Menu

Fotbal

Liga mistrů

Manchester United – Sevilla FC

1:2

konec (0:0)

13.03.2018, 20:45 • Old Trafford, Manchester • Osmifinále • Vojtěch Tůma

Tipsport: 1.64 4.07 5.79 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (22:55:24)
Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 8:10. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:10.
Je dobojováno, na Old Trafford se dnes zrodilo velké překvapení, Sevilla totiž poráží favorizovaný Manchester United a postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů. Sledovali jsme velmi zajímavé utkání, do kterého lépe vstoupili hosté, Correa ale v desáté minutě hlavičkoval nad branku. Red Devils se k první vážnější možnosti propracovali až krátce před koncem první půle, Fellainiho pumelici ale stačil Rico vytěsnit. Klíčový okamžik zápasu se odehrál ve dvaasedmdesáté minutě, když Muriela vystřídal Wissam Ben Yedder. Francouzský útočník totiž krátce po svém příchodu poslal hosty do vedení, nedlouho nato pak náskok svého týmu zdvojnásobil. Mourinhova družina musela veškeré zbývající síly vrhnout do útoku, zmohla se ale pouze na kontaktní trefu, o kterou se postaral Romelu Lukaku.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Vše nasvědčuje tomu, že žádný závěrečný tlak domácího týmu se konat nebude. Místo toho se kupředu vydal Mercado, kterého Marcus Rashford zastavil pouze za cenu jasného faulu.

90+2

Mohlo být rozhodnuto! Wissam Ben Yedder si pohlídal svůj náběh, nebyl v ofsajdu, a mohl se tak vydat do samostatného úniku. Souboj tváří v tvář s de Geou ale nezvládl, španělský gólman v dresu Manchesteru United předvedl parádní zákrok.

90+1

Nastavovat se budou čtyři minuty. Povede se Manchesteru malý fotbalový zázrak?

90

Domácí měli zahrávat autové vhazování. Míč byl v držení Sarabii, který si počínal nesportovně a schválně jej zahodil mimo Youngův dosah. Žlutá karta pro hostujícího záložníka.

89

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Joaquín Correa, přichází Johannes Geis.

88

Tohle byl velmi zbytečný zákrok od Correy, jenž na útočné polovině dohrál nic netušícího Erica Baillyho. Sudí Makkelie neváhal a okamžitě sáhl po žluté kartě.

88

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Franco Vázquez, přichází Guido Pizarro.

87

Další ofenzivní snažení United táhl Alexis Sánchez, jenž si na pravé straně na chvíli zastavil balon a poté jej přenesl k Rashfordovi, ten ale z dobré pozice hlavičkoval mimo tři tyče.

86

Romelu Lukaku ukázal svou sílu v osobních soubojích, když přetlačil svého strážce a nachystal šanci pro Martiala, ten ale místo střely ještě nahrával pod sebe pro Rashforda, kterého ke střele nepustil Lenglet.

85

Do otevřené obrany Sevilly se tenokráte vydal Sarabia, jenž zvedl hlavu a načechraným pasem nalezl na hranici ofsajdu číhajícího Ben Yeddera. Ten si tentokráte počínal poněkud zbrkle a místo zpracování míče pálil z první, branku ale o pořádný kus minul.

84

84. Romelu LUKAKU - 1:2

84

Manchester United právě vstřelil branku!
Tak pozor, Manchester v posledních okamžicích vrhl veškeré síly do útoku a tentokráte už byl za svou aktivitu odměněn! Také domácí udeřili po rohovém kopu, Rashfordův centr na přední tyči promáchl Matić, dokonale ovšem zmátl soupeřovu obranu, a připravil tak tutovku pro ROMELA LUKAKA, jenž potvrdil roli obávaného kanonýra a z bezprostřední blízkosti se nezmýlil.

82

82. Hosté si po rozehrávce rohového kopu vypracovali další velmi dobrou možnost

82

Poslední minuty nám přináší velmi atraktivní podívanou! Hosté si po rozehrávce rohového kopu vypracovali další velmi dobrou možnost, Lengletově razantní hlavičce ale k navýšení vedení scházely decimetry.

81

81. oaquín Correa se díky rychlé kličce zbavil Baillyho, jeho povedený pokus vyrazil de Gea příhodně pro Ben Yeddera

81

Mohlo být definitivně rozhodnuto, třetí trefa Sevilly nebyla vůbec daleko! Joaquín Correa se díky rychlé kličce zbavil Baillyho, poté vyslal povedený pokus, který vyrazil de Gea příhodně pro Ben Yeddera, jeho dorážku ale stačil zablokovat Smalling.

