Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

FK Budućnost Podgorica – AS Trenčín

0:2

konec (0:2)

12.07.2018, 20:30 • Podgorica City Stadium • 1. předkolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 3.38 3.36 2.23 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše, někdy příště na počtenou. (22:29:43)
Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 14:18.
Je dobojováno, Trenčín dnes udělal velký krok k postupu do druhého předkola, z Podgorice si totiž odvezl vítězství 2:0. O výsledku se rozhodlo už v prvním poločase, v němž se hosté prezentovali velice dobrým výkonem. Převahu zúročili až v sedmadvacáté minutě, když se přesně do horního růžku soupeřovy branky trefil Hamza Čataković. Netrvalo to dlouho a svěřenci trenéra Monize přidali druhý gól, po Azangově zblokované ráně se v šestnáctce nejlépe zorientoval přesně dorážející Antonio Mance. Po přestávce tempo hry poněkud opadlo, Budućnosti se ale utkání zdramatizovat nepodařilo, spálila totiž hned několik šancí, v té největší trefil Ivanović tyč.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Vstřelit branku dnes Budućnosti zřejmě není souzené. Asi poslední šanci utkání si vypracoval důrazný Perović, který tělem odstavil Šulka, jeho technický pokus ale v brance neskončil.

90+2

Miljan Vlaisavljević je v posledních minutách asi nejaktivnějším hráčem svého mužstva, tentokráte se hnal do další šance, znovu však nedostal zelenou od pomezního sudího, jenž správně viděl ofsajd.

90+1

Žlutou kartu dostává Mirković (FK Budućnost Podgorica).
Žlutou kartu dostává Julien (AS Trenčín).

90

Nastavovat se budou čtyři minuty.

89

Po souboji s Yemem se kousek před pokutovým územím poroučel k zemi Miljan Vlaisavljević, načež se domácí domáhali odpískání přímého kopu, sudí byl však jiného názoru.

88

Snížení na rozdíl jediné branky měl na hlavě Miljan Vlaisavljević, v klíčový moment byl ale nepříjemně tísněn Šulkem a jeho zakončení podle toho také vypadalo.

87

Střídání v týmu FK Budućnost Podgorica: ze hřiště odchází Mijić, přichází Bakić.

86

Žlutou kartu dostává Zubairu (AS Trenčín).

85

Domácí se pokoušejí s dvoubrankovou ztrátou ještě něco provést. Nevyšel jim ale ani další rohový kop, v záklonu hlavičkující Igor Ivanović mířil vysoko nad horní tyč.

84

Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Azango, přichází van Arnhem.

83

Philip Azango v dnešním zápase dohrál, ublížil si při předchozí situaci, když po střele špatně došlápl a zřejmě jej zatáhlo v zadním stehenním svalu. Kdo rychlonohého křídleníka nahradí?

82

Žlutou kartu dostává Adžić (FK Budućnost Podgorica).

81

A hosté svůj náskok mohli dokonce navýšit. Yem zákrokem na hranici pravidel zastavil Tučeviće, načež vyzval ke skórování Azanga, jeho ráně ale k zasažení cíle scházely decimetry.

80

Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a podle toho, co na hřišti máme možnost sledovat, vše nasvědčuje tomu, že Trenčín už si dvoubrankové vedení pohlídá.

79

Střídání v týmu FK Budućnost Podgorica: ze hřiště odchází Sekulić, přichází Perović.

78

James Lawrence se po nepřesném pasu od Yema ocitl v nezáviděníhodné pozice, vybruslil z ní ale opravdu excelentně, jeho klička proti napadajícímu Sekulićovi opravdu stála za to.

77

Umeh, který toho po svém příchodu na plac tolik nepředvedl, si seběhl pro míč až ke středovému kruhu, o pár metrů dále ale ztroskotal hned na prvním protivníkovi.

76

Miljan Vlaisavljević dohrál Yema, který si hodlá na trávníku posedět o něco déle. Jeho záměr je jasný, každá vteřinka k dobru se Trenčínu bude v závěru hodit.

75

Ne, domácím se v dnešním zápase prostě nedaří. Velký problém jim dělá už jen samotném založení útočné akce, a když už se to podaří, tak jako třeba teď, zastaví je zdvižený praporek pomezního rozhodčího.

74

Hosté v posledních minutách hrozí pouze po levé straně. Julien tentokráte přenechal roli centrujícího hráče Azangovi, ten ale nedostal balon přes prvního blokujícího protivníka, jímž byl Djurišić.

