Menu

Další

Paralympijské hry

Přehled událostí na PH Pchjongčchang 2018 - 7. den

konec

15.03.2018, 01:30 • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka)

Z tohoto přenosu je to vše, díky za pozornost a hezký zbytek dne. (14:12:56)
Čtvrtek patřil v Pchjongčchangu především zápolení na ledě. Kromě sledge hokejistů, kteří mají za sebou semifinálové duely, se dohrála také základní část curlingového turnaje vozíčkářů. Na ně v pátek čekají semifinálové boje. A v pátek se uskuteční také medailové boje v biatlonu či snowboardingu, tedy v odvětvích, ve kterých se ve čtvrtek trénovalo.

Program 7. dne paralympijských her je u konce.

Hokejisté Spojených států porazili Itálii 10:1 a postoupili do finále, ve kterém se utkají s Kanadou. Souboj o bronz obstarají vedle Italů ještě domácí Korejci.
Curling zná také své semifinálové dvojice. V pátek se spolu utká Jižní Korea s Norskem a Čína s Kanadou.

Slovensko skórovalo v osmém endu dvojkou a poráží Spojené státy 7:6! Na turnaji curlingu vozíčkářů tak končí na devátém místě s bilancí 4 výher a 7 porážek.

V dalších zápasech Švédsko porazilo Švýcarsko 5:3, Německo přehrálo Finsko 8:4 a Čína deklasovala Velkou Británii 9:3.
Sedmý end přinesl v utkání Slovenska se Spojenými státy další zvrat. Američané skórovali dvojkou a otočili duel na 6:5 ve svůj prospěch. Slovensko, která má nyní výhodu posledního kamene, pošle v případě jedničky duel do devátého endu. V případě dvojky zvítězí. Jakékoliv skórování Američanů bude znamenat osmou slovenskou prohru.
Semifinále hokejového turnaje má jednoznačný průběh. Ve druhé třetině přidali Roybal, Landeros a Farmer další tři góly a Američané vedou nad Italy 8:0. Vše tak směřuje k finálovému složení USA – Kanada.
Po šesti endech vede Slovensko nad Spojenými státy 5:4. Američané skórovali jedničkou v pátém endu a Slováci v šestém. Výhodu posledního kamene mají nyní zámořští curleři.

Slovensko v utkání s Američany v curlingu otáčí vývoj zápasu! Ve čtvrtém endu zaskórovali trojkou a vedou 4:3!
V samém závěru první třetiny hokejového zápasu přidali Američané Landeros a McDermott další dvě branky a stav po první patnáctiminutovce je 5:0.
Američané skórovali ve třetím endu zápasu curlingu vozíčkářů se Slovenskem dvojkou a ujali se vedení 3:1.

Minutu hrůzy prožili italští hokejisté v souboji s Američany. Mezi čtvrtou a pátou minutou v rozmezí 46 sekund inkasovali hned tři góly a prohrávají 0:3. Střelecky se prosadili Noah Grove, Joshua Misiewicz a Brody Roybal.
Rozehrálo se rovněž druhé semifinále sledge hokejového střetnutí mezi Spojenými státy a Itálií.
Rozběhlo se sedmnácté kolo curlingového turnaje. Slovenští curleři v utkání se Spojenými státy hrají po dvou endech 1:1.
V curlingu vozíčkářů už jsou jistí postupující do semifinále. Přesto Slovensko má stále o co hrát. V tabulce jsou slovenští muži a ženy na děleném devátém místě s bilancí 3 výher a 7 porážek a v případě vítězství se mohou dotáhnout na osmé Němce a přinejmenším se osamostatnit na deváté příčce. Němce čeká souboj s Finskem, Švédy duel se Švýcarskem a Čína si zahraje v Velkou Británií.
Další program paralympijských her v Pchjongčchangu bude pokračovat od 11:35 dalšími čtyřmi zápasy curlingového turnaje, ve kterém se Slovensko utká se Spojenými státy. Od 12:00 je také na programu druhé semifinále sledge hokeje mezi Američany a Italy.
Norská šňůra se nezastavila a v devátém, nadstavbovém, endu skórovali Norové jedničkou. Podařilo se jim tak otočit nepříznivý vývoj skóre a Slováky porazit 7:6.

V dalších zápasech domácí Korea porazila Čínu 7:6, Kanada přehrála Finsko 8:4 a Švédsko si poradilo s paralympioniky z Ruska 7:3.

Přehled událostí na PH Pchjongčchang 2018 - 7. den

konec

Zpět na online