80

80. Chris Smalling ve velké šanci ale selhal a netrefil poloprázdnou branku

80

Málem bylo sníženo! Domácí dostali k dispozici přímý kop, centr z kopačky Ashleyho Younga byl zásluhou Pogby protečován na zadní tyč, kde se objevil Chris Smalling, ve velké šanci ale selhal a netrefil poloprázdnou branku.

78

Wissam Ben Yedder oslavil svou druhou branku v tomto utkání svléknutím dresu, načež byl jej hlavní sudí potrestal udělením žlutého kartónku.

78

78. Wissam Ben Yedder - 0:2

78

Sevilla právě vstřelila branku!
Old Trafford oněměl, místo očekávaného náporu domácího týmu totiž přichází druhá trefa Sevilly, která se tak mílovými kroky přibližuje postupu mezi nejlepší osmičku. Celá situace se narodila po rozehrávce rohového kopu, sérii obrovských chyb v obraně United využil WISSAM BEN YEDDER, který se na zadní tyči dostal k hlavičce a nakonec se štěstím propasíroval míč za brankovou čáru.

77

Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Jesse Lingard, přichází Anthony Martial.
Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Antonio Valencia, přichází Juan Mata.

76

Jedno je jasné, v Manchesteru se dnes prodlužovat nebude. United se ale dostávají do velice obtížné situace, ve zbývajícím průběhu základní hrací doby a případného nastavení totiž musí vstřelit dvě branky. Povede se jim to?

74

74. Wissam Ben Yedder - 0:1

74

Sevilla právě vstřelila branku!
Tak pozor, závěr utkání právě dostává naprosto nečekanou zápletku, hosté se totiž na Old Trafford ujímají překvapivého vedení! United se nevyvarovali další chyby ve středu hřiště, načež se k balonu dostal Sarabia. Na jeho přesnou přihrávku si seběhl před pár okamžiky příchozí WISSAM BEN YEDDER, jenž si nachystal míč na silnější pravačku a povedeným technickým pokusem k tyči překonal marně se natahujícího de Geu.

73

Zajímavý střelecký pokus. Sánchez neměl s kým kombinovat, proto otočil hru směrem vzad a přenechal míč Pogbovi. Ten si nachystal míč na levačku a všechny překvapil táhlou ranou ke vzdálenější tyči, které nakonec opravdu příliš nescházelo.

72

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Luis Muriel, přichází Wissam Ben Yedder.

71

Joaquín Correa patří k nejaktivnějším mužům na place, o tom není pochyb. Tentokráte podnikl hostující křídelník zajímavý průnik, načež nahrával Vázquezovi, jenž hodlal celou akci ještě vylepšit nahrávkou na Muriela, de Gea byl však proti.

70

Hra se musí na chvíli přerušit, po střetu s Mercadem totiž zůstává na trávníku ležet Marcus Rashford. Opakovaný záběr ukázal, že argentinský zadák svého protivníka velmi tvrdě dohrál, Rashfordovy problémy s kotníkem ale zřejmě nejsou takového rázu, aby si vyžádaly zásah zdravotníků.

69

Podobná situace byla k vidění i na opačném konci hrací plochy, Smalling si totiž v souboji s kličkujícím Vázquezem počínal nedovoleně. Podle očekávání zahrával přímý kop levonohý Sarabia, jeho centr ale žádného ze spoluhráčů neoslovil.

68

Exekuce přímého kopu z poměrně zajímavé pozice se nakonec ujal sám faulovaný Rashford. Anglický mladík si troufl na přímé ohrožení Ricovy branky, balon ale nezasáhl úplně čistě, hostující gólman se vůbec nemusel strachovat.

67

Tato strategie jim ale nevyšla, na druhé straně se naopak do šestnáctky pokoušel prodrat Marcus Rashford, těsně před ní byl ale jasně faulován Mercadem, a svěřenci Josého Mourinha tak mají k dispozici standardní situaci.

66

Domácí nejprve chybovali v nepříjemné blízkosti vlastní svatyně, o chvíli později ve středu hřiště nepřesně nahrával Pogba. Los Rojiblancos se ale k žádnému rychlému protiútoku neodhodlali, místo toho vsázejí na postupnou kombinaci.

