Menu

Hokej

Play-off KHL

Avangard Omsk – Salavat Julajev Ufa

3:2

konec (2:1, 1:0, 0:1) Stav série: 3:3

12.03.2018, 14:00 • Omsk Arena, Omsk • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 2.1 4.1 2.91 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný a ničím nerušený zbytek pondělí. Na počtenou! (16:38:02)
Čtvrtfinále východní konference mezi Omskem a Ufou bude muset rozhodnout až sedmý zápas! Domácí dnes podali výborný výkon a přetlačili svého soupeře 3:2, rozuzlení celé série tak uvidíme až ve středu pod Uralem.
Československá stopa
Dominik FURCH (OMS) – 34 střel proti, úsp. 94,1%
Statistiky utkání
Střely na branku: 35 – 34
Zblokované střely: 12 – 5
Hity: 16 – 14
Vhazování: 31 – 28
Trestné minuty: 12 – 14
Využití přesilovek: 1/4 – 0/3

Konec zápasu.

59:41

Paninovu ránu z první z pravého kruhu domácí gólman vyrazil před sebe, hokejisté Avangardu následně puk vyváží daleko od své branky.

59:34

Před Furchovou brankou se servali Kirill Semjonov (OMS) a Teemu Hartikainen (UFA), oba aktéři šarvátky dostávají 2+2 minuty za hrubost.

59:05

Ufa hraje bez brankáře a rozjíždí kombinaci v útočném pásmu! Uvidíme, co hostující ofenzíva v závěrečných sekundách základní hrací doby vymyslí.

58:06

Scrivens už pokukuje po střídačce, jeho spoluhráči se snaží prorazit za modrou čáru. Omsk je ale drží venku a za žádnou cenu nechce pustit do pásma.

57:38

Avangard se dvě a půl minuty před koncem dopouští zakázaného uvolnění, po krátké přestávce se tak bude vhazovat před Furchovou klecí.

57:02

Pjotr Chochrjakov teď mohl pojistit vítězství svého celku, jeho rána z pravého kruhu ale přes Scrivense do sítě neprošla. Gólman Ufy teď udržel svůj tým ve hře.

56:33

Omark si z mezikruží vyjel před brankoviště a zakončil, maskovaný muž v domácí kleci jeho zakončení schoval do lapačky. Hra je přerušena.

55:48

Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes čtyři minuty, Omští se už neženou dopředu a soustředí se hlavně na ubránění svého těsného náskoku.

54:45

Burdasov vybídl ke střele Majorova, který z mezikruží zasáhl pouze vyrážečku výborně chytajícího Dominika Furcha. Omsk tak stále vede.

53:47

Nazarkin se pokusil rozehrát puk na modrou, tam jej však zachytil pohotový Hartikainen. Salavat je i nadále pevně usazený před domácí brankou.

52:49

Hraje se hlavně v domácím pásmu, hostujícímu celku se ale nedaří nějak vážněji ohrozit Furchovu klec. Všechny pokusy Ufy český gólman kryje.

52:22

Poměr sil na ledě se vyrovná, přesilovka Avangardu předčasně končí. Teddy Purcell (OMS) je vyloučen za stejný prohřešek jako Omark.

51:54

Martynova u mantinelu sekl Linus Omark (UFA), čímž na dvě minuty oslabuje svůj tým. Domácí mají ideální příležitost si pojistit svůj těsný náskok.

50:58

Salavat se drží ve středním pásmu snaží se najít skulinku v pevné domácí defenzívě, která by mu umožnila se přesunout do útoku.

49:57

Bartulis našel Majorova, který prorazil skrz omskou obranu až do mezikruží. Jeho zakončení nakonec ztečoval poslední bránící hráč Avangardu mezi ním a Furchem.

49:27

Maxim Minejev si obkroužil klec a chtěl uklidit puk mezi beton gólmana a levou tyč, Scrivens ovšem mezírku v jeho svatyni zvládl zacpat včas.

48:32

Výpad hostům nevyšel, Avangard jej rychle rozebral a přesunul se zpět do útočného pásma. Tam se mu nyní nedaří propracovat do lepší střelecké pozice.

47:32

Loginov drží puk za svou klecí a čeká, až jeho spoluhráči vystřídají. Ufa se poté pravděpodobně pokusí po delší době zase vrátit před Furcha.

