Menu

Volejbal

Mistrovství světa mužů

Rusko – Itálie

3:2

konec (19:25, 25:18, 25:21, 19:25, 15:11)

22.09.2018, 21:15 • Mediolanum Forum, Assago, Itálie • Skupina E • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.7 2.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

0:0

Italové poprvé na domácím šampionátu poznali hořkost porážky, naopak Rusko se raduje z velkého vítězství v pěti setech, které ještě posílá již tak velké sebevědomí!

Výběr trenéra Gianlorenza Blenginiho měl neskutečný nástup do zápasu. Italové vedli už 8:3, poté svůj náskok udrželi a s přehledem hnáni domácím publikem zvítězili v prvním dějství. Další dva sety se ale přestalo dařit hlavním hvězdám Itálie Zajcevovi s Juantorenou. Naopak Maxim Michajlov se rozehrál i vynikajícímu výkonu. Už se zdálo, že si Rusko dojde pro vítězství ve čtyřech setech, ale domácí se nevzdali. Čtvrtý set šel znovu jasně na konto Giannelliho a spol. V tiereaku byli ale znovu v lepším rozpoložení ruští hráče, Zajcev chyboval v útoku a to stálo domácí zápas.

Neskutečný výkon předvedl také velezkušený ruský nahrával Alexandr Butko, který nenastoupil v základní sestavě, ale po jeho příchodu na palubovku začal ruský tým šlapat. (23:51:41)

15:11

Konec zápasu.

15:11

Jako žolík na servis přišel z lavičky druhý nahrávač Michele Baranowicz, do této chvíle se ještě do dnešního zápasu nezapojil! Volkov bez potíží přihrál, následně Butko nahrál Michajlovovi a ten rutinně zakončil celý zápas bombou do středu kurtu!

14:11

Dmitrij Muserskij mohl utkání zakončit na podání. První mečbol ale končí ze servisu v autu. Také Rusko si bere před vyvrcholením zápasu bere oddechový čas.

14:10

Muserskij je na podání. Esem vydřel pro ruskou reprezentaci hned čtyři mečboly!

13:10

Místo Kljuky přichází do hry Běrežko. Juantorena se opřel do servisu, ale Na Verbova si nepřišel. Následně ale Michajlov bod nedal. Dlouhou výměnu mohl zakončit Zajcev, ale znovu byl ubráněn Verbovem. Následně už poslal Rusko do tříbodového vedení Volkov.

12:10

Kljukova rána ze servisu zamířila opět pod pásku. Italové ztrácejí stále dva body.

12:9

Jegor Kljuka přidal kvalitní podání, poté se útokem neprosadil Juantorena a Muserskij dokonal výměnu smečí ze středu sítě. Italové jsou velmi blízko první porážky na šampionát. Je tady ale ještě jeden oddechový čas pro domácí reprezentaci.

11:9

Simone Giannelli je na podání. Ani on ale soupeřům potíže nenadělal, míč skončil znovu v síti.

10:9

Butkův servis zamířil k Juantorenovi. Následně Giannelli vyzval k útoku středem sítě Anzaniho, který neměl potíže snížit.

10:8

Gabriele Nelli přišel z lavičky na podání. Rusko si ale i nadále drží dvoubodový náskok. Kljuka využil povedeného příjmu Verbova!

9:8

Iljas Kurkajev je na podání. Domácí publikum žene italský tým a Juantorenu, který nyní práskl s míčem na polovinu soupeře ještě o něco více.

9:7

Maruotti také servisem kurt netrefil.

8:7

Ruský smečař Dmitrij Volkov pokračuje na servisu i po oddechovém čase. Italové se mohou bez námahy radovat z bodu, Volkov přešlápl.

8:6

Dmitrij Volkov sestřelil servisem přijímající italské libero Colaciho a při změně stran tak Rusko vede o dva body. A Itálie si bere oddechový čas.

7:6

A právě domácí kapitán je na servisu. Volkov smečoval po skvělé nahrávce Butka do dlouhé diagonály.

6:6

Maxim Michajlov se také opřel do servisu. Juantorena nebyl přesný na přihrávce, Zajcev sice mohl smečovat, ale zvolil technický úder, který musel rozlousknout až opakovaný záběr. Míč dopadl na lajnu jen o milimetry!

6:5

Po nahrávce Butka smečoval na středu sítě Kurkajev. Obrana Itálie byla bezmocná.

5:5

Dmitrij Musersij se opět opřel do míče na servisu. Zajcevova rána po lajně skončil od bloku Ruska znovu mimo hru.

Rusko – Itálie

3:2

konec (19:25, 25:18, 25:21, 19:25, 15:11)

Zpět na online

Rusko: Grankin (C), Butko – Volkov, Rodičev, Běrežko, Kljuka – Vlasov, Volvič, Muserskij, Kurkajev – Poletajev, Michajlov – Sokolov, Verbov Trenér: Sergej Šljapnikov

Itálie: Baranowicz, Giannelli – Randazzo, Juantorena, Lanza, Maruotti – Candellaro, Mazzone, Cester, Anzani – Zajcev (C), Nelli – Rossini, Colaci Trenér: Gianlorenzo Blengini

Rozhodčí: Wojciech Maroszek (POL) – Paulo Turci (BRA)