65

Po několikaminutové odmlce o sobě směrem vpřed dala vědět i Sevilla. Konkrétně to byl Sergio Escudero, kdo se zbavil Valencii a prověřil obranu soupeře přízemním centrem, s ním si ale poradil ve skluzu hrající Bailly.

64

Paul Pogba skvěle zapracoval ve středu pole, když přetlačil s balonem operujícího N'Zonziho. Z jeho následné přihrávky těžil Sánchez, který celou akci hodlal vyšperkovat pasem pro Rashforda, znovu si ale nepočínal podle představ.

63

Po jeho rozehrávce přenesl Antonio Valencia hru na opačný kraj travnaté plochy, kde číhal Young. Domácí veterán načechraným bochánkem oslovil Lukaka, jenž v šestnáctce pálil z otočky, trefil ale pouze bránícího Lengleta.

62

Po Valenciově pasu si chtěl Rashford pustit balon za sebe a překvapit tak Sergia Escudera, hostující kapitán se ale nenechal opít rohlíkem a celou situaci velmi dobře přečetl. Domácí tak budou mít k dispozici pouze autové vhazování.

61

Pogba si krátce po svém příchodu na plac nepohlídal Franca Vázqueze, jenž měl dostatek času i prostoru na to, any roztáhl hru na Escudera. Ten hodlal najít před branku si sbíhajícího Muriela, centr se mu ale vůbec nepovedl.

60

Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Marouane Fellaini, přichází Paul Pogba.

59

I další ofenzivní akci Red Devils táhl Marcus Rashford. Jeho přihrávka pro Sáncheze tentokráte nebyla úspěšná, míč ale pro United znovu vybojoval Fellaini, který natáhl ke střele, tentokráte mu ale scházela notná dávka přesnosti.

59

V posledních minutách sledujeme velice atraktivní fotbalovou partii, šance střídá šanci. Tentokráte byla na tahu Sevilla, Banega těsně před vápnem přenechal míč Sarabiovi, jeho střílený centr ale obranu United nepřekvapil.

58

Marcus Rashford ve snaze proniknout do pokutového území sice trochu klopýtal, nakonec ale i tak stačil balon posunout k lépe postavenému Sánchezovi, jeho rána ale k brankáři Ricovi neprošla.

57

Ashley Young zvedl hlavu a narýsoval brilantní kolmici pro Lukaka. Ten trochu doplatil na nedostatečnou podporu ze strany svých kolegů, byl nucen se uvolnit sám, což se mu sice podařilo, jeho přízemní centr ale pro sebe uzmul Rico.

56

Jesse Lingard svou přihrávku pro na hranici ofsajdu si sbíhajícího Marcus Rashforda načasoval opravdu perfektně, zbytek akce United ale za moc nestál. Anglický mladík totiž ve snaze prověřit Rica poslal kulatý nesmysl vysoko nad branku.

55

Mourinhovi svěřenci si ale nedali říct a znovu poskytli Correovi dostatek volného prostoru. Mladičký křídelník se tentokráte rozhodl kombinovat s Murielem, to se ale jako ideální varianta ale neukázalo, hostujícímu útočníkovi absolutně nevyšlo zpracování.

54

Joaquín Correa dělá obraně Red Devils velké problémy, což potvrdil i nyní, když podnikl zajímavý průnik po levém křídle. Na konci svého snažení vyslal technický pokus ke vzdálenější tyči, tu ale minul, de Gea mohl zůstat v naprostém klidu.

53

53. Po Lukakově nahrávce z otočky pálil Lingard

53

Manchester byl v dosavadním průběhu druhého poločasu nevýrazný, nyní si ale domácí vypracovali velmi nadějně vypadající příležitost. Po Lukakově nahrávce z otočky pálil Lingard, Rico se ale natáhl a konečky prstů vytěsnil míč mimo tři tyče.

52

Míč se po nepřehledné souboji mezi Rashfordem a Mercadem odporoučel do zámezí, k autovém vhazování už si jej bral domácí záložník. Sudí jej ale po konzultaci s kolegou na pomezí nakonec přidělil hráčům Sevilly.

51

Steven N'Zonzi si ve snaze zastavit Alexise Sáncheze pomohl nedovoleným zákrokem, domácí tak zahrávali standardní situaci ze zajímavé pozice. Volba padla na Younga, jenž centroval k zadní tyči, tam se ale Smalling k hlavičce neprobojoval.

