Menu

Hokej

Reprezentace žen do 16 let

Česko – Japonsko

4:3

konec (2:1, 1:1, 1:1)

12.03.2018, 16:00 • Zimní stadion Roudnice nad Labem • Martin Voltr

První ze tří zápasů proti Japonkám tak české hokejistky do 16 let vyhrály, všechny čtyři góly obstarala první formace. Do zítřka je určitě spousta věcí, na kterých budou trenéři s týmem pracovat, tak věřme, že se to ve hře projeví.

Odveta startuje znovu v 16 hodin, do té doby se s vámi těším na počtenou. (18:07:31)
Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny česká obránkyně Daniela Pejšová a autorka dvou japonských tref Marin Nagaokaová.
Střely na branku:

Česko – 38 (12, 13, 13)
Japonsko – 25 (5, 8, 12)

Konec zápasu.

59:58

Už znovu vyletěla ven a poslední důležitý zákrok zápasu musela levým betonem předvést Kateřina Dvořáková!

59:41

Sasakiová je zatím zpátky v brance.

59:41

Rozhodčí chybně zapískaly zakázané uvolnění, puk byl tečovaný, takže se bude vhazovat ve středovém kruhu. Japonská střídačka si vybírá oddechový čas.

59:22

Češky netrefily prázdnou klec, pokus Nikol Nepokojové japonská hráčka zblokovala.

58:40

Japonky to zkoušejí v šesti bez brankářky!

57:46

Skvělé střídání třetí formace, Marie Nowáková a Anna Jiřina Pavlasová byly kolem branky neodbytné. Bohužel to ale radostí nekončí.

56:57

Druhý útok teď krouží na útočné polovině, Japonky se zatím do nějakého závěrečného tlaku nemohou dostat.

55:46

Na japonskou branku silně klepala Tereza Mazancová, Japonky ji na poslední chvíli zuby nehty odzbrojily. Střídání elitní formace skončilo zákrokem hokejkou Adély Hanzlíkové, nicméně buďme rádi, že hra pokračuje.

55:09

Velmi těsné zakázané uvolnění Japonek. Čeští trenéři dál pravidelně střídají všechny tři formace, hra zatím nic neztratila na tempu. I třetí útok teď našetřil nějaký čas.

53:50

Kateřina Petřeková po svém výjezdu zpoza brány vracela puk na modrou čáru, kam akorát ze střídačky přijela Anna Václavková. Její střela se odrazila zpět na hůl Petřekové, bohužel jí ale puk stejně rychle zase odskočil.

52:31

Útok Makoto Itové dělá české defenzivě problémy. Japonská patnáctka nejdřív z první pálila vedle, potom přišlo ztečované nahození, kterému chybělo maximálně pět centimetrů a bylo by vyrovnáno!

51:42

Při prvním japonském průniku se dobře vrátila Adriana Dubová, bohužel vzápětí při stejné situaci už to bylo slabší. Špatné rozebrání pozic naštěstí Japonky nepotrestaly, Dvořáková zasahuje.

51:12

Z hokejky Fieldové už to bylo spíš jen příjemné nahození, česká reprezentace je v plném počtu.

50:30

Japonská přesilovka má velkou sílu. Česká obranná čtveřice ubránila minutu a půl s vypětím všech sil, Dvořáková si v závěru nebyla jistá, kde má puk, ale naštěstí jí skončil vedle betonu.

49:06

A pozor. Je tu první české oslabení v zápase, za hru tělem pyká Kateřina Petřeková.

48:35

Obrovské možnosti pro Danielu Pejšovou a Terezu Mazancovou, ani jedna z nich bohužel pátým gólem nekončí.

47:47

Japonsko právě vstřelilo branku!
No tak to vydrželo déle, ale bohužel taky ne moc dlouho. Je tady znovu kontaktní trefa Japonek, jejichž pohledná kombinace skončila u HINY ŠIMOMUKAIOVÉ, a ta zblízka prostřelila Dvořákovou u druhé tyče – 4:3. Asistence: Makoto Itová, Ami Sasakiová.

46:23

Česko právě vstřelilo branku!
Nevyšlo to před chvílí, vyšlo to teď. Češky vedou o dvě branky a snad jim to vydrží o něco déle než posledně! Mezi kruhy se k odraženému puku dostala Nikol Nepokojová a výtečně vystřelila. Sasakiová vyrazila puk před sebe, kde ho dojela TEREZA MAZANCOVÁ, která následně bekhendem nemohla minout prázdnou bránu! Zvládla to i v rychlosti a v pádu – 4:2. Asistence: Nikol Nepokojová.

