Menu

Hokej

Tipsport extraliga

HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha

4:5

po s.n. (2:3) (1:0, 3:4, 0:0 - 0:0)

12.10.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • 9. kolo • Daniel Ježek

Tipsport: 2.13 4.2 2.95 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost. Na shledanou! (20:01:10)
Atraktivní bitva tak končí výhrou Sparty po nájezdech. Oceláři, kteří svého soka přestříleli, svou převahu nedokázali přetavit ve vítězství a z dnešního zápasu berou jen jeden bod.
Nejlepší hráči zápasu

Roberts Bukarts (1+2) – Petr Vrána (1+1).

Konec zápasu.

Andrej KUDRNA - 4:5

V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Sparta Praha.
Dva body z dnešního utkání bere pražská Sparta, výhru v nájezdech trefil ANDREJ KUDRNA!

6. série 2:3

Potřetí, oficiálně podruhé, jel Andrej Kudrna, který střelou mezi Hrubcovy betony rozhodl o výhře Sparty!

6. série 2:2

Pořadí se tedy obrátilo, podruhé se rozjel Roberts Bukarts. Lotyšský útočník však neuspěl.

5. série 2:2

Aron Chmielewski mohl rozhodnout, trefil ale jen Machovského beton.

5. série 2:2

Petr Vrána chtěl trefit mezírku mezi Hrubcovými betony, třinecký brankář ale dokázal zasáhnout!
Sparta dostává opravný pokus!

Gól neplatí, rozhodčí se radí o tom, kdo pojede teď.

Andrej Kudrna se v sérii pěti nájezdů rozjel již podruhé! Hostující útočník sice překonal Hrubce, rozhodčí ale teď řeší, co dál.

4. série 2:2

Ethanovi Werekovi sice při nájezdu trochu utekl kotouč, kanadský útočník ale svým pohybem položil Machovského na led a pak vymetl šibenici.

4. série 1:2

Robert Říčka naznačil kličku do bekhendu a pak poslal kotouč mezi Hrubcovy betony!

3. série 1:1

Ondřej Kovařčík zakončoval forhendem, Machovského ale neprostřelil.

3. série 1:1

Jiří Smejkal také zvolil blafák do bekhendu, Hrubce ale nepřekonal.

2. série 1:1

Roberts Bukarts zvolil široký oblouk a bekhendový blafák – vyrovnáno!

2. série 0:1

Andrej Kudrna se rozjel hodně rychle a střelou na Hrubcovu vyrážečku překonal třineckého brankáře!

1. série 0:0

Za Oceláře odpovídal Jiří Polanský, který chtěl Machovského překonat po kličce na pravou stranu, brankář Sparty ale betonem zasáhl.

1. série 0:0

Nájezdy začala Sparta, jako první na Hrubce jel Lukáš Pech. Hostující útočník zkusit střelu na levou stranu, trefil ale jen tyč třinecké branky!

Samostatné nájezdy začínají.
V samotném závěru prodloužení se ještě hosté dostali do přečíslení dvou proti jednomu, po Pechově přihrávce ale Hrubce nepřekonal Kudrna.

O vítězi tak budou muset rozhodnout samostatné nájezdy, které začnou po rychlé úpravě ledové plochy.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:24

Adamský s Gernátem kroužili kolem hostující branky, zakončit ale nedokázali. Na druhé straně pak neuspěl Gregorc.

63:39

Doudera s Werekem se po vyhraném buly vrhli do protiútoku, Doudera ale netrefil branku. Na druhé straně pak Hrubcovu pozornost otestoval Vrána.

62:56

Neúspěšně pro útočníka Sparty Zacharyho Silla dopadl i další souboj s Hrubcem, když třinecký brankář zlikvidoval střelu hostujícího forvarda z mezikruží.

62:44

Sill s Buchtelem udělali pořádný vítr v třineckém pásmu, druhý jmenovaný ale z bezprostřední blízkosti nedokázal usměrnit Sillovu přihrávku za záda ležícího Hrubce.

62:22

Oceláři vyhráli buly ve vlastním pásmu a ve dvou se vydali do přečíslení. Krajíček táhl kotouč po pravé straně, třinecký kapitán nakonec hledal mezírku mezi Machovského betony. Brankář Sparty však dokázal zasáhnout.

62:11

Hra se přesunula na druhou stranu kluziště, Chmielewski ale z předbrankového prostoru vystřelit nedokázal. Hosté se pak vydali do rychlé protiakce, střelu jednoho z hostujících útočníků ale dokázal srazit Marcinko, Hrubec pak ukryl puk ve své lapačce.

61:12

Říčka dlouho držel puk v útočném pásmu, pak jej ale nepřesnou rozehrávkou přenechal Hrubcovi, který chtěl okamžitě posunout puk na své spoluhráče. To se ale Hrubcovi málem vymstilo, když jej atakoval opět Říčka. Třinecký brankář nakonec dokázal rozehrát.

60:27

Polanský s Adamským v úvodu prodloužení drželi kotouč v útočném pásmu, po nepřesné přihrávce na Krajíčka ale puk do své moci uzmula Sparta.

60:01

Začalo prodloužení.
Základní hrací doba je u konce, o vítězi dnešního zajímavého duelu bude muset rozhodnout prodloužení, případně samostatné nájezdy.

V poslední třetině jsme tolik střeleckých příležitostí neviděli, oba celky se soustředily především na poctivou defenzívu. Rozhodčí v poslední dvacetiminutovce rozdal několik trestů za vzájemné šarvátky, Oceláři ani Sparta ale žádnou další přesilovky nevyužili.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje prodloužení?