50

Také vstup do druhého poločasu vychází lépe Montellově družině. Další akce Los Rojiblancos vyústila v dalekonosnou dělovku z kopačky Franca Vázqueze, jenž doslova sestřelil Baillyho, ten ale nikterak výrazněji otřesen nevypadá.

49

No, teď si museli všichni domácí příznivci hodně oddechnout. Hráči Manchesteru si při návratu do defenzivy špatně rozebrali hráče, načež se sám ve vápně ocitl Joaquín Correa, za záchrannou brzdu ale doslova za pět minut dvanáct zatáhl Eric Bailly.

48

Podobná situace byla k vidění i na opačném konci travnaté plochy. Sánchez chvíli přidržel balon a poté vyslal na zteč Jesseho Lingarda, tomu ale zpracování nevyšlo podle představ, čehož dokázal využít Clemént Lenglet.

47

Hosté se ihned po rozehrávce vrhli dopředu, mimořádně přesným nákopem se o to postaral N'Zonzi. Joaquín Correa ale ideální moment pro vniknutí do pokutového území promeškal, načež byl vytlačen zpět na vlastní polovinu hřiště.

46

Druhý poločas, do kterého oba celky vstupují bez jediné změny ve svých sestavách, právě odstartoval, rozehrávky se ujali hostující fotbalisté. Ti byli v úvodu utkání mírně aktivnějším celkem, postupem času ale přestali tempu favorizovaného soupeře stačit. Co nám nabídne nadcházející třičtvrtěhodinka?

46

Začal druhý poločas.
První poločas je za námi a také po jeho skončení platí, že ve dvojzápase mezi Manchesterem United a Sevillou jsme stále neviděli branku. To ale neznamená, že bychom se nudili, naopak se hraje ve velice solidním tempu, k vidění byly i nějaké šance. Tu první si vypracovali hosté, když po rohovém kopu těsně nad branku hlavičkoval Joaquín Correa. Rudí ďáblové si na svou premiérovou velkou příležitost museli počkat až do osmatřicáté minuty, Fellaini pumelici z kraje šestnáctky ale Sergio Rico stačil vytěsnit na roh.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

45

Fellaini opět potvrdil svou neuvěřitelnou sílu v hlavičkových soubojích, když ve vzduchu jasně předčil Mercada. Z toho mohl těžit Alexis Sánchez, jenž si ale míč na střelu rovnal tak dlouho, až jej o něj připravil vracející se Steven N'Zonzi.

44

Výtečně to teď udělal Jesse Lingard, jenž nahrál Rashfordovi a poté si naběhl na jeho zpětný pas. Následovala nabídka anglického šikuly pro Lukaka, těsně před ním ale míč na rohový kop stačil odklidit hostující stoper Lenglet.

43

Karty se nám opět trochu obrátily, v závěru prvního poločasu jsou jasně aktivnějším celkem domácí fotbalisté, Sevilla je v posledních minutách směrem dopředu hodně nevýrazná. Dokáží United ze svého náporu něco vytěžit?

42

Střelecký nejaktivnějším mužem Manchesteru je zatím poněkud překvapivě Marouane Fellaini. Ten se nyní odhodlal k dalekonosnému pokusu z nějakých osmadvaceti metrů, do jeho rány ale obětavě padl Éver Banega.

41

Do konce prvního poločasu zbývá posledních pět minut, na první branku na Old Trafford stále čekáme. Dokáže se některý z týmů prosadit, nebo se do šaten půjde za bezgólového stavu?

40

Marcus Rashford předložil další důkaz o své neuvěřitelné rychlosti a šikovnosti, když se podél postranní čáry prodral až do šestnáctky, tam jej ale zastavil hvizd hlavního rozhodčího. Jeho kolega na pomezí totiž podle všeho viděl balon za postranní lajnou, což se domácím hráčům ale vůbec nelíbí.

39

Také rohový kop Manchesteru přinesl poměrně zajímavý moment. Na Rashfordův nadýchaný centr si naskočil Eric Bailly, jehož hlavičku na hranici malého vápna zastavil Kjaer, ovšem ani on sám nevěděl, jak se mu to vlastně povedlo.

38

38. Kousek před šestnáctkou se balonu ujal Marouane Fellaini, jenž si narazil s Alexisem Sánchezem a poté vypálil levačkou

38

Pěkná akce domácího celku, který se málem dostal do vedení! Kousek před šestnáctkou se balonu ujal Marouane Fellaini, jenž si povedeně narazil s Alexisem Sánchezem a poté tvrdě vypálil levačkou, Sergio Rico ale zareagoval včas a vytěsnil míč na roh.