45:28

Třetí český útok mohl naopak skóre navýšit. Adriana Dubová posílala puk bekhendem spoluhráčce a Kosugaová si ho málem srazila do branky! Jen tak tak, že gólmanka nataženým betonem zabránila pohromě.

44:15

Velkou českou chybu při střídání mohla potrestat Makoto Itová. V sólu si před Dvořákovou stáhla puk na forhend, ale pak díkybohu vystřelila těsně vedle.

43:32

Poté, co kotouč vyletěl mimo hrací plochu, se vhazovalo v japonském obranném pásmu. Naše soupeřky se následně při přejezdu do útoku provinily ofsajdem.

42:45

Po nahrávce Pejšové celkem vhodně zrychlila hru Adéla Hanzlíková, byť její prudká rána nedorazila až před branku.

42:04

Aktivnější Japonsko se znovu provinilo zakázaným uvolněním.

41:23

Česká obránkyně se zapomněla u mantinelu a na Dvořákovou mířily tři Japonky. Fieldová posílala nabídku na teč Šimomukaiové, ta ji naštěstí na brankovišti netrefila.

40:30

Daniele Pejšové prý zase dorazila mimořádná rodinná delegace z jižních Čech. Právě česká čtyřka teď dojížděla japonské vyhození a kontrolovala icing.

40:01

Začala třetí třetina.
Ještě doplním, že zápas velmi pozorně sledují také trenéři dvou starších reprezentačních výběrů – Petr Novák a Pavel Zuziak.
Dvoubrankové vedení bohužel vydrželo českému týmu jen 22 sekund, pak soupeřky zase snížily. První útok i jinak dokázal Japonky zatlačit a ve hře vyčnívá, na druhé straně přišly šance po zaváháních v obraně. Když je domácí reprezentace dokáže eliminovat, pak může zvítězit.

Třetí třetina začne přibližně v 17:27.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:28

Hanzlíková zavezla puk a už musela střídat, potom vyklouzlila Petřeková dobrý pas z rohu na Hanu Haasovou. Škoda, že té kotouč při zpracování lehce odskočil a nemohla hned střílet, jinak by to bylo nadějné.

38:32

Středem se do brankoviště tlačila Nikol Nepokojová. Neměla už ale tolik místa, aby vymyslela nějaké lepší zakončení.

37:49

Lepší okamžiky bohužel střídají střední až velké chyby v rozehrávce. Viktorie Chladová ji teď napravila v poslední chvíli, když znemožnila Japonce bekhendovou dorážku nad ležící Dvořákovou. I ta dělala, co mohla.

36:58

Za japonskou obranou si na přihrávku počkala Patricie Škorpíková. Mohla být slavná, jenže v samostatném úniku její střelu vyškrábla Sasakiová lapačkou kousek vedle tyčky.

35:52

A Češky se dál cpou do branky. Mazancová s Nepokojovou znovu nenašly recept na japonskou brankářku.

35:09

Velké české šance na pohodlnější vedení! Nejdřív vystřihla slalom Daniela Pejšová, ale bekhend jí sklouzl z hokejky, potom neúspěšně dorážela Mazancová. A následně vytáhla Sasakiová střelu Pejšové snad maskou do ochranné sítě.

34:13

Šimomukaiová nepřekvapila českou gólmankou z levého úhlu. Snažila se najít místečko u tyčky, ale zkrátka tam nebylo.

32:45

Před Dvořákovou dotírala Miju Mijazakiová. Naše gólmanka skočila po kotouči rybičku a i když to nebyl úplně zaručený krok, puk přece jenom přikryla. Japonka pak dostala naloženo od naší hráčky.

32:08

Mám pocit, že kdybych každý příspěvek posílal zvlášť poštovním holubem do Prahy, bylo by to rychlejší než současný stav připojení.

31:28

Anna Jiřina Pavlasová dobře tlačila na japonské brankoviště. I když už to zprvu vypadalo marně, nakonec donutila Sasakiovou zasáhnout.

30:04

Podobně nyní nemohly střídat Petřeková se Škorpíkovou, zakázané uvolnění tentokrát znamená buly před Dvořákovou.