46:32

Do prostoru pro vhazování si vyjel Johan Sundström a rozhodl se odsud vypálit, Kanaďan ve službách Salavatu jeho pokus vyrazil betonem do rohu.

46:07

Scrivens rozehrál puk dopředu, hra je ovšem přerušena – na ledě totiž zůstal ležet Grigorij Panin, který se po chvíli zvedá a jede na střídačku. Snad bude v pořádku.

45:23

Ufa je pevně usazená před osmkou klecí a kombinuje, domácí defenzíva se borce Salavatu snaží držet co nejdál od Furcha. Moc se jí to ale nedaří.

44:08

44:08 Ilja ZUBOV - 3:2

44:08

Ufa právě vstřelila branku!
Kontaktní gól je na světě, domácí vedou už jen o jedinou branku! Makarov prokličkoval před Furcha a poslal puk přímo do ramene českého brankáře, odkud se pryž odrazila na hůl ILJI ZUBOVA a ten se nemýlil – 3:2. Asistence: Igor Makarov.

43:01

Obrany obou týmů jsou zřejmě ještě v kabinách, oba brankáři mají plné ruce práce. Furch před chvilkou zlikvidoval zakončení Majorova z hranice brankoviště.

42:11

Šance zase na druhém konci ledové plochy – Scrivens si teď musel poradit se zakončením Semjovnova z kruhu, které vykryl vyrážečkou.

41:40

Střela Majorova z pravého kruhu skončila vysoko nad domácí klecí, zastavila jí až ochranná síť. Hra je opět na krátkou dobu přerušena.

41:04

Chad Rau přišel ke kotouči jako slepý k houslím a okamžitě se rozhodl vyzkoušet své štěstí, připraveného Scrivense zasáhl do hrudníku.

40:42

Medveděvova špatně mířená přihrávka sjela až za Scrivensovu svatyni, odpískán icing. Vhazovat se bude po pravé ruce Dominika Fucha.

40:01

Začala třetí třetina.
Omsk ve druhém dějství rozšířil své vedení na dvě branky, když se v pětadvacáté minutě v přesilovce prosadil Kirill Semjonov. Celkově má Avangard momentálně mnohem více ze hry a vše zatím nasvědčuje tomu, že o postupujícím celku do konferenčního semifinále bude muset rozhodnout až sedmý duel.
Statistiky po dvou třetinách
Střely na branku: 28 – 23
Zblokované střely: 7 – 5
Hity: 10 – 13
Vhazování: 20 – 20
Trestné minuty: 6 – 8
Využití přesilovek: 1/3 – 0/2

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

39:59 Neuznaná Tkačovova branka.

39:59

Závěr třetiny zpestřila naprosto neuvěřitelná situace! Po spolupráci s Kemppainenem se prosadil Vladimir Tkačov, kotouč ovšem překročil brankovou čáru až několik setin po konci části!

39:26

Dmitrij Kugryšev se pokusil brankáře Ufy překvapit střelou z vysokého úhlu, kterou nakonec zasáhl Scrivense přímo do hrudníku. Odražený kotouč mizí pod jeho lapačkou.

38:27

Purcell diriguje přesilovku domácích z modré čáry, po krátké kombinaci se teď se střele dostal Sundström. Jeho rána zmizela ve Scrivensově výstroji.

37:52

Za hákování je vyloučen Vladimir Tkačov (UFA), domácí si po delší době opět vyzkouší hru v početní výhodě. Tu poslední se jim podařilo přetavit v gól.

36:15

Nebezpečnější střelu na branku jsme už nějakou dobu neviděli, obě obrany se v posledních minutách hodně zpevnili a nepouští protihráče do šancí.

35:19

Soloduchin nebojácně vyrazil vpřed, po souboji v rohu kluziště pak přišel o puk. Hosté jej ale zvládli vybojovat zase zpět, útok Ufy pokračuje dál.

34:18

Nazarkin drží puk za svou klecí a čeká, až na led vyjede čerstvá lajna Avangardu. Ten se poté pokusí vrátit zpět před svatyni Bena Scrivense.

33:28

Domácí se teď vlastní nepřesností vyhnali z útočného pásma, Pettersonovu přihrávku na modrou původně zamýšlený adresát vůbec nezvládl zachytit.

32:31

Hartikainen našel před brankou volného Kemppainena, jehož střele postavil výborný gólman Omsku do cesty rukavici. Hra je přerušena.

