Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference Bohemians 1905

konec

14.02.2018, 09:30 • Radek Barkman

Oficiální část tiskové konference skončila. (10:09:03)
Hašek: Musíme se odprostit od některých věcí, které jsme aplikovali v Turecku. Věřím, že se nám to hřiště povede nakropit. Doufám, že se nám nějak povede na to hřiště dostat vodu, aby byly dobré technické podmínky.
Hašek o zápase v Brně: Potkali jsme se v Tipsport Cupu, protože jsme museli. Nebylo to moc příjemné. Hráli jsme na umělce na Vyšehradě, prostřídali jsme všechny hráče. Bude to o něčem jiném.
Hašek o Tettehovi: Na podzim nám moc nepomohl. Hrál dva poločasy. Na Spartě a proti Jablonci, kde odehrál dobrý zápas, ale prohráli jsme. Absolvoval kondiční plán na zimu, mohl trénovat s vyšší intenzitou. V tuto chvíli je však mnohem dál, než byl kdykoliv v průběhu podzimu. Pokud bude zdravý, výrazně nám pomůže. Může být zajímavý pro celou HET ligu. Má spoustu zajímavých věcí.
Hašek o výškovém průměru: Záleží, jaký máte úhel pohledu. Když se podíváte na současnou Spartu, tak proti nim jsou naši záložníci a útočníci proti nim vysocí. My musíme hrát tak, aby žádné standardní situace nebyli nebo jen minimum. Kdybych však měl hráče o trochu vyšší a byli stejně obratní jako ti menší, byl bych rád.
Jakubowicz: Prioritou je pro nás nyní sociální zázemí stadionu pro fanoušky. Dlouho se na to nesahalo, ale nebyl v dlouhodobější smlouvě. Co se týká větší rekonstrukce, bude to muset nastat po dohodě s městem.
Jakubowicz: Z obchodního hlediska je nyní lehčí shánět obchodní partnery. Můžeme jim zaručit to, že budeme pořád hrát v Ďolíčku. Jednání ohledně licence budu také jednodušší. Nebudeme muset vést jednání s majitelem o tom, jestli se budeme stěhovat nebo ne. Ale je důležité, udržet ligu i po sportovní stránce.
Hašek o sestavě: Ještě nejsem přesvědčený o tom, jak bude ta jedenáctka vypadat. Ale jsem přesvědčený v tom, že ta co nastoupila, to úplně stejná nebude.
Hašek o stoperech: Jsou to příjemné starosti. Měli jsme Šmída, Krcha a Buchtu po operaci. Měli jsme po většinu podzimu většinou jen dva stopery, ale odehráli ho dobře. Bederka se zapracovává, Lukáš Hůlka netrénoval kvůli kolenu a Krch se Šmídem jsou v té křivce formy vysoko. Mám najednou čtyři stopery a nevím, které vyberu. Jsem rád, že konečně máme variabilitu. Je dobré mít více možností při střídáních i při vykartováních.
Martin Hašek o narozeninách několika hráčů v kádru: Já to zažil u trenéra Dauma, který v Austrii Vídeň svěřoval část tréninku některému hráči, což byla velká kravina. Po odpoledním tréninku ale pak u nás měli hráči pizzy v kabině. Určitě by se hodilo uspět v zápase s Brnem a možná by hráči vymýšleli další věci ve městě.
Jakubowicz o topení: Vytápíme aktuálně už pět týdnů. Podle regulí musíme mít 10 centimetrů pod zemí regulovanou teplotu minimálně osm stupňů, my máme přes 10,5 stupně Celsia. Teplota půdy na povrchu je pak přes tři stupně, ta není jakkoliv regulovaná. Je tu ale specifické prostředí, velká vlhkost, shoda náhod může způsobit cokoliv.
Držmíšek o přestupním termínu: Máme ještě jedno jméno, které možná přivedeme, ale zatím bych nic nepředjímal.
Hašek o posilách: Bederka prošel sparťanskou akademií, měl by nám přinést okamžité zlepšení v kvalitě rozehrávky. Řekl bych, že ze všech stoperů by měl mít nejvyšší kvalitu. Záviška také prošel Spartou. Když ti kluci projdou tímto klubem, mají velmi dobré univerzální základy. Zkrátka se s nimi dobře pracuje. Jeho pozice je na pravé strany zálohy. Jsme rádi, že jsme tuto pozici zdublovali s Reiterem. Na středního obránce je navíc i Bederka slušně rychlý.
Jakubowicz o stadionu: Máme jistotu deseti let, stadion patří hlavnímu městu Prahy. Podepsaná smlouva na stadion je na deset let. Magistrát města má ve správě i strahovský stadion. Nájem je o trochu vyšší, činí 125 tisíc korun měsíčně. Všechno ostatní si musíme hradit sami. To je rozdíl oproti ostatním městským stadionům v zemi.
