Menu

Hokej

Play-off Chance ligy

Banes Motor České Budějovice – Rytíři Kladno

1:3

konec (0:0, 0:1, 1:2) Stav série: 0:1

13.03.2018, 17:30 • Semifinále • Adam Pavlíček

Tipsport: 1.77 4.3 3.76 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Statistiky utkání

Střely na branku – 17:20
Střely mimo – 25:11
Zblokované střely – 18:11
Vhazování – 25/60:35/60
Úspěšnost vhazování – 42%:58%
Trestné minuty – 12:6 (20:27:48)
První semifinálové utkání je za námi! Motor sice ve třetí třetině vyrovnal. Vyrovnaný stav ale netrval vůbec dlouho, Rytíři si vzali příznivý stav bleskově zpět. Svou výhru poté potvrdili trefou do prázdné branky. Motor dnes pohořel na své efektivitě v zakončení.

Děkuji za pozornost, z tohoto duelu je to vše!

Konec zápasu.

59:38

Českobudějovičtí to ještě zkouší. Ihned po buly v útočném pásmu domácích přilétla k bližší tyči Cikánkovi střela. Kladenský gólman se přitiskl k bližší tyčce a puk schoval.

58:54

Kladno právě vstřelilo branku!
O osudu tohoto klání je s největší pravděpodobností rozhodnuto! MILOSLAV HOŘAVA vyjel s pukem na holi až do středního pásma, odkud posílá puk do odkryté klece naprosto neomylně. Asistence: Ladislav Zikmund, Martin Lenďák.

58:18

Všichni domácí příznivci musí mít našponované nervy! Kladenští mířili do odkryté klece, ale puk končí výrazně mimo. Zakázané uvolnění tedy vrací hru před Cikánka.

57:44

Domácí si berou oddychový čas a následně budou riskovat s odkrytými zády. Petr Kváča zůstává na střídačce!

57:44

Českobudějovičtí mají vhazování v útočném pásmu. Ke střele od modré se odhodlal Pavel Pýcha. Pýchův projektil neměl vůbec špatné parametry, ale Cikánek jej drží ve své výstroji.

56:52

Ač se to domácím fanouškům nelíbí, sudí píská zakázané uvolnění. Hra se tedy opět bude stěhovat před Petra Kváču.

56:07

Motor by se potřeboval usadit před Cikánkem, ale je to Kladno, které pálí na domácí branku! David Štich taktéž mířil do horních pater branky, jenže ani on mezi tři tyče nezamířil. Poté už se hra stěhuje do obranného pásma Rytířů.

55:18

Jan Kloz druhou branku v utkání nepřidává. Střílel z vrcholku kruhu po vhazování, jenže horní růžek Kváčovy svatyně netrefil.

54:14

Petr Štindl neměl příliš prostoru ke střele a ani k nahození. Přesto se pokusil poslat puk na branku. Nakonec ale rozhýbal jen ochranou síť.

53:12

Poprvé v play off je Budvar aréna zcela zaplněná. Na ochozy českobudějovické haly si našlo cestu 6 421 diváků!

53:12

Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Lukáš Květoň – 2 min., vysoká hůl).

52:51

Domácí kapitán vybojoval pro své spoluhráče vhazování před Cikánkem. Kutlákův projektil od modré nebyl vůbec špatný, kladenský strážce svatyně ho ale bezchybně svou lapačkou našel.

52:05

Pavel Pýcha v dobré příležitosti! Byl v ideální střelecké pozici, přesto ještě hledal některého ze spoluhráčů před brankou. Přihrávka ale končí v rohu kluziště.

51:43

Motor stále v útočném pásmu. Kotouč ale putuje z holí domácích spíše po mantinelu než směrem k brance.

50:48

Českobudějovický bek Žiga Pavlin zkusil dát do střely všechnu sílu, co mu ještě zbývá. Trefil ale jen jednoho z bránících hráčů.

49:56

Po zákroku českobudějovického brankáře nastala před brankovištěm menší potyčkou, kterou ale rozhodčí rychle utínají. Tato strkanice se obejde bez vyloučení.

