Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference SK Dynamo České Budějovice

konec

18.07.2018, 09:00 • Press centrum, Střelecký ostrov • Pavel Kortus ml. (@KortusPavel)

Tisková konference je u konce, ještě probíhají individuální rozhovory. Ode mne je to pro tuto chvíli vše, hezkou středu. (09:23:52)
Otázka: Jaké jsou novinky vzhledem k fanouškům?
Aleš Strouha: "Byl úspěšně zahájen prodej permanentek, zájem je víceméně podobný jako v minulých letech. Nepříjemností je, že probíhá rekonstrukce střídaček. Bohužel se věc protahuje, a tak zatím ještě není hotovo."
Otázka: Jaká je výše rozpočtu klubu pro příští sezonu?
Martin Vozábal: "30 – 35 miliónů."
Otázka: Jak je na tom tým po zdravotní stránce?
David Horejš: "Lazar Sajčič měl zlomenou zánártní kůstku, pomalu se zapojuje do tréninku. Jindra Staněk také pracuje s kondičním trenérem. Věřím, že se oba brzy vrátí do kádru."
Otázka: Začátek soutěže je vždy důležitý. Jak vidíte los a vstup do sezony?
David Horejš: "Soupeře si nevybíráme. Loni jsme měli těžký los, ale udělali jsme z toho deset bodů. První kola bývají specifická, opatrná. Na Třinec se dobře připravíme a věřím, že ho zvládneme. Nicméně víme, že Třinec bude zřejmě patřit mezi celky z horní poloviny tabulky. Snad se nám povede rvát se o nejvyšší příčky."
Otázka: Jak sledujete sílu soupeřů?
Martin Vozábal: "Koukáme prioritně na sebe. Věřím, že se nám povedlo tým i posílit. Fišl podepsat čtyřletou smlouvu, Kovaľ je tady na půlročním hostování s opcí. Takže máme dva hráče na hostování (Havelka, Helešic). Ano, odešli Pešek s Mashikem. Ale hlavně Pešek si do ligy moc přál jít. A je to normální, že kluby prodávají hráče do vyšší soutěže."
Otázka: Jaké jsou cíle klubu v nové sezoně?
Martin Vozábal: "Chceme hrát nahoře. Nebudu říkat, jaké místo to znamená. Chtěli bychom samozřejmě vyhrát celou soutěž. Už jsem hráčům říkal, že chceme, aby odevzdali 100% na hřišti v každém zápase. A pak uvidíme, na co to bude stačit. Myslím, že fotbalově jsme na tom velice dobře. Chtěli bychom urvat alespoň baráž."
Otázka: V závěru přípravy jste hrál na pravém kraji obrany. Je to nyní váš aktuální post?
Jiří Kladrubský: "Jsme připravený na všechny posty. Můžu hrát na kraji i ve středu obrany. Je na trenérovi, jak se rozhodne."
Otázka: Jak jste spokojeni s přípravou?
David Horejš: "Těší mě hlavně přístup hráčů v přípravných zápasech. Konkurence v kádru je. Naopak mrzí mě, že někteří hráči nemohli ze zdravotních důvodů odehrát tolik utkání (Sajčič, Staněk, Wermke). Spokojeni jsme, je na čem stavět, ale až mistrovská soutěž ukáže, jak na tom jsme. Ale výhry nad Spartou a Příbramí rozhodně těší a pomohou i psychicky."
Otázka: Jak jste spokojeni s příchody a odchody během léta?
David Horejš: "Spokojeni jsme. Podařilo se nám prodat dva hráče (Pešek, Mashike) do ligy. Odešli tři hráči, kteří obstarali 85% branek v minulé sezoně. Kromě Peška s Mashikem ještě Hašek. Museli jsme přivést náhrady, a tak přišel Matej Mrsić za Peška, za Mashikeho by měl dorazit David Ledecký, za Filipa Haška přišel Vojtěch Gebert. Vrátil se Matěj Helešic, který v klubu už působil. Získali jsme i Filipa Havelku, hráče s obrovským potenciálem. Další posilou je Robert Kovaľ. S doplněním kádru jsme spokojeni."
Otázka: Kolují informace, že by měl přijít David Ledecký. Je tomu tak?
Martin Vozábal: "Je to odchovanec Sparty, co hrál v Jablonci, ve Znojmě, naposledy v Polsku. Jednáme s ním, jsme předběžně domluveni. Ale je to transfer ze zahraničí, takže se všechno protahuje. Potřebovali jsme posílit v útoku, takže to by měla být ta posila. Máme na něj dobré reference. V Polsku sice nehrál, ale ten klub bude hrát Evropskou ligu, takže to je na něj velké sousto. Kromě Ledeckého by se mohl objevit ještě další hráč do útočné fáze."
Přistoupíme rovnou k otázkám novinářů.