29:28

Zakázané uvolnění vrací hru před japonskou brankářku a jednu z hráček zpět do hry. Musela ji tedy vytáhnout čárová rozhodčí.

28:36

Nahoru – dolů. První útok se nejdřív neudržel v pásmu, a pak ztěžka dobrusloval japonské přečíslení. Hned vzápětí se ale dostal taky do jednoho, bohužel však Mazancová na obránkyni nevyzrála.

28:03

Nagaoková dostala mezi kruhy opravdu hodně místa a sahala po hattricku. Kateřina Dvořáková zůstala trpělivě stát a puk zachytila do teploměru.

27:15

Ztečovaný padáček Patricie Škorpíkové by podle všeho zapadl do brány, kdyby ho Sasakiová nenadzvedla vyrážečkou. Teď už je Japonsko kompletní.

26:30

Vzápětí už se Japonky osvobodily a aktuálně nám dělá velké potíže vrátit se zpět do pásma.

26:08

Po nacvičené kombinaci pálila nejdřív z pravé strany Sára Čajanová, gólmanka puk vyrazila před sebe, ale dorážející Mazancová neuspěla. Potom naopak z levého kruhu nepřekvapila Sasakiovou Adéla Hanzlíková.

25:10

Druhá přesilovka pro český tým. Pohyb Terezy Mazancové dělal problémy Fuce Kosugaové, která se provinila hákováním.

23:41

Japonsko právě vstřelilo branku!
Hned vzápětí ale Japonky znovu snižují na rozdíl jediného gólu. MARIN NAGAOKAOVÁ potvrdila, že je opravdu hodně šikovnou zakončovatelkou, neboť z pravého kruhu bravurně nacpala puk do bližšího růžku drobné Katky Dvořákové – 3:2. Bez asistence.

23:19

Česko právě vstřelilo branku!
První český útok má potenciál rozhodovat všechny zápasy, a teď to zase potvrzuje. Půlminutový nápor skončil střelou Sáry Čajanové z úhlu, kterou na brankovišti díky pohotovosti a důrazu dotlačila do branky NIKOL NEPOKOJOVÁ – 3:1! Asistence: Sára Čajanová.

22:29

Japonské nahození se stalo snadnou kořistí Kateřiny Dvořákové. Ta by měla podle plánů českých trenérů odchytat celý první zápas.

21:39

Jinak jsou v úvodu druhé třetiny aktivnější Japonky, nicméně hru drží jenom za českou brankou. Když teď puk letěl obloučkem před ni, tuším že Gabriela Horáková ho rukavicí vyboxovala zpátky.

20:46

Rozhodně to chce častější střelbu, protože když to teď Nikol Nepokojová zkusila někde ze středního pásma, tak Sasakiová lapačkou puk jen tečovala, ale nezastavila. Škoda že šel kousek vedle.

20:01

Začala druhá třetina.
České hokejistky vstoupily do zápasu poměrně sympaticky a dá se říct, že jejich vedení je zasloužené. Uvidíme, zda budou v podobném duchu pokračovat dál.

20:00

První třetina skončila.

19:58

Česko právě vstřelilo branku!
Pouhé 2,4 sekundy před sirénou si český tým bere zpátky vedení! První útok na něj bušil už chvíli předtím, neboť Pejšová po pasu Mazancové pálila do tyče. Když už se blížila siréna, TEREZA MAZANCOVÁ se sama vrátila do pásma a povedenou střelou na bližší tyč překvapila japonskou brankářku – 2:1! Bez asistence.

19:19

A je tu znovu japonské číslo čtrnáct, tedy Marin Nagaoková. Teď založila akci ze středního pásma a na jejím konci vypálila nad rameno Dvořákové, ta ale lapačkou perfektně zasáhla.

18:08

První český útok kapitánky Sáry Čajanové zakončil své střídání a Sasakiová musela přerušit hru, druhá formace hned po buly také vystřelila.

16:56

Japonsko právě vstřelilo branku!
Přestože poslední pasáž vypadala v podání českého týmu velmi dobře, na světě je paradoxně vyrovnání. Hrubou chybu v rozehrávce totiž vystihla MARIN NAGAOKAOVÁ, která následně projela kolem české obránkyně a Dvořákovou bleskově prostřelila do bližšího růžku nad lapačku – 1:1. Bez asistence.

