Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Newcastle United – Tottenham Hotspur

1:2

konec (1:2)

11.08.2018, 13:30 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • 1. kolo • Vojtěch Tůma

Ode mě je to vše. Hezký zbytek víkendu. (15:32:54)
Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 8:7. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:12.
Je dobojováno, Tottenham vstupuje do nové sezony vítězstvím v St James' Parku. Se ziskem tří bodů může být Mauricio Pochettino spokojen, výkon jeho svěřenců ale rozhodně nebyl optimální. Do vedení se Spurs dostali už v osmé minutě, když míč za brankovou čáru dopravil Jan Vertonghen, nedlouho nato ovšem srovnal Joselu. Nerozhodný stav příliš dlouho nevydržel, v osmnácté minutě vrátil hostům jednobrankový náskok Dele Alli. Zbytek první půle nabídl opatrnou partii, útočit se začalo až po přestávce. Magpies se hnali za vyrovnáním, vzadu se navíc mohli spolehnout na jistého Dúbravku. Dnes ale neměli štěstí na své straně, Diamé s Rondónem trefili pouze tyč, Pérezovu z otočky pak skvěle zastavil Lloris.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Diamého dlouhatánský pas z hloubi obranné poloviny zpracovával Christian Atsu v ofsajdovém postavení. S nadějemi Benítezovy družiny už to nevypadá dobře ...

90+5

Vzhledem k Yedlinově ošetření se závěr utkání o něco protáhne. Definitivní pojistku na vítězství Spurs mohli přidat Son s Eriksenem, druhý jmenovaný ovšem v dobré palebné pozici nezvládl první kontakt s míčem.

90+4

Žlutou kartu dostává Mohamed Diamé (Newcastle United).

90+3

Yedlin už se do hry nevrátí, Newcastle tak stáhl hru jen na tři obránce, k oběma stoperům se připojil ještě Mohamed Diamé.

90+2

Stále se nehraje, u rohového praporku na polovině hostí totiž stále pokračuje zásah zdravotníků u DeAndreho Yedlina. Domácí už všechna svá střídání vyčerpali a podle všeho dnešní utkání dohrají v deseti.

90+1

Ou, tohle bylo nepříjemné. DeAndre Yedlin absolvoval souboj s Vertonghenem a po dopadu na trávník se mu velmi nepříjemně zkroutilo pravé koleno. Americký fotbalista je podroben ošetření.

90

Nastavovat se budou čtyři minuty.

89

Konec utkání se nezadržitelně blíží a hráči Tottenhamu si koledují o ztrátu svého jednogólového náskoku. Povede se domácím fotbalistům, kteří se nadechují k závěrečnému tlaku, vyrovnat?

88

Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Eric Dier, přichází Luke Amos.

87

Aurierova zaváhání využil Diamé k roztažení hry na vlevo se pohybujícího Muta, jenž vyslal do vápna jakýsi střílený centr, s úspěchem se ale ani on neshledal.

86

St James' Parkem to jen zašumělo, teď stáli při Tottenhamu všichni svatí. Rondón udržel míč před Daviesem a poté okamžitě vypálil, ve skluzu hrající Vetonghen ale jeho ránu ztečoval na horní tyč!

85

S touto možností šlo naložit o poznání lépe. Přečíslení čtyř proti třem táhl Christian Atsu, zbavil se však balonu příliš brzy a navíc jej poslal Rondónovi na paty.

84

Shelvey tentokráte zkusil na zteč vyslat Salomóna Rondóna, s ním se vracející Jan Vertonghen ale prokázal velké zkušenosti a těžkou situaci zvládl s přehledem.

83

Jošinori Muto, nejdražší letní akvizice Newcastlu, hned po svém příchodu získal pro domácí rohový kop, jenže Shelveyho centr se stal pro Llorise snadnou kořistí.

Newcastle United – Tottenham Hotspur

1:2

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 11. Joselu (Ritchie) – 8. Vertonghen (D. Sánchez), 18. Alli (Aurier)

Karty:   58. Joselu (NEW), 90+4. Diamé (NEW) – 42. Dier (TOT), 68. Kane (TOT)

Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 8:7. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:12.

Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, Lascelles (C), Clark, P. Dummett – Ritchie (69. Atsu), Diamé, Shelvey, Kenedy – Ayoze Pérez (81. Muto) – Joselu (59. Rondón).
Náhradníci: Darlow – Manquillo, Schär, Ki Song-jung, Atsu, Muto, Rondón.

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – Dier (88. Amos), Moussa Sissoko – Lucas Moura (68. M. Dembélé), Eriksen, Alli (80. Son Hung-min) – Kane.
Náhradníci: Vorm – Alderweireld, Walker-Peters, M. Dembélé, Son Hung-min, F. Llorente, Amos.

Rozhodčí: Martin Atkinson – Lee Betts, Stephen Child

Diváci: 51 749