Menu

Fotbal

Moravskoslezská fotbalová liga

SK Hanácká Slavia Kroměříž – SK Jiskra Rýmařov

4:1

konec (3:0)

10.11.2018, 14:00 • Fotbalový stadion v Obvodové ulici, Kroměříž (kapacita: 1529 míst) • 15. kolo • Johan Čáp (@CAPJohanCZ)

Tipsport: 1.2 5.5 7.45 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Druhý poločas sice neukázal už tak dominantní Kroměříž jako v prvé půli, Hanáci přesto zvládli svůj velký náskok nasbíraný již na startu duelu udržet. Po rýmařovském snížení se ještě jednou navíc vybičovali ke skórování a po zisku dalších tří bodů si zvládli udržet druhou pozici v tabulce MSFL i pro zimní pauzu. Rýmařov naopak na jaře čeká ještě pořádně tuhý boj o přežití v třetí nejvyšší soutěži. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (15:51:11)

90+2

Konec zápasu.

90+1

Dydowicz pálí těsně nad branku! Rýmařov si při svém zřejmě posledním náporu ještě připíše alespoň jeden roh.

90

Rozhodčí nastavuje 2 minuty nad standardní hrací čas!

89

Harazin se dostal na pravé straně k míči, jenomže jeho zakončení nebylo asi přesně podle představ. Bomba z kopačky hostujícího fotbalisty letělo vysoko nad brankou a trefuje jen zadní tribunu.

88

Kameník si znovu vyběhl nečekaně až příliš daleko z branky, jeho riskantní akce ale skončila přesně podle jeho představ. Atak Kroměříže byl zastaven, Jiskra navíc může znovu do útoku.

87

Rýmařov je už viditelně dost psychicky rozložen, i proto má tolik mezírek v defenzívě. Kroměříž jich však prozatím moc nevyužívá, i její hráči jsou dost chyboví.

86

Na řadě je poslední střídání utkání, místo Jakuba Motala jde na hřiště Jakub Prajza.

85

Rýmařov se sice tlačil do útoku, jenže jeho rychlý brejk byl zastaven pomezním sudím. Hráči Jiskry už byli v ofsajdovém postavení, Kroměříž tak bude znovu rozehrávat.

84

Piroška ještě prodloužil dlouhý centr do vápna, ale Hleba se nedokázal před domácí brankou dostatečně rychle zorientovat. Jeho hlavička tak mířila jen vedle branky, Kofroň bude rozehrávat.

83

Cupák se prezentoval parádní ranou z velké dálky, na kterou musel Kameník reagovat rychlým zákrokem. Míč se však snesl pouze na horní síť, hosté si mohou pořádně oddechnout.

82

Šmerda ukázal své sprinterské schopnosti, když pořádně prohnal své bránící soupeře, nic velkého ale ze svého presu nevybojoval, Kroměříž bude pouze vhazovat na útočné polovině

81

Rýmařov se sice valil znovu do útoku, nicméně domácí se stačili se svou defenzívou dostatečně rychle vrátit. Hanácká Slavia tak může jít do protiútoku.

80

Domácí si připravili další střídání, Mariána Kováře na hřišti nahrazuje Vít Mlýnek.

79

Pro Jiskru nyní přichází relativně velká komplikace, neboť jeden z jejích hráčů musí být ošetřován za postranní čárou. V době, kdy už využila všechna střídání, je to ošemetná situace.

78

Rýmařov si připravil poslední střídání zápasu, místo Michala Furika na hřiště míří Róbert Piroška.

77

Domácí si sice vybojovalo další roh, jenomže dlouhatánský centr nakonec nikoho z hráčů v červenobílých dresech nenašel. Rýmařov se tak osvobozuje.

76

Dalekonosná rána z pravé strany se tentokráte snesla přímo ke Kameníkovi, pro něhož ale nešlo o těžký moment. Míči totiž scházela primárně zejména větší rychlost, aby zapadl až do sítě.

75

Rýmařov byl v defenzívě velice nepřesný a relativně zaskočený tlakem soupeře, Kroměříž tak po lehkovážné rozehrávce soupeře znovu získává míč na své kopačky.