49:03

Kladno právě vstřelilo branku!
Studená sprcha pro domácí hráče a taktéž pro domácí fanoušky! Naopak velká radost v kotli Kladna. Na levém kruhu z pohledu Petra Kváči se puku zmocnil JAN KLOZ a střelou na vzdálenější tyč bleskově odpovídá na vyrovnávací branku Motoru. Kváča měl zakrytý výhled. Asistence: Adam Kubík, David Tůma.

48:46

České Budějovice právě vstřelily branku!
Obrovská radost v Budvar aréně! Puk se od zadního mantinelu odrazil před branku, kam si sjel PETR VAMPOLA, který zmátl pohybem Cikánka, objel branku a následně zasunul puk za brankovou čáru! Asistence: Václav Nedorost, Žiga Pavlin.

47:59

Zdeněk Čáp to nemyslel vůbec zle! Z pozice beka si najel do útočné třetiny a z většího úhlu zamířil k bližší tyči. Lukáš Cikánek může být relativně v klidu, puk jde nad horní tyčku.

46:33

Lukáš Květoň zabrzdil po přejetí útočné modré čáry a viděl dobře najíždějícího Pavla Pýchu. Květoňova přihrávka ale nebyla z těch nejpřesnějších, a tak se žádná šance nekoná.

45:19

Filip Novák je zpět na ledě. Motor je kompletní.

44:55

A opět. Pavel Pýcha s rozvahou podržel puk a až poté jej vyhodil z obranné třetiny. Další cenné ubráněné vteřinky.

44:30

I nyní končí kotouč až u Lukáše Cikánka. Motor potvrzuje fakt, že oslabení mu zkrátka jde!

43:38

Svěřenci trenéra Jelínka začínají oslabení dobře, vyhazují kotouč až k Cikánkovi.

43:19

Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Filip Novák – 2 min., sekání).

42:49

Až nyní se hosté dostali ke střeleckému pokusu. Daniel Kružík po přejetí pálil z forhendu, ovšem trefil vracejícího se beka Českých Budějovic.

42:20

Rytířům založení útočné akce nevyšlo, puk končí až na zakázaném uvolnění. Hra se tedy vrátí zpět před Lukáše Cikánka.

42:10

Nahození Nedorosta nebylo nikterak branku ohrožující. Odrazilo se od zadního mantinelu k pravé tyčce, kde puk pod svou rukavici schoval pozorný Cikánek.

41:12

Galamboš se po vhazování dostal k puku, obtočil se a vypálil. Mířil zřejmě mezi Cikánkovy betony, ty ale kladenský gólman zaklapl včas.

40:37

Hned na úvod třetí třetiny se v útoku usadili Českobudějovičtí. Žádná příležitost z jejich snažení ale nevzešla. Kladno jen vyhazuje na zakázané uvolnění.

40:01

Začala třetí třetina.
Po druhé periodě mohou být o něco šťastnější Středočeši. Ti se prosadili po zaváhání domácí obrany a do posledních dvaceti minut půjdou s jednogólovou výhodou.

Třetí třetina začne přibližně v 19:12.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:54

Českobudějovičtí si před koncem druhé třetiny zahrávají s nervy domácích příznivců! Petr Vampola držel puk, ale stejně jako před malou chvílí trefuje jen clonícího hráče!

39:06

Vlastimil Dostálek je na ledě již dlouhou dobu! Dostálek zkusil vypálit od modré, jeho střela ale neměla potřebnou razanci. Z větší vzdálenosti neuspěl ani Petr Vampola!

38:04

Petr Vampola najel s pukem na levý kruh z pohledu brankáře. Následně táhlou střelou z forhendu trefuje jen před ním stojícího obránce!

37:37

Domácí hráči jsou v plném počtu! Začíná přesilová hra pět na tři!

36:45

Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Adam Kubík – 2 min., podražení).
Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (David Tůma – 2 min., sekání).