Tipovat můžete do začátku prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:18

Marcinko s Hrňou dlouho drželi kotouč v rohu hostujícího pásma, k zakončení se ale domácí nedostali. To stejné platilo i o Matěji Beranovi, který sice zavezl puk do třetiny soupeře, Hrubce ale nijak neohrozil.

58:18

Michal Kovařčík v útočném pásmu kombinoval s Gernátem, druhý jmenovaný ale následně přestřelil hostující branku. Slovenský obránce pak ale dostal další pokus, tentokráte však trefil připraveného Machovského.

57:38

Sparta se řítila do rychlé protiakce, Formana s Klimkem ale zastavil čárový rozhodčí pro ofsajd.

57:19

Další útočná akce domácích již byla o něco lepší, Douderův pokus od modré ale k Machovskému nedoletěl.

56:42

Sparťané dostali kotouč do útočné třetiny, Hrubce ale nijak neohrozili. Nevedlo se však ani domácím, na Adamského vysoký pas nikdo nedosáhl.

55:51

Po odpískání se u hostující branky strhla potyčka mezi Robertsem Bukartsem a Petrem Vránou. Sudí konflikt rychle rozehnali, oba kohouti ale obdrželi trest na 2 + 2 minuty za hrubost. Hraje se v pěti na obou stranách.

55:51

Dnešní utkání sleduje 4 563 diváků.

55:51

Hrňa s Gernátem předvedli rychlý přechod středního pásma, Hrňovi se ale následně nepovedlo usměrnit Gernátův pas za Machovského.

55:27

Sparta dostala hru zpět před Hrubcovu branku, v blízkosti třinecké klece aktivně působil Smejkal. Puk ale za ležícího brankáře Ocelářů nedostal.

54:43

Chmielewski je na ledě, Oceláři oslabení přestáli bez úhony. Polský útočník se okamžitě zapojil do akce své pětky, z rohu hostujícího pásma ale nedokázal přesně najít volného Wereka.

54:16

Sparťané již drží hru ve svém útočném pásmu, kromě nepřesné Formanovy střely ale zatím Hrubce nijak neohrozili.

53:27

Spartě se v početní výhodě zatím nedaří. Hosté se nemohou dostat do útočného pásma, Oceláři opět poslali kotouč do soupeřovy třetiny.

52:55

Krajíček s Gernátem dobře zapracovali u hrazení, třinečtí obránci pro sebe získali kotouč a odpálili jej za Machovského klec.

52:40

Přesilovku Sparty střeleckým pokusem odstartoval Blain, střelu hostujícího beka ale do ochranné sítě přizvedl Gernát.

52:33

Aron Chmielewski chtěl na útočné modré získat kotouč, v souboji si ale pomohl nedovoleným způsobem a za faul vysokou holí si v následujících dvou minutách odpočine na trestné lavici. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.

52:00

Dravecký s Werekem vyšachovali hostující obranu, druhý jmenovaný, který od Draveckého dostal prudký pas, ale z bezprostřední blízkosti nedokázal trefit branku.

51:09

Další pokus hostí o přechod do útočné třetiny již byl úspěšný. Ke střele od modré se dostal Piskáček, Hrubec jeho pokus vyrazil pouze před sebe. Dorážejícího Buchteleho ale včas zastavil Marcinko.

50:39

Gernát se chtěl protlačit do útočného pásma, na modré mu ale stopku vystavil Kalina. Hostující obránce ale následně rozehrál puk na další icing.

50:19

Adamský chtěl do akce vyslat Svačinu, přihrávka ale byla sražena bránícím Blainem. Ten ale pak špatně rozehrál na Kumstáta, kotouč skončil na zakázaném uvolnění.

50:00

Bratři Kovačíkové aktivně operovali v útočném pásmu, jejich snažení ale žádný střelecký pokus nepřineslo. Spartě se poté povedlo otočit hru na druhou stranu kluziště, Hrubec raději ukryl Kumstátovo nahození do lapačky.

49:04

Werek dostal dvakrát namazáno na pravou stranu kluziště. Kanadský útočník nejprve netrefil branku, podruhé pak jeho sraženou střelu zastavil Machovský. Sparta je kompletní.

48:21

Bukarts dlouho míchal s kotoučem, pak ale nepřesně rozehrál na Martynka. O chvíli později pak Hrňa špatně hledal Marcinka, hosté se dokázali osvobodit.

47:25

Sparta nejprve vyhrála buly a odpálila kotouč za Hrubce, následný pokus Bukartse od návrat do útočné třetiny na modré zastavil Klimek a znovu poslal kotouč do třineckého pásma.

47:00

Michal Kovařčík byl velice aktivní v útočném pásmu, svým pohybem k faulu donutil hostujícího Jiřího Smejkala. Oceláři tak po komerční přestávce budou hrát v početní výhodě.

46:26

Oceláři ustáli aktivitu Sparty ve svém pásmu a dostali kotouč do střední třetiny, kde se k němu dostal rozjetý Martynek. Třinecký útočník proti sobě měl jednoho beka, i tak ale dokázal zakončit. Machovský však střelu vyrazil ramenem. Sparta následně odehrála kotouč na icing.

45:55

Hosté zvládli chvilkový tlak domácích a opět se vydali do útočného pásma. Hrubec raději kryje lehké nahození a přerušuje tak hru.

45:27

Oceláři se znovu dostali do útočného pásma, Gernát s Krajíčkem připravili dobrou střeleckou pozici pro Draveckého. Ten sice měl dostatek času a prostoru srovnat si mířidla, slovenský útočník ale nakonec netrefil branku.

