střídáním.

60

Linssen je při chuti. Z pětadvaceti metrů tvrdě vystřelil a ke štěstí gólmana Jensena šel míč pouze doprostřed jeho branky.

59

Foor se přiřítil jak smyslů zbavený do souboje s van de Streekem skluzem a divím se, že tohle nebylo na kartičku.

58

58. Bryan LINSSEN - 1:0

58

Arnhem právě vstřelil branku!
Tohle jsou momenty BRYANA LINSSENA. Ten nejprve byl faulován, poté fauloval a nyní se do statistik zapisuje vedoucí trefou. Beerens mu ve vápně krásnou patičkou přikopl míč, kapitán Arnhemu vypálil a perfektně obstřelil na dlouhou stranu gólmana Davida Jensena. Asistence: Roy Beerens.

56

No pozor, výborně to zkoušel Gyrano Kerk i z tahkle velké vzdálenosti. Před Eduardem navíc míč nepříjemně skočil a ten ho musel vytáhnout na rohový kop, jinak byl balon zapadl přesně k pravé tyčce.

56

Linssen byl naopak nyní tím, kdo fauloval. Je z toho přímý volný kop ze vzdálenosti zhruba čtyřiceti metrů.

55

Domácí rychle přišli o míč a je tu další kontr Utrechtu.

55

Sean Klaiber si pěkně zblízka prohlédl žlutý kartonek, jelikož v souboji o míč ve stylu kung-fu zajel do Bryana Linssena. A může být rád.

54

Z takřka ideální pozice ze středu na hranici vápna pálil na branku Eduarda záložník Gavory, jenže jeho pokus byl zblokován.

53

Počáteční aktivita Arnhemu z úvodu druhého poločasu se vytratila, nyní jsou trošku na koni hosté.

52

Další roh pro hosty, nyní byl oním blokem Roy Beerens.

51

Z rohu žádné nebezpečí nevzniklo. Zhruba o šest minut jsme se tak přiblížili v pořadí již 14 remíze mezi oběma celky v historii.

51

Kerk hezky přenesl hru na pravou stranu, odkud centr Klaibera jde od domácího hráče do zámezí na roh.

50

Gyrano Kerk nyní utrpěl tvrdý zásah od soupeře, který rozhodčí viděl a píská.

49

Hned po odkopu hosté ztratili míč, ale domácí jim ho špatným nákopem vrátili takřka na zlatém podnosu.

48

Míč bude do vápna posílat Martin Ödegaard a rozhodně to nebyl špatná centr. Darfalou ve výskoku přeskočil Letscherta a usměrnil míč vedle pravé tyče.

47

Arnhem je od začátku druhého poločasu aktivnějším týmem a nyní si vybojoval na pravé straně další faul.

46

O poločasu proběhla v kádru Utrechtu jedna změna. Takřka neviditelného Urby Emanuelsona nahrazuje záložník Sander van de Streek.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 20:47.
Statistiky prvního poločasu:
Arnhem – Utrecht 0:0
Střely: 8-3
Střely na branku: 0-2
Zákroky brankářů: 2-0
Rohové kopy: 3-1
Ofsajdy: 1-0
Přihrávky: 196 – 176
Fauly: 2-7
Žluté karty: 0-1
Červené karty: 0-0.
První polovina je u konce. Gól jsme v ní neviděli a nutno říct, že po třicet minut se nehrál oku lahodící fotbal. Pak se oba celky trošku rozehrály a už přišly i výraznější šance. Kerk ve 33. minutě sám před gólmanem špatně zpracoval míč, poté se mohli dvakrát radovat domácí, ale Darfalou ani Bero těsně netrefili branku. V poslední minutě se sám před domácím gólmanem zjevil znovu Kerk, ale ze strany jej neprostřelil – 0:0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45

Nastavovat se bude jen jedna minuta, byť ošetřování zkraje zápasu si vyžádalo více jak dvouminutovou prodlevu.

45

Až je mi líto, že první polovina končí. Oba týmy se rozehrály k dobrému výkonu a stav se klidně mohl na jedné i na druhé straně změnit.

45

Gyrano Kerk se na chvíli zjevil sám před Eduardem, který proti jeho zakončení vytáhl skvělý zákrok.