16:18

Na hraně japonského brankoviště dorážela Hana Haasová, duchapřítomná gólmanka Sasakiová kotouč vypíchla do bezpečí.

15:22

I vkleče ještě Tereza Mazancová z úhlu posílala puk do brankoviště, gólmance proklouzl, ovšem druhá česká hráčka už tou dobou projela pryč.

14:18

Dvořáková si u tyčky bezpečně pohlídala výjezd protihráčky, vzápětí její spoluhráčky velmi dobře napadaly japonské snahy o další rozehrávku.

13:29

Japonská kapitánka Kaho Suzukiová se vydala za nahozeným kotoučem, který ale mezitím dávno doplul ke Kateřině Dvořákové a ta ho schovala pod lapačkou.

12:57

Po českém ofsajdu domácí hokejistky rozjely akci středem, jmenovitě to byla Hana Haasová, jenže sama se vydala do tří Japonek a k brance se nedostala.

12:14

Hra nyní trochu ztratila tempo. Češky se snaží rozehrát, ale pohyblivé soupeřky jim to samozřejmě ztěžují, jak to jenom jde.

10:47

Omlouvám se za slabší komentář, jako tradičně z Roudnice nad Labem, neboť signál je tu stále stejně špatný a o nepřipojitelné wifi ani nemluvím.

09:59

Kompletní Japonky zvýšily tempo a dostaly se do tlaku před českým brankovištěm. Kotouč se pak z chumlu hráček vykutálel na hokejku Makoto Itové, která naštěstí minula část odkryté klece.

08:54

Česko právě vstřelilo branku!
Domácí reprezentace zahrála v přesilovce zakázané uvolnění, a tak se do útočné třetiny musela dostávat znovu. Ale zvládla to bravurně. DANIELA PEJŠOVÁ si u modré čáry lahodně obhodila protihráčku, mezi kruhy puk dojela, brankářce udělala kličku a kolem vyrážečky ji na konci nádherné akce prostřelila. Češky otevírají skóre – 1:0! Bez asistence.

08:18

Když se český tým musel znovu dostávat do pásma, vzala to Tereza Mazancová na sebe. Krásný slalom středem hřiště už nezvládla zakončit tak důrazně, aby Sasakiovou obstřelila.

07:55

Český tým dostává první přesilovku, Japonky totiž hrály v šesti.

07:48

Šikovně se kolem soupeřky prokličkovala Daniela Pejšová a vysokou střelou pěkně prověřila Sasakiovou. Zkoušet to nahoru, to asi bude ten správný recept.

06:58

Snadný zákrok pro Kateřinu Dvořákovou, která zachytila kotouč do lapačky a přerušila hru.

05:47

Na straně brankoviště dostala Mazancová puk od Hanzlíkové. Malá, ale mrštná brankářka Reika Sasakiová se proti ní dokázala včas přesunout.

05:09

Japonky se vzápětí dostaly dopředu, ale střela přišla jen prakticky z úrovně brankové čáry. Následují v rychlém sledu český ofsajd a japonský icing.

03:54

Nahození Hany Haasové přizvedla jedna z Japonek těsně nad branku, český tým prostřídává a drží se na útočné polovině.

03:06

Když se Japonky dostanou k puku, budou asi hodně šikovné. Teď to ukázala Mei Sakuraiová, která od modré čáry prokličkovala kolem dvou českých hráček a nakonec donutila Dvořákovou rovněž k prvnímu těžkému zákroku.

02:25

Domácí reprezentace pokračuje v aktivitě, od hokejky Sáry Čajanové se nyní puk odrazil za mantinel a vhazuje se ve středním pásmu.

01:27

Kateřina Petřeková získala za modrou kotouč a pěknou přihrávkou ho předložila Haně Haasové. Ta měla první dobrou možnost zápasu, gólmanka Sasakiová ale zasáhla.

00:27

Japonky se hned v úvodním střídání provinily zakázaným uvolněním, český forčeking za chvíli rozlouskly, ale nepodařilo se jim rozehrát.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Česko: Dvořáková (J. Pejšová) – D. Pejšová, Hanzlíková (A), Vaněčková, Habartová, Chladová, Václavková, Horáková – Čajanová (C), Mazancová (A), Nepokojová – Petřeková, Škorpíková, Haasová – Pavlasová, Dubová, Nowáková. Trenér: Roman Heindl.