72

Zubairu se obtočil kolem svého strážce, jeho rána byla ale tečována na rohový kop. S ním však hráči Trenčína naložili prachmizerně, Sleegersovi se centr vůbec nepovedl.

71

Podgorica dala až příliš volného prostoru Julienovi, který se odhodlal k prudkému centru do pokutového území, před Umehem ale stačil zasáhnout Milić.

70

V šestnáctce domácích se do sebe pustili Emeka Umeh a Stefan Milić, v němž se aktivně projevoval především útočník Trenčína. Sudí ovšem celou situaci vyřešil bez udělení karetního trestu.

69

V posledních minutách tempo hry poněkud opadlo. Klidnou pasáž hry mohl něčím zajímavý přerušit Philip Azango, po Yemově pasu ale nezastihl balon před přechodem přes postranní lajnu.

68

Ivanović nechal balon za sebou, a nabídl tak Trenčínu okamžitou protiakci. Keston Julien přízemním centrem hledal Umeha, těsně před ním si ovšem pro míč došel včas reagující Milan Majitović.

67

Azango kousek od rohového praporku tvrdě dohrál Tučević, standardní situaci tak měli k dispozici i domácí. Její rozehrávky se ujal sám faulovaný hráč, Ivanović však po jeho centru hlavičkoval nad branku.

66

Hostující zdravotníci jsou znovu v plné pohotovosti, problémy se totiž vyskytly i u Reubena Yema. Nic ale nenasvědčuje tomu, že by pravý obránce slovenského týmu musel střídat.

64

64.

64

Čataković byl blízko vstřelení svého druhého gólu v tomto utkání. Trenčínský záložník pochopitelně chtěl navázat na parádní trefu z první půle a nutno poznamenat, že i tentokráte pálil velmi nebezpečně, kousek přesnosti navíc mu ale přeci jen scházel.

63

Teď se naopak bude na pozoru muset mít obrana domácích, kousek před šestnáctkou byl totiž faulován Čataković, a Trenčín tak bude kopat standardní situaci z nebezpečné pozice.

62

Po rohovém kopu celku z Podgorice se v šestnáctce hostí rozpoutal pořádný závar, dlouho nebylo jasné, kdo má míč pod kontrolou. Nakonec se jej ujal Šulek a rezolutním odkopem uchránil Trenčín od problémů.

61

Budućnost se hnala do další zajímavé možnosti. V šestnáctce se míče ujal Sekulić, jenž jej ještě chtěl poslat před branku k Ivanovićovi, záměr mu ale překazil Lawrence.

60

Ilja Tučević uhájil míč před napadajícím Sleegersem a vyslal dlouhou přihrávku do běhu pro Sekuliće, ten ale svůj náběh nenačasoval ideálně a byl přichycen v ofsajdu.

59

Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Mance, přichází Umeh.

58

Na trávník jsou přivoláni zdravotníci. Vyžádal si je Antonio Mance, který byl tvrdě atakován v hlavičkovém souboji s Adžićem. Uvidíme, zda bude hostující útočník schopen v utkání pokračovat.

57

Balša Sekulić obešel Šulka, poté ale doplatil na to, že si posunul míč až příliš daleko od nohy, čehož okamžitě využil vracející se Lawrence, který celou situaci uklidnil přihrávkou na Šemrince.

56

Abdul Zubairu si ukousl až příliš velké sousto, když se s míčem vypravil mezi dva protihráče. Nakonec ale z celé situace vytěžil maximum, když byl faulován Milošem Mijićem.

55

Hosté se zlobí na hlavního sudího. Tentokráte po levé straně pláchl Julien, jenž se posléze v šestnáctce poroučel k zemi po souboji s Adžićem, hlavní rozhodčí ale penaltu neodpískal a nechal hru plynout.

54

Na druhé straně se kolem Djurišiće protáhl Philip Azango, jehož povedený centr se stáčel do malého vápna, kde Mancemu scházel jen kousek k tomu, aby jej uklidil do poloprázdné svatyně domácího celku.

53

A nenaložili s ní vůbec špatně. Tučevićův kroucený centr byl od zadní tyč Adžićem vrácen zpět do malého vápna, kde se musel James Lawrence hodně snažit, aby odkopl míč před dotírajícím Sekulićem.

52

Keston Julien už podruhé po návratu ze šaten nezachytil náběh rychlého Ivanoviće, zastavil jej jen za cenu nedovoleného zákroku. Domácí tak budou zahrávat standardní situaci.

