Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference Evy Samkové a českého snowboardcrossového týmu

konec

24.04.2018, 11:00 • Ondřej Jícha (@OndraJicha)

11:35

Oficiální část tiskové konference právě skončila. Nyní přichází řada na rozhovory. (11:35:10)

11:34

Samková: "Těšíme se hlavně na mrkev, kterou tam mají výbornou! Na Zélandu jsem vyhrála premiérové MSJ, takže si myslím, že to tam vyjde i letos."

11:33

Jelínek: "Zatímco ona natáčela a nyní se dává do kupy, tak ostatní už byl na sněhu. Do léta plánujeme ještě dvě soustředí, kdy poletíme na Nový Zéland, kde se bude konat MSJ a rádi bychom z něj medaili. Eva si tam střihne i roli trenérky."

11:32

Jelínek: "Mysleli jsme si, že měsíční natáčení bude odpočinkové, kdy ji nechám být. Eva se nakonec dostala do situace, kdy byl velký morální trénink a Eva překonávala sama sebe, což je pro její vývoj velmi důležité."

11:31

Jelínek: "Evka, stejně jako žádný Čech, nemá ještě z MS medaili, což bude nyní hlavní cíl sezóny. Eva je ještě mladá holka. V sobotu ji bude 25 a já vidím, že se může ještě zlepšovat. Má toho ještě hodně před sebou a ještě zdaleka není tam, čeho by mohla dosáhnout.

11:29

Samková: "Dnes odpoledne se rozhodne, a to co se týče kotníku, který by neměl být hrozný. Až se vše vyléčí, tak vyrážím na pozdní dovolenou do Ameriky, kde budu také hodně aktivní na sociálních sítích. Následně začne příprava, která se normálně stihne. V srpnu bych chtěla jet na Nový Zéland.

11:28

Poslední téma je a řadě, kterým jsou plány do budoucna.

11:28

Kempy přináší "ovoce" od začátku. Jsou plné od začátku a neustále se vrací ty samí jedinci, což pomáhá snowboardcrossu a někteří z nich si zkusili startovat na Dolní Moravě i start, na kterém Samková rénovala v Česku před ZOH.

11:25

Nyní přichází řada na kempy Evy Samkové.

11:25

Stejně jako v předchozích letech přišel na tiskovou konferenci Evy Samkové i mladý nadějný snowboardista Bruno z Ostravy, který se ke snowboardcroosu dostal díky letáku poutající na kemp s Evou, kterou mu zaplatili rodiče.

11:23

Jelínek: "Jak říkala Eva, tak sezóna byla dlouhá. Kvůli ZOH jsme se museli rozdělit do více týmů. Mám radost, že kromě Evy máme nyní spoustu mladých jezdců a jezdkyň. Jezdí s námi pár let. Nyní už se ukazuje, že česká cesta může konkurovat světu a to i v těch nejmenších kategoriích.

11:22

Samková nyní do živého vysílání dává tečku za nejdelší sezónou v kariéře.

11:21

Jelínek: "Jsem rád, že kromě Evky byly na ZOH i další snowboardcrossaři, kterým se sice nepovedla olympijské hry podle představ. Všichni jsou už zdraví. Co se týče Evky, tak se rozhodne dnes, jestli půjde na operaci nebo ne. Večer má naplánovanou konzultaci s Pavlem Kolářem.

11:19

Jelínek: "Oproti Sočí, kdy spousta lidí říkala, že závod byl nudný, když Eva vyhrála start-cíl, což je pro trenéra ideální, tak teď to napínala až do konce.

11:18

Jelínek: "Na konci chtěla Evka hodně kopnout do cíle prkno. Bohužel začala od třicet metrů dřív, a proto taky spadla na zadek.

11:18

Jelínek: "Evka měla rameno hodně nestabilní. Víme, že jsme v závodě neměli ideální mazání a Evka musela holky dojíždět. Říkali jsme si však, že je lepší mít medaili zezadu, než jít do nějakého souboje.

11:17

Shrnutí i od trenéra Marka Jelínka: "Chci poděkovat ČOV a Dukle, že se nám podařilo udělat největší a nejlepší soustředěni na jižní polokouli v létě, ale i následně postavení monstrózní části na dolní Moravě, která pak mohla podat takové výkony, jaké podala.

11:14

Samková: Pocity z olympijského závodu byly hodně dobré. Jediné, co jsme řešily, byly poryv větru, které byly fakt nepříjemné. Naštěstí před závodem se to změnilo, protože i pár mužů se zranilo. Dokonce i ségra mi říkala, že když už jsem se dostala do finále, tak je jí to jedno. Následně jsme si dělaly srandu, že ta bunda je víc bronzová než zlatá.

11:13

Samková: Podařilo se mi vyhrát v Turecku, kdy byl Světový pohár hodně lehký, respektive trať. Když člověk vyhraje poslední závod před olympiádou, tak to vždy potěší.

11:12

Samková: Se sezónou musím být spokojená. Po všech peripetiích, které proběhly v prosinci před Vánoci. Levé rameno bylo jedno z nejhorších, které kdy bylo. Rameno bylo fakt na prd a nemohla jsem tolik trénovat. Měla jsem dokonce 14 dní volno. V lednu jsme měla kemp na jižní Moravě.

Tisková konference Evy Samkové a českého snowboardcrossového týmu

konec