37

Na obou stranách zatím sledujeme velké množství nepřesností, je vidět, že se hraje opravdu o hodně. Po Banegově nepovedené nahrávce se o míč ještě vydal bojovat Muriel, proti Fellainimu si ale pomohl jasným držením.

36

Matić přenesl hru k Valenciovi, z jeho centru ale nic zajímavého nevzniklo. Obrana Sevilly ovšem odvrátila kulatý nesmysl pouze k Sánchezovi, jenž se odhodlal k jakémusi střílenému centru, Sergio Rico ale číhal na správném místě.

35

Hosté trpělivě kombinovali na obranné polovině svého oponenta. Nakonec z jejich snahy vzešla Correova nahrávka pro Évera Banegu, ten ale pouze potvrdil, že střelci Sevilly mají v dosavadním průběhu tohoto utkání hodně vychýlenou mušku.

34

Antonio Valencia se nechal trochu strhnout hrou a otevřel tak volný prostor pro Luise Muriela. Ten se po zpracování balonu okamžitě odhodlal ke střeleckému pokusu, zacílil ale pouze doprostřed branky, kde číhal nachystaný de Gea.

33

Lingard nalezl na ose hřiště čekajícího Alexise Sáncheze, jenž odcentroval do pokutového území soupeře. Tam Marouane Fellaini ještě sklepával pro svého reprezentačního kolegu Lukaka, belgického útočníka ale do zakončení nepustil Lenglet.

32

Sergio Escudero se díky kličce navíc dostal do nezáviděníhodné pozice na obranné polovině, nakonec byl nucen vše řešit rezolutním odkopem, jenž se stal snadnou kořistí pro Baillyho. Obránce United tak může odstartovat další akci svého týmu.

31

Potlesk z ochozů Old Trafford si nyní vysloužil Marcus Rashford, jenž se u postranní čáry díky rychlému manévru zbavil svého strážce, nakonec ale z jeho sólové akce vzešlo pouze autové vhazování pro Manchester United.

30

Alexis Sánchez si narazil s Lingardem a poté vyslal vysoký centr k zadní tyči. Tam se k hlavičce dral Marouane Fellaini, výbornou práci ve vzduchu ale odvedl Clément Lenglet.

29

Tohle může domácí tým mrzet. Marcus Rashford vybojoval míč v souboji s Escuderem, načež vyslal zajímavý bochánek pro Lukaka, jenž se ocitl sám před brankou, vzhledem k clonícímu Kjaerovi byl ale z celé situace spíše zaskočen a nakonec vůbec nevypálil.

28

Další zajímavá příležitost v podání Montellovy družiny. Pablo Sarabia si počkal na ideální okamžik a poté poslal míč do běhu Murielovi, který zkusil vypálit ke vzdálenější tyče, trocha přesnosti navíc mu ale přeci jen scházela.

27

Kjaer přenesl hru ke Correovi, který hlavou přenechával míč pro Franca Vázqueze. Akce Sevilly vyústila v Banegovu šikovně myšlenou kolmici, jejímž adresátem byl Luis Muriel, ten ale na balon o vlásek nedosáhl.

26

Právě Rashford se o pár okamžiků později ujal exekuce rohového kopu svého celku. Domácí z něj ale nic zajímavého nevytěžili, o chvíli později sice přilétl do vápna další centr, Smalling ale hlavičkoval z ofsajdové pozice.

25

Matić roztáhl hru na Ashleyho Younga, po jehož nahrávce centroval zatím neviditelný Sánchez. Na jeho nabídku si k zadní tyči sbíhal Marcus Rashford, těsně před ním ale balon na rohový kop odvrátil Simon Kjaer.

24

Postupná kombinace Manchesteru započala u Smallinga, který přihrál míč Baillymu. Ten se vydal na ofenzivní výlet, který zakončil chytře myšlenou kolmicí pro Lukaka, ten ale jeho záměr úplně nepochopil.

23

Antonio Valenci svůj skluz v souboji s Correou nenačasoval ale vůbec dobře, hostujícímu mladíkovi se zpět na nohy opravdu dvakrát nechce. Domácí kapitán byl na to konto pozván k hlavnímu sudímu, k udělení karty ale nedošlo.