51

Na druhé straně si Antonio Mance narazil s Joeym Sleegersem a posléze hodlal vyzkoušet pozornost brankáře Majitoviće, mířil ale příliš vysoko.

50

Budućnost vstoupila do druhého poločasu opravdu odhodlaně. Ivanoviće se pokusil napodobit Miljan Vlaisavljević, v konečné fázi svého průniku ale ztroskotal na pozorném Yemovi.

49

Střídání v týmu FK Budućnost Podgorica: ze hřiště odchází Vukčević, přichází Roganović.

48

48.

48

Igor Ivanović podnikl po pravé straně individuální průnik, který zakončil přehozením balonu na levačku a následnou povedenou střelou, brankáře Trenčína ale zachránila tyč.

47

Druhý poločas, do kterého oba celky vstupují bez jediné změny ve svých sestavách, právě odstartoval, rozehrávky se tentokráte chopili domácí fotbalisté. Povede se jim ve zbývajícím průběhu utkání zdramatizovat?

46

Začal druhý poločas.
První poločas je za námi, daleko spokojenější po jeho skončení mohou být hosté. Ti totiž v Černé Hoře podávají velmi dobrý výkon a svého soupeře po většinu hracího času tlačí. Svou převahu zúročili v sedmadvacáté minutě, když se po fantastické střele prosadil Čataković, nedlouho nato na něj navázal dorážející Mance.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

45+1.

45+1

Tohle musí být gól, domácí spálili obrovskou příležitost! Vlaisavljević se krásně zbavil Yema a poté naservíroval míč před prázdnou branku Sekulićovi, ten ale nepochopitelně selhal a přestřelil.

45

Nastavovat se budou dvě minuty.

44

Hosté jsou ke konci prvního poločasu při chuti. Zubairu jen tak tak ustál souboj s Mijićem, stačil ale přenechat míč Sleegersovi, ten ale pouze navázal na svého kolegu a vypálil mimo.

43

Trenčín tentokráte rozehrál roh na krátko. Po chvilkové kombinaci to na sebe nakonec vzal kapitán El Mahdioui, jeho přízemní střela se však do prostoru mezi třemi tyčemi nevešla.

42

Aktivní Philip Azango si tentokráte navedl kulatý nesmysl na osu hřiště, kde si jej přehodil na silnější levačku a zpoza vápna zkusil své štěstí, kvůli teči jednoho z bránících hráčů z toho ale nakonec bude jen roh.

41

Žlutou kartu dostává Ivanović (FK Budućnost Podgorica).

40

Hráči slovenského celku nezvládli přechod do útoku, načež museli čelit okamžité protiakci. Ta ale neměla dlouhého trvání, Ivanović totiž v moment, kdy zpracovával balon, stál v ofsajdu.

39

Na hrací plochu byli podle očekávání přivoláni zdravotníci, kteří si hodně otřeseného Mirkoviće vzali do péče. Vše nasvědčuje tomu, že domácí záložník ale bude v pořádku a do utkání ještě naskočí.

37

Ou, to bylo nepříjemné. Luka Mirković odkopl balon před dotírajícím Azangem, načež do něj nechtěně vlétl uhýbající Petar Vukčević. Domácí záložník vypadá hodně otřeseně.

36

Obrovská příležitost byla k vidění i na druhé straně. Obrana Trenčína zaspala a pustila do samostatného úniku Sekuliće, ten ale ve vzájemném souboji na vybíhajícího Šemrince nevyzrál.

35

Hosté zahrávali rohový kop, s jeho exekucí ale tentokráte příliš dobře nenaložili, centrovaný míč s přehledem odvrátil Vladan Adžić. Nápor Trenčína ale ještě nekončí.

34

Málem to bylo už o tři branky. Zubairu využil toho, že před ním všichni protihráči couvali a měl tak dostatek času na to, aby prostrčil míč k Mancemu, tomu ale v moment zakončení vrhl pod nohy Majitović.

33

Zatím tomu nic nenasvědčuje, dvě slepené branky domácí hodně srazily. Naopak Trenčínu se na kopačky dostalo sebevědomí, jeho další akci táhne Sleegers.

32

No, domácí v krátkém časovém sledu hned dvakrát doplatili na až příliš pasivní výkon. Povede se jim během zbývajícího průběhu první půle na nepříznivý vývoj nějak zareagovat?