74

74. SILNÝ - 4:1

74

Kroměříž právě vstřelila branku!
Kroměříž měla před malou chvilkou obrovský tlak, když i Kameníka přinutila vyběhnout daleko z branky, i tak však napoprvé ještě branku netrefila, když zasáhl na poslední chvíli rýmařovský bek. Po přehrání míč mimo vápno ale parádní ranou pod břevno skóruje kanonýr JAN SILNÝ. Domácí tak znovu vedou o tři branky.

72

Matoušek se dostal do obrovské tutovky! Míč se totiž k němu dostal až za obrannou linii, tvrdá rána z pravé strany ale pro Kameníka nebyla překážkou. Balón vyráží mimo bránu.

Dnešní utkání sleduje 197 diváků.

71

Silný se prodral k centru z levé strany, ale jeho nákop nakonec žádné nebezpečí nepřinesl. Brankář Kameník si počínal zkušeně a míč okamžitě uklidil v rukavicích.

70

Ondruška si počínal v útoku velmi nadějně, když k němu propadl nečekaně ještě míč od Dydowicze. Svou akci ale ke zdárnému závěru nedokončil, Kroměříž se osvobodila.

69

Jiskře se roh příliš nepovedl, po útočném faulu někde ve vápně je rozhodčím Rýmařov vykázán. Rozehrávat tak bude brankář Kofroň.

68

Jiskra se znovu tlačí do převahy, tentokrát si totiž po výrazné aktivitě na šestnáctce vybojovala dokonce rohový kop. Kofroň tak musí své kolegy pořádně organizovat.

67

Slavia si zapsal obrovský nápor na malém vápně, avšak Kameník si připisuje proti Oklešťkovi fantastický zákrok. Do protiútoku se může vydat Rýmařov.

66

Kofroň musel být znovu velmi bystrý, neboť Navrátil se dostal v předních pozicích do vyložené šance. Vyběhnutý brankář Slavie ale všemu nebezpečnému zabránil.

65

Kroměříž sice okamžitě po inkasování zvýšila otáčky, ale na soupeře to prozatím neplatí. Svěřenci kouče Furika se prezentují konsolidovaným výkonem, v obraně nyní moc nechybují.

65

65. ONDRUŠKA - 3:1

65

Rýmařov právě vstřelil branku!
Máme tady ráznou odpověď! Rýmařov potvrdil svou zlepšenou hru a po dobrém centru přímo na malé vápno se snesl do vzduchu PAVEL ONDRUŠKA, jehož hlavička zamířila přesně do protipohybu Kofroně. Hanáci tak vedou už jen o dvě branky.

63

Při Rýmařovu stál fotbalový bůh! Po ráně ze strany domácích hráčů se totiž přízemní rána málem strefila do sítě, balón minul tyčku jen o pár milimetrů.

62

Matoušek se dostal k centru do vápna, ale nikdo z jeho kolegů na nabídku z pravého křídla nekývl. Míč tak pouze proletěl chumlem hráčů, Hanáci ale pokračují v presu.

61

Navrátil se málem dostal při riskantní rozehrávce domácích k balónu, Kofroň ovšem vše přeci jen zvládl ještě vyřešit bez možného inkasování.

60

Ve středu hřiště došlo k nepříjemnému střetu dvou protihráčů, Pavel Ondruška (RYM) je nakonec za svůj zákrok oceněn žlutou kartou.

59

Na řadu přichází první domácí střídání, místo Martina Hirsche jde na hrací plochu Martin Mlýnek.

58

Rýmařov sice měl po předešlém faulu možnost standardní situace, centr Dydowicze ovšem nepřinesl, balón nenašel nikoho z nabíhajících hráčů.

58

Kolísek si zvládl podržet míč na kopačkách a vydat se do úniku, za záchrannou brzdu ale zatáhl Jan Matoušek (KRO), který po svém skluzu obdržel žlutou kartu.

56

Jiskra je viditelně stále více aktivní, když se jí daří zabraňovat Kroměříži ve větších akcích. Hanáci ovšem na druhé straně už spíše nechtějí více chybovat, několik hráčů jako by hrálo na úsporný režim.