22

Romelu Lukaku vybojoval balon ve středu hřiště a poté poslal míč na pravou stranu, kde se jej ujal Marcus Rashford. Anglický mladík zamotal hlavu Escuderovi, jeho následný centr ale obraně Sevilly starosti navíc nepřidělal.

21

Na dlouhatánský výkop od domácího brankáře si sbíhal Marouane Fellaini, v hlavičkovém souboji ale nestačil na pozorného Kjaera. Nutno poznamenat, že svěřenci trenéra Montelly jsou v posledních minutách jasně lepším týmem.

20

Skupinu hostujících fanoušků, kteří do Anglie přicestovali v hojném počtu, teď pořádně vystrašila zpětná přihrávka Gabriela Mercada. Ta totiž nebyla vůbec razantní, Rico ale stihl před napadajícím Lukakem balon odkopnout.

19

N'Zonzi se ve středu pole velmi dobře zorientoval a poté roztáhl hru doprava, kde číhal Pablo Sarabia. Jeho centr se ale jako povedený rozhodně považovat nedal, míč totiž zaplul přesně do rukavic připraveného de Gey.

18

Trmu – vrmu ve středu pole utnul až Nemanja Matić, který nepřesně přihrál na Fellainiho. Jeho zaváhání se pokoušel potrestat Luis Muriel, v souboji se Smallingem ale mnoho šancí na úspěch nedostal.

17

Po několikaminutové odmlce o sobě směrem vpřed dali vědět i United. Young vyslal kupředu Jesseho Lingarda, jenž si v souboji jeden proti jednomu troufl na Mercada, ten ale odvedl velmi spolehlivou defenzivní práci.

16

Manchester si v posledních minutách počíná velice nervózně. Nyní domácí tým pustil do zajímavé příležitosti Franca Vázqueze, ten ale, naštěstí pro Mourinhovu družinu, netrefil kulatý nesmysl podle vlastních představ.

15

Velkou chybu při rozehrávce vyrobil Eric Bailly, Zaváhání domácího stopera hodlal využít Muriel, jenž si nachystal míč na svou pravačku, rána mu ale absolutně nesedla a skončila vysoko nad brankou soupeře.

14

Joaquín Correa je zatím velice aktivní. Tentokráte se hostující záložník ocitl na pravém křídle, odkud vyslal velmi štiplavou střelu, de Gea ale zasahovat nemusel, míč k němu totiž zásluhou Baillyho bloku nedoputoval.

12

Poslední minuty patří Seville. Po Escuderově autovém vhazování a Correově nepřesné přihrávce zaváhal při odkopu Antonio Valencia, načež se ke střele prodral Francou Vázquez, s včasným blokem ale přispěchal Bailly.

11

Hosté před pár okamžiky ukázali, že na Old Trafford nepřijeli jen bránit. Do další šance Sevilly se hnal Joaquín Correa, v souboji s Valenciou si ale nakonec dovolil o jednu kličku navíc, což se mu nakonec ukázalo býti osudným.

10

10. Na centr si na hranici malého vápna naběhl Joaquín Correa

10

Exekuce kopu od rohového praporku se ujal Éver Banega a nutno poznamenat, že si nevedl vůbec špatně. Na jeho centr si na hranici malého vápna naběhl Joaquín Correa, který předskočil svého strážce, hlavičkoval ale těsně nad horní tyč domácí pokladnice.

9

Hosté se snad poprvé v tomto utkání na delší dobu ocitli v držení balonu. Jejich snaha vyústila v centrovaný balon od Franca Vázqueze, který nakonec na rohový kop tečoval Antonio Valencia. Jak Sevilla s touto situací naloží?

8

Lingard si tentokráte ukousl až příliš velké sousto, načež se svěřenci trenéra Monetelly vydali do rychlého protiútoku. Nic světoborného ale nevymysleli, u postranní čáry si na Sarabiu dobře počíhal Chris Smalling.

7

Valencia se u postranní lajny vydal napadat Correu, v souboji s nímž si nakonec, dle názoru nizozemského sudího, počínal za hranicí fotbalových pravidel a regulí. Los Rojiblancos tak budou rozehrávat přímý kop.

6

Exekuce přímého kopu se ujal Marcus Rashford, jenž se o víkendu blýskl dvěma brankami v utkání proti Liverpoolu. Jeho ránu sice tečoval jeden z ve zdi stojících protivníků, Sergio Rico měl ale se zkrocením míče i tak dost práce.