44:44

Cienciala na útočné modré nezvládl přihrávku na Douderu, čehož chtěl využít atakující Sill. Hostující útočník svedl bruslařský souboj s vracejícím se Douderou, rychleji u kotouče nakonec byl třinecký bek.

44:07

Klimek za třineckou brankou zachytil Hrubcovu rozehrávku, pak se ale nedokázal vymotat kolem bránícího Galvinše. Hosté nakonec museli s kotoučem až do středního pásma, odkud ale puk poslali jen na zakázané uvolnění.

43:30

Hosté ještě chvíli drželi puk v blízkosti třinecké= branky, střelecký pokus Vrány ale k Hrubcovi nedoletěl.

43:08

Sparťané se dostali do rychlé protiakce, kterou zakončoval Říčka. Hrubec si s tímto pokusem dokázal poradit.

42:40

Oceláři drželi puk u vlastní modré čáry, Chmielewskému se následně nepovedl přechod do hostujícího pásma.

41:58

To na druhé straně musel čarovat Machovský! Před hostujícího brankáře se dostali Chmielewski s Draveckým, brankář Sparty ale dokázal zastavit všechny tři střely třineckých útočníků! Hosté poté raději odpálili kotouč na icing.

41:42

Nevedlo se ale ani hostům, kteří se sice dostali do útočné třetiny, Hrubce ale nijak neohrozili.

41:18

Svačina s Ciencialou chtěli vybojovat kotouč v rohu hostujícího pásma, proti dvojici hráčů Sparty ale neuspěli.

40:46

Polanský s Beranem tak dostali každý celkem čtrnáct trestných minut, na ledě se hraje s pěti hráči na obou stranách. Oceláři se dostali do útočné třetiny, Machovský ale bez problémů zastavil pokus Draveckého.

40:01

Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Jiří Polanský – 2+2 min + 10 min. osobní trest, hrubost).
Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Matěj Beran – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).

40:01

Začala třetí třetina.
Čtyřicet minut je za námi, ve WERK ARENĚ sledujeme hokejovou bitvu jako řemen! Ve druhé třetině padlo hned sedm branek, bylo k vidění několik tvrdých soubojů, čistých hitů a nakonec i pěstní šarvátka. Dnešnímu zápasu nic nechybí, duel je navíc do poslední dvacetiminutovky zcela otevřen.

Hosté nejprve v úvodu třetiny Formanem vyrovnali, Oceláře pak ale do dvoubrankového vedení dvěma přesilovkovými trefami poslal Marcinko, který dvakrát těžil ze skvělé přihrávky Bukartse. Sparta pak ale v rozmezí dvou minut trefami Vrány a Buchteleho srovnala, Slezany ale znovu do vedení poslal Werek. Čtrnáct vteřin před druhou sirénou však Hrubce propálil Dvořák.

Třetí třetina začne přibližně v 19:03.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

Současně s vypršením času třetiny se před hostující brankou do sebe pustili Matěj Beran s Jiřím Polanským. Třinecký útočník, kterému v souboji centimetry ve prospěch nehrály, dokázal pěstní potyčku vyhrát. Oba nyní budou čekat na tresty, které vyfasují od sudích.

39:46

39:46 Tomáš DVOŘÁK - 4:4

39:46

Sparta právě vstřelila branku!
To se ale Ocelářům nepovedlo, Sparta znovu srovnává krok! Marcinko s Beranem již skočili na led, když Slezané ztratili kotouč ve středním pásmu a hosté se po rychlé protiakci prosadili! TOMÁŠ DVOŘÁK z uctivé vzdálenosti propálil Hrubce, třinecký brankář si tento gól za rámeček jistě nedá! Asistence: Zachary Sill.

39:30

Oceláři kontrolují kotouč na svých holích, Slezané budou chtít do druhé přestávky udržet jednobrankové vedení.

38:46

38:46 Ethan WEREK - 4:3

38:46

Třinec právě vstřelil branku!
Další útočná akce domácích již končí v síti, Slezané jdou znovu do vedení! ETHAN WEREK, nejnovější posila Ocelářů, sice nejprve nedokázal z předbrankového trefit Machovského branku, v další akci už ale WEREK nezaváhal a chladnokrevně poslal pod Machovského vyrážečkou do sítě! Asistence: Vladimír Svačina, David Musil.

38:10

Oceláři se znovu mohli dostat do vedení! Jiří Polanský v útočném pásmu vykouzlil přesný pas na Martina Gernáta, jeho teč ale trefila jen levou tyč Machovského branky!

37:40

Na ledě se začíná přiostřovat. Tomáš Marcinko se pošťuchoval s Matějem Beranem, rozhodčí oba kohouty poslal na trestnou lavici. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.

37:06

37:06 Jan BUCHTELE - 3:3

37:06

Sparta právě vstřelila branku!
Hosté předvedli rychlou protiakci a slaví vyrovnávající branku! Petr Vrána dostal kotouč do předbrankového prostoru, kapitán Sparty se opět neukvapil, podržel puk na své holi a předložil jej najíždějícímu JANU BUCHTELEMU! Tomu pouze zbývalo uklidit puk za ležícího Hrubce! Asistence: Petr Vrána.

36:40

Werek vybojoval kotouč v rohu hostujícího pásma, přes bránícího Piskáčka ale nedokázal najít najíždějícího Draveckého.

36:11

Oceláři se po inkasované brance vrhli do útoku. Polanského formace dlouho držela puk v blízkosti Machovského klece, ani jeden ze dvou Hrňových pokusů ale do sítě nedolétl.