55

Kroměříž si zapsala první větší šanci druhé půle. Hirsch se zvládl otočit kolem své osy a postaral se o pohotový střelecký pokus. Kameník ovšem nakonec nemusel zasahovat, míč letěl těsně vedle tyčky.

54

Hleba se sice dostal po vydatné aktivitě Navrátila k centru takřka z autové čáry, ale pobídka z levého křídla na nikoho neplatila. Míč tak skončil přímo v rukavicích připraveného Kofroně.

53

Jiskra sice předváděla velmi riskantní kombinaci, avšak Šupák dokázal ve středu hřiště uklidnit celou rozehrávku. Rýmařov se po dlouhé době může dostat na soupeřovu polovinu.

52

Matoušek a Silný se znovu dostávali v útočném pásmu a konkrétně i v šestnáctce Jiskry do šance, jenomže jedna nepřesná nahrávka vše zkazila. Balón skončil v zámezí.

51

Šupák sice zajímavě nacentroval z levé strany do kroměřížského vápna, avšak Kofroň si nebezpečný volej pohlídal. Domácí tak mohou rychle rozehrávat brejk.

50

Hosté jsou viditelně po zraněné svého kapitána nabuzeni a jejich motivace je do očí bijící. Prozatím se jim ovšem kroměřížský blok nepodařilo přehrát do té míry, aby se dostali ke střelbě.

49

Stále se ještě nehraje, kouč Milan Furik už je ale smířen, že Jiří Furik zápas nedohraje. Místo něj na hrací plochu posílá Jakuba Harazina.

48

Na hřiště nyní musí zdravotníci, neboť na hřišti zůstal ležet v prostoru středového kruhu jeden z hráčů Rýmařova. Ze hřiště bude muset být odnesen na nosítkách.

47

Šmerda se sice po průchodu po pravém křídle dostal do zajímavé pozice, avšak svůj centr až příliš přetáhl. Míč tak v rýmařovském vápně nikoho z domácích borců nenašel.

46

Domácí se dostávají do kombinace jen značně pozvolna, Hanáci totiž logicky nemají kam spěchat. Rýmařov prozatím velmi pozorně brání už od půlící čáry.

46

Začal druhý poločas.
První poločas byl ve znamení jasné hegemonie a dominance domácího celku, který tak potvrzoval svou roli favorita. Slavie přehrávala Rýmařov ve většině ohledů, důkazem budiž úvodní branka vstřelená již o necelých dvou minutách hry. Právě ta nadále určila ráz utkání, neboť domácí shodili z beder velkou odpovědnost a přidali díky herní pohodě další dvě branky. Druhá půle už tak nabízí spíše menší zápletku, přesto není ještě o výsledku stále jasno. Pokračujeme v cca 15:02.

45

První poločas skončil.

44

Dydowicz to sice myslel se svým centrem ze standardky přímo na zadní tyč dobře, jenomže nikdo z nabíhajících už nedokázal dostat balón do sítě. Jiskra se vzmohla jen na nepovedený volej.

43

Domácí se nyní v přechodové fázi dost trápí, Michal Furikovi se tak povedlo vybojovat balón a prodrat se blíže k vápnu. Po faulu slavistů se Jiskře nabízí přímý volný kop.

42

I Rýmařov se dočkal parádní gólovky! Jeden z hráčů Jiskry totiž napřáhl z dobrých čtyřiceti metrů, což muselo golmana Kofroně pořádně vylekat. Tato dělovka se totiž otřela o břevno!

41

Tentokrát se pokusil dostat balón k brance soupeře Hirsch, avšak jeho volej byl až příliš okatý. Brankář Kameník si tak pro něj přišel, balón skončil v jeho rukavicích.

40

Matoušek se prodral s míčem až k rýmařovské brance, ale brankář Kameník jej vyhnal mimo střelecký úhel. Po jeho rychlém výběhu skončil míč i díky slušnému odhadu v zámezí. Domácí čeká další roh.

39

Silnému se sice povedlo vybojovat balón a vydat se na útočný výlet po levé straně, dlouho se mu ale naděje na další branku držet nepodařilo. Nepřesná nahrávka všechny naděje pohřbila.

