Menu

Hokej

Reprezentace žen do 18 let

Česko – Čína

1:5

konec (0:1, 0:2, 1:2)

13.02.2018, 17:40 • Zimní stadion Velké Popovice • Martin Voltr

První ze dvou utkání proti čínskému výběru se českým hokejistkám do 18 let nepovedlo. Měly sice víc ze hry, ale nedokázaly to přetavit v branky a naopak z protiútoků soupeřek zápas ztratily.

Snad se nám zítra povede lépe, z Velkých Popovic se s vámi budu těšit ve 13 hodin na počtenou. (19:53:49)

Konec zápasu.

59:45

Číňanky po velmi nepovedené české početní výhodě zůstaly v pásmu, Jaroslava Krejčová zastavila hru a je tu asi poslední vhazování.

58:55

Zrovna když se vyloučená hráčka vracela na led, Chi Zhang byla sama před Krejčovou, ale bekhendovou kličkou ji nepřekonala.

58:10

Čína právě vstřelila branku!
Číňanky se prosazují ve vlastním oslabení. ZHANG MENGYING se za modrou čarou nerozpakovala, napřáhla a přes obránkyni napálila kotouč do druhého rohu branky – 1:5. Bez asistence.

57:40

Po chvílce to z mezikruží zkoušela Nikola Dýcková, ani její bekhend na druhou trefu nestačil.

57:16

Pokus Zdeňky Suchánkové se otřel o hráčky před brankou a zamířil vedle.

56:52

Dlouho jí to nevydrželo a Li Shuang se vrací na lavici hanby za další podražení.

56:47

Čína hraje v plném počtu.

56:06

Aneta Zachová krásně oklamala klouzající Číňanku, její střelu potom spoluhráčky zastínily, nicméně Jiaxin ji i tak se štěstím vyrazila do rohu.

55:32

Ve stejném místě se dlouho rozmýšlela Vivien Šmajdová, její střelu vytáhla Jiaxin vyrážečkou do ochranné sítě.

55:06

Plachťák z hokejky Anny Kotounové brankářka dobře viděla, takže ho mohla nerušeně schovat do lapačky.

54:36

Juniorky ani tentokrát nevyužily přesilovku pět na tři, to je obrovská škoda. Každopádně teď si zahrají další výhodu, Lu Shuang je vyloučena za podražení.

54:00

První Číňanka ujela z trestné lavice dopředu, Jaroslava Krejčová ji v úniku vychytala. Hlavní sudí Ilona Novotná přesto naprosto nepochopitelně zapískala a ukázala na bránu na znamení gólu! Naštěstí se po chvilce nechala přemluvit a tenhle omyl napravila.

53:04

Rána Anny Kotounové gólmanku nepřekvapila, ale potom měla plné ruce práce při dorážce Kláry Seroiszkové. Rozhodčí znovu zapískala předčasně, teď si to aspoň uvědomila a omlouvá se.

52:54

Číňanky se osvobozují.

52:20

1:23 přesilovky pět na tři! Chang Wang pyká za podražení.

51:43

Guan Yingying visela na Nikole Dýckové jako koule na vánočním stromečku. Když už se zdálo, že to vyloučením prostě neskončí, naštěstí hlavní rozhočí přece jenom zvedla ruku. Je tu další přesilovka.

51:15

Jaroslava Krejčová stejně jako její předchůdkyně nemá moc práce, o to důležitější je, aby jí nepropadly střely z větší vzdálenosti jako teď.

50:05

Česko právě vstřelilo branku!
Konečně to vyšlo a konečně se zapisujeme do brankového osudu utkání! Anna Kotounová využila momentu překvapení, když si puk od Šmajdové nezpracovávala, nýbrž ho okamžitě poslala na branku. Tam stála AGÁTA SARNOVSKÁ, jejíž výborná teč znamená využitou přesilovku – 1:4! Asistence: Anna Kotounová, Vivien Šmajdová.

49:17

Nikola Dýcková vytáhla solidní průnik, ale střelou z mezikruží neuspěla. Mezitím se Zhang Mengying provinila hákováním a čeká nás pátá přesilovka.

