Menu

Fotbal

Mezinárodní přípravné zápasy

Francie – Island

2:2

konec (0:1)

11.10.2018, 21:00 • Stade de Roudourou, Guingamp • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.2 6.89 13.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto přípravného duelu už je to vše, přeji Vám pěkný zbytek dne a dobrou noc. (23:15:26)
Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 9:3. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 4:10.
Je dobojováno! Islanďané si do druhé půle přenesli náskok 1:0, který v 58. minutě Árnason ještě zdvojnásobil, ale ani to na cenný skalp mistrů světa nestačilo. Francouzi se po druhé kapitulované brance chvíli hledali, v závěru si ale vytvořili drtivý tlak, z něhož vyrovnali na konečných 2:2. Ústřední postavou byl zejména Kylian Mbappé, který svou střelou zapříčinil vlastenec Eyjólfsson a v devadesáté minutě chladnokrevně proměnil i penaltu.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Island nevyužil svou standardní situaci, ale k míči se ještě jednou vrátí díky nedovolenému zákroku ve středovém kruhu.

90+3

Rozhodčí se v posledních minutách rozhodně nenudí. Poslední situaci vyřešil zcela zaslouženou žlutou kartou pro Rúnara Mára Sigurjónssona.

90+2

Mbappé nabíral rychlost až do chvíle, kdy mu Rúnar Már Sigurjónsson kopl do kotníku a odstartoval tím menší potyčku, do které se zapojil i francouzský realizační tým.

90+1

Nad rámec druhého poločasu jsou přidány čtyři minuty. Trochu času na dokonání obratu tak Francouzi ještě mají.

90

90. Kylian MBAPPÉ - 2:2

90

Francie právě vstřelila branku!
A rázem je vyrovnáno! Pár minut po vlastním gólu Islanďané kapitulují také z penalty! Míč si na puntík postavil KYLIAN MBAPPÉ a střelou do levé strany nedal Haldórssonovi žádnou šanci, neboť hostující gólman skákal k opačné tyči.

89

Žlutou kartu dostává Kolbeinn Sigþórsson (Island).

89

Během centru z levé strany došlo ve vápně k faulu Sigþórssona na Zoumu, který znamená pokutový kop pro Francii!

89

Eyjólfsson a Giroud dostali žluté karty za vzájemnou strkanici v pokutovém území.

88

Kári Árnason se úplně nedohodl s Halldórssonem během dalšího z centrů. Je z toho další rohový kop.

86

86. Hólmar EYJÓLFSSON vl. - 1:2

86

Francie právě vstřelila branku!
V šestaosmdesáté minutě už se domácí dočkali. Nutno ale dodat, že to bylo s velkou dávkou štěstí. Albert Guðmundsson ztratil míč vedle vlastního vápna, do kterého vběhl Mbappé. Ten se rychlou otočkou mihl kolem Ragnara Sigurðssona a z úhlu vypálil jen do Halldórssona. Od něj se míč odrazil k hrudi HÓLMARA EYJÓLFSSONA, jenž si vstřelil smolný vlastenec, kterému nešlo zabránit.

85

Ani teď se hosté nedokázali dostat ani za půlící čáru. Velký tlak Francouzů tak může pokračovat Digneho vhazováním.

84

Zas a znovu létaly do ohně centry od Payeta. Ten poslední už nekompromisně zastavil Halldórsson a alespoň na chvíli otupil domácí tlak.

83

Payetem rozehraný rohový kop Island ubránil. O chvíli později to ale může napravit z další standardní situace.

82

Skvělé oko nyní měl portugalský postranní rozhodčí, který odhalil Mbappého ofsajd po vynikající kolmé přihrávce od Ndombeleho. Francouzský supertalent pak sice dopravil míč do sítě, ale to už věděl, že jeho trefa platit nebude.

81

Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Birkir Már Sævarsson, přichází Jón Guðni Fjóluson.

80

Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Gylfi Sigurðsson, přichází Rúrik Gíslason.