36:32

Fanoušci Motoru si museli pořádně oddychnout! David Štich pálil od modré, přičemž se jeho pokus ještě odrazil od někoho před brankou. Puk se nakonec zastavil od pravé Kváčovy tyčky. Pohotový Zdeněk Kutlák jej poté odpaluje do bezpečné zóny.

35:37

Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Petr Vampola – 2 min., krosček).

34:25

Lukáš Cikánek měl poměrně štěstí! Z velkého úhlu zkusil své štěstí Martin Heřman! Jeho pokus se odrazil od helmy kladenského brankáře, který nevěděl, kde puk nakonec skončil. Naštěstí pro Cikánka mimo branku.

33:12

Stále se hraje v domácí třetině. Pýcha ale zastavil Strnada a Motor tak může vyhodit touš do středního pásma.

32:50

Motor se neudržel před Cikánkem a musí se znovu bránit.

32:05

Jak jsem již zmínil, Václav Nedorost je dnes při chuti. Dostal namazáno od Čermáka a pádil kolem beka do šance. Střelu ale v pohodě kryl brankář Cikánek.

31:41

Václav Nedorost se opět pokusil objet branku Rytířů. U Cikánkovy pravé tyče zkusil zasunout puk, nicméně bez úspěchu. O dorážku se ještě pokusil Miloslav Čermák, ani ten ale gólovou trefu nezapisuje.

31:05

Vlastimil Dostálek vjel do útočného pásma, načež byl zastaven jedním z Kladenských. Podle reakcí domácích fanoušků nedovoleně, dle sudích však čistě. Vylučovat se nebude.

30:48

Rozhodčí ztratil puk z dohledu, když o něj sváděly souboj oba týmy. V ten stejný čas se Filip Novák vrací do hry.

29:23

Adam Kubík se ocitl málem v gólové šanci! Po střele jednoho z jeho spoluhráčů k němu vypadl kotouč k levé tyči. Kubík však na poslední chvíli jen promáchl!

28:48

Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Filip Novák – 2 min., držení).

27:34

Kladno právě vstřelilo branku!
Máme tu první branku a radovat se mohou Kladenští! TOMÁŠ KAUT využil zaváhání domácí obrany a vjel před Kváčovu svatyni. Tam následně překonal Kváču přímo do bližšího horního růžku! Asistence: Tomáš Redlich, Daniel Kružík.

26:41

Motor se opravdu v útočném pásmu neudržel a nyní už bojuje v obranné třetině.

26:10

Vlastimil Dostálek nahazuje puk ze středního pásma. V útočné třetině ho zkouší vybojovat Peter Galamboš, zatím se mu tak ale nedaří.

25:46

K jednomu z domácích útočníků se nečekaně dostal puk před kladenskou svatyni. Kotouč po jeho zakončení ale letí vcelku výrazně mimo horní tyčku Cikánkovy branky.

25:16

V obranném pásmu Jihočechů střílel z podobné vzdálenosti Petr Štindl. Pokus to byl sice razantní, domácí strážce svatyně je ale opět zcela připraven a puk končí někde v jeho výstroji.

24:24

Václav Nedorost je dnes viditelně při chuti! U hrazení vypíchl puk soupeři, aby jej následně poslal na modrou čáru, kde stál ke střele připravený Mitch Fillman. Jeho střela nebyla vůbec špatná, Cikánek ji nakonec vyráží špičkou betonu!

23:25

Ladislav Zikmund využil toho, že jeho tým zavezl puk před Kváčů, jeho pokus ale neprošel. Na opačné straně ledové plochy pak pálí jeden z domácích hráčů, nikoliv však mezi tři tyče.

22:55

Lukáš Květoň se pokusil objet branku soupeře a poté zakončit. Puk mu z hole ale utekl a na druhou stranu pádí Rytíři.

22:15

Pokus o přejetí útočné modré čáry ale končí jen ofsajdovým postavením.

22:12

David Štich nerozehrál zpoza obranného pásma přesně, a tak se do držení kotouče dostávají českobudějovičtí hokejisté.