31:34

Hosté hrají přesilovku, teď měli dost blízko ke kontaktnímu gólu. Zakončení Panina se zastavilo v brankovišti, Furch byl nucen kotouč zalehnout.

30:38

Agresivity a zákroků na hranici pravidel v posledních minutách přibývá, současně jsou nyní vyloučeni hned tři borci. Tkačov (UFA) a Kugryšev (OMS) jdou ven za hrubost, Berezin (OMS) zase za hákování.

30:04

Michejev setřásl bránícího Bartulise a vypálil na branku, jeho ránu připravený Scrivens kryje betonem. Sledujeme poměrně vyrovnanou hru.

29:38

André Petterson poslal pohotovým zákrokem Makarova do ofsajdu, hra je přerušena. Po pauze se bude vhazovat před domácí modrou čárou.

28:37

Zubovovu ránu z první z kruhu Furch s přehledem vykryl, po souboji s jedním z protihráčů následně do branky vrazil Medveděv a vychýlil jí z její pozice.

27:28

Hosté momentálně na ledě působí dost bezradně, vůbec se jim nedaří zkrotit roupy omské ofenzívy. Ta teď Scrivense v ufské svatyni dost trápí.

Dnešní utkání sleduje 7 370 diváků (71,4% kapacity).

26:32

Sundström pro sebe vybojoval kotouč v útočném pásmu a pokusil se jej nahrát jednomu ze svých spoluhráčů, pokus o kombinaci ale vypíchnutím překazil protihráč.

25:13

Kugryšev si vzal puk na sebe a zamířil dopředu, nakonec puk pouze nahodil za soupeřovu branku a odjel vystřídat. K volné pryži se nejrychleji dostal jeden z hráčů Ufy.

24:07

24:07 Kirill SEMJONOV - 3:1

24:07

Avangard právě vstřelil branku!
Domácí opět odskakují do dvoubrankového vedení! Tohle si Scrivens za rámeček nedá – rána Michejeva se od jeho nohy odrazila přímo na hůl volného KIRILLA SEMJONOVA a ten neměl s dopravením puku do sítě sebemenší obtíž. Asistence: Ilja Michejev, Dmitrij Kugryšev.

23:43

Medveděv zkusil své štěstí z velké vzdálenosti, prudkou pozemní střelu od modré čáry pokryl Kanaďan ve službách Salavatu levým betonem.

22:53

Hráči v černém se usazují před Scrivensem a rozjíždí kombinaci, série přihrávek zatím ve střelecký pokus nevyvrcholila. Bránící hráči se semkli kolem svého gólmana.

22:07

Omsk si zahraje další přesilovku, na dvě minuty je za vysokou hůl vyloučen Anton Burdasov (UFA). Zvládnou jí domácí přetavit ve třetí branku?

21:40

Tkačov zavezl kotouč do útočného pásma, posila Ufy pro play-off z Vladivostoku z kruhu jen těsně minula tři tyče branky Avangardu. Furch tak mohl zůstat v klidu.

20:29

Druhou periodu začínají aktivněji hráči Omsku, Jevgenij Medveděv prudkým projektilem od modré orazítkoval mantinel za brankou Bena Scrivense.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina šestého duelu mezi Omskem a Ufou přinesla dramatickou a napínavou podívanou, úvodním dvaceti minutám nechybělo snad nic! Do kabin odchází s vedením hokejisté Avangardu, za které se prosadili André Petersson a Ansel Galimov, zatímco hosté skórovali pouze jednou, a to po dorážce Envera Lisina. Můžeme jen doufat, že následující perioda nabídne obdobně vynikající podívanou.
Statistiky první třetiny
Střely na branku: 14 – 15
Zblokované střely: 3 – 2
Hity: 6 – 7
Vyloučení: 10 – 7
Trestné minuty: 2 – 2
Využití přesilovek: 0/1 – 0/1

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

Na ledové ploše to vře! V rohu za ufskou klecí byl sestřelen Galimov, po závěrečné siréně pak byla k vidění hromadná strkanice. Celá situace se ale pravděpodobně obejde bez vyloučení.

20:00

První třetina skončila.

19:31

19:31 Enver LISIN - 2:1

19:31

Ufa právě vstřelila branku!
Zdá se, že i dnešní utkání bude na branky bohaté. Na levém kruhu se uvolnil Zubov a poslal na Furcha ránu, kterou český gólman pokryl betonem. Na dorážku ENVERA LISINA, který byl připravený u vzdálenější tyče, už ale nedosáhl! Asistence: Ilja Zubov, Igor Makarov.