79

Teď už se Francouzi do šestnáctky prokombinovali o něco elegantnějším způsobem. Mbappe patičkou prodloužil míč na Ndombeleho, jehož sražená střela skončila opět u hvězdy PSG. Mbappé z těžkého úhlu znovu pálil a tentokrát narazil na Bjarnasona.

78

Počet centrů směřujících před Halldórssona rapidně přibývá. Dvakrát zkoušel prorazit Dimitri Payet, ale ani jednou nic nebezpečného nevytvořil.

78

Pavard asi centroval do vápna, u kterého si míč zastavil Mbappé, jenž zprava ihned střílel, ale trefil jen jednoho z dobře postavených mužů v modrém.

77

Ani extrémně rychlé nohy nepomohly Mbappému zachytit nákop do volného prostoru. Hannes Þór Halldórsson si pak zahrával s nervy fanoušků i hlavního arbitra, od kterého dostal za zdržování žlutou kartu.

76

Payet ale našel jenom čelo Ragnara Sigurðssona, který vytlačil domácí akci zpět do středu hřiště. Následovaly dva centry. Po tom od Pavarda Lemar střílel z voleje přesně do Halldórssona.

75

Francouzům může trochu pomoct faul Pálssona, který si vyšlápl na Ndombeleho. Následuje standardní situace a podle všeho nákop do pokutového území.

74

O to se naopak docela úspěšně snaží Islanďané. Nikým nedostoupený Albert Guðmundsson zkusil štěstí zpoza šestnáctky a alespoň propagačně prověřil Llorisovu pozornost.

73

Sledujeme rozhodně nejpoklidnější pasáž zápasu. Francouzi po vystřídání téměř všech ofenzivních hráčů nedokáží souvisleji podržet míč.

71

Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Jóhann Berg Guðmundsson, přichází Victor Pálsson.

70

Digne hlavou sklepával dlouhatánský pas od Payeta jen do míst, kde byli jako první obránci Islandu. Dvacet minut před koncem se domácí nemohou dostat do žádného většího tlaku.

69

Mbappé po svém kouzlení nabízel míč do pravého křídla. Přihrávku ale trochu přetáhl a Pavard ji přes velkou snahu ve hřišti nezkrotil.

68

Jóhann Berg Guðmundsson zprava rozehrál rohový kop, po kterém sice hlavičkoval jeho jmenovec Albert, ale lloris tentokrát nemusel zasahovat.

67

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Ousmane Dembélé, přichází Dimitri Payet.

66

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Paul Pogba, přichází Tanguy Ndombele.

66

Guðmundsson dostal míč do klidnějších vod a dlouhým pasem našel Sigþórssona. Islanďané se na chvíli usadili na útočné polovině.

64

Následoval rohový kop, který Francouzi bezpečně přečkali. Rozhodčí viděli útočný faul Káriho Árnasona.

63

Lemar trestuhodně špatně rozehrál a musí děkovat Llorisovi, který skokem k levé tyči vytěsnil dobře mířenou přízemní střelu zpoza vápna od Gylfiho Sigurðssona.

62

Olivier Giroud je na hrotu francouzského útoku trochu odstřižený od zbytku týmu. Většinou na něj chodí dlouhé pasy, ze kterých dosud nic nevytěžil. To teď platilo i o centru Lemara.

61

Digneho centr z levé strany nevypadal špatně, ale měl jednu vadu. Směřoval přesně do rukavic nachystaného Halldórssona.

60

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Kylian Mbappé.

59

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Florian Thauvin, přichází Thomas Lemar.

59

Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Arnór Ingvi Traustason, přichází Kolbeinn Sigþórsson.

58

58. Kári ÁRNASON - 0:2

58

Island právě vstřelil branku!
Tak to je velký šok pro Francii, která má velký tlak, ale přesto podruhé kapituluje! Vše začalo sraženou střelou Jóhanna Berga Guðmundssona, po které Gylfi Sigurðsson kopal dva rohové kopy. Druhého z nich využil KÁRI ÁRNASON, který jednoduše přeskočil Kimpbembeho a hlavou poslal míč těsně pod břevno, kam Lloris nemohl dosáhnout.