38

Hleba se vzepřel předchozím tezím a dokázal se dostat s míčem blíže k šestnáctce, v přesile však neuspěl. Kroměříž může jít znovu do brejku.

37

Kroměříž i nadále tvoří z velké části hru, hosté jsou totiž v rozehrávce a středu hřiště dost nepřesní. Jiskra navíc zatím jen marně hledá na defenzívu Slavie účinný recept.

36

Hosté si ale svou šanci v podobě rohu nedokázali zužitkovat, rozehrávka na krátko totiž byla vystižena domácí defenzívou, důraz Motala pak přinesl i přerušení držení balóny ze strany Jiskry.

35

Kroměříž si nyní musel dávat pořádný pozor, neboť Michal Furik spolu s Navrátilem si vynutili rohový kop. Hanáci tak budou čelit frontálnímu nástupu soupeře.

33

Rýmařov ještě zkouší reagovat na vývoj utkání, neboť kouč Milan Furik po půlhodině mění sestavu. Místo Romana Györgyho jde na hřiště Nikolas Tilkeridis.

33

33. HIRSCH - 3:0

33

Kroměříž právě vstřelila branku!
Domácí dnes mají skvostný úvod! Po rychlém centru z levé strany se dostal ve skrumáži k dorážce MARTIN HIRSCH, což brankář Kameník už nedokázal zaregistrovat. Hanáci se tak ujímají již tříbrankového vedení!

31

Jeden z hostujících hráčů zůstává ležet v kroměřížském vápnu, což je důvodem pro přerušení hry. Prozatím ale na hřiště zdravotníci nemíří. Zřejmě to nebude nic vážného.

30

Rýmařovké střídačce nyní musel spadnou pořádný balvan ze srdce. Kameník totiž ve snaze zachytit naběhlého Jelečka vyběhl velmi daleko a kroměřížskému záložníkovu podlehl. Ten sice okamžitě nacentroval před branku, nikdo z domácích ale opuštěnou braku trestuhodně netrefil.

29

Kroměříž si připsala znovu velkou tutovku, když se hned po centru z levé strany dostali dva hráči k hlavičce, zřejmě Silný s Oklešťkem, Kameník si ovšem může oddechnout. Rána totiž letěla mimo branku.

28

Domácí viditelně nikam už nespěchají a rozhodně nehodlají chybovat. Rýmařov je však v předních pozících mimořádně aktivní a nenechá soupeře odpočinout.

27

Hirsch si nabíhal za obranné řady Jiskry, jenže moment překvapení domácím nevyšel. Rychlou nahrávku přes osu hřiště hosté zvládli v poslední chvíli zastavit, Rýmařov se může zkonsolidovat.

26

Kroměříž byl znovu v tlaku, jenže z tohoto presu vyhotovil jen Silného nepřesnou bombu. Jiskra tak dostává možnost oddechu, rozehrávku si bere na starost brankář Kameník.

25

Jeleček se znovu na levém křídle pokoušel o rychlý centr do vápna, avšak Rýmařovští jej velmi pohotově zastavili. Kroměříž tak bude kopat pouze roh, míč totiž ztečoval vyskočivší Jiří Furik. .

24

Motal byl při snaze o rozehrání faulován na vlastní polovině, hra je tak znovu přerušena, Kroměříž se může v zadních řadách znovu zformovat.

23

Kofroň si musel důrazně křiknout při dlouhém voleji Rýmařova do vápna, kroměřížský brankář však vše zvládl. Po rychlé rozehrávce navíc může jít Hanácká Slavia i do kontru.

22

Domácí tým se sice dožadoval po faulu na Silného přerušení hry, Rýmařov ale může pokračovat. Jiskra nyní může děkovat hlavnímu sudímu, jinak se totiž proti ní kopala nebezpečná standardka.

21

Matouškovi se sice povedlo přesně nacentrovat do soupeřova vápna, zde už ale zasahuje ve spolupráci s Kameníkem také Ondruška. Hosté se tak i tentokrát ubránili.

20

Máme tady první žlutou kartu zápasu, za faul na vlastní obranné polovině obdržel Jiří Furik (RYM).