35:33

35:33 Petr VRÁNA - 3:2

35:33

Sparta právě vstřelila branku!
Pražané se velmi rychle dostali do útočného pásma a po kličkované u levé Hrubcovy tyče slaví druhou branku! PETR VRÁNA dostal kotouč před třineckou branku, hostující kapitán se neukvapil, podržel si puk na své holi, položil si Hrubce na led a kolem betonů třineckého brankáře zasunul puk do sítě! Asistence: Matěj Beran, Jiří Smejkal.

34:48

Marcinko s Bukartsem dostali hru do útočného pásma, tam ale museli bojovat proti třem protihráčům. Marcinko kotouč dlouho držel na své holi, nakonec ale Spartě podlehl.

33:55

David Cienciala se v útočném pásmu dostal ke dvěma pokusům, oba ale poslal vedle hostující branky. Oceláře následně zastavil ofsajd.

33:26

Oceláři ve vlastním pásmu sebrali hostům kotouč a dostali se do přečíslení dvou proti jednomu! Vladimíru Draveckému najížděj Ethan Werek, Dravecký se ale rozhodl pro individuální zakončení, svou střelu však poslal jen do Machovského lapačky!

33:05

Chvilková nepozornost domácích v obraně mohla hosty dostat zpět do hry! Miroslav Forman dostal z rohu kluziště namazáno do prostoru mezi kruhy pro vhazování, proti hostujícímu útočníkovi ale dobře vyjel Hrubec, který ramenem vyrazil puk do ochranné sítě! Komerční přestávka.

32:33

Machovský chvíli držel kotouč za svou brankou, čímž umožnil forčeking Werekovi. Kanadský útočník ale hostujícímu brankáři kotouč nesebral, hrát tak může Sparta.

31:48

31:48 Tomáš MARCINKO - 3:1

31:48

Třinec právě vstřelil branku!
Puk se dostal za brankovou čáru, Oceláři bleskurychle využívají přesilovou hru a jdou do dvoubrankového trháku! Roberts Bukarts si na pravé straně podržel kotouč, umožnil tak TOMÁŠI MARCINKOVI srovnat se v předbrankovém prostoru a pak poslal nadýchaný centr přímo na hůl slovenského útočníka! Machovský dělal vše, co mohl, kotouči ale v jeho cestě do sítě nezabránil! Asistence: Roberts Bukarts, Erik Hrňa.

31:48

Roberts Bukarts s Tomášem Marcinkem předvedli totožnou situaci, jako u druhé branky domácích! Kotouč se po teči Marcinka snášel do sítě, Machovský ale ještě máchl lapačkou a letící puk chytil. Sudí bude u videa zkoumat, zda to bylo před brankovou čárou, nebo až za ní!

31:39

Oceláři se pokusili o další akci, tu ale nedovoleným způsobem zastavil Jan Buchtele. Domácí budou hrát další přesilovou hru.

31:09

Sparta dobře vykombinovala situaci ve středním pásmu a šla do rychlého brejku. Hostům ale v závěrečné fázi chyběla přesná přihrávka, Hrubec nakonec nemusel zasahovat.

30:32

Hra se velmi rychle vrátila do blízkosti Machovského branky a hostující brankář měl znovu plno práce. Machovský nejprve zlikvidoval pokus Polanského, pak pohledem zkontroloval prudkou, ale nepřesnou, střelu Adamského.

30:06

Hosté se dostali do brejku dvou proti jednomu, střílející Říčka se ale dostal do velmi ostrého úhlu a ležícího Hrubce nepřekonal.

29:20

Tlak domácích pokračuje! Michal Kovařčík zpoza hostující branky hledal svého bratra Ondřeje, ten ale z bezprostřední blízkosti nedokázal trefit branku! O chvíli později pak Machovský vůbec nevěděl, jak zastavil tečovanou střelu Doudery od modré!

28:31

28:31 Tomáš MARCINKO - 2:1

28:31

Třinec právě vstřelil branku!
Oceláři využívají početní výhodu a znovu jdou do vedení! TOMÁŠ MARCINKO byl nejprve v předbrankovém prostoru zasažen hostující holí do obličeje, sudí ale nepískal a hra pokračovala dál. Slovenský útočník se rychle vrátil před Machovského, přesně v ten moment jeho hůl našel Roberts Bukarts a TOMÁŠ MARCINKO zavěsil puk pod horní tyč hostující branky! Asistence: Roberts Bukarts, Lukáš Krajíček.

28:06

Ocelářům se úvod přesilovky opět nedaří, Sparta znovu odpálila kotouč k Hrubcovi.

27:50

Marcinko v souboji u hrazení neudržel kotouč a umožnil tak hostům osvobodit se.

27:32

Oceláři dlouho hráli v šesti, kolem Machovského branky létal jeden kotouč za druhým, žádný ale v síti neskončil. Po komerční přestávce budou Slezané mít k dispozici přesilovou hru, Jan Piskáček totiž v souboji o kotouč podržel Draveckému hůl.

27:09

Spartě je signalizován faul, Oceláři hrají ve výhodě.

26:48

Sparta se nedohodla při rozehrávce a odpálila kotouč na icing. Další buly před Machovským.

26:30

Oceláři pokračovali v aktivitě v útočném pásmu, Ondřej Kovařčík se ale i přes veškerou snahu k dorážce Ciencialovy střely nedostal. Machovský má kotouč ve své lapačce.

26:16

Machovský ještě v samotném závěru oslabení zlikvidoval střelu Adamského, Sparta již hraje v plném počtu.

26:07

Sparta dostala kotouč do třinecké třetiny, Gernát ale dlouhým pasem do úniku vyslal rozjetého Vladimíra Svačinu. Třinecký brankář zkusil forhendovou kličku, jeho střela ale přeletěla horní tyč hostující branky.

