Menu

Další

Skoky na lyžích

SP - kvalifikace HS140, Lillehammer

Vítěz: K. Stoch (POL)

konec

12.03.2018, 17:30 • Lillehammer (Norsko) • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

S konstatováním, že kvalifikaci v Lillehammeru vyhrál Kamil Stoch a stejně jako na Holmenkollenu si z českých závodníků zaskáče v prvním kole pouze Roman Koudelka, se s vámi loučí a hezký pondělní večer přeje Tomáš Lysý. (18:39:02)
V kvalifikaci dlouho vedl Jukija Sato, až v závěrečných skocích se před něj dostalo několik závodníků. Když už to vypadalo, že se bude z vítězství radovat Dawid Kubacki, předvedl naprosto famózní let Kamil Stoch, za 139,5 metrů nedal nikomu šanci a vyhrál s náskokem téměř sedmnácti bodů.
Kvalifikační klání je za námi, bohužel stejně jako v předešlé kvalifikaci na hlavní závod v Oslu je Čestmír Kožíšek první pod čarou na 51. místě. Zítra v Lillehammeru tak bude skákat pouze Roman Koudelka, jenž dnes skončil na 42. místě.
Výsledky kvalifikace:
1. Kamil Stoch (POL) 153,3 bodů
2. Dawid Kubacki (POL) 136,4 b.
3. Robert Johansson (NOR) 136,3 b.
4. Andreas Stjernen (NOR) 135,7 b.
5. Peter Prevc (SLO) 133,9 b.
6. Stefan Kraft (AUT) 132,5 b.
7. Jukija Sato (JPN) 131,8 b.
8. Vladimir Zografski (BUL) 131,6 b.
9. Gregor Schlierenzauer (AUT) 131 b.
10. Daniel-André Tande (NOR) 130,6 b.
...
42. Roman Koudelka (CZE) 108,8 b.
– postoupili do závodu
...
51. Čestmír Kožíšek (CZE) 105 b.
– první nepostupující.

Konec

Kvalifikace skončila.

72

Dva Poláci suverénní. Asi tak bych zakončil dnešní kvalifikaci, jelikož Stoch už měl o něco lepší zadní vítr, skočil dnes jasně nejlépe a telemark při 139,5 metrech? To už je třešnička na dortu. Kamil Stoch vyhrává o 16,9 bodů!

71

Předposledním závodníkem kvalifikace je Richard Freitag a také on připočítává hodně. 122 metrů je málo, ovšem dostává kompenzaci +10,5 bodů. Na druhou stranu Tande dokázal v podobných podmínkách skočit výrazně lépe, Richi je tak až osmnáctý.

70

Tak tohle už bylo opravdu moc v podobě větru do zad, mohl by si říct včerejší vítěz Daniel-André Tande. Ačkoliv mu přijde k dobru 12,1 bodů a jako první má zaďák přes metr, dokázal se vybičovat na 125,5 metrů a průběžnou devátou pozici.

69

Andreas Wellinger už měl o něco lepší podmínky, ovšem skočil naprosto stejně jako Johann André Forfang. Až devatenáctá pozice pro Němce.

68

Jestliže měl Kraft nejhorší zaďák a přípočet 8,9 bodů, tak Johann André Forfang dostal ještě o tři desetiny více. Asi se není čemu divit, že to bylo jen 124,5 metrů, což i tak stačí na třináctou pozic. Je za ním třeba i jeho norský krajan Lindvik, který dopadlo o pět metrů dále.

67

Zadní vítr zesiluje. Stefan Kraft přičítá 8,9 bodů, což je zatím jasně nejvíce. Právě pro to je pátý, ačkoliv je za ním celá řada skokanů, jenž skočila dále.

66

Je třeba říct, že do norského Turné se počítají i výsledky z kvalifikace, a hodně dobře si v tomhle ohledu vede Robert Johansson. Což nyní potvrdil, 131 metrů. Nor připočítává jasně více než Kubacki, tzn. 7,4 bodů, ovšem neměl tak dobré známky za styl. Proto je průběžně druhý o desetinu za Polákem.