44

Zahozená šance. Na hranici vápna hosté naprosto zapomněli na Alexandera Büttnera, který potvrdil, že kanonýrem úplně není. Zatím dal letos jen jednu branku a nyní zcela minul prostor tří tyčí. Hodně hodně vedle.

43

Martin Ödegaard potáhl míč z levé strany do středu, kde si narazil míč s Berem. Ten se obtočil kolem své osy a vystřelil, ale přišel dobrý blok hostí a roh.

43

Znovu faul hostí a tipněte si, na které straně to bylo. Pokud myslíte levou, správně díte.

41

Obrana hostí ho stihla odvrátit. Za půl minuty šli domácí opět po levé straně, ale k centru měl tentokrát Linssen dále než gólman Jensen.

41

Další šance pro domácí – faul na tragické levé straně hostí a za okamžik bude následovat centr do vápna a ještě žlutá kartička pro Gyrano Kerka.

39

Zase ta levá strana. Linssen u rohu obelstil soupeře, obhodil si ho, namířil si to podél vápna a vystřelil. Jeho pokus byl zblokován, ale míč dopadl přesně k Matúši Berovi, který z první poslal projektil jen kousek vedle levé šibenice.

38

Mohlo to být 1:0 pro domácí. Asi první opravdu výrazná šance zápasu. Beerens nacentroval z levé strany, kde tedy hosté hodně hoří, do vápna. Našel přesně hlavu Ousssamy Darfaloua, který ale těsně minul pravou tyč Jensenovy branky.

38

Nedlouho poté zahrávají domácí rohový kop, nebezpečný centr do vápna odvrátili hosté do zámezí a právě Klaiber už nestačil zastavit míč před čárou.

37

Tohle asi mohl být faul, protože Sean Klaiber šel do souboje s notnou dávkou síly a doslova skolil u rohu k zemi Rasmuse Thelandera. Nepíská se.

36

Zahrají si také domácí, Utrecht se na vlastní polovině hřiště provinil faulem.

35

Gavory vyhrál důležitý souboj na polovině hřiště, jinak by šli domácí do protiútoku. Akce pokračovala prvně středem, pak po pravé straně, odkud šel centr od Klaibera do pokutového území, na který Gyrano Kerk nedosáhl.

35

Matúš Bero měl možná pocit, že byl faulován, nicméně sudí nepískal a slovenský záložník ztratil míč.

33

První opravdová šance zápasu. Gyrano Kerk dostal milimetrově přesný centr za obranu a pohlídal si ofsajd. Ve vápně se jal na prsa zpracovat si míč, ale ten mu uskočil a gólman Eduardo jej v pohodě sebral.

32

Výrazně moc práce zatím nemá ani rozhodčí Danny Makkelie. Tento pětatřicetiletý soudce nedávno pískal zápas Ligy Národů Anglie – Španělsko a v základní skupině Ligy mistrů pískal zápas Club Brugge vs. Dortmund.

30

Je za námi třetina zápasu a na gól, stejně jako na první gólovou šanci, čekáme marně.

29

Roy Beerens se vší silou snažil u pravého rohového praporku získat míč nebo vybojovat alespoň roh, ale obránce van der Maarel zachoval chladnou hlavu – odkop od branky hostí.

28

Po faulu domácího celku na polovině hřiště zůstanou u míče hosté. Ale ti jej rychle ztrácejí, rozehrávka přímého volného kopu vyšla do ztracena.

27

Faul malou chvíli zpět před vápnem na hosty písknut nebyl, nyní už zákrok na Willema Janssena posoudil sudí Danny Makkelie jako nedovolený.

26

Na druhé straně, po rychlém kontru, se k míči sice dostal Oussama Darfalou, ale míč se arnhemskému záložníkovi zamotal mezi nohy.

25

Kombinace hostí ve středu hřiště zatím úspěch nepřináší, před vápnem udělal Arnhem neprostupný obranný val.

24

Taktický boj z obou stran pokračuje, Arnhem i Utrecht marně snaží najít něco, čím soupeře překvapit.