48:55

Úmyslný čínský ofsajd posílá hru před Jiaxin. Nepříznivý stav je na hře vidět, ještě by to chtělo, aby se česká děvčata hecla.

48:29

Česká obránkyně chybovala v rozehrávce, naštěstí ji Chi Zang nezvládla potrestat a pak k ní rychle přistoupila Kristýna Hájková.

47:48

Češky oslabení zvládly bez potíží a hrají v plném počtu.

46:49

Krejčové zatím její spoluhráčky dobře pomáhají, teď zblokovaly pár čínských střel a k ničemu většímu soupeřky nepouštějí.

45:42

Nikola Dýcková je vyloučena za hákování. Nicméně vzhledem k tomu, že český tým inkasuje jen z přečíslení soupeře, to asi není taková hrozba...

44:43

Čína právě vstřelila branku!
Pětice českých hráček se jenom dívala, ale žádná si nevšímala GUAM YINGYING, která čekala na útočné modré. Jakmile jí Zhang Yuzi narýsovala parádní přihrávku, čínská útočnice uháněla na Krejčovou sama a bekhendovým blafákem zvyšuje už na 0:4. Asistence: Zhang Yuzi, Liao Zifei.

44:08

Li Jiaxin je i dál vládkyní svého brankoviště, ale dlužno říct, že Češkám se těžko daří prosazovat do vyložených šancí. Zkoušejí si pomoci ranami z dálky při velkém provozu před brankou.

42:58

České juniorky se v kabině zdravě naštvaly a Čínu dál mačkají v kleštích. V gólové pozici před brankou teď neuspěla Klára Seroiszková.

41:27

Střela Anety Zachové možná byla tečovaná, gólmanka každopádně odklouzala ke druhé tyčce. Puk vyškrábla špičkou betonu!

40:01

Začala třetí třetina.
Inu, nezkušený český tým ani ve druhé třetině svou územní převahu neproměnil v góly. Místo toho znovu několikrát propadl při návratu zpátky, což Číňanky potrestaly dvěma trefami. Tyhle chyby se bohužel týkají i těch zkušenějších hráček...

Třetí třetina začne přibližně v 19:14.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:53

Tereza Horáková před brankovištěm dobře tečovala střelu jmenovkyně Sovjákové, nicméně kotouč tím zároveň trochu zpomalil a Jiaxin si ho nenechala proklouznout mezi nohama.

39:07

Ve hře je i Tereza Radová, nicméně její kličky před modrou čarou teď vedly k českému ofsajdu.

38:40

Zakázané uvolnění Číňanek nás vrací do útočné třetiny.

38:26

Inu, na tuhle početní výhodu se bohužel nedívalo vůbec dobře, znovu z toho nebyla žádná střela.

37:32

Zase chyba vzadu, sama na Krejčovou ujížděla Chang Wang. Naše brankářka ji ovšem bekhendovou kličku nezbaštila a podržela svůj tým.

36:23

Číňanky si v českém tlaku musely pomoci dalším faulem, Zhang Yuzi je vyloučena za hákování. Paní rozhodčí zase přerušila hru příliš brzy, Češkám tak sebrala dorážku.

34:56

Češky jsou kompletní, po skončení oslabení ve vyložené pozici netrefila branku Chi Zhang.

34:10

Liao Zifei naštěstí netrefila puk, když se vpravo před brankovištěm z první opřela do křižného pasu.

33:33

Hrůšová s Fabšicovou se v oslabení vydaly do přečíslení. Přihrávku první jmenované ale nadzvedla čínská obránkyně a z šance nic nebylo!

32:51

První oslabení českého týmu, za podražení je vyloučena Valentýna Černá.

31:48

Čína právě vstřelila branku!
No tak to je hodně kruté, Krejčová inkasuje z první střely po 13 sekundách pobytu na ledě. České obránkyně zase chybovaly, nechaly si dopředu ujet CHI ZANG a ta zamířila s milimetrovou přesností po ledě ke vzdálenější tyčce – 0:3. Asistence: Liao Zifei, Liu Siyang.