65

O něco horší skok předvedl Markus Eisenbichler, který měl dle zadního větru druhé nejhorší podmínky. Němec je průběžně jednadvacátý.

64

Dál jde i Junširo Kobajaši, kterému stačí 129 metrů. Není o čem spekulovat, v zadním větru je průběžně desátý.

63

Desátý muž průběžného pořadí světového poháru Dawid Kubacki aktuálně vede. 131,5 metrů je stejně jako u Andrease Stjernena, ovšem vysloužil si lepší body od rozhodčích, což mu stačí o 7 desetin na vedení.

62

Anders Fannemel může být rád, že má nyní větrnou kompenzaci v podobě přípočtu 6 bodů. Nor totiž skočil pouze 117,5 metrů, nicméně Čestmíra Kožíška právě přes přípočet porazil o 1,6 bodů. Je to smůla, Česťovi chybí k postupu zlověstné dvě desetiny...

61

Pořadí na čele se opět mění. Andreas Stjernen měl větší zadní vítr než Peter Prevc, takže mu vůbec nemusí vadit, že skočil o metr méně než Slovinec. Právě kvůli tomuto jde do vedení o necelé dva body. Od rozhodčích navíc dostává 2x 18,5 a jednu osmáctku, což jsou výborné známky.

60

Jerneje Damjana lehce ustřihl zadní vítr, ale 124 metrů na postup také stačí. Slovinec přičítá 5,9 bodů a je třináctý.

59

Jako přes kopírák. Stefan Hula 126,5 metrů, další Polák Piotr Żyła naprosto stejná délka. Protože ale Piotr měl o trošku slabší zaďák, zařazuje se na devátou pozici. A i třeba kvůli drobným nesrovnalostem na odjezdu.

58

Zatím nejhorší podmínky měl při svém skoku Stefan Hula. Připočítává 7,3 bodů za 0,61 metrů/sekunda do zad. Polák skáče 126,5 metrů a jde na průběžnou sedmou pozici.

57

Další německá jistota – Karl Geiger, 128 metrů, průběžné páté místo za Peterem Prevcem, Satem, Zografskim a Schlierenzauerem. Němec měl zatím druhý nejsilnější zadní vítr, proto je za tyto metry tak vysoko.

56

Stephan Leyhe bez problémů. 124,5 metrů, od rozhodčích 52,5 bodů, k tomu přípočet za zadní vítr. Dělená třináctá pozice za 119 metrů s Tilenem Bartolem.

55

Jukija Sato zapsal 133 metrů. Pouze o metr méně skočil Peter Prevc, nicméně v zadním větru, přičemž Japonec měl lehký přední. To je důvod, proč bývalý vítěz Světového poháru jde na první místo o 2,1 bodů a po osmnácti skocích se mění lídr kvalifikace.

54

Simon Ammann jistí postup 128,5 metry a průběžným šestým místem.

53

Anže Semenič to měl s postupem tak tak. 120,5 metrů je jen o půl metru dále než Čestmír Kožíšek, nicméně měl lehký zadní vítr, proto je na postupovém 26. místě. Aktuálně platí postup ještě pro 32. Robina Pedersena.

52

Maciej Kot určitě nebude se svým skokem spokojen, je až devatenáctý za 123,5 metrů. Ale postupuje, to je z jeho strany hlavní.

51

V Oslu čekal Čestmír Kožíšek marně, byl 51. Nyní to vypadá hodně podobně, do prvního kola ho nepustí ani Michel Hayböck. Rakušan je průběžně třináctý.

50

Padesátku skokanů startovního pole máme za sebou. Domácí Halvor Egner Granerud jde na 129,5 metrů a také se přiblížil vedoucímu triu Sato-Zografski-Schlierenzauer, kteří jsou od sebe natěsnáni na 0,8 bodech. Nor je čtvrtý.