22

Dobrý obranný zákrok Alexandera Büttnera, který z levé strany nepovolil soupeři centr. Po následném autu se z hranice vápna dostal ke střele Matúš Bero, jenž signalizoval, že byl při zakončení faulován. Sudí byl opačného názoru a slovenský záložník míjí tři tyče. Obstřelení gólmana nevyšlo.

21

Karavajev potáhl míč z pravé strany k vápnu, kde jeho útočná eskapáda skončila.

20

Jestli tohle byla střela nebo centr, to ví asi jen Sean Klaiber. Ale platí, že domácího gólmana určitě nevystrašil.

19

Skoro tomu tak bylo. Martin Ödegaard vyslal na levou stranu Alexandera Büttnera, jenž našel správný okamžik k centru. Ten byl poměrně slušný, jenže Oussama Darfalou neusměrnil hlavičku mezi tři tyče, nýbrž hodně vedle.

19

Utkání bez šancí pokračuje, ale třeba se to změní hned nyní akcí domácích po levé straně.

18

Pokud se podíváme na střelce hostí, tak pět hráčů má po dvou gólech a tři hráči po třech brankách. Žádného kanonýra tedy v dresu Utrechtu zatím nenajdeme.

18

Už to vypadalo, že ho Bryan Linssen na půlící čáře vybojuje, leč nakonec se tak nestalo. U balonu zůstává hostující tým.

17

Po delším čase si také hosté vyzkouší, jaké to je držet míč na svých kopačkách.

16

Ačkoliv domácí nezahrozili, hosté znovu rychle ztratili míč a po Kerkově faulu budou rozehrávat na půlce soupeře další akci.

15

Domácí přenesli míč na druhou stranu, u lajny si Roy Beerens výborně obhodil Seana Klaibera a je z toho přímý volný kop pro Arnhem z dobré vzdálenosti.

14

Zahraje si také Vjačeslav Karavajev, jenž rok a půl ztužil obranné řady ve Spartě. Prošel s míčem za půlku, poté ho vrátil za stopery.

13

Utrecht se nyní k brance Eduarda téměř nedostává, domácí začínají svírat kleště čím dál více.

12

Ani tak ne, navíc, Thelander hodně zbytečným zákrokem zajel do Seana Klaibera a tohle klidně mohla být kartička žluté barvy.

12

Tudy cesta nevedla, takže za chvíli uvidíme, zda to půjde z druhé strany.

12

Domácí přesto získali míč rychle zpět a nyní kombinují na levé straně u vápna.

11

Salter si vyměnil míč s Thelanderem, který jej nakopl dopředu, ale pro obranu hostí to nebyl žádný problém.

10

Prvních deset minut nenabízí úplně famózní fotbal, oba týmy se spíše oťukávají a jsou bez gólových šancí. Snad se to změní.

10

Útočnou akci nyní táhne Urby Emanuelson, známá to tvář především pro Spartu v evropských pohárech. Ale u pravé strany nebyl zdvojen, ale dokonce ztrojen domácími hráči.

9

Krátce po rohu se už domácí dostali k centru do vápna, ale Bryan Linssen v dobré pozici usměrnil míč hodně vedle pravé tyče.

9

Vidíme první rohový kop také pro domácí.

8

Arnhem postupem času trošku přebírá iniciativu a nyní drží míč častěji na svých kopačkách.

7

Otázka je, jak se podaří Arnhemu nahradit Slovince Matavže. S pěti brankami je nejlepším střelcem Vitesse a zlomená noha je obrovská komplikace.

6

David Jensen tak opět v klidu odkopl míč na druhou stranu, ale nákop se před hráče hostí dostal až ke gólmanovi soupeře.

5

Ten je ale rychle vrácen a nyní poprvé útočí domácí. Po kombinaci na levé straně následoval centr, který ale nešel do pokutového území, ale za branku. Hodně nepovedený kop.

5

K míči se poprvé dostal gólman Utrechtu David Jensen, jenž posílá dlouhý míč dopředu na spoluhráče.

4

Až nyní, po minutě a půl, se mu podařilo dostat na nohy a odchází do zámezí.

4

Timo Letschert je nyní v péči lékařů a je hodně otřesený.

3

Zatímco před brankou Eudarda zůstal ležet obránce Letschert, který se srazil s domácími obránci – nezaviněně, tak do vápna šel centrovaný míč. Ten si našel gólman domácích.