30

30. MANCE - 0:2

30

Trenčín právě vstřelil branku!
Hosté jsou na koni, v krátkém časovém sledu totiž přidávají další branku, a výrazně se tak přibližují dnešnímu vítězství. Yem vymyslel parádní kolmici pro Philipa Azanga, jenž hodlal z ostrého úhlu prověřit Mijatoviće, těsně před ním ale zasáhl Adžić. Od něj se však balon odrazil do míst, kde se pohyboval ANTONIO MANCE, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil a navýšil vedení svého týmu.

29

Vstřelená branka hosty vskutku hodně povzbudila, nyní budou Trenčínští zahrávat rohový kop. Jak s touto příležitostí naloží?

27

27. ČATAKOVIĆ - 0:1

27

Trenčín právě vstřelil branku!
Panečku, to byla rána! Trenčín před pár okamžiky přestál těžkou situaci a ihned z následné protiakce se dostal do vedení. Reuben Yem poslal míč do šestnáctky, kde jej jeden z bránících hráčů odvrátil pouze na kopačky HAMZY ČATAKOVIĆE. Ten se s tím vůbec nemazlil, nachystal si jej na levačku a nekompromisně vymetl horní růžek Majitovicóvy svatyně.

26

Ke vstřelení vedoucí branky teď měli blízko domácí. Ivanović dostal v šestnáctce až příliš volného prostoru, kterého využil k přihrávce na Vukčeviće, ten ale v dobré pozici trefil jen blokujícího Šulka.

25

El Mahdioui se při rozehrávce dopustil zbytečné chyby, když nahrál Mirkovićovi. Ten okamžitě roztáhl hru směrem k Vlaisavljevićovi, s ním si ale znovu poradil Yem.

24

V posledních minutách je hra hodně rozkouskována, za což mohou četné fauly na obou stranách. Tentokráte si hranicí pravidel a regulí počínal Zubairu, obětí jeho zákroku se stal Miloš Mijić.

23

Trenčín měl k dispozici rohový kop. Po centru od praporku se přes svého strážce k hlavičce protlačil útočník Mance, mířil ale přesně do náruče připraveného Majitoviće.

22

Čataković to v souboji s Vukčevićem přehnal s agresivitou, když vykopl pravou nohu až příliš vysoko a málem svého oponenta zasáhl do hlavy. Sudí celou situaci vyřešil pouze domluvou.

21

Žlutou kartu dostává Vukčević (FK Budućnost Podgorica).

20

Po rozehrávce standardní situace domácího týmu odhlavičkoval Lawrence míč pouze na roh. S ním už ale hosté také nenaložili ideálně, Trenčín se v klidu osvobodil.

19

Žlutou kartu dostává Yem (AS Trenčín).

18

18.

18

Trenčín se málem dostal do vedení! Julienův náramný diagonální pas si ideálně zpracoval Joey Sleegers, jenž si posunul míč do běhu a poté se z úhlu řítil na Majitoviće, ten ale jeho přízemní ránu zastavil.

17

Tačević viditelně přidržel Sleegers, jasný faul, tady neměl sudí na vybranou. Trenčín posléze zahrával přímý kop, vzhledem k Manceho útočnému faulu ale nevytvořil zhola nic.

16

Další střelecký pokus Hamzy Ćatakoviće. Hostující středopolař přišel k míči jako slepý k houslím, zaváhání Vladana Adžiće ovšem nedokázal využít a zamířil vedle branky.

15

Hráčům Podgorice se směrem vpřed zatím vůbec nedaří. Další důkaz tohoto tvrzení předložil Ivanović, jenž si píchl míč kolem Julien, rychlostně mu ale absolutně nestačil.

14

První velkou šancí utkání měli hosté. Ti tentokráte zaútočili po pravé straně, pravý obránce Yem vyslal povedený centr přesně na hlavu Hamzy Čatakoviće, ten ale v dobré pozici nehlavičkoval přesně.

13

Nějakou chvíli se nebude hrát, na trávníku totiž po souboji se Stefanem Milićem zůstal ležet právě Philip Azango, turecký sudí ale k udělení karetního trestu nesáhl.

12

Philip Azongo už od úvodních minut prokazuje, že je technicky výtečně vybaveným fotbalistou. Tentokráte svými kličkami motal hlavy dvěma protivníkům tak dlouho, až jej Mirković zastavil jen za cenu faulu.