31:35

Plánované střídání v české kleci, Julii Mathauserovou nahrazuje Jaroslava Krejčová.

31:35

Nepřesnou ránu české devítky Anety Zachové ztečovala čínská devítka Chang Wang přímo na svou brankářku, která stále drží čisté konto.

31:11

I proti pěti ale Češky pokračují v aktivním výkonu, snaží se v pásmu dostat do střelecké pozice.

30:22

Číňanky jsou kompletní. Tuhle přesilovku jsme měli využít, doslova po gólu volala.

29:32

Hlavní rozhodčí přerušila hru, když gólmance propadl kotouč výstrojí a dojel kousek za brankovou čáru! Stav se nemění, ani české hráčky ale neprotestují...

29:19

Číňanky hrají ve čtyřech. Jiaxin zastavila i ránu Šmajdové a potom si pohlídala Lucii Hlavatou, která obkroužila její klec.

28:58

Ani tentokrát. Nikola Dýcková se sice pokoušela střelu Veselé tečovat, jenže přitom gólmance víceméně vyčistila výhled, takže snadno zasáhla lapačkou.

28:37

Střely od modré čáry v podání Elišky Veselé s Annou Kotounovou zatím k úspěchu nevedly...

28:17

Deng Di jako smyslů zbavená napadla Valentýnu Černou a už odchází na trestnou.

28:17

Velké šance následně měly Dýcková s Fabšicovou, ale pořád se nám nedaří! Každopádně si zahrajeme 44 sekund přesilovky pět na tři!

27:38

Střela Kotounové vypadla brankářce přímo do cesty Elišce Veselé, ta ale v rychlosti nedokázala z dorážky skórovat!

27:01

Nikola Dýcková se pokoušela získat kotouč u hrazení, kde bojovala s Liu Siyang. Právě čínská hráčka je vyloučena na dvě minuty za nedovolené bránění, čeká nás druhá přesilovka.

25:59

Qian Xintong naštěstí netrefila kotouč před českým brankovištěm, to by zavánělo třetí brankou.

25:38

Kroužení Barbory Hrůšové k úspěchu nevedlo, následně zastavila čínský protiútok snadnějším zákrokem Julie Mathauserová.

24:59

Za čínskou obranou zůstala nehlídaná Barbora Hrůšová, ale než nabrala rychlost, měla soupeřku vedle sebe. Švihovkou pak přestřelila druhý růžek.

23:58

Při souboji s Kristýnou Hájkovou se Dai Yushun dostala do českého brankoviště a sudí Ilona Novotná vykázala hru do středního pásma.

23:22

Vzápětí pálila z levé strany Nikola Dýcková, tentokrát gólmanka zasáhla lapačkou. Číňanky se pak málem dostaly do dalšího přečíslení, naštěstí ho naše hráčky tentokrát odvrátily.

22:34

Anna Kotounová neviděla jinou volbu než to vzít na sebe. A střela přes obránkyni nebyla vůbec špatná, neboť Jiaxin ji pouze ztlumila. Kotouč se bohužel vykutálel do strany, a ne do branky.

21:41

Čeští trenéři provedli po třetině drobné změny v sestavě. Tereza Radová je po pádu na mantinel v pořádku, nicméně v obraně ji nyní nahradí Kristýna Hájková.

20:32

Čína právě vstřelila branku!
Těch chyb dozadu je bohužel dost a jednu z nich teď Číňanky trestají. V přečíslení tří proti jedné natáhla ke střele ZHANG MENGYING a neomylně rozvlnila českou síť u vzdálenější tyčky – 0:2. Asistence: Lu Shuang.

20:01

Začala druhá třetina.
České juniorky byly v první dvacetiminutovce aktivnější, Číňanky hrozily takřka jen z protiútoků a v páté minutě se dostaly do vedení. To je rozhodně škoda. Dlužno dodat, že nejde o reprezentaci Číny, ale nejspíš o jejich nejlepší klubový tým. Několik hráček z národního týmu, které do Česka dorazily už loni, tady ale poznávám. Třeba kapitánku a nejlepší hráčku Zhang Mengying.