57

Po faulu na Kurta Zoumu letěl dopředu dlouhý nákop. Giroud tentokrát nebyl v ofsajdu, ale pár centimetrů mu přece jenom chybělo na zpracování a případnou střelu.

56

Domácím sice nevyšla rychlá předávka před vstupem do vápna, ale Islanďané se zmohli jen na další obranný odkop, po kterém vhazuje Digne.

55

Rohového kopu už domácí nevyužili. Vše skončilo nepřesným centrem Griezmanna, po němž Halldórsson odkopl míč aspoň k půlící čáře.

54

54. Antoine Griezmann (FRA)

54

Další šance pro Francii! Dembélé se vydal do vápna, kde po zaseknutí odcentroval na Griezmanna. Ten nemířil vůbec špatně, ale Halldórsson vytáhl vynikající reflexivní zákrok!

53

Jeden z islandských obránců precizně uťal dlouhou diagonálu do domácího levého křídla a hlavou dal malou domů svému brankáři.

52

52. Florian Thauvin (FRA)

52

Jenom to zahučelo stadionem v Guingampu! Florian Thauvin dostal míč od Pogby. Z pravé postranní čáry si popoběhl k rohu pokutového území a jen o centimetry přestřelil břevno Halldórssonovy brány!

51

Ousmane Dembélé nabral dobrou rychlost, dvěma kličkami se zbavil Eyjólfssona, jenomže z ostřejšího úhlu absolutně netrefil branku, která stála nanejvýš čtyři metry předním.

50

Z tohoto mráčku ale nezapršelo, centr zprava letěl k vzdálenější tyči a tam si defenziva Francouzů věděla rady.

49

Po zásahu Lucase Digneho přichází na řadu hostující roh, o který se postará Jóhann Berg Guðmundsson.

48

Obranná čtyřka Islandu učebnicově vystoupila o pár metrů výše a vystavila do ofsajdu hned několik soupeřů, mezi kterými byl i Florian Thauvin.

47

Giroud bojoval o možnost hlavičkovat z centru z levého křídla. Snaha to byla neúspěšná a nově příchozí brankář Halldórsson zasahovat nemusel.

46

Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Rúnar Alex Rúnarsson, přichází Hannes Þór Halldórsson.

46

Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Alfreð Finnbogason, přichází Albert Guðmundsson.

46

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Raphaël Varane, přichází Kurt Zouma.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi první poločas, ve kterém favorizovaná Francie měla více ze hry, ale do šaten překvapivě odchází s jednobrankovým mankem. Island se vymanil z úvodního tlaku a hned v několika případech si vytvořil dobré příležitosti ke skórování. Dosud jediná branka padla ve třicáté minutě, kdy se přesnou ranou zpoza vápna prosadil Birkir Bjarnason. Pro světové šampiony mohlo být ještě hůř, od druhé inkasované branky je uchránily až Llorisůvy výborné zákroky.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nastavuje se 1 minuta.

45

Zatímco z tribun zní Marseillaisa, tak Francouzi hledají skulinky v dobře konsolidované obraně hostujícího výběru.

44

44. Steven N'Zonzi (FRA)

44

Když je francouzský útok přímočařejší, tak je Rúnarsson v obrovském nebezpečí. To se potvrdilo i nyní, když Steven N'Zonzi dostal prostor ke střele z delší vzdálenosti a islandský gólman ji pracně vyrazil na roh.

44

Thauvinovi příliš nesedl nákop do pokutového území. Míč letěl vysoko a toho využil Rúnarsson, který jako jediný mohl použít ruce.

43

Na střelu to nebylo, takže Griezmann podle očekávání centroval, nicméně klíčovou hlavičku opět vyhrála bránící strana.

42

Sigurjónsson si nebral servítky s Dembélém kterého zezadu přejel přes lýtka a daroval Francouzům další standardní situaci.