19

Kameník si nyní musel dojít ke své tyči pro centr Oklešťka, který směřoval přímo k rýmařovské brance, po rychlé rozehrávce brankáře Jiskry však může jít do kontru i právě jeho tým.

18

Kocúr skončil po rozehrávce ležet na trávníku, sudí při předchozí momentu viděl kroměřížský faul. Jiskra tak může rozehrávat z půlící čáry, po chvíli se ale stejně hra znovu obrací.

17

Až zákrok v poslední chvíli proti domácí přihrávce nyní zabránil jasné tutovce Kroměříže, domácí i nadále potvrzují roli jasného favorita stabilním výkonem.

16

Slavia měla velice zajímavý presink, který Jiskru dostal do úzkých, nicméně Rýmařov se přeci jen ubránil. Domácí tak musí rychle zařadit zpětný chod, hosté jdou totiž do brejku.

16

Cupák se Šmerdou se vydaně pokoušeli zastavit kanonýra Navrátila, ten se však spíše nechal vyprovokovat. Po dobrém pokrytí míče od Kroměřížských je píská Jiskře útočný faul.

15

Hirsch se sice dostal po rychle vhozeném auto do zajímavé šance, následná přihrávka na střed ovšem celou akci přerušila. Jeho spoluhráči totiž na pravém křídle chybovali.

14

Hostující družstvo se sice pokusilo nacentrovat hluboko do kroměřížského vápna, jenomže nikdo z hlavičkujících hráčů Jiskra na balón nedosáhl. Hanáci se osvobozují.

13

Ondruška byl po svém postupu po pravém křídle faulován Jelečkem, což neuniklo zraku hlavního sudího. Po důrazném upozornění ale kartu zatím neuděluje, Rýmařov má k dispozici další standardku.

12

Jiří Furik hledal po rohovém kopu dlouhým centrem nabíhajícího Navrátila, jenomže rýmařovský forvard byl v ofsajdovém postavení, Kofroň tak může rozehrávat z vlastní šestnáctky.

11

Jiskra se po dlouhé době dostala ze sevření a nakonec si i po teči domácího beka vysloužila roh, Rýmařov tak má přeci jen menší šanci na ohrožení branky.

10

Matoušek se Silným pořádně zatlačili na rýmařovskou obranu, nicméně Kameník se nyní ukázal ve výborném světle. Dvěma perfektními zákroky hasí gólovky!

9

9. KOVÁŘ - 2:0

9

Kroměříž právě vstřelila branku!
A máme tady brzy hned druhou branku! Hanáci nyní svého soupeře dokonale zatlačili a po průniku MARIÁNA KOVÁŘE po pravé straně se mohou radovat. Kroměřížský technik si pohrál se dvěma bránícími hráči a ranou na vzdálenější tyč nedal ležícímu Kameníkovi příliš šancí na zákrok.

8

Hosté mají stále relativně značné problémy s rozehrou, což nahrává Hanákům. Ti se tak znovu relativně zadarmo dostávají k míči, svůj další atak však končí jen tečovanou ranou končící v rukavicích Kameníka.

7

Kocúr se probíjel do soupeřovy defenzívy, nicméně po dalším postupu byla Jiskra zastavena. Rýmařov si tak vyprosil přímý kop z velikánské vzdálenosti od branky.

6

Přímý kop Slavie sice vypadal nadějně, avšak hlavička jednoho z nabíhajících hráčů domácích nebyla přeci jen přesná. Dlouhý centr na zadní tyč totiž uklidila pouze vedle brány.

5

Domácí jsou stále ve větší převaze a určují temp hry, Šupák tak nyní raději zabránil Jelečkovi v dalším postupu. Domácí mančaft bude kopat standardku kousek od rohového praporku.

4

Okleštěk se rozhodně nebál pořádně provětrat rýmařovskou obranu, avšak svůj atak do konce nedotáhl. Po přesném zákroku Kolíska se kroměřížský sniper neudržel na nohou a padá za postranní čáru.

3

Rýmařov má stále lehce větší problémy s rozehrávkou, Kameník se tak musel dlouho rozmýšlet, kam poslat balón. Hanáci tak velmi brzy vybojovali míč na svou stranu.