2

Extrémně ospalý začátek od domácích. Po dobrém napadání hráčů hostí si Utrecht vybojoval rohový kop.

1

Urby Emanuelson dokázal odehrát vysoký míč. Ve vápně poté Rasmus Thelander sestřelil Simona Gustafsona a může být rád, že nebyl nařízen pokutový kop.

1

Utrecht začal s rozehrávkou jako první a hosté se hned tlačili do útoku. Gavory se ale přes obránce na vápně neprosadil.

1

Utkání právě začalo.
Hráči obou týmů nastupují na hrací plochu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

V sestavě Vitesse bude určitě chybět Doehki, který pyká za červenou kartu z posledního zápasu proti PSV a také Slovinec Matavž, který utrpěl v téže zápase zlomeninu nohy a od fotbalu si na hodně dlouho odpočine.
Poslední vzájemné zápasy:

Utrecht – Arnhem 1:2 (19.5.2018)
Arnhem – Utrecht 3:2 (15.5.2018)
Utrecht – Arnhem 5:1 (11.3.2018)
Arnhem – Utrecht 1:1 (1.10.2017)
Utrecht – Arnhem 1:0 (7.5.2017).
FC Utrecht:
Klub z Utrechtu je sice v tabulce na pátém místě s dosahem dvou bodů na třetí Feyenoord, leč na druhý Ajax ztrácí deset a na vedoucí PSV Eindhoven 15 bodů. Právě Eindhoven si hraje totiž vlastní ligu, když ještě neztratil ani bod. Utrecht ale nyní nastartoval také úspěšnou sérii, čtyřikrát v řadě vyhrál a z předešlých šesti utkání pětkrát zvítězil. Poslední neúspěch je starý už měsíc a půl – porážka ve Feyenoordu.

Poslední zápasy Utrechtu:
Utrecht – Den Haag 3:0
Utrecht ASWH 5:1 (pohár)
Tilburg – Utrecht 0:1
Utrecht Alkmaar 2:1
Utrecht – Breda 2:1.
SVB Vitesse Arhnem
Domácí jsou na sedmém místě tabulky a na dnešního protivníka ztrácí jen dva body. V případě výhry se tedy mohou posunout před něj a opět poskočit výše. Nicméně výsledkově to úplně slavné v posledních kolech není – Arnhem totiž střídá výhry s porážkami. Zatímco doma Arnhem boduje, venku nyní sbírá porážky. Poslední úspěch zvenčí je starý už přes měsíc, kdy Arnhem vyhrál ve Zwolle 2:0 – pokud tedy nepočítáme dvě výhry venku v nizozemském poháru.

Poslední zápasy Arhnemu:
PSV Eindhoven – Arnhem 1:0
Heracles – Arnhem 0:2 (pohár)
Arnhem – Sittard 2:1
Excelsior – Arnhem 2:0
Arnhem – Heracles 4:0.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího kola nizozemské Eredivisie, ve kterém se v sobotní podvečer proti sobě postaví Vitesse Arnhem a FC Utrecht. Utkání, ve kterém na sebe narazí dva týmy z popředí tabulky, začíná přesně v 19:45 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

SBV Vitesse Arnhem – FC Utrecht

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 58. Linssen, 64. Ödegaard – 77. Dessers

Karty:   75. Büttner (ARN) – 41. Kerk (UTR), 55. Klaiber (UTR), 81. Görtler (UTR)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 9:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:14.

SBV Vitesse Arnhem: Eduardo – V. Karavajev, Thelander, Clarke-Salter, Büttner (81. Clark) – Bero, Ödegaard, Foor – Beerens, Linssen – Darfalou (68. Buitink).
Náhradníci: Pasveer – Bruns, Musaba, Clark, Karami, Buitink, Gong.

FC Utrecht: D. Jensen – Klaiber, Letschert, van der Maarel, W. Janssen – van Overeem (78. Görtler), Simon Gustafson (65. Dessers), Gavory – Kerk, Emanuelson (46. van de Streek) – Tannane.
Náhradníci: Paes – Dessers, Boussaid, Mamengi, van de Streek, Görtler.

Rozhodčí: Danny Makkelie