25:40

Stejně dopadl i další souboj Hrni s Machovským, vítězem je opět brankář Sparty. Po odpískání se u hostující branky strhla menší potyčka, sudí ale celou situaci rychle vyřešili.

25:25

Slezané se již nastěhovali do útočného pásma, Machovský musel likvidovat dva pokusy domácích. Z pravé strany nejprve z první střílel Hrňa, z předbrankového prostoru pak dorážel Marcinko. Hostující brankář zastavil oba pokusy.

24:56

Domácím se nepovedl ani třetí pokus o průnik do útočného pásma, když Bukartse zastavil bránící Kudrna. Hosté se opět osvobodili.

24:35

Ocelářům se v početní výhodě zatím vůbec nedaří, Spartě se již dvakrát povedlo odpálit puk za Hrubcovu branku.

24:16

Aktivita Ocelářů nese své ovoce v podobě přesilové hry. Jan Buchtele si u hrazení nedovoleně počínal v souboji s Draveckým, hostující útočník dostal dvě minuty za hákování.

24:03

Druhá formace domácích drží kotouč v útočném pásmu. Chmielewski se po objetí hostující branky dostal k bekhendové střele, Machovský se ale včas přesunul ke své levé tyči.

23:27

Oceláři málem velice rychle odpověděli, Machovský ale dokázal pod svými betony zkrotit dělovku Draveckého od modré.

23:11

23:11 Miroslav FORMAN - 1:1

23:11

Sparta právě vstřelila branku!
Hosté využívají početní výhodu a srovnávají s Oceláři krok! Marcinko se u hrazení marně natahoval po volném kotouči, Spartě se pak z rohu kluziště povedlo přes Petra Kumstáta dostat hru do mezikruží, odkud po zpětné kličce zakončoval MIROSLAV FORMAN! Hrubec byl bez šance! Asistence: Petr Kumstát.

22:50

Bratři Kovařčíkové drželi kotouč v útočném pásmu, pak ale přišla nepřesná rozehrávka Ondřeje Kovařčíka a faul jmenovaného hráče. Sparta si po Kovařčíkově sekání zahraje přesilovku.

22:30

Sparta se ve vlastním pásmu dostala pod tlak, hostujícímu Piskáčkovi tak nezbylo nic jiného, než odpálit puk na icing.

21:56

Spartě se povedlo vyhrát další buly před svou brankou, po rychlém kontru ale hosté Hrubce nijak neohrozili. To na druhé straně pak musel Machovský řešit akce Adamského a Svačiny, obě dopadly ve prospěch Pražanů.

21:36

Polanský vyhrál buly pro Douderu, ten se nijak nerozpakoval a okamžitě pálil. Machovský ale střelu od modré celou dobu viděl a se zákrokem tak neměl sebemenší problém.

21:09

Tresty Michala Kovařčíka a Andreje Kudrny jsou u konce, hraje se v plném počtu na obou stranách. Oceláři jsou stále aktivnější, Musilova střela od modré, ani následné dotírání Chmielewského ale hostujícího brankáře nepřekvapilo.

20:26

Druhá třetina začala se čtyřmi hráči na obou stranách. Třinecký Marcinko zavezl kotouč do útočné třetiny, kde připravil střeleckou pozici pro Bukartse. Ten ale trefil jen Machovského vyrážečku.

20:01

Začala druhá třetina.
Atraktivní úvodní dvacetiminutovka souboje Ocelářů se Spartou je u konec, do kabiny jdou spokojenější domácí Oceláři. Ti se ve čtrnácté minutě dostali do jednobrankového vedení, když ve vlastním oslabení skóroval Roberts Bukarts. Na obou stranách bylo k vidění několik dalších velkých šancí, oba brankáři se jednou mohli spolehnout na konstrukci své branky, Miroslav Forman pak nevyužil trestné střílení. Další třetina tak slibuje pokračování divácky atraktivní bitvy.

Druhá dvacetiminutovka začne přibližně v 18:00.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:41

Musil se chtěl protáhnout kolem bránícího Říčky, třinecký obránce se však do útočného pásma nedostal.

19:10

Sparta ale následně dvakrát nezvládla buly a sudí ji udělili trest za zdržování hry. Potrestaným je Andrej Kudrna. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.

19:10

Sparta dostala hru do útočného pásma a vybojovala si početní výhodu. Michal Kovařčík si počínal nedovoleně v souboji o kotouč v rohu třinecké třetiny.

18:15

Po nutné úpravě díry pro brankový kolík se vhazovalo v pásmu Třince. Sparta ale nezvládla buly a Dravecký mohl jít do rychlé protiakce. Machovský vyrazil střelu třineckého útočníka za svou branku.

17:47

Martynek s Marcinkem zle atakovali hostující rozehrávku, Bukartsovi se ale následně nepovedla rozehrávka na číhajícího Musila. Hra je nicméně přerušená, když Marcinko skončil v hostující brance.

16:49

Šanci na souboj s Hrubcem dostal Miroslav Forman. Hostující útočník chtěl Hrubce rozpohybovat rychlými kličkami, třinecký brankář ale nájezd ustál a vytěsnil puk mimo svou branku!

16:49

Trestné střílení pro Spartu! Vladimír Dravecký musel hasit únik Matěje Berana.

16:14

Další tlak Sparty již Oceláři přestáli bez úhony a sami pak mohli jít do útoku. Dravecký s Werekem připravili střeleckou pozici pro Chmielewského, ten ale z mezikruží přestřelil.

15:14

Sparta držela kotouč v blízkosti třinecké branky, zakončit ale nedokázala. Oceláři se opět brání jen za cenu icingu.

