Menu

Další

Zimní olympijské hry

Přehled událostí na ZOH Pchjongčchang 2018 - 6.den

konec

15.02.2018, 01:05 • Libor Štěpán (@libstep73)

Program dalšího dne jako vždy začíná curlingem v 1:05. Do té doby děkujeme za pozornost. (16:13:05)
Na co se můžeme těšit v pátek, 7. den soutěží?
Pro české fanoušky budou největšími vrcholy soutěže snowboardcrossařek a rychlobruslařek na 5 000 metrů, ve kterých Eva Samková a Martina Sáblíková obhajují zlaté medaile ze Soči.
Mikaela Shiffrinová bude útočit ve svém oblíbeném slalomu a druhé zlato ze dvou dnů, to samé Aksel Lund Svindal v Super-G. Vyvrcholí soutěž skeletonistů, běžci na lyžích si to rozdají na 15 km volně a čeká nás také atraktivní finále akrobatických skoků žen. V hokejovém turnaji se budou snažit napravit svá úvodní zaváhání týmy USA a sportovců z Ruska.

Medailové pořadí zemí po 6. dni soutěží

Šestý den soutěží zimních olympijských her skončil. Byl vyloženě napěchovaný údálostmi a historickými okamžiky. Viděli jsme ghanského skeletonistu, který sice je poslední, ale ukázal, že se tuto nebezpečnou disciplínu naučil docela dobře. Obrovským zážitkem pak byly volné jízdy sportovních dvojic okořeněné světovým rekordem vítězného německého páru. Aksel Lund Svindal se stal prvním norským olympijským vítězem sjezdu a ve 35 letech zároveň nejstarším vítězem v alpských disciplínách na ZOH v historii. Naprostým opakem je vítězka obřího slalomu Američanka Mikaela Shiffrinová, která má ve 22 letech našlápnuto ke kariéře jedné z nejúspěšnějších lyžařek, co kdy žila. Viděli jsme strhující zápas ženského hokejového turnaje mezi USA a Kanadou, přičemž všichni očekávají jeho reprízu za týden ve finále. Francouz Pierre Vaultier obhájil zlatou medaili ve snowboardcrossu a mohl pogratulovat třetímu Reginu Hernándezovi k senzační a historicky teprve třetí medaili ze zimních her pro Španělsko. Překvapivou vítězku a vyloženě nepravděpodobnu záležitost v podobě dělené bronzové medaile nabídl běžecký žávod žen na 10 km volně. Ve vytrvalostním závodě biatlonistek vypálila rybník všem favoritkám mladá Švádka Hanna Öbergová a slavila senzační zlato. Druhou stříbrnou medaili pro Slovensko v témže závodě vybojovala Anastasia Kuzminová. Ve stejném závodě mužů prolomil nepříznivou bilanci v Koreji Johannes Thingnes Bø ve strhujícím závodě, v němž postupně několik závodníků neuspělo ve snaze svrhnout z trůnu tohoto Nora. Nizozemec v kanadských barvách zaskočil všechny nizozemské Nizozemce v závodě na 10 000 km rychlobruslařů a ještě jim ebral olympijský rekord. A v samotném závěru dne jsme byli svědky heroického výkonu korejských hokejistů proti českému týmu, kdy nebyli daleko od bodového zisku.

Konec soutěží 6. dne.

Pavel Francouz před novináři po vydřeném vítězství s Koreou

Ohlasy české výpravy
Brankář Pavel Francouz se v zápase s Koreou rozhodně nenudil.
"Čekal jsem to před zápasem. Korejci hrají výborně v obraně, těží z brejků. Když už nám sebrali puk, tak do toho kopli a šli do toho. V bruslení jsou výborní. Snažili jsme se to hlídat a do brutálních šancí jsme je nepustili, což bylo super. Kluci to vzadu zvládli. Jsme rádi za výhru. Kdyz jsme včera viděli, jak favoriti prohráli, byl to šok. I z toho pohledu jsme rádi, ze jsme to povinné vítězství zvládli."

15:28

Lední hokej
Česko vítězí nad Koreou, ale výkonem asi nikoho příliš nenadchlo. Nadšeně bojující Korejci bojovali až do konce a nebyli daleko od senzačního bodového zisku. Nyní sklízí potlesk na otevřené scéně.

Česko – Korea 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
12. Jan Kovář (Řepík, Sekáč), 17. Řepík (Birner, Francouz) – 8. Min-Ho Čo (Radunske, Swift)

15:26

Lední hokej
Do konce 3. třetiny 63 sekund, Korea bez brankáře.
Česko – Korea 2:1.

15:21

Lední hokej
Švýcarsko se více než 5 minut před koncem odhodlalo ke hře bez brankáře a bylo rychle potrestáno gólem do prázdné branky z hole Wojteka Wolskiho. Kanada bez větších problémů poráží Švýcarsko a ukazuje, že i tým složený převážně z hráčů z Evropy bude na tomto turnaji hodně silný.

