Menu

Volejbal

Mistrovství světa mužů

Itálie – Belgie

3:0

konec (25:20, 25:17, 25:16)

13.09.2018, 21:15 • Nelson Mandela Forum, Florencie, Itálie • Skupina A • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.15 5.46 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

0:0

Italové naprosto zdecimovali ve druhém utkání na domácím šampionát výběr Belgie ve třech setech. Po vítězném utkání proti Japonsku přidávají do tabulky skupiny A další tři body!

Svěřenci Gianlorenza Blenginiho dominovali ve všech herních činnostech! V úvodu první sady sice Belgičané šli ve vedení o dva body do prvního oddechového času, ale poté se postupem času rozehrál k vynikajícímu výkonu Ivan Zajcev, který z pozice univerzála dotlačil svůj tým ke snadnému vítězství v úvodním dějství. Od druhého setu už byl na palubovce pouze jeden tým, ten, který podporovaly davy fanoušků v hledišti. Italská reprezentace rozcupovala Belgičany v dalších dvou setech rozdílem třídy.

Z patnácti bodům v útoku přidal Ivan Zajcev také pět es! Právě v servisu byl velký rozdíl u obou týmů. Zatímco Belgie skórovala servisem pouze čtyřikrát, domácí se radovali po prvním úderu výměnu hned v deseti případech. Stejně tak byli Italové úspěšnější i na bloku, sami nedali útočícím hráčům šanci čtyřikrát, naopak belgický blok se neprosadil ani jednou v celém zápase! (22:58:34)

25:16

Třetí set skončil.

25:16

Stijn D'Hulst našel servisem jen Lanzu, následně mohl kombinovat z ideální pozice nahrávač Giannelli, který vyzval k útoku středem sítě Simone Anzaniho a ten nekompromisní smečí zakončil dnešní střetnutí!

24:16

Po nahrávce D'Hulsta smečoval Klinkenberg do ostré diagonály. Jeho úder byl zahlášen jako aut, ale Belgičané si ještě vyžádali zásah videa, které prokázalo přesný míč na čáru.

24:15

Verhees na podání. Také on ale umístil míč jen daleko do autu. Italové mají komfortní náskok těsně před koncem třetí sady.

23:15

Giannelli tentokrát zvolnil, míč se ale dostal na polovinu Italů, kde ale zaváhal ukvapeným úderem Juantorena.

23:14

Italský nahrávač se následně prezentoval tvrdým servisem, který nachytal přijímajícího Grobelnyho s Ribbensem.

22:14

Simone Giannelli přidal plachtící podání naopak přesně do rohu belgické poloviny.

21:14

Kevin Klinkenberg na servisu. Balon z jeho ruky dopadl jen do těsného autu vedle postranní lajny.

20:14

Gabriele Nelli přišel na servis z lavičky. Na útok belgického univerzála si sice domácí hráči sáhli, ale ve hře balon neudrželi.

20:13

Hendrik Tuerlinckx se objevil za koncovou lajnou. Colaci skvěle v pádu udržel míč ve hře, následně Giannelli nahrál Juantorenovi, který z hlavního kůlu sestřelil smečí Ribbense.

19:13

Lanza na servisu. Také ona zatlačil belgické přihrávače. Domácí se stačili ubránit prvnímu nátlaku, ale na zkrácenou nahrávku a smeč Tuerlickxe už neměli nárok.

19:12

Coolman na servisu. Italové kontrují souhrou do hlavního kůlu, kde byl ale ubráněn Lanza. Následný útok belgického univerzála pohltil blok Mazzoneho.

18:12

Zajcevův další razantní servis zamířil po oddechovém čase na Grobelnyho. Následně se prosadil z hlavního kůlu Klinkenberg.

18:11

Ivan Zajcev opět roztočil svou pravačku na servisu a míč umístil mezi dva hráče Belgie. Lavička Belgie zastavuje italského univerzála oddechovým časem.

17:11

Igor Grobelny přidal další podání na Colaciho. Středem sítě to ale dnes šlape i domácím, tentokrát boduje Mazzone.

16:11

Střídající Grobelny servíroval jen lehce, ale míč zamířil do oblasti koncové lajny. Nakonec po kontrole videa je z toho eso pro Belgičany.

16:10

Simone Anzani na servisu. Středem sítě odpovídá za belgickou stranu Coolman.

16:9

Stijn D'Hulst předvedl plachtící podání na Lanzu, který ale zkušeně pustil balon do autu. Následuje druhý technický oddechový čas.

Itálie – Belgie

3:0

konec (25:20, 25:17, 25:16)

Zpět na online

Itálie: Baranowicz, Giannelli – Randazzo, Juantorena, Lanza, Maruotti – Candellaro, Mazzone, Cester, Anzani – Zajcev (C), Nelli – Rossini, Colaci Trenér: Gianlorenzo Blengini

Belgie: D'Hulst, Valkiers – Deroo (C), Grobelny, Lecat, Klinkenberg – Verhees, Van De Voorde, Coolman – Rousseaux, Van Den Dries, Tuerlinckx – Stuer, Ribbens Trenér: Andrea Anastasi

Rozhodčí: Luis Gerardo Macias (MEX) – Ibrahim Mohd Ahmed Al Naama (QAT)