5

Smalling roztáhl hru na Younga, který okamžitě z první vyslal na zteč Lingarda. Po jeho centru sice Lukaku nezakončil, Manchester ale zůstal zabydlen v Soriově bezprostřední blízkosti a po Banegově faulu, jenž byl oceněn žlutou kartou, budou mít k dispozici standardní situaci.

4

Hosté zatím hrají velice opatrně. Po jejich kombinaci na obranné polovině se až Banega rozhodl zaútočit, jeho pas ale k Murielovi nedoputoval. O chvíli později navíc chyboval Lenglet, Lingardovi ale míč, naštěstí pro Sevillu, utekl do zámezí.

3

Povedená kombinační akce v podání Manchesteru United! Lukaku zabojoval a odstavil od balonu nedůrazného Mercada, poté si parádně vyměnil míč s Jessem Lingardem a zkusil štěstí z uctivé vzdálenosti, branku ale přestřelil.

2

O první dlouhý nákop na obrannou polovinu soupeře se postaral domácí kapitán Valencia, adresátem jeho pasu byl Lukaku. Ten sice uspěl v hlavičkovém souboji s Kjaerem, poté ale místo Sáncheze nahrál Mercadovi.

1

Nizozemský arbitr Makkelie právě foukl do píšťalky, dnešní odvetný duel v rámci osmifinále Ligy mistrů mezi Manchesterem United a Sevillou tak může odstartovat – pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí, kteří nastupují v červených dresech, naopak svěřenci trenéra Montelly budou hrát v černém.

1

Utkání právě začalo.
Danny Makkelie, nizozemský sudí, který bude mít dnešní osmifinálový souboj mezi Manchesterem United a Sevillou na povel, právě shromažďuje jeho aktéry v útrobách stadionu a za pár okamžiků je přivede před zaplněné tribuny.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), Smalling, Bailly, Young – Fellaini, N. Matić – Lingard, Alexis Sánchez, Rashford – R. Lukaku.
Náhradníci: Romero – Darmian, Lindelöf, Mata, McTominay, P. Pogba, Martial.

Sevilla FC: S. Rico – Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero (C) – N'Zonzi, Banega – Sarabia, F. Vázquez, Correa – Muriel.
Náhradníci: Soria – Ben Yedder, Geis, Pizarro, Pareja, Nolito, Arana.

Rozhodčí: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra (všichni Nizozemsko).

Na Old Trafford začala před pár okamžiky předzápasová rozcvička.

Všem příznivcům té nejkvalitnější evropské kopané ještě jednou přeji hezký večer, za necelou hodinu odstartuje odvetné utkání v rámci osmifinále mezi Manchesterem United a Sevillou! Oproti víkendovému souboji s Liverpoolem udělal José Mourinho dvě změny, Juana Matu nahradí Jesse Lingard, místo mladíka McTominaye nastupuje Marouane Fellaini, který se vrací po pauze způsobené zraněním kolene. Také Vincenzo Montella do podoby základní jedenáctky sáhl pouze na dvou postech, před Miguelem Layúnem dostává přednost Simon Kjaer, místo Nolita bude hrát Joaquín Correa.
První utkání

21.2.2018 – Sevilla FC – Manchester United 0:0

Sevilla FC: Rico – Navas, Mercado, Lenglet, Escudero (C) – Banega (89. Pizarro), N'Zonzi – Sarabia, Vázquez, Correa – Muriel (85. Ramírez)

Manchester United: de Gea – Valencia (C), Lindelöf, Smalling, Young – Herrera (17. Pogba), Matić, McTominay – Mata (80. Martial), Lukaku, Sánchez (75. Rashford)

Nejčastěji přihrávajícím hráčem dosavadního průběhu tohoto ročníku Champions League je záložník Sevilly Éver Banega.

Sevilla FC

Když se řekne Sevilla, drtivé většině fotbalových příznivců se vybaví Evropská liga. Los Rojiblancos by se totiž dali považovat za jakéhosi specialistu na tuto soutěž, kterou mezi lety 2014 a 2016 ovládli třikrát po sobě. Před dvěma lety zavedla UEFA nové pravidlo, které vítězi Evropské ligy zajistilo místenku v nadcházejícím ročníku Ligy mistrů. Loni tak celek z Andalusie bojoval „o patro výš“, do vyřazovací fáze postoupil z druhého místa skupiny H, po osmifinálové prohře s Leicesterem se v ní ale moc neohřál. Letos Los Nervionenses ve skupině nestačili pouze na Liverpool, v prvním utkání proti Manchesteru se mohli výrazně přiblížit čtvrtfinálové účasti, narazili ale na neskutečně chytajícího Davida de Geu.

