Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference O2 TV Sport k podobě vysílání fotbalové Fortuna ligy

konec

18.06.2018, 16:30 • David Schlegel

Petr Svěcený: To je z dnešní tiskové konference všechno a na závěr ještě dovolte, abych připomněl, že týden poté, co končí fotbalové mistrovství světa v Rusku, začíná na obrazovkách O2TV nový ročník Fortuna ligy. (17:12:09)
Anna Lenerová, šéfka obsahu O2TV: Chystáme se vysílat i další sportovní přenosy kromě fotbalu, hokeje a tenisu. Obnovujeme práva, která jsou úspěšná. Začali jsme se věnovat hodně bojovým sportům, budeme vysílat všechna významná MMA v České republice a pokračujeme také ve vysílání basketbalové Euroligy.
Dušan Svoboda (šéf LFA): Cílem je, aby vždy fanoušci alespoň tři týdny dopředu věděli, kdy přesně bude jejich tým hrát.
Dušan Svoboda (šéf LFA): Video bude použitelné při čtyřech zápasech týdně. Videorozhodčí bude nasazen do tří zápasů v jednom kole, bude možné ho nasadit až na čtyři zápasy v daném kole. Jsou s tím spojené i určité finanční limity.
Marek Kindernay: Čtyři přenosy z každého kola budou vysílány v televizní kvalitě, bude tam náš televizní vůz a 13 kamer. Zbylé přenosy budou vysílány ve streaming kvalitě na tři kamery.
Richard Siebenstich (marketingový ředitel O2): Chystáme teď velkou kampaň, že nejlepší fotbal a sport najdeme nyní na O2TV. Věříme, že český fotbal díky penězům od O2TV se bude moci dále zlepšovat a růst.
Petr Svěcený: Nový systém přinese i větší porci televizních přenosů. Dostaneme se až na 140 přenosů.
Dušan Svoboda (šéf LFA): Na podzim se odehraje celkem 19 kol a končit se bude v polovině prosince. Fotbalové jaro začne v polovině února. Odehraje se 30 kol a pak dojde k rozdělení tabulky na tři skupiny – první šest týmů bude hrát jeden zápas. Další čtyři týmy budou hrát miniturnaj o poslední pohárovou příčku. Posledních šest týmů budou hrát o záchranu celkem pět zápasů s tím, že poslední tým spadne přímo do druhé ligy a 14. a 15. celek bude hrát baráž s 2. a 3. týmem z druhé ligy o zajištění příslušnosti v nejvyšší soutěži pro nadcházející ročník. Slibujeme si od nového systému větší atraktivitu.
Marek Kindernay: Časy přenosů budou v pátek v 18:30, v zimním období pak v 17:30. V sobotu pak v 15:00 a v 18:00, v neděli v 15:00 a v 18:00 s tím, že v zimním období budou časy přenosů o hodinu posunuté. V pondělí se pak bude hrát v 18:00 a bude na něj navazovat pořad TikiTaka.
Otázka redaktora ČTK: Necháte si práva jen pro sebe nebo některé přenosy přeprodáte dalším televizním?

Dohoda je taková, že maximálně jeden zápas z každého kola bude vysílat televize, která je volně šiřitelná. Ty nejatraktivnější přenosy budou ale vždy na O2TV.
Nyní dochází na otázky novinářů.
Dušan Svoboda (šéf LFA): Chtěl bych společnosti O2 velmi poděkovat, že se spojila s českým fotbalem na téhle úrovni a zároveň bych jim chtěl pogratulovat, protože udělali dobrý deal. Co se týká LFA, my jsme rádi, že jsme získali takto silného partnera. Vnímáme to tak, že to není jen partner televizního vysílání, ale že je to silný technologický partner a spojení má pozitivní vliv i pro fotbalové fanoušky.
Budeme vysílat až 140 přenosů v sezóně. Jsme moc rádi, že se po zdravotní přestávce k nám vrací Tomáš Radotínský a naší novou reportérkou se stala Monika Čuhelová. Naše redakce má v současné chvíli 12 stálých komentátorů.
Marek Kindernay je šéfem sportovních kanálů O2 TV: Vysílat se bude v pátek, neděli a v pondělí, celkem čtyři přenosy se budou vysílat v televizní kvalitě a další čtyři se pak budou vysílat ve streamingové kvalitě. Poprvé využijeme tzv. truck-up systém, kdy v multidimenzi a na mobilních zařízeních budou moci diváci sledovat on-line statistiky o jednotlivých hráčích během zápasu. Stejně tak budou všechny přenosy připravené ke spolupráce s videorozhodčími, takže diskuse o tom, že některé zápasy videorozhodčího mají a jiné ne, odpadnou.
Richard Siebenstich (marketingový ředitel O2): Nejzajímavější část bude jen v O2 TV, která má celoplošný dosah a dostanou se k němu všichni. Je také možné si přenos přehrát i se zpožděním. Když někdo nemá čas, může si pustit program, který již proběhl. O2TV je k dispozici také v celkem 1200 restauracích.
O2 TV už do fotbalu významnou částkou přispívá do rozpočtu Fortuna ligy.
Hrozně se na to těšíme a jsem moc rád, že jsme obhájili na O2 TV práva na Ligu mistrů (na tři roky) a získali jsme nově práva i na Tipsport extraligu (na šest let) a smlouva na vysílání Fortuna ligy je třešničkou na dortu. Bude platit čtyři roky.
Anna Lenerová, šéfka obsahu O2TV: Je mi ctí, že jsme po náročných a dlouhých jednání doběhli do cíle. Rádi bychom poděkovali zástupcům Pragosportu i LFA, se kterými jsme o dohodě vyjednávali. Výsledek jednání je ten, že na příští čtyři roky se stane O2 Czech Republic držitelem televizních práv pro Českou republiku a ty nejvýznamnější přenosy budeme vysílat na kanálech O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. To nejatraktivnější budeme vysílat my, maximálně jeden zápas (z každého kola) by měl podle smlouvy skončit ve free-to-air světě.
Svěcený: Na domácí fotbalové scéně se zdánlivě nic neděje, přestože se v Rusku koná mistrovství světa. Přesně za měsíc však začíná domácí Fortuna liga a my bychom vás rádi informovali, jak bude prezentace na O2 TV vypadat.
Tiskovou konferenci, která právě začíná, uvádí Petr Svěcený.

Tisková konference O2 TV Sport k podobě vysílání fotbalové Fortuna ligy

konec