14:38

Cienciala neudržel kotouč v útočném pásmu, do protiakce tak mohli jít hosté. Sparta nakonec vše vykombinovala na střílejícího Říčku, ten ale z otočky netrefil branku. Oceláři následně odpálili puk na zakázané uvolnění.

14:04

Vstřelená branka nalila Ocelářům novou krev do žil. Polanský držel kotouč za brankou, třinecký útočník se nakonec dokázal vymotat kolem pravé tyče Machovského svatyně, po jeho pasu ale hosté Krajíčkovi srazili střelu do ochranné sítě.

13:48

Oceláři jsou kompletní a málem slavili další gól! David Cienciala dostal namazáno do předbrankového prostoru, jeho střela z první mířila k pravé tyči Machovského branky! Cienciala už zvedal ruce nad hlavu, hostující brankář ale našel kotouč pod svým betonem! Komerční přestávka.

13:03

13:03 Roberts BUKARTS - 1:0

13:03

Třinec právě vstřelil branku!
Oslabení Ocelářů ještě sice neskončilo, domácí ale slaví první branku dnešního utkání! Blaž Gregorc ve vlastním pásmu nezvládl rozehrávku a pouze přenechal kotouč atakujícímu ROBERTSI BUKARTSOVI! Lotyšský útočník posunul kotouč najíždějícímu Rostislavu Martynkovi, který jej nesobecky vrátil BUKARTSOVI, jenž pálil do prázdné branky! Asistence: Rostislav Martynek.

12:42

Adamský v rohu třinecké třetiny získal kotouč a okamžitě jej odpálil za Machovského branku. Přesilovka hostí se chýlí ke konci.

12:23

Hrubec raději v lapačce ukryl lehké nahození Gregorce ze středního pásma, vhazovat se bude po pravé ruce třineckého brankáře.

12:10

Sparta se vrátila do útočného pásma, po dvou nepřesných střelách se ale sama vyklidila z útočné zóny.

11:36

Martynek s Gernátem dostali hru do středního pásma a následně vybojovali kotouč pro najíždějícího Matyáše. Třinecký obránce zkusil střelu od modré, Machovský měl co dělat, aby dostal kotouč mimo svou branku.

11:04

Hosté si vybojovali početní výhodu. Tomáš Marcinko při pokusu o forčeking hákoval jednoho z protihráčů.

10:56

Sparta je v posledních minutách aktivnější, Hrubec musel likvidovat bekhendový pokus Berana.

10:07

Tyč zvonila také za Šimonem Hrubcem! Sparta po vyhraném buly dlouho kombinovala v útočném pásmu, vše nakonec tvrdou ranou od modré řešil Tomáš Pavelka! Puk ale zastavila pravá tyč Hrubcovy branky!

09:45

Po vyhraném buly Třince ve vlastním pásmu se hra přesunula před Machovského, Adamský se Svačinou ale u hrazení přišli o kotouč. To hostům umožnilo rychlou protiakci dvou proti jednomu, Kumstát ale z levé strany trefil jen Hrubcův beton. Oceláři následně raději odpálili kotouč na zakázané uvolnění.

09:14

Slezané se při další akci nedohodli při rozehrávce a poslali kotouč na icing.

08:48

Oceláři měli další obrovskou šanci, při Spartě stála pořádná hromada štěstí! Martin Gernát si z rohu kluziště nabruslil za Machovského klec, odkud zpětným pasem ke střele vyzval Ondřeje Kovařčíka! Třinecký mladík pálil z první, kotouč lízl horní tyč hostující branky!

08:05

Martynek se dvakrát marně pokoušel prosadit ve středním pásmu, z pohledu Ocelářů to nakonec vyřešil Gernát, který se nijak nerozpakoval a od červené napálil puk na Machovského. Ten pak raději kotouč podržel před dojíždějícím Polanským.

07:26

Další vhazování v pásmu Sparty vyhráli hosté, jejich pokus o rychlou protiakci ale zastavil ofsajd.

07:16

Do akce znovu šli Oceláři, Chmielewski ale z ostrého úhlu poslal puk jen do Machovského lapačky. Hostující gólman si poradil i s následnou střelou Svačiny po vyhraném buly domácích.

07:01

Dravecký získal kotouč za hostující brankou, jeho následná zpětná přihrávka ale číhajícího Wereka nenašla. Na druhé straně pak Hrubec musel likvidovat pokus Smejkala.

06:43

Bukarts se rozjel od vlastní modré čáry, lotyšský útočník ale byl atakován vracejícím se Kudrnou, který nakonec Bukartse donutil nepřesně rozehrát a poslat kotouč až mezi diváky. Komerční přestávka.

05:38

Do útoku tak znovu šli Pražané. Akci Sparty táhl Pech, který z pravé strany bekhendem hledal před brankou stojícího Kumstáta. Přihrávka ale nebyla přesná, u kotouče jsou opět Oceláři.

05:17

Svačina s Polanským chvíli drželi kotouč v útočném pásmu, hostující defenzíva ale domácí útočníky k ničemu nepustila.

04:45

Dravecký s Werekem zavezli kotouč do útočného pásma, k zakončení se ale nedostali. Spartě se následně nepovedla rozehrávka přes střed kluziště, u puku tak znovu jsou domácí.

04:06

Hra se rychle přesunula na opačnou stranu kluziště, Hrubec si musel dávat pozor proti kličkujícímu Říčkovi. Hostující útočník objel třineckou branku, pak ale poslal puk jen do Hrubcovy lapačky.