41

Jóhann Berg Guðmundsson posílal míč k malému vápnu, kde se zjevila hlava Pogby a zabránila přímému ohrožení Llorisovy branky.

40

Kári Árnason si znovu usušil míč a z dálky jej vhodil před pravý kraj velkého vápna, kde Birkir Bjarnason udělal alespoň rohový kop.

39

Postavení mimo hru také na druhé straně. Dembélé si naváděl míč na střed a trochu zpozdil centr na Thauvina, který byl v ofsajdu.

38

38. Ragnar Sigurðsson (ISL)

38

Gylfi Sigurðsson to kopl výtečně, míč posadil přesně na hlavu svého jmenovce Ragnara, který rovněž neudělal nic špatně a tlačil střelou hlavou ze svého pohledu k pravé tyči. Lloris se ale zaskvěl vynikajícím zákrokem, po němž zlikvidoval i trojici dorážek. Ty už byly z ofsajdu.

37

Arnór Ingvi Traustason sice neobehrál Pavarda, ale připravil pro Island případnou šanci z rohového kopu.

35

Rúnarsson nemohl tušit, zda to na sebe vezme Griezmann, nebo Pogba. Nakonec to byl prvně jmenovaný, jehož střela z dvaceti metrů o kousek přeletěla horní tyčku.

34

Ragnar Sigurðsson fauloval Girouda a je z toho francouzský přímý kop z hodně nebezpečné pozice. Chvíli předtím se Rúnarssona marně snažil obstřelit Dembélé.

33

Islanďané dvěma hlavičkami odklidili míč do relativního bezpečí. Pogbův nákop pak Digneho přeletěl a Rúnarsson vykopává.

32

Thauvin dostal míč do prázdné pravé strany, kde měl pohodlí na centr, jenže Birkir Már Sævarsson ho srazil na rohový kop.

30

30. Birkir BJARNASON - 0:1

30

Island právě vstřelil branku!
Hosté se překvapivě dostávají do vedení! Kimpembe ztratil míč u rohového praporku, pod kterým zůstal kvůli souboji s Finnbogasonem ležet, ale rozhodčí nechal hru plynout. Zleva tak mohla přijít přihrávka před pokutového území, odkud z první vypálil BIRKIR BJARNASON a umístil míč přesně k levé tyči Llorisovy brány.

29

Naopak přišel rychlý kontr Francouzů. Dembélé potáhl míč po levé straně a po zasekávačce přihrál do druhé vlny Thauvinovi, jehož střela z hranice vápna byla hodně nepodařená a letěla vysoko nad břevno.

29

Ještě jednou Guðmundsson, jehož centr Varane nešikovně odehrál směrem do vápna, ale Islanďané toho nijak nevyužili.

28

Z menších zmatků před domácím vápnem vzešla střelecká možnost pro Guðmundssona, jenž dal míči jen minimum razance a Lloris si připsal další snadný zákrok.

27

Gylfi Sigurðsson neobešel svého strážce, ale Island může pokračovat autovým vhazováním v podání Sævarssona.

26

Lloris si v pohodové atmosféře nachystal svůj výkop, který přistál přesně u Girouda. Následná souhra Francouzů však neměla dlouhého trvání.

25

Birkir Már Sævarsson se na levé straně uvolnil k centru, ke kterému se u vzdálenější tyče dostal Guðmundsson, ale hlavičkou přidělal Llorisovi jen rutinní práci.

24

Kári Árnason si poctivě připravil míč na dlouhý aut. Nakonec přihrál jen do křídla a po rychlé kombinaci nedošlo k žádné přímé střele na Huga Llorise.

23

Pogba si svým náběhem řekl o přihrávku od Griezmanna. Pravačkou netrefil míč ideálně a ze střely z devatenácti metrů resultuje jen Rúnarssonův výkop.

22

Florian Thauvin si dal míč na levačku a z pravé strany pravděpodobně zamýšlel centr na Girouda, jenže balón se příliš rychle stáčel do branky, před kterou zasáhl Rúnarsson.