49

To samé se dá říct i o Tilenu Bartolovi. To by musel Slovinec skočit o pět metrů méně, což se nestalo. Za 125 metrů uzavírá první desítku.

48

Nelze čekat, že by ho tam pustil třeba Rjoju Kobajaši. Jasný postup, 129 metrů, bez komplikací čtvrté místo.

47

Daniel Huber se startovním číslem 47 a při lehkém zaďáku nepostupuje. 116 metrů tohoto Rakušana stačit určitě nebude. je to průběžné 29. místo a ani 100 bodů. Huber je hodně naštván, posílá do závodu Robina Pedersena z norské národní skupiny. Ještě jeden horší skok by nyní potřeboval Čestmír Kožíšek.

46

Clemens Aigner v lehkém zaďáku dává o metr méně než Nori Kasai a jde o tři místa za něj. Jedenácté místo, kvalifikace zvládnutá bez problémů.

45

Noriaki Kasai můstek v Lillehammeru samozřejmě dobře zná, ale to by tento veterán mohl říct o každé zastávce světového poháru. Jeho letošní sezona nepatří k nejlepším, nicméně zítra si za dnešních 125 metrů také zaskáče – osmá pozice.

44

Taku Takeuči s odřenými japonskými uši. 120,5 metrů je na hraně postupu a nepostupu, nakonec platí první varianta. O dvě desetiny jde do zítřejšího závodu, kolem těchto pozic je to hodně vyrovnané.

43

Timi Zajc uzavírá za 123 metrů první desítku. Lehce nadprůměrný skok, který by zítra na druhé kolo stačit rozhodně nemusel.

42

Gregor Schlierenzauer se chce vrátit do své bývalé formy. Rekordman v počtu vyhraných závodů ve Světovém poháru se jal stíhat Sata a Zografského. 130,5 metrů je druhý nejdelší skok kvalifikace (spolu se Zografskim) a je třetí pouze o osm desetin bodu.

41

Gregor Deschwanden s lehkými problémy, jen 120,5 metrů, ovšem bylo to v zadním větru a naopak při dobrém stylu. Švýcar je dvanáctý o tři místa před Romanem Koudelkou.

40

Pokud nebude mít podobné potíže jako Aalto třeba Polák Jakub Wolny, tak bude jistě v hlavním závodu, jelikož za lehkého zaďáku zapisuje 126 metrů a je průběžně sedmý.

Komplikace pro Antii Aalta. Ten měl jasný postup do zítřejšího závodu, po svém skoku byl čtvrtý, jenže byl diskvalifikován za kombinézu a pouští do závodu Toma Hildeho.

39

Nejc Dežman jde také do hlavního závodu, je pátý za 127 metrů.

38

Lídr Kontinentálního poháru Marius Lindvik jde těsně za 130 metrů. Řadí se tak na průběžné třetí místo za jasně vedoucí duo Sato – Zografski.

37

Jukija Sato naopak ukazuje, že v těchto podmínkách jde skočit výrazně lépe. 133 metrů je zatím nejdelší skok dnešního dne a první místo o dvě desetiny bodů před Zografskim, který měl vítr do zad, narozdíl od Sata, jenž odečítal dvě desetiny.

36

Další políček pro český skok na lyžích. Čestmír Kožíšek totiž v maličkém větru pod lyže (odpočet 0,6 bodů) dává rovných 120 metrů a je třetí pod čarou. Potřebuje nyní tři horší skoky, k postupu mu schází čtyři desetiny bodu.

35

Kevin Bickner je dnes nejlepším z Američanů. 127 metrů při takřka bezvětrném počasí. Čtvrté místo, splněno, zítra si vyzkouší minimálně první kolo.

34

Mackenzie Boyd-Clowes měl maličký protivítr, za který odečítá čtrnáct desetin bodů. Na metrech to až tak vidět není, 124 metrů, šesté místo.

33

Pořadí na prvním místě se nemění, stále suverénně vede Vladi Zografski, nicméně na druhé pozici střídá Siegela rakouský skokan Philipp Aschenwald, který také letos zapisuje úspěchy v Kontinentálním poháru. 127 metrů, 122,4 bodů.