03:37

Ta ale moc dlouhé trvání neměla, když Pechovi u útočné modré čáry utekl kotouč. O rychlý brejk se poté pokusili Cienciala s Ondřejem Kovařčíkem, ani tato akce ale domácím úspěch nepřinesla.

03:16

Přesilovka Ocelářů je u konce. Kotouč mají ve své moci sparťané, kteří z vlastní třetiny budou rozjíždět útočnou akci.

02:49

Domácí v krátkém časovém úseku dvakrát vystřelili, Werek i Svačina ale trefili jen nejblíže bránící hráče. Sparta se osvobodila.

02:16

To stejné platilo i po rychlé akci Gernáta, který se odhodlal ke střele od modré. Machovský opět nemusel zasahovat, puk skončil v síti nad brankou.

01:56

V další šanci domácích stál Hrňa, který mohl pálit z bezprostřední blízkosti. Hrňovi se sice povedlo trefit poskakující puk, jeden z hostujících obránců jej ale srazil do ochranné sítě.

01:37

Oceláři po vyhraném buly vykombinovali střeleckou pozici pro Bukartse, lotyšský forvard ale od modré trefil jen přesunujícího se Machovského. Hostujícímu brankáři kotouč sice vypadl z lapačky, obránci Sparty se ale postarali o expedici puku k Hrubcovi.

01:17

Druhá formace domácích si v útočném pásmu počínala velmi aktivně, Vladimír Dravecký nakonec svému týmu vybojoval přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl Blaž Gregorc, který u hrazení hákoval pronikajícího Draveckého.

00:52

Kanadská akvizice Ocelářů Ethan Werek ve středním pásmu atakoval rozehrávajícího Pavelku, ten nakonec byl nucen odehrát kotouč na icing. Buly před Machovským.

00:21

Úvodní buly pro Oceláře. Slezané se ale poté nedohodli ve vlastním pásmu a špatným pasem darovali Spartě kotouč. Od modré pak Hrubce otestoval Kalina, třinecký brankář vyrazil kotouč do rohu kluziště.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráči obou celků jsou na ledové ploše, utkání začne za pár okamžiků! Oceláři pro dnešní duel oblékli červené dresy, Sparta hraje v bílých.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš – Roberts Bukarts, Marcinko, Martynek – Dravecký (A), Werek, Chmielewski – Adamský (A), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrňa.

HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Blain, Kalina, Gregorc, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Delisle, Piskáček – Smejkal, Sill, Beran – Říčka, P. Vrána (C), Kudrna – Kumstát, Pech (A), Forman (A) – Buchtele, Klimek, Rousek.

Rozhodčí: Kika, Hradil – Bryška, Gebauer.

Matěj Machovský je s úspěšností přes 94 % druhým nejlepším brankářem TELH podle úspěšnosti zásahů.

Poslední vzájemný zápas

Předehrávka 49. kola minulého ročníku se Spartou začala opatrně, ale diváci ve Werk areně nakonec byli svědkem výborného zápasu. Oceláři se prezentovali výtečnou druhou třetinou, kdy výrazně přestříleli soupeře, ale nedali branku. Ta přišla hned na počátku třetí části, zbytek utkání pak patřil zase sparťanům. Vyrovnat nedokázali, z fotbalového vítězství se tak radují domácí.

23. ledna 2018: HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky:
41. Krajíček (Petružálek, Marcinko).
HC Sparta Praha

Sparta v minulém ročníku zakončila základní část na desátém místě, v předkola se pak postavila sedmým Pardubicím. Tým z hlavního města ale na východočeský celek nestačil a sezonu tak zakončil před branami play off. V přípravném období došlo v kádru Pražanů k výrazným změnám. Tým opustilo hned dvanáct hráčů, kormidla na sparťanské střídačce se pak ujal Němec Uwe Krupp. Novou brankářskou jedničku vedení Sparty našlo v Matěji Machovském, obranné řady pak vyztužili Jeremie Blain, Steven Delisle, Blaž Gregorc a Jan Košťálek. V útoku pak hlavní kouč Sparty může nově počítat se službami Matěje Berana, Daniela Přibyla a Zacha Stilla.

V přípravě Pražané sehráli deset utkání s celkovou bilancí sedmi výher a tří porážek. Vstup do extraligy se Spartě také povedl. Pražský celek odehrál již deset zápasů, prohrál pouze čtyřikrát. Sparťané tak drží se ziskem osmnácti bodů drží třetí příčku tabulky, oproti čtvrtému Liberci, který zaostává jen o jeden bod, ale mají odehrán zápas navíc. V posledním kole Sparta hostila karlovarskou Energii, kterou zdolala v poměru 5:2.

Poslední zápas Sparty

9. října 2018: HC Sparta Praha – HC Energie Karlovy Vary 5:2 (0:1, 2:1, 3:0).
Branky a nahrávky:
26. Kudrna (Vrána), 27. Blain (Beran, Sill), 41. Vrána (Pavelka, Gregorc), 46. Pech, 59. Forman (Pech, Kumstát) – 3. Rachůnek (Sičák), 25. R. Vlach.