11

Igor Ivanović zvedl hlavu a poté vyslal dlouhatánský křižný balon až na kraj pokutového území, kde se o něj hodlal porvat Vlaisavljević, Reuben Yem mu ale nic velkého nedovolil.

10

Tentokráte Djurišić hodně podcenil skákavý balon, a dal tak šanci na vytvoření šance právě Azangovi. Po jeho pasu vyslal do vápna přízemní centr Čataković, spolehlivě však zasáhl Majitović.

9

Míč se dostal až k volnému Azangovi, jenž si v souboji jeden proti jednomu na Djurišiće ovšem netroufl, proto byl nucen otočit hru směrem vzad, a Trenčínští to tedy musí zkusit znovu.

8

Zatím sledujeme z obou stran hodně opatrnou partii, nikomu se směrem vpřed příliš nechce. Aktivněji si přeci jen počínají hosté, tentokráte to individuálně zkusil El Mahdioui, daleko se ale nedostal.

7

Igor Ivanović postupoval po pravém křídle, pustil si však míč příliš daleko od kopaček, což byla voda na mlýn pro Juliena. Ten navíc vybojoval faul na svou osobu, přímý kop pro Monizovi svěřence.

6

Trenčín se dostával do zajímavé možnosti. Antonio Mance naznačil střelu, poté ale zmátl obranu soupeře, když si narazil s Azangem, načež se už opravdu pokusil o střelu, Adžić se ale vytasil s včasným blokem.

5

Co se týče aktivity v osobních soubojích, začalo se pěkně od podlahy. Philip Azongo se teď vůbec nemazal s Djurišićem, kterému se zpět na nohy opravdu dvakrát nechce.

4

Domácí se hned při své premiérové akci propracovali až do pokutového území, kde Ivanovićovu nahrávku přijímal Sekulić, byl ale přistižen v nepatrrném ofsajdu.

3

O první dlouhý nákop na soupeřovu polovinu se pokusil Čataković, který hledal vpravo se rozbíhajícího Sleegers, balonu ovšem dodal až příliš razance a poslal jej do zámezí.

2

Utkání začalo kombinací hostujícího celku, který se ale zatím nikam hnát nehodlá. Míč si na obranné polovině vyměňují členové stoperské dvojice Lawrence se Šulkem.

1

Turecký sudí Kalkavan právě foukl do píšťalky, dnešní utkání prvního předkola Evropské ligy mezi Budućností Podgorica a Trenčínem tak bylo zahájeno. O rozehrávku se postarali hosté, kteří nastupují v černých dresech, naopak černohorský tým bude hrát v bílo-modrém.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

FK Budućnost Podgorica: Mijatović – Djurišić, Milić (C), Adžić, Tučević – Mirković, Mijić, Vukčević – Ivanović, Sekulić, Vlaisavljević
Náhradníci: Dragojević – Roganović, Perović, Damjanović, Bakić, Terzić, Boričić

AS Trenčín: Šemrinec – Yem, Šulek, Lawrence, Julien – Čataković, El Mahdioui (C), Zubairu – Sleegers, Mance, Azango
Náhradníci: Morgos – Ubbink, Umeh, Kadák, van Arnhem, Oulad Omar, Slávik

Rozhodčí: Mete Kalkavan – Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar (všichni Turecko).
AS Trenčín

Minulý ročník slovenské nejvyšší soutěže se hrál podle nového formátu. Trenčín po základní části skončil na pátém místě a stejnou pozici si udržel i ve skupině o titul. Účast v předkole Evropské ligy si tak dvojnásobní slovenští šampioni zajistili až v play-off, kde přemohli Ružomberok a po prodloužení i Žilinu. Ať už se jednalo o kvalifikační boje Ligy mistrů či Evropské ligy, Trenčín v posledních dvou letech pokaždé přešel přes první předkolo. Minulé léto si nejprve poradil s Torpedem Kutaisi, následně ale nestačil na izraelský tým Bnei Yehuda Tel-Aviv. Co se týče přípravy na následující sezonu, sehráli svěřenci trenéra Monize hned tři zápasy s českými celky. Proti Spartě zaznamenali jednu výhru a jednu porážku, s Bohemians pak padli vysoko 1:5.
FK Budućnost Podgorica