18:18

Loginov a Hartikainen se teď po přerušení před hostující brankou dostali do křížku s Fisenkem, jejich drobná strkanice se ale obejde bez vyloučení. Vhazovat se bude před Scrivensem.

17:50

17:50 Ansel GALIMOV - 2:0

17:50

Avangard právě vstřelil branku!
Videorozhodčí potvrzuje branku Omsku! Ránu Andreje Stase z kruhu Scrivens se štěstím chytil, puk mu ovšem vypadl z rukavice do brankoviště a odtud jej za jeho záda dorazil ANSEL GALIMOV. Domácí útočník vůbec neměl před brankou co dělat, tohle bylo opravdu hrubé zaváhání ufské defenzívy. Asistence: Andrej Stas.

17:23

Burdasov nic neřešil a okamžitě po překročení od modré chtěl proklepnout Furchovy reflexy, zamířil ale úplně mimo tři tyče domácí klece.

16:05

Vyrovnání měl teď na holi Ilja Zubov, který ale z bezprostřední blízkosti brankoviště vypálil nad horní tyč. Sledujeme vyrovnanou, napínavou a dramatickou podívanou.

15:38

Přečíslení Ufy tři na dva končí úspěšným zákrokem Dominika Furcha, zakončení z kruhu úplně zmizelo v jeho výstroji. Omsk tak čtyři a půl minuty před přestávkou stále vede.

14:26

Linus Omark si zkušeně obehrál dva protihráče, návrat Salavatu do útočného pásma ale nakonec zastavuje naprosto jasný ofsajd.

13:54

Český brankář ve službách Omsku před najíždějícími protihráči raději schoval puk pod rukavici, hra je přerušena. Po komerční pauze se bude vhazovat před jeho klecí.

12:57

Košelevovo nahození skončilo na betonu připraveného Scrivense, k volnému kotouči se nejrychleji dostal jeden z borců Ufy. Ta se teď pokusí vrátit před Furcha.

11:57

Pronikajícího Sundströma zneškodnila hostující obrana už na modré čáře, celek z úpatí Uralu se znovu začíná probouzet. Už sledujeme o něco vyrovnanější podívanou.

10:34

Další střela, další zákrok Scrivense – brankář hostů tentokrát vyrazil ránu Stase z velké vzdálenosti betonem mimo nebezpečí. Salavat se bude muset herně velmi brzo zvednout.

09:52

Ilja Michejev se dostal do dobré pozice, z mezikruží ale nakonec jen rozduněl mantinel za Scrivensovou svatyní. Hosté v posledních minutách vůbec neví kudy kam.

09:08

Za maskovaného muže v brankovišti se teď pokusil puk protlačit Berezin, jehož zakončení nakonec brankář Ufy kryje betonem. Po přerušení se před klecí odehrála menší strkanice.

08:01

Domácí aktivitou přinutili soupeře k faulu – na trestnou lavici putuje Linus Omark (UFA), který se dopustil hákování. Avangard má ideální šanci zvýšit svůj nově nabytý náskok.

07:50

Úvodní branka hostující celek zdánlivě dost opařila, Omsk má momentálně více ze hry a pravidelně ostřeluje Scrivense. Kanadský gólman si teď musel poradit s ránou Medveděva z kruhu.

07:03

07:03 André PETERSSON - 1:0

07:03

Avangard právě vstřelil branku!
Hosté sice měli po většinu dosavadního průběhu zápasu na ledě jasnou převahu, z prvního gólu se však nakonec radují domácí! Nahození Purcella z vysokého úhlu se od Scrivense odrazilo přímo v levé tyči, kde stál připravený ANDRÉ PETTERSON. Ten jen doklepl puk za bezmocného gólmana – 1:0. Bez asistence.

06:22

André Petterson pronikl za modrou čáru, připravená a pevná obrana soupeře jej zatáhla k mantinelu a obrala jej o puk. Dopředu se nyní vrací hokejisté Ufy.

05:11

Čudinov zkusil rozehrát puk dopředu z vlastního pásma, ve střední třetině jej ale zachytil jeden z hostujících borců a útok Avangardu tak končí ještě dříve než pořádně začal.