21:50

Na druhé straně přichází také první střela Motoru v druhé dvacetiminutovce. Martin Heřman střílel po přejetí pásma, jenže jeho pokus rozezvučel jen plexisklo za brankou Cikánka.

21:13

Ladislav Zikmund vybojoval puk za brankou domácích hokejistů, následně zpoza ni vyjel a střílel. Jeho přízemní pokus končí na betonu Petra Kváči.

20:19

Petr Kváča je připravený i na začátku druhé třetiny! Tomáš Kaut se vytočil z rohu kluziště a zamířil k bližší tyči. Domácí brankář drží puk ve výstroji.

20:01

Začala druhá třetina.
V úvodní třetině nebyla o šance vůbec žádná nouze, nicméně skóre je zatím bezbrankové. O něco více vyloženějších příležitostí měli domácí. Hraje se parádní hokej a bude zajímavé sledovat, zda nasazení hráčům oběma týmům vydrží! Další perioda začne přibližně v 18:18.

20:00

První třetina skončila.

19:12

Mohli jsme být svědky prvního gólu! Střelu jednoho z domácích beků od modré čáry vyrazil Lukáš Cikánek před brankoviště, kde se o dorážku pokusil Miloslav Čermák. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, nakonec ale končí mimo branku!

18:49

První formace opět blízko gólu! Nedorost tentokrát dával kotouč před branku, celou akci ale gólové nedotáhl Václav Nedorost, jenž netrefil ideálně.

18:02

Mezitím, co se Jihočeši brání, se Vlastimil Dostálek vrací do hry. I další oslabení tedy svěřenci Mariána Jelínka přežili bez úhony.

17:52

Nyní už jsou Rytíři nastoupeni v útočném pásmu. Petr Kváča měl nyní zakrytý výhled proti pokusu Jana Kloze, přesto dokázal zasáhnout. Navíc puk podržel někde ve své výstroji.

17:12

Opět skvěle Vampola a nyní i Nedorost. Dvojice zkušených útočníků pozdržela hostující rozehrávku, čímž ušetřila cenné vteřinky.

16:45

A i o chvíli později se Motor osvobozuje, a dokonce si připisuje dobrou příležitost! Petr Vampola dobruslil k puku jako první, díky čemuž se mu otevřela cesta k brance soupeře. Lukáš Cikánek byl u své levé tyčky pohotový a Vampolův pokus vyráží mimo nebezpečí.

16:12

Z větší vzdálenosti zkusil střílet Patrik Machač, jenže trefil jen prvního domácího hráče, od kterého se puk odráží až do středního pásma.

15:59

Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Vlastimil Dostálek.

15:50

Zdeněk Kutlák ve středním pásmu poslal kotouč jen na hůl Kladenských, a tak se domácí budou muset znovu bránit.

15:00

Nedorostův pokus byl snad nejnebezpečnější v přesilové hře, ale domácí kanonýr brankovou konstrukci netrefil. Pekr je zpět na ledové ploše.

14:39

Miloslav Hořava zaslouží pochvalu! Skvěle zareagoval na domácí rozehrávku a stačil ji vypíchnout až do středního pásma.

13:34

První střela v početní výhodě Motoru si cestu do branky nenašla. Poté se České Budějovice po vlastní nepřesné rozehrávce vyhánějí z útočné třetiny.

13:00

Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Matěj Pekr – 2 min., držení).

12:57

Po komerční přestávce uvidíme první přesilovou hru českobudějovických hráčů. Ti zatím v play off proměnili 13,04 % z nabídnutých přesilovek.

12:31

Matěj Pekr se pokusil zakončit v pádu. Nakonec podle toho ale jeho střela vypadala. V těžké pozici se k pravé tyči z pohledu domácího brankáře netrefil, jen ji přestřelil.

12:22

Martin Novák mohl Motor osvobodit, nicméně nerozehrál příliš přesně, proto Kladno zůstává v útoku!

11:42

Poměrně dlouhou dobu se Rytíři drží v útočném pásmu. Žádná vážnější situace z toho ale prozatím nevyplynula.