Budućnost se v uplynulém ročníku černohorské nejvyšší soutěže umístila na druhém místě, přičemž na vedoucí Sutjesku ztratila propastných dvaadvacet bodů. Celek z města Podgorica se tak už počtvrté za posledních pět let bude ucházet o místenku v základních skupinách Evropské ligy. Ani v jednom z těchto případů ale Varvari nedokazáli překonat všechny nástrahy kvalifikačních bojů, jejich nejlepším výsledkem je předloňská účast ve druhém předkole, kam se probojovali přes makedonské Rabotnički, posléze ale podlehli favorizovanému Genku. Ligová sezona 2016/17 skončila pro Budućnost titulem, minulé léto tak svěřenci trenéra Govedaricy zápolili v předkolech Ligy mistrů, hned na úvod ale nestačili na silný Partizan Bělehrad.
Příjemný čtvrteční večer přeji všem fanynkám a fanouškům fotbalu! V těchto dnech vrcholí světový šampionát v Rusku, zároveň se ale rozjíždí utkání prvního předkola kvalifikace o účast v základní skupině Evropské ligy. My se v tomto online přenosu společně zaměříme na souboj, v němž FK Budućnost Podgorica vyzve AS Trenčín. Začínáme ve 20:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

FK Budućnost Podgorica – AS Trenčín

0:2

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 27. Čataković, 30. Mance

Karty:   21. Vukčević (BDC), 41. Ivanović (BDC), 82. Adžić (BDC), 90+1. Mirković (BDC) – 19. Yem (TRE), 86. Zubairu (TRE), 90+1. Julien (TRE)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 14:18.

FK Budućnost Podgorica: Mijatović – Djurišić, Milić (C), Adžić, Tučević – Mirković, Mijić (87. Bakić), Vukčević (49. Roganović) – Ivanović, Sekulić (79. Perović), Vlaisavljević
Náhradníci: Dragojević – Roganović, Perović, Damjanović, Bakić, Terzić, Boričić

AS Trenčín: Šemrinec – Yem, Šulek, Lawrence, Julien – Čataković, El Mahdioui (C), Zubairu – Sleegers, Mance (59. Umeh), Azango (84. van Arnhem)
Náhradníci: Morgos – Ubbink, Umeh, Kadák, van Arnhem, Oulad Omar, Slávik

Rozhodčí: Mete Kalkavan – Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar (všichni Turecko)

Odveta: Trenčín - Budućnost Podgorica 1:1

Evropská liga (předkola)

Pjunik – Vardar 16:00 1:0

Ventspils – Luftëtari 16:45 5:0

Čichura – Beitar Jerusalém 17:00 0:0

Rudar Velenje – Tre Fiori 17:30 7:0

Partizani – Maribor 17:30 0:1

KuPS – Kodaň 18:00 0:1

Levadia Tallinn – Dundalk 18:00 0:1

Riteriai – Irtyš Pavlodar 18:00 0:0

Narva – Željezničar 18:00 0:2

Balzan – Keşla FK 18:00 4:1

Lahti – Hafnarfjördur 18:00 0:3

Gabala – Niederkorn 18:00 0:2

Tampereen Ilves – Slavia Sofia 18:00 0:1

FK Liepāja – Häcken 18:05 0:3

Milsami – Slovan Bratislava 19:00 2:4

Ferencváros – M. Tel-Aviv 19:00 1:1

Famagusta – Laçi 19:00 2:1

Stumbras – Apollon Limassol 19:00 1:0

Neftçi Baku – Újpest FC 19:00 3:1

Derry City – Dinamo Minsk 19:00 0:2

Connah's Quay – Soligorsk 19:00 1:3

CS Petrocub – Osijek 19:00 1:1

Sofia – Riga FC 19:45 1:0

Široki Brijeg – Domžale 20:00 2:2

Racing FC – Constanta 20:00 0:2

B36 Tórshavn – Titograd Podgorica 20:00 0:0

Zabrze – Zaria Balti 20:00 1:0

Engordany – Kajrat 20:00 0:3

Vestmannaeyjar – Sarpsborg 20:00 0:4

Shamrock – AIK Stockholm 20:05 0:1

Rudar – Partizan 20:15 0:3

Budućnost – Trenčín 20:30 0:2

Rangers – Shkupi 20:45 2:0

Spartak Subotica – Coleraine 20:45 1:1

Cliftonville – Nordsjaelland 20:45 0:1

Lech Poznań – Gandzasar 20:45 2:0

Hibernian – Runavík 20:45 6:1

Dunajská Streda – Dinamo Tbilisi 21:00 1:1

Niš – Gżira United 21:00 4:0

Stjarnan – Kalju 22:00 3:0