Švýcarsko – Kanada 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
48. S. Moser (Rüfenacht, Ambühl) – 3. R. Bourque (Ch. Genoway, Raymond), 8. Noreau (Lee, Roy), 25. R. Bourque (Roy), 26. Wolski (Noreau), 55. Wolski (Kelly, Ebbett)

15:19

Lední hokej
5 minut do konce třetí třetiny, Česko stále vede pouze o gól. Nevyužilo ani více než čtyřminutovou přesilovku.
Česko – Korea 2:1

15:04

Curling
3. kolo základní skupiny ženského turnaje bylo stejně napínavé jako ranní 2. kolo. Hned 2 zápasy dospěly až do extra endu!
Prvním z nich byla přetahovaná mezi Čínou a Británií. Ostrovanky vedly poprvé v celém zápase až po 9. endu, Čína zvládla aspoň vyrovnat, ale v extra endu si Britky výhodu posledního kamene pohlídaly.
Druhým nastavovaným zápasem byla bitva silných týmů Kanady a Švédska, ve které Kanaďanky neustále pouze dotahovaly skóre. V extra endu měly výhodu Švédky a ne zrovna jednoduchou sitaci při posledním hodu zvládly.
Také v dalším zápase vyhrál tým, který v jeho průběhu ani jednou neprohrával. Švýcarky v posledním endu bránily dvoubodový náskok a Američanky mohly vyrovnat, avšak po těžkém double take outu vržený kámen také opustil kruhy a jeden bod jim nestačil.
V posledním zápase Japonky ještě po 7. endu prohrávaly v prestižním souboji s Korejkami, ale v závěru se vyhecovaly ke skvělému výkonu, v posledních 2 endech ukradly celkem 3 body proti výhodě soupeřek a jsou zatím neporaženy.

Konečné výsledky 3. kola základní skupiny žen
Čína – Velká Británie 7:8 (po extra endu)
Kanada – Švédsko 6:7 (po extra endu)
USA – Švýcarsko 5:6
Korea – Japonsko 5:7

15:00

Akrobatické lyžování
V kvalifikaci akrobatických skoků žen se urodilo jedno překvapení, do finále se totiž neprobojovala Australanka Lydia Lassilaová, která nezvládla ani jeden ze dvou ze svých dopadů a o olympijskou medaili bojovat nebude. Jinak role favoritek potvrdily Hanna Huskovová (BLR), Meng-tchao Sü (CHN) nebo Danielle Scottová (AUS), které postoupily už v prvním kole, ve druhém dějství si pak zajistila účast v boji o medaile také obhájkyně zlata ze Soči Ala Cuperová (BLR). Kvalifikaci ovládla Aleksandra Orlovová (OAR), která si za svůj Back/Lay-Full-Full vysloužila úctyhodných 102,22 bodu.

14:58

Lední hokej
Švýcarsko se dočkává aspoň čestného úspěchu. Ve 48. minutě v přesilovce ukončil velký závar před brankou dorážkou Simon Moser.
Švýcarsko – Kanada 1:4

14:55

Saně

Konečné pořadí týmové štafety

1. Německo 2:24.517
2. Kanada +0.355
3. Rakousko +0.471
4. USA +0.574
5. Itálie +0.576
6. Lotyšsko +0.798
7. OS z Ruska +0.832
8. Polsko +1.896
9. Korea +2.026
10. Rumunsko +2.327
11. Slovensko +2.476
12. Česko +2.544

14:50

Saně
V týmové štafetě se představili i čeští a slovenští sáňkaři. Lépe si vedli Slováci ve složení Katarína Šimoňáková, Jozef Ninis, Marek Solčanský – Karol Stuchlák, kteří obsadili 11. místo těsně před Čechy ve složení Tereza Nosková, Ondřej Hyman, Lukáš Brož – Antonín Brož, u kterých výrazně ztratila hlavně dvojice bratrů Brožů a porazili pouze Ukrajinu.

Přehled událostí na ZOH Pchjongčchang 2018 - 6.den

konec

Zpět na online


Statistiky:
Program soutěží 6. dne
1:05
Curling - ženy, základní skupina
Kanada - Korea
Dánsko - Japonsko
Čína - OS z Ruska
Velká Británie - USA

2:00
Alpské lyžování - obří slalom ženy, 1. kolo (přeloženo z 3. dne)
Skeleton - muži, 1. a 2. jízda

2:30
Krasobruslení - sportovní dvojice, volná jízda

3:00
Snowboarding - snowboardcross muži, kvalifikace

3:30
Alpské lyžování - sjezd muži (přeloženo z 2. dne)

4:10
Lední hokej - ženy, skupina A
USA - Kanada
Lední hokej - muži, skupina C
Finsko - Německo

5:30
Snowboarding - snowboardcross muži, finálový program

5:45
Alpské lyžování - obří slalom ženy, 2. kolo (přeloženo z 3. dne)

6:05
Curling - muži, základní skupina
USA - Itálie
Norsko - Kanada
Velká Británie - Japonsko
Dánsko - Švýcarsko

7:30
Běh na lyžích - 10 km volně ženy

8:40
Lední hokej - ženy, skupina A
OS z Ruska - Finsko
Lední hokej - muži, skupina C
Norsko - Švédsko

9:15
Biatlon - individuální závod 15 km ženy (přeloženo z 5. dne)

12:00
Akrobatické lyžování - akrobatické skoky ženy, kvalifikace
Rychlobruslení - 10 000 m muži

12:05
Curling - ženy, základní skupina
Čína - Velká Británie
Kanada - Švédsko
USA - Švýcarsko
Korea - Japonsko

12:20
Biatlon - individuální závod 20 km muži

13:10
Lední hokej - muži, skupina A
Česko - Korea
Švýcarsko - Kanada

13:30
Saně - týmová štafeta