Menu

Další

Losování soutěží

Losování semifinále poháru MOL Cup

konec

15.03.2018, 11:00 • Karel Jedlička

Zrekapitulujme si vylosované dvojice, které se spolu utkají ve středu 18. dubna:
SLAVIA PRAHA – MLADÁ BOLESLAV
FASTAV ZLÍN – FK JABLONEC (11:18:59)

Losování semifinále bylo ukončeno.

11:14

"S jarem pod trenérem Radou jsme zatím spokojeni. Trenér maká, blázní na lavičce každý zápas", pravil výkonný ředitel FK Jablonec Petr Flodrman. Na dotaz na zimní jabloneckou akvizici Jana Chramostu, který nastřílel v poháru 23 gólů za Mladou Boleslav a chybějí mu jen tři zásahy, aby dorovnal historicky nejlepšího kanonýra soutěže Horsta Siegla, odpověděl Flodrman vyhýbavě: "My to nepočítáme".

11:13

"Jsem hlavně rád, že začínáme doma, cesta do Jablonce by byla dlouhá. S Jabloncem se nám v lize nedařilo, ale v poháru budeme chtít navázat na loňské vítězství", uvedl sportovní ředitel Fastavu Zlín a bývalý reprezentant Zdeněk Grygera.

11:12

Michal Bílek ještě pro formu vytáhl z osudí poslední míček s nápisem FK Jablonec.

11:11

Zástupce sponzora vylosoval domácí prostředí Zlínu. Ten se tedy utká s Jabloncem.

11:11

"Se Slavií jsme sice minulý týden prohráli v prvním zápase pod trenérem Jozefem Weberem 0:3, ale ten zápas už naznačil stoupající tendenci našich výkonů", dodal mladoboleslavský sportovní manažer.

11:10

"Včerejší utkání jsem prožíval velice emotivně, když jsme od 8. minuty hráli v oslabení. Bylo to těžké hlavně pro hráče, ale odpracovali to fyzicky a pak se k nám přiklonilo štěstí při penaltách", vzpomíná na včerejší postup přes ostravský Baník Jaroslav Bílek.

11:09

"Trofej MOL cupu je relativně nejblíž, jsou to jen dva zápasy. Mohu slíbit, že k nim přistoupíme s velkou vážností", slibuje Jiří Vrba.

11:08

Před mikrofon míří slávista Jiří Vrba a nově jmenovaný sportovní manažer Boleslavi Jaroslav Bílek.

11:07

Soupeřem sešívaných v Edenu bude Mladá Boleslav!

11:07

První míček tahá Michal Bílek a vytáhl Slavii Praha.

11:06

Dalším účastníkem losování je generální ředitel společnosti MOL Richard Austen.

11:03

K osudí míří Michal Bílek, který na úvod vzpomíná na svůj poslední pohár, který vybojoval jako hráč s Viktorkou Žižkov v roce 1994 na penalty proti Spartě po boku třeba mladičkého Karla Poborského nebo Jozefa Majoroše.

Losovací akt byl právě zahájen.
Pro semifinále platí stejná pravidla jako pro předchozí dvě kola, hraje se tedy na jeden zápas, přičemž výhodu domácího prostředí určí los. V případě nerozhodného výsledku se prodlužuje o 2x15 minut a pokud ani prodloužení neurčí vítěze, následují pokutové kopy.
Vítězové pak postoupí do finále, které se koná 9. května jako vždy na neutrální půdě.
Dvojice pro semifinále vylosuje Michal Bílek, bývalý reprezentační záložník a později trenér a zároveň muž, který zná vítězný pocit po pohárovém finále jako málokdo jiný. Jako hráč zvedl nad hlavou dvakrát Československý pohár se Spartou a jednou Český pohár s Viktorií Žižkov, kromě toho se ještě zasloužil o dva triumfy coby trenér pražské Sparty.
FK MLADÁ BOLESLAV

Také Středočeši mají tuzemskou pohárovou soutěž dobře zmáknutou, už sedm let v řadě nechyběli ve čtvrtfinále a z toho mezi nejlepší čtyřku postoupili pětkrát. Premiérovou trofej vybojovali v Jihlavě v penaltovém rozstřelu proti Sigmě Olomouc roku 2011, o dva roky později na penalty naopak podlehli Jablonci, ale tomu porážku oplatili předloni v Teplicích (2:0). Loni Boleslav senzačně v semifinále nestačila na druholigovou Opavu.

Letos je MOL Cup pro Mladou Boleslav poslední možností, jak se dostat do pohárové Evropy, když v lize prožívá nejhorší sezónu za posledních 13 let a bojuje pouze o záchranu. Pod novým trenérem Jozefem Weberem však naznačila vzestup, když v lize naposledy triumfovala 0:3 na hřišti brněnské Zbrojovky.

Dva góly za Mladou Boleslav v poháru vstřelili Lukáš Magera a Jan Chramosta, který je třetím nejlepším střelcem celé historie poháru po Horstu Sieglovi a Davidu Lafatovi. Tento boleslavský odchovanec však v zimě poprvé v kariéře přestoupil mimo mateřský klub, a sice právě do konkurenčního Jablonce.

Cesta do semifinále

Mladá Boleslav – Příbram 3:0
Domažlice – Mladá Boleslav 2:4
Mladá Boleslav – Ostrava 2:1pk
FASTAV ZLÍN
Ve hře o obhajobu je i překvapivý vítěz loňského ročníku, který ve svém historicky prvním finále porazil nejtěsnějším rozdílem druholigovou Opavu. Také letos měli Ševci celkem příznivý los, když při své cestě mezi poslední čtyři nenarazili na žádný prvoligový klub. Svěřenci Vlastimila Petržely po odvolání Bohumila Páníka v lize ještě nebodovali a na 11. místě s 21 body jsou namočeni v záchranářských bojích, ale čtvrtfinále poháru v Hradci Králové bylo pro Zlín už devátým vítězným zápasem v této soutěži v řadě.

Střelce ve svém středu Zlínští postrádají. Po jednom gólu dali Miloš Kopečný, Daniel Holzer, Lukáš Železník, Robert Bartolomeu a Damé Diop, který již kope za Baník Ostrava.

Cesta do semifinále
Písek – Zlín 0:2
Vlašim – Zlín 1:2 pk
Hradec Králové – Zlín 0:2

Losování semifinále poháru MOL Cup

konec


Statistiky:
Vylosované dvojice:
SLAVIA PRAHA - MLADÁ BOLESLAV
FASTAV ZLÍN - JABLONEC