Sestava Sparty v posledním zápase: Machovský – Blain, Kalina, Gregorc, Pavelka, Delisle, Dvořák, Piskáček – Beran, Sill, Smejkal – Kudrna, Vrána (C), Říčka – Forman, Pech (A), Kumstát – Jarůšek, Klimek, Buchtele.
HC Oceláři Třinec

Úřadující vicemistr nevstoupil do sezony optimálně, hráči s drakem na prsou v úvodních kolech hledali svou formu a krčili se u dna tabulky. Na vině mohla být i série šesti venkovních duelů, kdy v třinecké aréně vrcholily přípravy na premiéru muzikálu Sněhurka na ledě. Oceláři se však již vrátili do svého domovského stánku, o minulém víkendu ve WERK ARENĚ odehráli derby s Vítkovicemi, které bylo pro družinu trenéra Václava Varadi vítězné. Slezané ještě předtím přidali skalp do té doby neporaženého Litvínova a s devíti získanými body se posunuli na jedenáctou příčku tabulky. Oceláře v pátek a sobotu čekají další dva domácí duely. Třinečtí nejprve vyzvou třetí Spartu, v sobotu pak před kamerami stanice O2 TV Sport sehrají duel s Pardubicemi.

Trenérská trojice Ocelářů ale nemá vrásky na čele jen z důvodu nedobré hry, ale také z množící se marodky. Na listině marodů nalezneme útočníky Martina Růžičku a Marka Viedenského, v obranných řadách pak Slezanům v posledních duelech scházeli Vladimír Roth s Lukášem Krajíčkem. Dobrou zprávou je návrat Jiřího Polanského do tréninkového i zápasového režimu, kdy třinecký matador odehrál duel v partnerském Frýdku-Místku. Do pátečního klání by měla zasáhnout také čerstvá akvizice v podobě kanadského útočníka Ethana Wereka.

Poslední zápas Ocelářů

9. října 2018 (CHL): HC Oceláři Třinec – Storhamar Hamar 2:3 (0:1, 2:0, 0:2).
Branky a nahrávky:
23. O. Kovařčík (M. Kovařčík, Roberts Bukarts), 37. Marcinko (Roberts Bukarts, M. Doudera) – 3. Dahlstrøm (Svensson, P. Thoresen), 46. Salsten (Fogström, Løkken Østli), 59. P. Thoresen (Svensson, Dahlstrøm).

Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hamerlík – Gernát, M. Doudera, Galviņš, D. Musil, Matyáš, L. Kovář, Bartko – Rudovský, Marcinko, Chmielewski – Svačina, Cienciala, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Roberts Bukarts – Hrňa, Hladonik, Christov – Przybyla.
Dobrý den z Třince! Tipsport extraliga v pátek pokračuje devátým kolem, Oceláři Třinec ve své WERK ARENĚ přivítají Spartu Praha. Duel jedenáctého celku tabulky se třetím startuje v 17 hodin, k jeho sledování jste srdečně zváni!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha

4:5

po s.n. (2:3) (1:0, 3:4, 0:0 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 14. Roberts Bukarts (Martynek), 29. Marcinko (Roberts Bukarts, Krajíček), 32. Marcinko (Roberts Bukarts, Hrňa), 39. Werek (Svačina, D. Musil) – 24. Forman (Kumstát), 36. P. Vrána (Beran, Smejkal), 38. Buchtele (P. Vrána), 40. Tomáš Dvořák (Sill), rozh. náj. Kudrna

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Lukáš Pech (SPA)
0:0   Jiří Polanský (TRI)
2. série:
0:1   Andrej Kudrna (SPA)
1:1   Roberts Bukarts (TRI)
3. série:
1:1   Jiří Smejkal (SPA)
1:1   Ondřej Kovařčík (TRI)
4. série:
1:2   Robert Říčka (SPA)
2:2   Ethan Werek (TRI)
5. série:
2:2   Petr Vrána (SPA)
2:2   Aron Chmielewski (TRI)
6. série:
2:2   Roberts Bukarts (TRI)
2:3   Andrej Kudrna (SPA)

HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš – Roberts Bukarts, Marcinko, Martynek – Dravecký (A), Werek, Chmielewski – Adamský (A), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrňa.

HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Blain, Kalina, Gregorc, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Delisle, Piskáček – Smejkal, Sill, Beran – Říčka, P. Vrána (C), Kudrna – Kumstát, Pech (A), Forman (A) – Buchtele, Klimek, Rousek.

Rozhodčí: Kika, Hradil – Bryška, Gebauer

Průběh zápasu
1. třetina
01:17 SPA 2 Gregorc, hákování
11:04 TRI 2 Marcinko, hákování
13:03 TRI 1:0 Roberts Bukarts (Martynek)
16:49 TRI TS Dravecký, hákování
19:10 TRI 2 M. Kovařčík, podrážení
19:10 SPA 2 Kudrna, zdržování hry / porušení postupu vhazování
Po 1. třetině
2. třetina
22:50 TRI 2 O. Kovařčík, sekání
23:11 SPA 1:1 Forman (Kumstát)
24:16 SPA 2 Buchtele, podrážení
27:32 SPA 2 Piskáček, držení hole
28:31 TRI 2:1 Marcinko (Roberts Bukarts, Krajíček)
31:39 SPA 2 Buchtele, sekání
31:48 TRI 3:1 Marcinko (Roberts Bukarts, Hrňa)
35:33 SPA 3:2 P. Vrána (Beran, Smejkal)
37:06 SPA 3:3 Buchtele (P. Vrána)
37:40 TRI 2 Marcinko, hrubost
SPA 2 Beran, hrubost
38:46 TRI 4:3 Werek (Svačina, D. Musil)
39:46 SPA 4:4 Tomáš Dvořák (Sill)
Po 2. třetině
3. třetina
40:01 TRI 2+2+10 Polanský, hrubost
SPA 2+2+10 Beran, hrubost+hrubost
47:00 SPA 2 Smejkal, podrážení
52:33 TRI 2 Chmielewski, vysoká hůl
55:51 TRI 2+2 Roberts Bukarts, hrubost
SPA 2+2 P. Vrána, hrubost
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
SPA 4:5 Kudrna (rozh. náj.)
po s.n.