04:21

Ufa se musí klidit z útočného pásma, kde byla zatím celou přesilovku pevně usazena. Omští se dostali na puk a okamžitě jej vyvezli ven z pásma.

03:25

Obrana domácích se teď rozpadla jako domeček z karet, strážce jejich svatyně teď musel ze svého rukávu vytáhnout hned několik náročných zákroků.

02:41

Jevegenij Medveděv (OMS) míří na trestnou lavici, kapitán Avangardu byl vyloučen na dvě minuty za podražení. Hosté si vyzkouší hru v početní výhodě.

02:16

První icing dnešního zápasu vrátí hru před českého brankáře, ani ne tři minuty po startu zápasu se tak bude vhazovat po levé ruce Dominika Furcha.

01:33

Hra se přelévá ze strany na stranu, o něco více ze hry má Salavat. Ten se snaží vrátit zpět před Furcha, nicméně pevná domácí obrana jej nepouští daleko za modrou čáru.

00:17

Jako první dopředu vyrazili hosté, Kemppainen připravil perfektní přihrávkou střeleckou příležitost jednomu svému spoluhráči. Ten ranou z první míjí osmkou klec.

00:01

Utkání právě začalo.
Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na věc! Na úvodním buly se proti sobě postaví Andrej Stas a Joonas Kemppainen.
Oba celky už vyjíždí na led a řadí se na modrých čarách. Před úvodním buly si ještě poslechneme hymnu Ruské federace, po jejímž doznění už nebude startu zápasu nic bránit.
Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne, v potemnělé Areně Omsk je vše připraveno pro dnešní zápas. Začínáme zhruba za deset minut.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Martynov, J. Medveděv, Nazarkin, Čudinov, Berezin, Děrvuk, Minejev – Rau, Stas, A. Galimov – Purcell, A. Petersson, Sundström – Fisenko, Kugryšev, Chochrjakov – Manukjan, Košelev, I. Michejev – K. Semjonov.

Salavat Julajev Ufa: Scrivens (Karejev) – Panin, Loginov, Gončarov, Arzamascev, M. Osipov, Bartulis, Jelizarov, S. Garejev – Kemppainen, Omark, Hartikainen – Lisin, Zubov, I. Makarov – M. Majorov, Burdasov, Tkačov – Busarov, Soloduchin, Kuzmin.

Rozhodčí: Ravodin, Jeřábek – Sazonov, Zacharenkov.
STATISTICKÉ OKÉNKO

Úspěšnost přesilovek – oslabení
OMS: 35,0% (7/20) – 79,2% (19/24)
UFA: 20,8% (5/24) – 65,0% (13/20)

Nejproduktivnější hráči
OMS: André PETTERSON – 6 bodů (4+2)
UFA: Linus OMARK – 9 bodů (2+7)

Nejúspěšnější střelci
OMS: André PETTERSON – 4 góly
UFA: M. MAYOROV, J. KEMPPAINEN, G. PANIN – 4 góly

Nejvíce asistencí
OMS: Andrej STAS, Maxim BEREZIN – 4 asistence
UFA: Linus OMARK – 7 asistencí

Brankářské statistiky – OMS
Dominik FURCH – 249 min. | 88,8% úsp. | prů. 3,37
Oleg ŠILIN – 48 min. | 80,0% úsp. | prů. 3,72

Brankářské statistiky – UFA
Ben SCRIVENS – 120 min. | 95,1% úsp. | prů. 1,50
Ivan NALIMOV – 111 min. | 83,6% úsp. | prů. 4,83
Andrej KAREJEV – 65 min. | 82,9% úsp. | prů. 5,49
STAV SÉRIE: OMS – UFA 2:3

Třaskavější úvod si série mezi Omskem a Ufou přát nemohla. V prvním zápase si nejdříve domácí Salavat Yulayev vypracoval tříbrankové vedení během deseti minut, nicméně soupeř poté ztrátu stáhl díky brankám Kugryševa a Minejeva. Vzestup Avangardu nezastavil ani zásah Omarka ze závěru druhé periody a v šestačtyřicáté minutě bylo po zásazích Chochrjakova a Galimova vyrovnáno. Nakonec ale vše dopadlo pro domácí dobře – výhru jim totiž v druhé půlce třetí části vystřelilo severské duo Larsen a Hartikainen – 6:4.