2

2. SILNÝ - 1:0

2

Kroměříž právě vstřelila branku!
A máme tady první branku utkání! Po rychlém centru do šestnáctky se protlačil před Kameníka JAN SILNÝ, který nakonec zvládl svou těžkou situaci a poslal i s přispěním štěstí míč do sítě. Brankář Rýmařova tuto situaci lehce zřejmě podcenil, Kroměříž však ukazuje svou sílu už v úvodních minutách.

1

Jako první se do mohutného útočného tlaku vrhá domácí Kroměříž, nicméně Jiskra si nechce svého soupeře pustit k tělu. Jiří Furik tak po rychlém přesunu do šestnáctky pálil nebezpečně k tyči. Kofroň byl ale na přízemní ránu připraven.

1

Utkání právě začalo.
Oba celky už v tuto chvíli vchází na hrací plochu, startujeme za malý okamžik.
Úvodní sestavy:

SK HS Kroměříž: Kofroň – Šmerda, Hloch, Cupák, Motal, Hirsch, Okleštěk, Silný, Matoušek (C), Kovář, Jeleček
Náhradníci: Floder – M. Mlýnek, Prajza, V. Mlýnek, Krhut

SK Jiskra Rýmařov: Kameník – Navrátil, J. Furik (C), Dydowicz, M. Furik, Kocúr, György, Šupák, Ondruška, Hleba, Kolísek
Náhradníci: Baroš – D. Furik, Piroška, Harazin, Tilkeridis

Rozhodčí: Denev – Popelák, Fabeš.
Rozhodčím tohoto utkání je Alex Denev, na čarách mu pak budou asistovat pánové Luboš Popelák a Roman Fabeš. Jako delegát fotbalové asociace bude na stadionu přítomen Martin Wilczek.
Poslední 3 vzájemná utkání
09.06.2018 Kroměříž x Rýmařov 2:3 (MSFL 2017/18)
04.11.2017 Rýmařov x Kroměříž 3:6 (MSFL 2017/18)
18.11.2006 Kroměříž x Rýmařov 2:1 (Divize 2006/07)
Poslední 3 ligové zápasy obou týmů

SK HS Kroměříž
04.11.2018 Nové Město na Moravě x Kroměříž 2:3
26.10.2018 Kroměříž x Velké Meziříčí 1:1
19.10.2018 Kroměříž x Uničov 2:2

SK Jiskra Rýmařov
03.11.2018 Rýmařov x Dolní Benešov 1:1
27.10.2018 Hlučín x Rýmařov 1:0
20.10.2018 Rýmařov x Vyškov 1:1
SK Jiskra Rýmařov
Klub z bruntálského okresu je pro svůj fotbalový region zjevením. Poprvé po dvaceti letech se totiž hraje v podhůří Jeseníků tak kvalitní soutěž. Jiskra do MSFL postupovala z Divize až na poslední chvíli a loňská sezóna byla ze strany managementu klubu testovací. Tým nijak výrazně neposiloval, spíše se opíral zejména na podzim o kvalitní týmové výkony. Jaro se sice Jiskře poté moc nevydařilo, přesto ještě dokázala vybojovat fantastické sedmé místo. Letošní léto pak na druhou stranu přineslo konsolidaci, navíc hned z několika relativně slušnými posilami.

Na druhé straně však výsledky v této sezóně nejsou úplně optimální. Svěřenci kouče Milana Furika sice zvládli postoupit do 1. kola MOL Cupu, zde ale nestačili na trápící se Třinec. V ligových zápasech se dočkali první výhry až ve čtvrtém zápase, když celkem nečekaně udolali Frýdek-Místek. Poté však již přicházely na řadu velká trápení. Prohra 0:3 s Uherským Brodem, debakl 1:8 s Líšní. Na druhou stranu ovšem Rymařovští zvládli bláznivou přestřelku v Hulíně, tři body brali také proti Petřkovicím. Právě souboj s Odrou byl však poslední vítězný zápas Jiskry v této sezóně (začátek října!). Poté už jen prohrála s Otrokovicemi i Hlučínem, dva body alespoň zapsala za domácí remízy s Dolním Benešovem a Vyškovem. Momentálně to tak logicky Rýmařovu stačí jen 14. pozici, což je pro letošek sestupová příčka.