10:37

Miloslav Hořava sice pálil z větší vzdálenosti, ale i přesto jeho pokus nebyl vůbec špatný! Hořava střílel mezi dvěma domácími beky, Kváča je ale opět připraven a puk vyráží.

09:46

Tomáš Redlich si připisuje další kladenský pokus. Poté, co vjel do pásma, napřáhl a vystřelil. Petr Kváča s tímto pokusem ale nemá problém a v pohodě ho vykopává betonem.

08:12

Během první komerční přestávky se domácí fanoušci prezentují celotribunovým choreem!

07:45

Petr Vampola si úplně nerozuměl se svými spoluhráči, kteří šli střídat, přičemž jim Vampola posílal přihrávku. Následný pokus o založení útočné akce končí na domácí straně ofsajdem.

06:57

Vlastimil Dostálek je zpět na ledové ploše.

06:49

Z přesilové hry hostí již mnoho času nezbývá. Navíc se vhazuje v útočném pásmu Jihočechů. Ti tak potvrzují, že hru v početní nevýhodě zatím ve vyřazovacích bojích zvládají na jedničku!

05:56

David Štich pálil z vrcholku kruhu. Kváča byl proti jeho pokusu pozorný a vyrazil jej před sebe. Rytíři se pokusili o dorážku, ta ale končí výrazně mimo.

04:57

Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Vlastimil Dostálek – 2 min., hákování).

04:22

Ladislav Zikmund zkusil přihrát na vzdálenější tyč branky domácích, nicméně jeho spoluhráč, který tam stál, se až ke střele nedostal. Dobře ho totiž zablokoval jeden z beků Motoru.

03:25

První gól visí ve vzduchu! Nyní se na brankovišti zkoušel prosadit Miloslav Čermák, avšak se svou dorážkou neuspěl. Českobudějovičtí se následně drží v útočném pásmu, na což domácí příznivci reagují hlasitým povzbuzováním svého týmu.

02:12

Další dobrá příležitost, tentokrát na straně Kladenských! Miloslav Hořava ujel domácí obraně, jenže svůj únik neproměnil v gólovou trefu. Puk nakonec končí mimo svatyni Petra Kváči.

01:38

Peter Galamboš přispěchal s další střelou domácích. Galamboš to zkusil do bližší horního růžku, jenže netrefil, jak by chtěl.

00:35

Václav Nedorost nebezpečně poslal puk před hostující branku, odkud z první poslal přízemní střelu Petr Vampola. Kladenský brankář si ale tento pokus pohlídal.

00:05

Úvodní buly je za námi. Jaromír Jágr, jak sám před semifinálovou sérií řekl, po pár sekundách odchází na střídačku.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Bláha) – Kutlák, Pýcha, F. Novák, Fillman, Pavlin, Čáp – Čermák, Vampola, Nedorost – J. Mikyska, Rob, Jonák – Dostálek, Galamboš, Heřman – L. Květoň, Vlček, Martin Novák.

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Svedlund, Štich, Štindl, Kehar, Lenďák – Jágr, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma – M. Hořava, Machač, Zikmund – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr – Redlich.

Rozhodčí: Čech, Přikryl – Bryška, Novák.


Rytíři Kladno

Středočeši měli s přechodem přes čtvrtfinále o něco větší potíže než jejich dnešní soupeř. Však také proti nim stáli nevyzpytatelní prostějovští Jestřábi. Tato série se protáhla až do šestého zápasu. Do té doby stále vítězily domácí týmy, poté Kladno ale tento trend uťalo a zapsalo si výhru na ledě Prostějova, díky čemuž se mohlo radovat z postupu do další části vyřazovací fáze. Nejproduktivnějším hráčem Kladenských v play off je prozatím David Tůma, kterému se podařilo posbírat šest bodů (4+2). Jestliže za zmínku stálo oslabení Českobudějovických, nejinak tomu bude v tomto případě, ovšem ze zcela opačného důvodu. Rytíři čelili šestadvaceti přesilovkám soupeře a z toho inkasovali hned osmkrát. To činí bilanci 69,23% úspěšně ubráněných oslabení. Z týmů, které postoupily do play off, jsou v této statistice Kladenští prozatím nejhorším týmem. Středočeši jsou ale také celkem, který střílí na soupeřovu branku nejčastěji za zápas.