32

Michail Nazarov z Ruska sice v hlavním závodu tak tak je, nicméně Děnis Kornilov si bude muset počkat. Za 118,5 metrů je první pod čarou a do zítřejšího prvního kola pouští Andrease Schulera. Rusům se dnes nedaří, pátý pod čarou je Klimov, hluboko v poli poražených se nachází Romašov.

31

Tak již páté, jelikož pozici za Zografskim, Siegelem a Learoydem bere Andreas Wank. 123 metrů, 113,4 bodů.

30

Antti Aalto zapisuje pouze o 1,5 metrů více než Roman Koudelka, za prakticky totožných podmínek to dělá na vzdálenost o 2,5 bodů více a průběžné čtvrté místo.

29

V podání Romana je to o 5,5 metrů méně za prakticky stejných podmínek. Rovných 120 metrů mu dává jistotu postupu do zítřejšího prvního kola, v něm ale bude muset přidat, bude-li chtít rozšířit svojí nepříliš velkou bodovou sbírku letošní sezony.

28

Tak na druhém místě vydržel sedmnáctiletý Francouz pouze chvilku, jelikož David Siegel – další úspěšný závodník z Kontinetnálního poháru – jde na druhé místo. 125,5 metrů a věřme, že podobně na tom bude i Roman Koudelka, který jde hned nyní.

27

Jonathanu Learoydovi se výborně daří v Kontinentálním poháru a včera byl po prvním kole dokonce sedmý, což je pro tohoto mladíčka úspěch a nemůžeme se na něj zlobit, že včerejší finále psychicky nezvládl a propadl se. Třeba to zítra bude jiné, protože za 123 metrů ho uvidíme minimálně v prvním kole.

26

Aktuálně Insama na této pozici střídá Jevgenij Klimov, který by na letošní sezonu také zřejmě nejradši zapomněl a vrátil se do té předchozí. 116,5 metrů znamená pro tohoto Rusa značnou komplikaci.

25

Pokud bude chtít Alex Insam napodobit svého krajana Colloreda a zítra si také zaskákat, potřebuje pět horších skoků. Minimálně je pátý pod čarou na osmém místě za 117 metrů.

24

No tak pozor, myslím si, že na dlouhou dobu budeme svědky průběžného vedení v podání Vladimira Zografskiho. 130,5 metrů v zadním větru, to je hodně slušná věc. Jasný postup do závodu i jasné vedení pro Vladika – o 22 bodů.

23

Ten přišel v podání Andrease Schulera. Ale řekl bych, že tři horší skoky v podobě tohoto Švýcara přijdou a také on bude v hlavním závodu.

22

Jestli jsem psal cosi o trápících se Italech, tak nyní beru zpět. Sebastian Colloredo by se už potřeboval chytit a třeba je toto malý náznak. 109,6 bodů za to, že jako první překonává 120 metrů – skočil přesně do této vzdálenosti. K postupu mu stačí jeden horší skok.

21

Čtyři Kazachstánci mají odskákáno, Korolev nepřekonal nejlepšího z nich Muminova a za slabých 97 metrů je sedmnáctý. Aspoň že neodflákl dopad a odjezd, jako ostatní závodníci na těchto pozicích.

20

Za prakticky totožných podmínek se Roberto Dellasega propadl až na šestnácté místo. Italům se letos také vůbec nedaří.

19

Michail Nazarov se vklínil mezi první čtyři Nory. 119,5 metrů je zatím nejdelší skok dnešní kvalifikace, ovšem oproti Ringenovi měl menší zadní vítr, proto je druhý o 1,2 bodů.

18

Martti Nomme šel naopak do lehkého zaďáku a šel na – ze svého pohledu – slušných 109,5 metrů. Ve světové konkurenci to ale v kvalifikaci stačit na postup zřejmě nebude.