21

Gylfi Sigurðsson poslal centr jen na domácí hráče, kteří bleskově přešli do útoku. Společně s ním se ale vrátila i kompletní jedenáctka Islandu.

20

Arnór Ingvi Traustason byl v rychlostním souboji faulován Pavardem a získal pro Island standardní situaci z levé strany.

19

19. Antoine Griezmann (FRA)

19

Antoine Griezmann rozdal míč doleva a pokračoval směrem do vápna, kde se přes Ragnara Sigurðssona snadno dostal k centru od Digneho a jen těsně minul ze svého pohledu pravou tyč!

18

Paul Pogba si kryl míč, se kterým se dostal až dva metry před vápno. Střela mu však vůbec nesedla a následuje jen odkop od branky Rúnara Alexe Rúnarssona.

17

Obranný blok Islanďanů zatím pracuje bezchybně. Domácí se zatím nedostali k žádné šanci, Dembélého aktuální pokus zpoza vápna byl rychle zablokovaný.

16

Domácí přišli o míč vinou nepřesné přihrávky, jenže ani Islanďané daleko nedošli. První dotek zradil Eyjólfssona a daroval Francouzům aut.

15

Přetažený centr od Griezmanna ale přeletěl celou šestnáctku a míč se zase vrátil do středu hřiště.

14

První rohový kop pro Francii...

13

Pogba krásně přenesl hru doleva na Digneho. Ten dával míč za sebe a francouzský útok se tak nikam neposunul.

12

Islanďané si po svém autu nebyli schopni dát ani jednu přihrávku a zase následuje poklidná kombinace domácí obrany.

11

Francouzi se po autovém vhazování vrátili až k Llorisovi, jenž aktuálně sleduje pozvolnou rozehrávku jeho kolegů z obranné čtveřice.

10

10. Alfreð Finnbogason (ISL)

10

Guðmundssonovi domácí obránce ukopl míč jen k Finnbogasonovi, který musel střílet z ostrého úhlu a Lloris si s tím dokázal poradit.

9

Menší vzrušení na tribunách bylo zbytečné. Varane sice ze středového kruhu dobře nakopával míč opředu, jenže Giroud byl v ofsajdu.

8

Bjarnason zachytil přihrávku od Thauvina, míč si ale příliš předkopl a ztratil ho ještě na vlastní polovině.

7

Hosté před Thauvinem dlouho ustupovali, takže mohla přijít střela z delší vzdálenosti. Hráč Marseille ji mezi tyče ale nevměstnal.

6

Ale přesto to byli Islanďané, kteří jako první vystřelili. Arnór Ingvi Traustason dostal míč do volného prostoru, ovšem zakončení zpoza vápna směřovalo jen k Llorisovi.

5

Od prvních minut je jasné, jak tento zápas bude probíhat. Světoví šampioni prakticky vůbec nepouští své soupeře na útočnou polovinu.

4

Thauvinova narážečka na Pavarda byla příliš pomalá. Jeden z obránců míč zachytil, ale opět netrvalo dlouho, než se k němu dostali Francouzi.

3

Bjarnason se dostal do kleští mezi Griezmanna a Girouda. Jednomu z nich byl odpískán faul a hrát mohou Islanďané.

2

Francouzi se nepřesnou přihrávkou zbavili míče, nicméně ihned po odkopu Rúnarssona se k němu zase vrátili.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v bílých, zatímco hosté v kompletně modrých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Zaplněný stadion v Guingampu už slavnostně vítá mistry světa i jejich islandské soupeře na hrací ploše. Před začátkem utkání tradičně přichází na řadu hymny obou zemí.
Úvodní sestavy:

Francie: Lloris (C) – Pavard, Kimpembe, Varane, Digne – N´Zonzi, Pogba – Thauvin, Griezmann, Dembélé – Giroud.
Náhradníci: Areola, Mandanda – Lucas, Kanté, Lemar, Matuidi, Mbappé, Ndombele, Payet, Sakho, Sidibé, Zouma.