Přes pět tisícovek fanoušků, které navštívily druhý duel, musely hodně litovat, že si raději nekoupily lístky na ten první. Avangard totiž v odvětě rozštípal svého soupeře nelítostně 7:2, přičemž k vítězství hattrickem výrazně přispěl André Petterson. Série se tak do Omsku přesouvala za stavu 1:1.

Na góly bohaté bylo i první střetnutí v Omsk Areně – to vyhráli domácí v poměru 5:3. Že by ale jejich cesta k druhému vítězství v sérii byla nějak jednoduchá, to se rozhodně říct nedá. Ještě pět minut před koncem základní hrací doby totiž vedli 4:1, pak ale jejich náskok stáhli přesnými trefami Kemppainen s Omarkem. Jejich úspěch tak musel potvrdit až v čase 59:43 trefou prázdné branky Dmitrij Kurgyšev.

Jestřábi si v dalším utkání mohli vybojovat mečbol, místo toho se ale z výhry radovala Ufa. Utkání rozhodly dvě branky Majorova, po jednom zásahu si pak připsali Burdasov s Paninem. Excelentně chytajícího Scrivense v hostující kleci pak zvládli překonat jen Čudinov a Košelev a série tak byla opět vyrovnaná.

Do Areny Ufa si na pátý duel našlo cestu přes osm tisíc diváku a tentokrát své návštěvy litovat nemuseli – Salavat Yulayev totiž v těsné podívané přetlačil Omsk fotbalovým výsledkem 2:1. Pod obě domácí branky se podepsal Kemppainen, za Avangard skóroval Petersson.

Výsledky utkání
1: Ufa – Omsk 6:4
2: Ufa – Omsk 2:7
3: Omsk – Ufa 5:3
4: Omsk – Ufa 2:4
5: Ufa – Omsk 2:1
Krásné odpoledne! Ufa je jeden jediný krok od zajištění účasti v semifinále Východní konference – druhý celek tabulky po základní části vede nad Omskem 3:2 na zápasy a dnes tak může definitivně rozhodnout o svém postupu. Nebude to ale mít vůbec jednoduché, jelikož Avangard, který se do play-off dostal doslova na poslední chvíli, zatím celou sérii nepříjemně kouše a už několikrát prokázal, že je Salavatu více než rovnocenným soupeřem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

Avangard Omsk – Salavat Julajev Ufa

3:2

konec (2:1, 1:0, 0:1) Stav série: 3:3

Zpět na online

Branky a nahrávky: 8. A. Petersson, 18. A. Galimov (Stas), 25. K. Semjonov (I. Michejev, Kugryšev) – 20. Lisin (Zubov, I. Makarov), 45. Zubov (I. Makarov)

Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Martynov, J. Medveděv, Nazarkin, Čudinov, Berezin, Děrvuk, Minejev – Rau, Stas, A. Galimov – Purcell, A. Petersson, Sundström – Fisenko, Kugryšev, Chochrjakov – Manukjan, Košelev, I. Michejev – K. Semjonov.

Salavat Julajev Ufa: Scrivens (Karejev) – Panin, Loginov, Gončarov, Arzamascev, M. Osipov, Bartulis, Jelizarov, S. Garejev – Kemppainen, Omark, Hartikainen – Lisin, Zubov, I. Makarov – M. Majorov, Burdasov, Tkačov – Busarov, Soloduchin, Kuzmin.

Rozhodčí: Ravodin, Jeřábek – Sazonov, Zacharenkov

Diváci: 7 370

Průběh zápasu
1. třetina
02:41 OMS 2 J. Medveděv, podražení
07:03 OMS 1:0 A. Petersson
08:01 UFA 2 Omark, hákování
17:50 OMS 2:0 A. Galimov (Stas)
19:31 UFA 2:1 Lisin (Zubov, I. Makarov)
Po 1. třetině
2. třetina
22:07 UFA 2 Burdasov, vysoká hůl
24:07 OMS 3:1 K. Semjonov (I. Michejev, Kugryšev)
30:38 OMS 2 Berezin, hákování
OMS 2 Kugryšev, hrubost
UFA 2 Tkačov, hrubost
37:52 UFA 2 Tkačov, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
44:08 UFA 3:2 Zubov (I. Makarov)
51:54 UFA 2 Omark, sekání
52:22 OMS 2 Purcell, sekání
59:34 OMS 2+2 K. Semjonov, hrubost
UFA 2+2 Hartikainen, hrubost
Konec