Menu

Volejbal

Play-off extraligy mužů

VK Ostrava – VSC Fatra Zlín

3:1

konec (26:24, 25:17, 19:25, 25:18) Stav série: 1:0

13.03.2018, 17:00 • Hala Sareza, Ostrava • Předkolo • Vít Schück (@VitSchuck)

25:18

Luan Duc Truong pokračuje na servisu. Nyní našel Janků, poté smečoval netradičně na první přes Kotas, který bombou k zadní lajně ukončil zápas.

24:18

Kotasův útok ubránil Truong a poté se prosazuje po další smeči Kolář. Domácí si musí brát ještě jeden oddechový čas.

24:13

Vojtěch Navláčil na podání příliš domácí nezatlačil. Celou akci zakončil an středu sítě David. Jedenáct mečbolů.

18:11

Radek Šoltys na servisu. Parádní eso ke koncové lajně. Zlín si bere v kritické situaci oddechový čas.

16:9

Václav Kotas na podání. Jeho plachta zamířila přesně do rohu kurtu a Zlín se dostává do velkých potíží. Při druhém technickém oddechovém čase totiž prohrává už o sedm bodů.

14:8

David Janků na servisu. Ostrava se dostává po přímém bodu již do komfortního vedení o šest bodů. Zlín si bere oddechový čas.

8:5

Vašíček chtěl vytlouct domácí blok, ale netrefil ho a balon poté letí daleko za reklamy. Ostrava tak vede při prvním technickém oddechovém čase o tři body.

19:25

Pavel Kolář zatlačil servisem, Biernat znovu dal důvěru Šoltysovi, který ale bod nedal. Nakonec útočil po lajně Daniel Čech, který otřel balon o blojícího hráče a třetí sada je u konce.

19:24

Místo Truonga přichází za účelem bloku Varous. Šoltys poté smečoval jen do bloku Čecha a je tady pět setbolů.

19:23

Pavel Kolář na servisu. Šoltys nyní skoro vůbec netrefil balon při útoku a o třetím setu je nejspíše rozhodnuto. Ostrava si ještě bere oddechový čas.

14:17

Daniel Čech se představil na servisu. Ostrava nepřihrála a už to je o tři body. Domácí trenér Jan Václavík si bere oddechový čas.

14:16

Truong ani nyní na druhou přes neuspěl, poté smečoval jen do připravené obrany Čech. Vše ukončuje nekompromisně středem Navláčil. Je tady druhý technický oddechový čas.

12:12

David Janků pokračuje na podání. Motyčka nyní obstál na přihrávce, ale i teď přidává Čech smeč jen do autu a je srovnáno. Zlín si bere oddechový čas.

5:8

Ostrava neuspěla smečí ze středu sítě z ruky Davida a odchází tak k prvnímu technickému oddechovému času s tříbodovou ztrátou.

25:17

Druhá sada také míří na konto Ostravy. Zlín v druhé části odpadl a domácí volejbalisté toho zkušeně využili. Po Zlín bude velmi těžké dnešní zápas otáčet.

24:17

Sedm setbolů pro Ostravu! Janků s přehledem přihrál, následně Biernat oslovil nahrávkou Šoltyse, který neměl problém se smečí.

19:13

Ostrava uniká i nadále ve skóre. Přímý bod ze servisu přidal Šoltys a Zlín si bere další oddechový čas.

16:12

Michal Čechmánek na podání. Zlínský blokař ale domácí příliš nezaskočit. Vašina přidává povedený útok kolem bloku. Je tady druhý technický oddechový čas.

13:11

David Janků pokračuje na podání. Kolářova dělovka narazila jen na blok, následně je Čech už úplně zablokován. Po sérii prohraných bodů si bere oddechový čas také Zlín.

10:11

A jde dokonce do vedení. Domácí se nedaří v posledních minutách přihrávka, poté se k útoku nedostal Vašina. Je tady oddechový čas pro Ostravu.

8:6

Ostrava vede při prvním technickém oddechovém čase o dva body. Poslední slovo měl před odchodem k lavičkám Lukáš Vašina.

26:24

A právě ostravský kapitán je na podání. Motyčka uhýbal plachtícímu servisu, ale nakonec se lehce dotkl balonu a první sada končí chybou zlínského libera.

25:24

Zlínský nahrávač pokračuje na podání. Ostrava si ale vybojovala třetí setbol, když Janků zužitkoval rychlou nahrávku Biernata.

24:22

Vojtěch Navláčil na podání. Janků ale s přehledem umístil smeč z hlavního kůlu k zadní lajně a jsou tady dva setboly.

19:16

A právě David Janků je na podání a dává přímý bod. Motyčka si sáhl na balon, ale ve hře ho neudržel. Zlín ihned reaguje oddechovým časem.

16:11

Davidův servis dělá hostům potíže. Truong bojoval, aby ještě udržel míč nad palubovkou po nepřesné přihrávce, ale nakonec to je snadný bod pro Ostravu. Je tady druhý technický oddechový čas.

10:7

A už to je o tři body. Ostrava odskakuje po další nepřesné přihrávce hostujícího volejbalistky. Zlín si bere oddechový čas.

8:7

Michal Čechmánek se také představil v dnešním utkání na podání. Ostrava ale boduje po parádní kombinaci do pipu, kterou zakončil smečující Janků. Domácí celek tak vede při prvním technickém oddechovém čase o bod.

3:6

Následně přihrál nepřesně Janků, na středu sítě si počínal nekompromisně Čechmánek a Zlín odskakuje na tři body. Ostrava si musí brát oddechový čas.

VK Ostrava – VSC Fatra Zlín

3:1

konec (26:24, 25:17, 19:25, 25:18) Stav série: 1:0

Zpět na online

VK Ostrava: Biernat (C) – Nugent, Vašina, Šoltys, Janků, Balon – Kotas, David, Sedláček – Šmídl – Sobczak Trenér: Jan Václavík

VSC Fatra Zlín: Truong – Čech, Motyčka, Vašíček, Kittel – Čechmánek, Navláčil, Varous – Kolář (C), Adamec – Bláha Trenér: Roman Macek

Rozhodčí: Jakub Gall – Zdeněk Grabovský