V příštím ročníku Champions League svěřence Vincenza Montelly zřejmě neuvidíme. Deset kol před koncem španělské nejvyšší fotbalové soutěže se totiž drží až na páté příčce, přičemž na čtvrtou Valencii ztrácí už propastných jedenáct bodů, na záda jim naopak dýchají fotbalisté Villarrealu a nováček z Girony. V březnu zatím Sevilla nastoupila ke dvěma zápasům La Ligy. Nejprve před vlastními fanoušky přehrála trápící se Bilbao, které zlomila dvěma slepenými brankami během pěti minut. O víkendu naopak parta okolo kanonýra Ben Yeddera nezvládla důležitý souboj s již zmíněnou Valencií, do ideální pohody se tak před cestou na Old Trafford, kde se bude muset obejít bez zraněných Navase s Corchiou, nedostala.
Manchester United

Do Ligy mistrů se Red Devils vrátili po roční pauze a už nyní je jasné, že dopadnou lépe než v sezoně 2015/16. Tehdy totiž i přes příznivý los, který jim přidělil Wolfsburg, PSV Eindhoven a moskevské CSKA, obsadili v základní skupině až třetí místo, tedy to první nepostupové. Co se působení v pohárově Evropě týče, tak loni si svěřenci trenéra Mourinha spravili chuť, když v květnu překonali všechny nástrahy vyřazovacích bojů a oslavili prvenství v Evropské lize. Také letos se fotbalisté Manchesteru ve skupinové fázi Champions League vyhnuli těm nejsilnějším soupeřům, v konkurenci Basileje, CSKA Moskva a lisabonské Benifky potvrdili své kvality, posbírali patnáct bodů a postoupili z první pozice.

Na anglické fotbalové scéně si Rudí ďáblové také nevedou vůbec zle. Po třiceti odehraných kolech Premier League jim v tabulce patří druhá příčka, náskok vedoucího Manchesteru City ale čítá už propastných šestnáct bodů, na zisk jednadvacátého ligového titulu tak musí parta okolo Davida de Gey, jednoho z nejlepších brankářů na světě, zapomenout. Poslední dobou je Mourinhova družina ve velmi solidní formě, v domácí soutěži už tři kola neprohrála. Nejprve před vlastními fanoušky přemohla londýnskou Chelsea, týden nato smazala dvougólový náskok Crystal Palace a nakonec díky Matićově pozdní trefě zvítězila 3:2. Herní pohodu potvrdili United i o víkendu, když v souboji druhého se třetím poměrem 2:1 přehráli Liverpool, o obě branky se postaral Marcus Rashford.
Příjemný úterní večer přeji všem fanynkám a fanouškům té nejkvalitnější evropské kopané! Čtyři čtvrtfinalisté letošního ročníku Ligy mistrů už jsou známi, dnes se k nim přidají další dva celky. Jeden z nich vzejde z atraktivního souboje, v němž se utkají Manchester United a Sevilla FC. První utkání, které se hrálo ve Španělsku, skončilo bezbrankovou remízou, tak se nechme překvapit, kdo se nakonec bude radovat z postupu. Začínáme ve 20:45.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Manchester United – Sevilla FC

1:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 84. R. Lukaku (Rashford) – 74. Ben Yedder (Sarabia), 78. Ben Yedder (Correa)

Karty:   90+3. Rashford (MAN) – 5. Banega (SEV), 78. Ben Yedder (SEV), 88. Correa (SEV), 90. Sarabia (SEV)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 8:10. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:10.

Manchester United: de Gea – A. Valencia (C) (77. Mata), Smalling, Bailly, Young – Fellaini (60. P. Pogba), N. Matić – Lingard (77. Martial), Alexis Sánchez, Rashford – R. Lukaku.
Náhradníci: Romero – Darmian, Lindelöf, Mata, McTominay, P. Pogba, Martial.

Sevilla FC: S. Rico – Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero (C) – N'Zonzi, Banega – Sarabia, F. Vázquez (88. Pizarro), Correa (89. Geis) – Muriel (72. Ben Yedder).
Náhradníci: Soria – Ben Yedder, Geis, Pizarro, Pareja, Nolito, Arana.

Rozhodčí: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra (všichni Nizozemsko)

První zápas: Sevilla - Manchester Utd. 0:0