17

Tak už jen deset, jelikož Sabiržan Muminov skáče na 104 metrů. Je sice ze tří Kazachů nejlepší a jako jediný z nich překonal stovku, ale na závod to stačit nebude. Tím spíše, že to bylo v lehkém protivětru.

16

Na postup je třeba nechat za sebou 22 závodníků a na poměrně slušné cestě je Sandro Hauswirth, který zapisuje 115 metrů a rozbíjí norský pětiblok na čele. Potřebuje ještě jedenáct horších skoků.

15

Thomas Roch Dupland na severském turné hlavně sbírá zkušenosti. 108,5 metrů k nim určitě patří, poráží osm skokanů a je sedmý.

14

Davide Bresadola se zařazuje za norskou národní skupinu na průběžné sedmé místo, také on se zřejmě zítra v prvním kole neukáže. 107 metrů.

13

Na konci výsledkové listiny jsou nyní dva reprezentanti Kazachstánu a dva Turci. Nejlepším z nich je Marat Žaparov, který stejně jako jeho krajan Sokolenko nepřešel stovku – 96,5 metrů. Desátá pozice.

12

Michael Glasder také vzpomíná na úspěšnější sezony, než je tato. I on má v Lillehammeru splněno, je totiž až osmý. Američan sotva překonal stovku.

11

Ani Alexeji Romašovovi se na norském turné příliš nedaří a je to vidět i v kvalifikaci v Lillehammeru. Jen 105 metrů, nízké známky za styl, sedmá pozice. Také Rus zítra v hlavním závodu nebude.

10

Anže Lanišek, třeba jako čeští skokani, marně hledá formu. Je to o něco lepší než Ipcioglu, ale to jej těšit vůbec nemůže. 100 metrů, sedmá pozice, pro zítřek hotovo.

9

Fatih Arda Ipcioglu má o něco více zkušeností třeba než jeho krajan Demir, ovšem vítr ho kolem devadesáti metrů naprosto sfoukl dolů. 93,5 metrů a sedmá pozice z devíti.

8

Poslední ale nebude, jelikož Konstantin Sokolenko naprosto pokazil svůj skok. A pokazil je určitě oprávněné slovo, jelikož má určitě více zkušeností než Demir. Poslední pozice.

7

Ayberk Demir skáče pouze na 81 metrů a může si zabalit.

6

Tom Hilde je určitě zvyklý na výrazně lepší pozice než nyní. Tento skokan ale už má zřejmě to nejlepší za sebou, i tak je ale jeho 117,5 metrů slušných. Má o desetinu více než Pedersen, a to díky lehouličce většímu zadnímu větru.

5

Také Robin Pedersen neskočil vůbec špatně. Zapisuje tři sedmnáctky za skok dlouhý 117,5 metrů, čímž se přiblížil z druhého místa vedoucímu Ringenovi na 4,8 bodů.

4

A hned prvním je Joacim Ødegård Bjøreng, jenž zapsal v menším zadním větru 115 metrů. Řadí se na druhé místo o deset bodů za Ringena.

3

Sondre Ringen přece jen šel o něco dále. Oproti Aunemu a Buskumovi přidal, dopadl na 119 metrů a v zadním větru by tohle na postup stačit mohlo. 109 bodů, jásot do kamery. Měl by nechat za sebou minimálně 21 skokanů.

2

A to samé by se dalo říct také o Andreasi Granerudu Buskumovi, jenž přidal pouze o metr více. Na druhou stranu měl větší kompenzaci za zadní vítr.

1

Norskou národní skupinu začíná Aune, jehož 111 metrů určitě na postup do hlavního závodu nebude stačit.

Start

Závod byl zahájen.
Začínat se bude z nájezdového okna č. 6.
V Lillehameru dnes naštěstí počasí nezlobí, kvalifikace by se měla odskákat v naprosté pohodě, stejně jako obě tréninková kola.