Kanadské bodování Kladna

David Tůma – 6 (4+2)
Jakub Strnad 4 (4+0)
Machač, Kloz – 4 (1+3)

Brankáři

Lukáš Cikánek – úspěšnost zákroků 91,81%, 2,23 inkasovaných branek na zápas


ČEZ Motor České Budějovic

Jihočeši sice nezakončili základní část s takovou formou, s jakou by asi chtěli, přesto přes čtvrtfinále prošli bez většího klopýtnutí. Až ve čtvrtém utkání nevyužili první možnosti, jak sérii ukončit, a ještě jednou se tak vraceli domů, kde už Havířovu definitivně ukončili sezónu. Nejproduktivnějším hráče v play off je v českobudějovickém týmu zkušený Petr Vampola, jenž má na kontě sedm bodů za dvě přesné trefy a pět asistencí. Za zmínku stojí určitě statistika oslabení Motoru. Českobudějovičtí čelili ve vyřazovací části sedmadvaceti přesilovkám soupeře a neinkasovali ani jednou! Nejen, že se budou moci svěřenci trenéra Jelínka opřít o jistotu v početní nevýhodě, ale také o vlastní fanoušky. Ti na čtvrtfinále Budvar arénu ještě nevyprodali, na zápas proti Kladnu už ale moc vstupenek nezbývá a velmi pravděpodobně bude vyprodáno.

Kanadské bodování Motoru

Petr Vampola – 7 (2+5)
Václav Nedorost – 5 (3+2)
Vlastimil Dostálek – 4 (2+2)

Brankáři

Petr Kváča – úspěšnost zákroků 95,52%, 1,20 obdržené branky na zápas
Hezký den, vítám vás při sledování prvního semifinálového duelu mezi Motorem a kladenskými Rytíři! Oba celky se probojovaly přes úvodní část vyřazovací části, nyní už jde ale do tuhého! Oba týmy jsou jediný krok od baráže, dá se tedy počítat s velmi kvalitní předváděnou hrou! Utkání začíná v 17:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Banes Motor České Budějovice – Rytíři Kladno

1:3

konec (0:0, 0:1, 1:2) Stav série: 0:1

Zpět na online

Branky a nahrávky: 49. Vampola (Nedorost, Pavlin) – 28. T. Kaut (Redlich, Kružík), 50. J. Kloz (Kubík, D. Tůma), 59. M. Hořava (Zikmund, Lenďák)

Banes Motor České Budějovice: Kváča (Bláha) – Kutlák, Pýcha, F. Novák, Fillman, Pavlin, Čáp – Čermák, Vampola, Nedorost – J. Mikyska, Rob, Jonák – Dostálek, Galamboš, Heřman – L. Květoň, Vlček, Martin Novák.

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Svedlund, Štich, Štindl, Kehar, Lenďák – Jágr, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma – M. Hořava, Machač, Zikmund – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr – Redlich.

Rozhodčí: Čech, Přikryl – Bryška, Novák

Průběh zápasu
1. třetina
04:57 CEB 2 Dostálek, hákování
13:00 KLA 2 Pekr, držení
15:59 CEB 2 příliš mnoho hráčů, odpyká Dostálek
Po 1. třetině
2. třetina
27:34 KLA 0:1 T. Kaut (Redlich, Kružík)
28:48 CEB 2 F. Novák, držení
35:37 CEB 2 Vampola, krosček
36:45 KLA 2 Kubík, podražení
KLA 2 D. Tůma, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
43:19 CEB 2 F. Novák, sekání
48:46 CEB 1:1 Vampola (Nedorost, Pavlin)
49:03 KLA 1:2 J. Kloz (Kubík, D. Tůma)
53:12 CEB 2 L. Květoň, vysoká hůl
58:54 KLA 1:3 M. Hořava (Zikmund, Lenďák)
Konec