Menu

Další

Zimní olympijské hry

Přehled událostí na ZOH Pchjongčchang 2018 - 15.den

konec

24.02.2018, 01:00 • Martin Augustin (@ogy_16), Libor Štěpán (@libstep73)

17:00

Martin Erat končí v národním týmu!

Utkání o bronz s Kanadou bylo pro Martina Erata posledním v dresu národního týmu. „Tohle je pro mě konec. Byl to můj poslední zápas v národním týmu,“ řekl kapitán pro web hokej.cz bezprostředně po skončení zápasu. Útočník Komety Brno byl samozřejmě hodně zklamaný, podle něj měl tým mnohem na víc, než na konečné čtvrté místo. „Je to hrozná škoda. Měli jsme tým na to, abychom celý turnaj vyhráli. V semifinále s Ruskem jsme vydali spoustu sil. S Kanadou jsme na ledě taky nechali všechno, bohužel to ale nevyšlo,“ mrzí Martina Erata. „Přijel jsem tady pro medaili. Věděl jsem, jaká je situace, a jak silný tým máme. Už v pátek byli Rusové hratelní, bohužel se zápas zlomil na jejich stranu, dodal šestatřicetiletý hokejista s bohatými zkušenostmi z NHL.“

V utkání s Kanadou nebyl Eratovi uznán gól, kterým by český tým snížil na 3:5. A jak on sám pohlíží na tuto spornou situaci? „Tu situaci jsem neviděl. Rozhodčí rozhodli, jak rozhodli. Tak to prostě je,“ řekl Erat smířlivě. (17:00:21)

15:56

To už je z našeho přenosu téměř vše. Ještě Vám ale přineseme ohlasy hokejistů po dnešním prohraném utkání o 3. místo proti Kanadě.

15:56

V neděli již Hry končí. Těšit se ještě můžeme na hokejové finále, v němž se favorizovaní Olympijští sportovci z Ruska utkají se senzací turnaje z Německa. Finálové utkání absolvují také curlerky, o zlato si to rozdají domácí Korejky se Švédkami. Běžkyně na lyžích čeká klasická třicítka a o medaile se bude bojovat také v závěrečných jízdách čtyřbobů. Vrcholem pak bude závěrečný ceremoniál, při němž ponese českou vlajku dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká.

15:50

Program předposledního dne Zimních olympijských her v Pjongčangu je minulostí. Z českého pohledu nám udělala obrovskou radost Ester Ledecká, která ovládla paralelní slalom snowboardistek a ziskem druhého zlata ve dvou různých disciplínách se nesmazatelně zapsala do olympijské historie! Výborně si vedli i rychlobruslařka Nikola Zdráhalová, která v závodě s hromadným startem vyhrála své semifinále a ve finále pak obsadila osmou příčku, a běžec na lyžích Martin Jakš, jenž dojel osmý v klasické padesátce. Hokejistům bohužel utkání o bronz s Kanadou nevyšlo. Od začátku jen dotahovali a ani mohutným finišem už porážku 4:6 neodvrátili.

15:36

Lední hokej
Čeští hokejisté už ani přes mohutný finiš nedotáhli duel o bronz alespoň do prodloužení. Kanaďané totiž v průběhu třetí části odskočili až na 2:6, českému týmu navíc nebyl uznán zásah Martina Erata, který by snižoval na 3:5. Závěr utkání ještě zdramatizoval Roman Červenka, který dvěma trefami snížil na 4:6, ale ve zbylých dvou minutách ani přes českou power-play kontaktní zásah nepřišel.

Utkání o 3. místo: Česko – Kanada 4:6 (1:3, 0:0, 3:3)
Branky a nahrávky: 10. Martin Růžička, 47. Jan Kovář (Horák, Řepík), 57. Červenka (Nakládal, Mertl), 58. Červenka (Polášek, Mertl) – 9. Ebbett (M. Robinson, Gragnani), 10. Kelly (Goloubef, Klinkhammer), 16. Roy (Kozun, R. Bourque), 46. Ebbett (Kozun, Goloubef), 50. Kelly (Klinkhammer), 56. Wolski (Q. Howden)

15:27

Pozor! V čase 57:55 snižuje v přesilovce, která byla ještě vylepšena o odvolání brankáře, opět Roman Červenka. Ještě je tu přeci jen malá jiskřička naděje!

15:23

Lední hokej
V čase 56:26 sklepl ze vzduchu kotouč do kanadské klece Roman Červenka. Rozhodčí si opět prohlíželi situaci na videu, ale o vysokou hůl se podle nich nejednalo, takže český gól tentokrát uznali. Červenka se trefuje poprvé na turnaji v situaci, kdy je v brankovišti soupeře gólman. Škoda, že až v době, kdy už to zřejmě mnoho neřeší.

15:20

Lední hokej
Kanaďané definitivně rozhodují. Po sérii dorážek nakonec dostal puk za ležícího českého gólmana Wojtek Wolski. Necelých pět minut před koncem tak čeští hokejisté prohrávají už 2:6.

15:09

Neuznaný gól Martina Erata.

15:09

Lední hokej
Gól neplatí! Rozhodčí si situaci několikrát přehráli a viděli Zohornovo nedovolené bránění v brankovišti. Tohle bylo hodně hraniční...

15:08

Lední hokej
Přestřelka ale pokračuje! 9 minut a 11 sekund před koncem duelu se trefil z mezikruží pod víko Martin Erat. Kanaďané si ještě vyžádali přezkoumání situace u videa, reklamovali Zohornovo postavení v brankovišti. Tak uvidíme, zda bude branka uznána...

15:04

Lední hokej
Kanaďané skórují popáté. Přestože se čeští hokejisté snaží a ve třetí třetině jsou aktivnější než Kanada, tak Javorové listy jsou neskutečně produktivní. Pavel Francouz nemohl reagovat na parádní volej Chrise Kellyho – 2:5. Do konce utkání zbývá zhruba deset minut.

15:02

V Pjongčangu už probíhá jen zmíněný boj o hokejový bronz s českou účastí. O všem podstatném Vás zde samozřejmě budeme i nadále informovat.

Přehled událostí na ZOH Pchjongčchang 2018 - 15.den

konec

Zpět na online


Statistiky:
Program soutěží 15. dne
1:00
Snowboarding – paralelní obří slalom ženy i muži, kvalifikace

1:30
Boby – čtyřbob muži, 1. a 2. jízda

2:00
Snowboarding – Big Air muži, finále

3:00
Alpské lyžování – týmový závod

5:30
Snowboarding – paralelní obří slalom ženy i muži, finálový program

6:00
Běh na lyžích – 50 km klasicky muži, hromadný start

7:35
Curling – muži, finále
Švédsko – USA

12:00
Rychlobruslení – závod s hromadným startem ženy, semifinále

12:05
Curling – ženy, o 3. místo
Japonsko – Velká Británie

12:45
Rychlobruslení – závod s hromadným startem muži, semifinále

13:10
Lední hokej – muži, o 3. místo
Česko – Kanada

13:30
Rychlobruslení – závod s hromadným startem ženy, finále

14:00
Rychlobruslení – závod s hromadným startem muži, finále