Průběžné pořadí světového poháru:
1. Kamil Stoch (POL) 1003 bodů
2. Richard Freitag (GER) 868 b.
3. Daniel-André Tande (NOR) 823 b.
4. Andreas Wellinger (GER) 784 b.
5. Johann André Forfang (NOR) 600 b.
...
42. Čestmír Kožíšek (CZE) 30 b.
52. Roman Koudelka (CZE) 12 b.
63. Vojtěch Štursa (CZE) 3 b.

Startovní listina kvalifikace:
1. Joakim Aune (NOR)
2. Andreas Granerud Buskum (NOR)
3. Sondre Ringen (NOR)
4. Joacim Ødegård Bjøreng (NOR)
5. Robin Pedersen (NOR)
6. Tom Hilde (NOR)
7. Ayberk Demir (TUR)
8. Konstantin Sokolenko (KAZ)
9. Fatih Arda Ipcioglu (TUR)
10. Anže Lanišek (SLO)
11. Alexej Romašov (RUS)
12. Michael Glasder (USA)
13. Marat Žaparov (KAZ)
14. Davide Bresadola (ITA)
15. Thomas Roch Dupland (FRA)
16. Sandro Hauswirth (SUI)
17. Sabiržan Muminov (KAZ)
18. Martti Nõmme (EST)
19. Michail Nazarov (RUS)
20. Roberto Dellasega (ITA)
21. Alexej Korolev (KAZ)
22. Sebastian Colloredo (ITA)
23. Andreas Schuler (SUI)
24. Vladimir Zografski (BUL)
25. Alex Insam (ITA)
26. Jevgenij Klimov (RUS)
27. Jonathan Learoyd (FRA)
28. David Siegel (GER)
29. Roman Koudelka (CZE)
30. Antti Aalto (FIN)
31. Andreas Wank (GER)
32. Děnis Kornilov (RUS)
33. Philipp Aschenwald (AUT)
34. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
35. Kevin Bickner (USA)
36. Čestmír Kožíšek (CZE)
37. Jukija Sato (JPN)
38. Marius Lindvik (NOR)
39. Nejc Dežman (SLO)
40. Jakub Wolny (POL)
41. Gregor Deschwanden (SUI)
42. Gregor Schlierenzauer (AUT)
43. Timi Zajc (SLO)
44. Taku Takeuči (JPN)
45. Noriaki Kasai (JPN)
46. Clemens Aigner (AUT)
47. Daniel Huber (AUT)
48. Rjoju Kobajaši (JPN)
49. Tilen Bartol (SLO)
50. Halvor Egner Granerud (NOR)
51. Michael Hayböck (AUT)
52. Maciej Kot (POL)
53. Anže Semenič (SLO)
54. Simon Ammann (SUI)
55. Peter Prevc (SLO)
56. Stephan Leyhe (GER)
57. Karl Geiger (GER)
58. Stefan Hula (POL)
59. Piotr Żyła (POL)
60. Jernej Damjan (SLO)
61. Andreas Stjernen (NOR)
62. Anders Fannemel (NOR)
63. Dawid Kubacki (POL)
64. Junširo Kobajaši (JPN)
65. Markus Eisenbichler (GER)
66. Robert Johansson (NOR)
67. Stefan Kraft (AUT)
68. Johann André Forfang (NOR)
69. Andreas Wellinger (GER)
70. Daniel-André Tande (NOR)
71. Richard Freitag (GER)
72. Kamil Stoch (POL)
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího závodu norského turné. Tím bude v úterý závod jednotlivců na olympijském můstku v Lillehammeru, ale ještě před ním přijde na řadu kvalifikace. Ta začíná v pondělí 12. března 2018 od 17:30 hodin a na výborný nedělní výkon v podobě vítězství v ní bude navazovat domácí Daniel-André Tande.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:30.