Hašek o přípravě: Musíte vzít v potaz, s jakými soupeři se ti všichni týmy utkávali. Byli jsme sice čtvrtí v tabulce ligových týmů během přípravy, ale měli jsme trochu slabší soupeře. I taková drobnost napovídá o tom, že by to šlo. Pamatuji si, jak jsme kdysi s Vlašimí hráli v Jihlavě a otočili jsme tam z 0:2 nebo jak jsme v generálce remizovali v Jablonci. Jak říkal trenér Trpišovský. Hrajete v přípravě mezinárodní zápasy, které mají nějaký charakter, ale přijedete do Ostravy, a tam je to úplně jiné. V Turecku byla například tráva výrazně lepší než v ČR. Hraje se tam navíc úplně jiný fotbal než tady. Už proti Ružomberoku to byl de facto pro nás jiný sport. Hrály se nakopávané míče a jsme proto rádi, že jsme tento test vyhráli, protože takto by to mohlo vypadat i v lize.
Hašek: Vnímáme, že se herně posouváme. Rádi bychom se někdy dostali do stádia, kdy bychom si mohli říct, že máme třicet bodů, abychom se mohli zachránit. Následně si dovedu třeba představit cíl umístit se v horní polovině tabulky.
Hašek pokračuje: Cílem je co nejrychleji se dostat na třicet bodů a mít klid. Doplnili jsme tým o některé hráče. Jeden hrál v Jihlavě, druhý v Hradci Králové. Uzdravil se nám Luts, prodělal přípravu bez zranění. Uzdravil se nám také Švec. Ten sice ještě není do zápasu úplně připravený, ale ze základu nám neodešel nikdo. Víme, jak jsme k těm 22 bodům došli. Každý jednotlivý zápas mohl dopadnout jinak, proto k tomu přistupujeme s pokorou. Nepotkala nás po celý podzim žádná herní krize.
Martin Hašek (trenér) o Vršovicích: Máme dvě utkání doma se soupeři se dvěma poloviny tabulky. Chceme být maximálně úspěšní. Pak máme utkání u souseda ze Slavie. Těšíme se na zápas, mělo by být vyprodáno. Co si přát víc, než hrát na dvacetitisícovém stadionu s kvalitním soupeřem.
Martin Hašek (hráč): Nálada v kabině je dobrá. Měli jsme dobrou přípravu a podávali jsme dobré výkony v zápasech i na tréninku. Před půlrokem byla horší úroveň tréninků. Posouváme se jako jednotlivci i jako mužstvo. Každý se chce zlepšovat v tom, co dělá. Na první zápas se těšíme moc. Všichni chtějí hrát mistráky. Hraje se o body a o prestiž.
Martin Hašek (trenér): Odehráli jsme v Tipsport cupu dobré zápasy, neuspěli jsme ve finále s Brnem. Pak jsme odcestovali do Turecka. Měl jsem obavy před zápasem s Rubinem Kazaň, ale prohráli jsme po zajímavém výkonu jen 0:1. I další dvě utkání jsme odehráli dobře. Vysokým presinkem jsme porazili ázerbájdžánskou Gabalu. Na hřišti jsme přesto dominovali. V posledním zápase jsme remizovali, i když jsme měli velkou převahu. S tureckým soustředěním jsme byli vcelku spokojeni. V generálce s Ružomberokem jsme sice vyhráli, druhý poločas jsme ale neodehráli vůbec dobře. Připravujeme se na utkání s Brnem a je velmi důležité, jak vstoupíme do soutěže.
Držmíšek: Je to posun v tom, že nyní nemusíme řešit sedm hráčů ven a osm hráčů dovnitř.
Držmíšek: Po dlouhých zraněních se nám vrátil Michal Švec a věřím, že naplno bude připravený Benjamin Tetteh, což by pro nás měla být velká posila.
Držmíšek: Odešli hráči, kteří na podzim nehráli. Některým jsme umožnili hostovat jinde, jiným jsme umožnili odejít. Měli jsme tu brankáře Budínského, který se do branky nedostal. Odešel Jani Urdinov do Ázerbájdžánu. Odešel Honza Kupka, Petr Buchta hostuje ve Vysočině Jihlava a Milan Jirásek přestoupil do Baníku Ostrava. Místo Budínského přišel Michal Bárta. Na hostování s opcí přišel Honza Záviška a na přestup z Hradce Králového Jiří Veverka. Usilovali jsme ještě o dva hráče, které se nám ale nepovedlo nakonec získat.
Miroslav Držmíšek: Domluvili jsme se s Martinem, že se pokusíme udržet mužstvo pohromadě, podzim dopadl slušně. Chceme, aby toto mužstvo pokračovalo dále.
Jakubowicz: Jsme na městském stadionu. Konečně jsme provedli zápis do katastru. Čekáme na podpis nájemní smlouvy.
Na tiskové konferenci je přítomen i trenér Martin Hašek a jeho stejnojmenný syn.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:30.

Tisková konference Bohemians 1905

konec