Aleš Strouha uvítal a představil všechny hosty. Odstartoval tím celou konferenci.
Už jsou přítomni všichni aktéři, můžeme začít.
V press centru už se scházejí novináři, dorazili už také David Horejš s Jiřím Kladrubským. Konference za pár minut začne.
Kádr Dynama pro sezonu 2018/19:

Brankáři:
Zdeněk Křížek, Jindřich Staněk, Matěj Luksch.
Obránci: Daniel Fišl, Lukáš Havel, Matěj Helešic, Jiří Kladrubský, Lukáš Kočí, Pavel Novák, Michal Řezáč.
Záložníci: Patrik Čavoš, Adrián Čermák, Vojtěch Gebert, Filip Havelka, Petr Javorek, Marek Kalousek, Robert Kovaľ, Matej Mrsić, Martin Šplíchal, Roman Wermke.
Útočníci: Lukáš Pouček, Lazar Sajčič, Patrik Švantner, Ivo Táborský.

Realizační tým:
Hlavní trenér: David Horejš, asistenti trenéra: Jiří Kohout, Jiří Lerch, trenér brankářů: Petr Pižanowski, kustod: Radomil Procházka ml., masér: Jakub Vogl, lékaři: Martin Scheichl, Martin Held, Karel Šustr, fyzioterapeut: Tomáš Skrbek.
Změny v kádru:

Příchody:
Daniel Fišl – přestup Olympia Praha
Matěj Helešic – hostování Baník Ostrava
Vojtěch Gebert – přestup Teplice
Filip Havelka – hostování Sparta Praha
Robert Kovaľ – hostování Dukla Praha
Matej Mrsić – přestup Táborsko
Lukáš Kočí – přeřazení dorost
Marek Kalousek – přeřazení dorost

Odchody:
Elvis Mashike – přestup Slovan Liberec
Jakub Pešek – přestup Slovan Liberec
Jindřich Kadula – konec profi kariéry
Milan Nitrianský – konec smlouvy
Jan Vondra – konec hostování
Erik Puchel – konec hostování
Filip Hašek – konec hostování
Jihočeši prožili poměrně povedenou letní přípravu. Porazili v ní ligovou Příbram, trápili mistra z Plzně, zaskočili pražskou Spartu a v generálce rozdrtili Benešov. Úspěch si připsali na mezinárodním poli zapsali černobílí proti Vorwärts Steyer. Jediným výraznějším neúspěchem je porážka s Táborskem v rámci soustředění v Třeboni. Prohra 0:8 s BW Linec se do výčtu relevantních výsledků počítat nemůže, za Dynamo nastoupila juniorka doplněná o některé hráče ze širšího A-týmu.
Dynamo v přípravě:

Dynamo – Příbram 2:1
Plzeň – Dynamo 4:3
Vorwärts Steyer – Dynamo 1:2
Dynamo – Sparta 2:1
BW Linec – Dynamo 8:0
Dynamo – Táborsko 1:3
Dynamo – Benešov 7:0
Tisková konference proběhne ve středu 18. července od 9:00 v Press centru na Fotbalovém stadionu Střelecký ostrov.

Tiskové konference se zúčastní generální manažer Martin Vozábal, hlavní trenér A-týmu David Horejš a kapitán A-týmu Jiří Kladrubský. Celou konferencí bude provádět PR a Media manažer Aleš Strouha

Tisková konference SK Dynamo České Budějovice

konec