SP - kvalifikace HS140, Lillehammer

Vítěz: K. Stoch (POL)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Konečné pořadí kvalifikace:
1. Kamil Stoch (POL) 153,3 bodů
2. Dawid Kubacki (POL) 136,4 b.
3. Robert Johansson (NOR) 136,3 b.
4. Andreas Stjernen (NOR) 135,7 b.
5. Peter Prevc (SLO) 133,9 b.
6. Stefan Kraft (AUT) 132,5 b.
7. Jukija Sato (JPN) 131,8 b.
8. Vladimir Zografski (BUL) 131,6 b.
9. Gregor Schlierenzauer (AUT) 131 b.
10. Daniel-André Tande (NOR) 130,6 b.
...
42. Roman Koudelka (CZE) 108,8 b.
- postoupili do závodu
...
51. Čestmír Kožíšek (CZE) 105 b.
- první nepostupující.
Startovní listina kvalifikace:
1. Joakim Aune (NOR)
2. Andreas Granerud Buskum (NOR)
3. Sondre Ringen (NOR)
4. Joacim Ødegård Bjøreng (NOR)
5. Robin Pedersen (NOR)
6. Tom Hilde (NOR)
7. Ayberk Demir (TUR)
8. Konstantin Sokolenko (KAZ)
9. Fatih Arda Ipcioglu (TUR)
10. Anže Lanišek (SLO)
11. Alexej Romašov (RUS)
12. Michael Glasder (USA)
13. Marat Žaparov (KAZ)
14. Davide Bresadola (ITA)
15. Thomas Roch Dupland (FRA)
16. Sandro Hauswirth (SUI)
17. Sabiržan Muminov (KAZ)
18. Martti Nõmme (EST)
19. Michail Nazarov (RUS)
20. Roberto Dellasega (ITA)
21. Alexej Korolev (KAZ)
22. Sebastian Colloredo (ITA)
23. Andreas Schuler (SUI)
24. Vladimir Zografski (BUL)
25. Alex Insam (ITA)
26. Jevgenij Klimov (RUS)
27. Jonathan Learoyd (FRA)
28. David Siegel (GER)
29. Roman Koudelka (CZE)
30. Antti Aalto (FIN)
31. Andreas Wank (GER)
32. Děnis Kornilov (RUS)
33. Philipp Aschenwald (AUT)
34. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
35. Kevin Bickner (USA)
36. Čestmír Kožíšek (CZE)
37. Jukija Sato (JPN)
38. Marius Lindvik (NOR)
39. Nejc Dežman (SLO)
40. Jakub Wolny (POL)
41. Gregor Deschwanden (SUI)
42. Gregor Schlierenzauer (AUT)
43. Timi Zajc (SLO)
44. Taku Takeuči (JPN)
45. Noriaki Kasai (JPN)
46. Clemens Aigner (AUT)
47. Daniel Huber (AUT)
48. Rjoju Kobajaši (JPN)
49. Tilen Bartol (SLO)
50. Halvor Egner Granerud (NOR)
51. Michael Hayböck (AUT)
52. Maciej Kot (POL)
53. Anže Semenič (SLO)
54. Simon Ammann (SUI)
55. Peter Prevc (SLO)
56. Stephan Leyhe (GER)
57. Karl Geiger (GER)
58. Stefan Hula (POL)
59. Piotr Żyła (POL)
60. Jernej Damjan (SLO)
61. Andreas Stjernen (NOR)
62. Anders Fannemel (NOR)
63. Dawid Kubacki (POL)
64. Junširo Kobajaši (JPN)
65. Markus Eisenbichler (GER)
66. Robert Johansson (NOR)
67. Stefan Kraft (AUT)
68. Johann André Forfang (NOR)
69. Andreas Wellinger (GER)
70. Daniel-André Tande (NOR)
71. Richard Freitag (GER)
72. Kamil Stoch (POL)

Průběžné pořadí SP:
1. Kamil Stoch (POL) 1003 bodů
2. Richard Freitag (GER) 868 b.
3. Daniel-André Tande (NOR) 823 b.
4. Andreas Wellinger (GER) 784 b.
5. Johann André Forfang (NOR) 600 b.
...
42. Čestmír Kožíšek (CZE) 30 b.
52. Roman Koudelka (CZE) 12 b.
63. Vojtěch Štursa (CZE) 3 b.