Island: Rúnarsson – Eyjólfsson, Árnason, R. Sigurðsson, Sævarsson – J. Guðmundsson, Sigurjónsson, G. Sigurðsson (C), Bjarnason, Traustason – Finnbogason.
Náhradníci: Halldórsson, Kristinsson – Fjóluson, Gíslason, A. Guðmundsson, Kjartansson, Magnússon, Pálsson, Sigþórsson, Skúlason, Thorsteinsson.

Rozhodčí: Tiago Martins (POR).
Vzájemné zápasy

Poslední střetnutí těchto dvou zemí si mnozí ještě dobře pamatují. Došlo k němu na Euru 2016. Domácí Francouzi ve čtvrtfinále vedli po poločase už 4:0 po gólech Girouda, Pogby, Payeta a Griezmanna. Islanďané se přesto nedali a po změně stran ještě zmírnili porážku na konečných 2:5.
Island

Výběr z třísettisícové ostrovní země na sebe už několik let strhává velkou pozornost. Na vydařený evropský šampionát Islanďané navázali i v kvalifikaci na mistrovství světa, když postoupili přímo z prvního místa a za sebou nechali i budoucí vícemistry z Chorvatska. V kalendářním roce 2018 se Islandu ale vůbec nedaří. Vše začalo už před turnajem v Rusku, kdy postupně prohrál s Mexikem, Peru a Norskem. Na světovém šampionátu pak získal jediný bod za remízu s Argentinou, zbylé dva zápasy s Nigérii a Chorvatskem prohrál. Velkou blamáží byly nedávné výsledky v Lize národů, svěřenci Erika Hamréna dostali od Švýcarska výprask 0:6 a o tři dny později nestačili na Belgii 0:3.
Francie

Úřadující mistři světa po vyhraném finále nad Chorvatskem odehráli dvě utkání v rámci nově vzniklé Ligy národů. V elitní divizi nejprve bez branek remizovali 0:0 v Německu a poté v Paříži porazili Nizozemce 2:1. Pro dvojzápas s Islandem a Německem povolal Didier Deschamps tradiční skvadru hráčů, mezi které se nevměstnal žádný nováček. Mezi vybranými tak nechybí největší hvězdy jako jako Mbappé, Griezmann, Dembelé, Kanté, Pogba, Varane či brankář Hugo Lloris. Francouzi dlouhodobě drží vynikající výkonnost, z posledních jednadvaceti zápasů prohráli jen jednou, a to v březnové přípravě pro Kolumbii.
Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z přípravného mezinárodního utkání, ve kterém si to domácí Francouzi rozdají s Islandem!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Francie – Island

2:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 86. Eyjólfsson (vla.), 90. Mbappé (pen.) – 30. Bjarnason, 58. Árnason

Karty:   89. Giroud (FRA) – 77. Halldórsson (ISL), 89. Eyjólfsson (ISL), 89. Sigþórsson (ISL), 90+3. Sigurjónsson (ISL)

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 9:3. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 4:10.

Francie: Lloris (C) – Pavard, Kimpembe, Varane (46. Zouma), Digne – N´Zonzi, Pogba (66. Ndombele) – Thauvin (59. Lemar), Griezmann (60. Mbappé), Dembélé (67. Payet) – Giroud.
Náhradníci: Areola, Mandanda – Lucas, Kanté, Lemar, Matuidi, Mbappé, Ndombele, Payet, Sakho, Sidibé, Zouma.

Island: Rúnarsson (46. Halldórsson) – Eyjólfsson, Árnason, R. Sigurðsson, Sævarsson (81. Fjóluson) – J. Guðmundsson (71. Pálsson), Sigurjónsson, G. Sigurðsson (C) (80. Gíslason), Bjarnason, Traustason (59. Sigþórsson) – Finnbogason (46. A. Guðmundsson).
Náhradníci: Halldórsson, Kristinsson – Fjóluson, Gíslason, A. Guðmundsson, Kjartansson, Magnússon, Pálsson, Sigþórsson, Skúlason, Thorsteinsson.

Rozhodčí: Martins – Campos, Teixeira (všichni POR)