Mezi nejlepšího střelce týmu se může zatím počítat s šesti trefami Petr Navrátil, který do Rýmařova přestoupil v létě z Mohelnice. jen o gól méně si pak zapsal Tomáš Šupák.
SK HS Kroměříž
Kroměříž vždy patřila mezi nejambicióznější kluby v MSFL. Fotbalový fanoušek si třeba ještě může pamatovat její fantastickou cestou pohárem, která skončila až na Mladé Boleslavi, jejíž výhru tehdy zajistil nahranou penaltou Jan Chramosta. Návrat do nejvyšších pater soutěže však Hanácká Slavia mohla potvrdit v posledních čtyřech letech, poté co překonala tříletou herní i komplexní klubovou krizi. Snaha o umístění v elitních patrech tabulky zazněla i před startem tohoto ročníku, kdy tým přebíral nový trenér Bronislav Červenka. Klubu se navíc místo odcházejícího snipera Martina Neuberta povedlo přivést plnohodnotnou náhradu v podobě starého známého střelce Jana Silného, který si vyzkoušel půlroční anabázi ve druholigovém Sokolově.

Sezónu Hanáci sice odstartovali prohrou ve Frýdku-Místku, následně však poráželi jednoho soupeře za druhým. Po třech výhrách sice přišla moc nečekaná porážka v Líšni (nicméně aktuálního lídra soutěže), po ní ovšem znovu Slavia zabrala. Pět zápasů bez porážky jí stačilo k rychlému posunu k čelu tabulky. V půlce října se však znovu dostalo Kroměříži nečekaného zaváhání, když prohrála na půdě Dolního Benešova. I tyto zaváhání tak zatím určují ráz tabulky, neboť manko Slavie na vedoucí příčku se zvyšuje. Té se sice povedlo odrazit útoky soupeřů na svou momentálně druhou příčku, když remizovala s Uničovem i Velkým Meziříčím, před týdnem si jí ještě k tomu pojistila vítězstvím v divokém zápase v Novém Městě na Moravě. Na vedoucí Líšeň přesto Slavia stále ztrácí relativně výrazných osm bodů, druhá pozice po podzimní části se však zatím dá hodnotit u Kroměříže jako úspěch.

Hra a ofenzíva Slavie Hanácké Slavie byla v posledních letech vždy založena na výrazných kanonýrech. Letos jsou touto nálepkou označováni hned tři, neboť Jan Silný, Tomáš Okleštěk i Lukáš Motal mají momentálně na svém kontě shodně po šesti brankách.
Hezké sobotní odpoledne, fotbalový itinerář MSFL se už sice blíží ke konci, listopad však přeci jen ještě nabízí poslední zápasy podzimní části sezóny. V rámci 15. kola je na řadě taktéž duel mezi Kroměříží a Rýmařovem, tedy celky z úplně opačných pater tabulky. Utkání startuje ve 14:00!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

SK Hanácká Slavia Kroměříž – SK Jiskra Rýmařov

4:1

konec (3:0)

Zpět na online

Branky: 2. Silný, 9. Kovář, 33. Hirsch, 74. Silný – 65. Ondruška

Karty:   58. Matoušek (KRO) – 20. J. Furik (RYM), 60. Ondruška (RYM)

SK Hanácká Slavia Kroměříž: Kofroň – Šmerda, Hloch, Cupák, Motal (86. Prajza), Hirsch (59. M. Mlýnek), Okleštěk, Silný, Matoušek (C), Kovář (80. V. Mlýnek), Jeleček
Náhradníci: Floder – M. Mlýnek, Prajza, V. Mlýnek, Krhut

SK Jiskra Rýmařov: Kameník – Navrátil, J. Furik (C) (49. Harazin), Dydowicz, M. Furik (78. Piroška), Kocúr, György (33. Tilkeridis), Šupák, Ondruška, Hleba, Kolísek
Náhradníci: Baroš – D. Furik, Piroška, Harazin, Tilkeridis

Rozhodčí: Denev – Popelák, Fabeš

Diváci: 197