Japonsko: Sasakiová (Kobajašiová) – Nomuraová, Tomiučiová, Jamamotová, Sakuraiová, Cucumiová, Kosugaová, Šinodaová – Mijazakiová, Suzukiová, Nagaokaová – Itová, Sasakiová, Šimomukaiová – Takimotová, Moriiová, Fieldová. Trenér: Judži Iijuka.

Rozhodčí: Růžičková – Košťálová, Svobodová.
Čeští trenéři mají v Roudnici k dispozici čtyři formace, v každém zápase přitom plánují hrát jen na tři. Dnešní duel tak vynechá útok Bartáková – Kalová – Gruntová. Do branky půjde Kateřina Dvořáková, kapitánské céčko má Sára Čajanová a jejími asistentkami jsou Adéla Hanzlíková s Terezou Mazancovou. Reprezentační premiéra dnes čeká Annu Václavkovou z Černošic a Annu Jiřinu Pavlasovou z Děčína.
Nominace českého týmu:

Brankářky:

Julie Pejšová (Písek), Kateřina Dvořáková (Benešov).

Obránkyně:

Adéla Hanzlíková (Rokycany), Daniela Pejšová (Chomutov), Viktorie Chladová (Ledeč nad Sázavou), Eliška Vaněčková (Havířov), Gabriela Horáková (Roudnice nad Labem), Anna Václavková (Černošice), Denisa Habartová (Sedlčany), Michala Machková (Kadaň).

Útočnice:
Barbora Bartáková (Sedlčany), Kateřina Petřeková (Olomouc), Anna Kalová (Kadaň), Marie Nowáková, Anna Jiřina Pavlasová (obě Děčín), Sára Čajanová (Vsetín), Adriana Dubová (Kutná Hora), Patricie Škorpíková (Karviná), Hana Haasová (Krnov), Nikol Nepokojová (Chotěboř), Lucie Gruntová (Chomutov), Tereza Mazancová (Mladá Boleslav).
Hlásí se Roudnice nad Labem, po pouhých třech týdnech je tady další akce české dívčí reprezentace do 16 let. Mimo původní plány jí totiž přibyl trojzápas s Japonskem. Nejmladší hokejistky se s tímto soupeřem ještě nesetkaly, ale rozhodně se můžeme těšit na velmi těžkou prověrku schopností před Evropským pohárem ve Finsku.

Tam se právě Japonky vydají také, byť do Evropy samozřejmě nepatří. Na asijské protivníky si naše ženské národní týmy v posledních sezónách zvykají víc a víc, tak uvidíme, jak si děvčata poradí se skvělým bruslením a taktickou připraveností protivnic.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Česko – Japonsko

4:3

konec (2:1, 1:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. D. Pejšová, 20. Mazancová, 24. Nepokojová (Čajanová), 47. Mazancová (Nepokojová) – 17. Nagaokaová, 24. Nagaokaová, 48. Šimomukaiová (Itová, Sasakiová)

Česko: Dvořáková (J. Pejšová) – D. Pejšová, Hanzlíková (A), Vaněčková, Habartová, Chladová, Václavková, Horáková – Čajanová (C), Mazancová (A), Nepokojová – Petřeková, Škorpíková, Haasová – Pavlasová, Dubová, Nowáková. Trenér: Roman Heindl.

Japonsko: Sasakiová (Kobajašiová) – Nomuraová, Tomiučiová, Jamamotová, Sakuraiová, Cucumiová, Kosugaová, Šinodaová – Mijazakiová, Suzukiová, Nagaokaová – Itová, Sasakiová, Šimomukaiová – Takimotová, Moriiová, Fieldová. Trenér: Judži Iizuka.

Rozhodčí: Růžičková – Košťálová, Svobodová.

Diváci: 55

Průběh zápasu
1. třetina
07:55 JPN 2
08:54 CZE 1:0 D. Pejšová
16:56 JPN 1:1 Nagaokaová
19:58 CZE 2:1 Mazancová
Po 1. třetině
2. třetina
23:19 CZE 3:1 Nepokojová (Čajanová)
23:41 JPN 3:2 Nagaokaová
25:10 JPN 2
Po 2. třetině
3. třetina
46:23 CZE 4:2 Mazancová (Nepokojová)
47:47 JPN 4:3 Šimomukaiová (Itová, Sasakiová)
49:06 CZE 2
Konec