Druhá třetina začne přibližně v 18:27.

20:00

První třetina skončila.

19:52

Ještě jednu buly po zakázaném uvolnění Číny.

19:34

Kristýna Hájková od pravého hrazení centrovala puk před branku a povedlo se ho tečovat Anetě Zachové. Gólmanka ho lapačkou ztečovala na zadní mantinel.

18:51

Čínská kapitánka Zhang Mengying prověřila Julii Mathauserovou prudkou ranou přes obránkyni, nicméně šla takříkajíc "na desítku", tedy doprostřed brány.

18:27

Liao Zifei se svou hokejkou podílela na pádu Valentýny Černé na led, ale znovu se vylučovat nebude.

18:02

Aspoň tvrdé nahození od mantinelu zvolila Anna Kotounová, Jiaxin bez potíží schovala puk do lapačky.

17:49

Úvodní přesilová hra se české reprezentaci bohužel nepovedla, nebyla z toho ani jedna střela na bránu.

17:10

Jiaxin stále nemusela zasahovat a začínáme zase z vlastní třetiny.

16:42

Číňanky se rychle osvobodily, až nyní náš tým znovu pronikl do pásma. Tereze Horákové při střele z pravé strany kotouč přeskočil hokejku.

15:48

Wang Xinyu je vyloučena za nedovolené bránění a důrazné Číňanky by se měly hodně rychle začít krotit, jestli se nám to nemá zvrhnout.

15:48

Pozor. Souboj u hrazení odnesla Tereza Radová, která zůstala ležet nehybně na ledě. Teď už v doprovodu lékařů odchází na střídačku a je velmi otřesená. Ale hlavně, že je na nohou.

15:17

Na druhé straně Klára Seroiszková od zadního hrazení krásně vybídla Nikolu Dýckovou, ale její ránu z první Jiaxin chytá!

14:40

Po dlouhé době zase přišel čínský protiútok, v nemž Mengying napálila tyčku!

14:06

Černá zase řádila před čínským brankovištěm jako černá ruka, Jiaxin ovšem její střelu zastavila a Báře Hrůšové nedovolila dorážku.

13:23

Hlasatel Daniel Horažďovský velice vřelým hlasem oznámil ofsajd.

12:35

Mistrovství světa odehrála Klára Seroiszková v obraně, zde ji trenéři zařadili do první útočné formace. Aní jí to teď přes převahu Číňanek středem pole nevyšlo, střelu jí zblokovali.

11:35

Valentýna Černá od začátku bojuje jako vlčák, nicméně teď se středem hřiště dopředu neprobila. Nezískala rozhodující půlkrok nad svou soupeřkou, tak počkala na své parťačky.

10:59

Uf. Chi Zhang si prohodila českou obránkyni, ale naštěstí jí kotouč sjel z hokejky takovým způsobem, že dorazil až do náruče Julie Mathauserové.

10:49

Nikola Dýcková nabrala ve středním pásmu rychlost, za modrou dojela kotouč a zkusila to na druhou tyčku. Tam zasáhla Jiaxin lapačkou.

10:15

Už odjíždí po svých na střídačku, myslím, že se kousne a bude to v pohodě. Jde o elitní obránkyni Zhang Yuzi.

10:15

V rohu obranného pásma zůstala na ledě ležet jedna z čínských hokejistek a hra je přerušena.

09:48

Kristýna Hájková nahodila puk na gólmanku stylem "padající list". Potřebovala už střídat, její spoluhráčky se na lavičku vydaly chvíli před ní.

08:57

Další nebezpečnou akci měly na svědomí Dýcková s Fabšicovou. Vyrovnání je na spadnutí, teď se ale Číňanky osvobodily a taky vystřelily, byť nepřesně.

08:19

Barbora Hrůšová se před brankou natahovala po odraženém kotouči, v lehké tísni ho však netrefila.

08:03

Střídání zakončila kapitánka Anna Kotounová, další zákrok pro čínskou gólmanku.

07:54

Dýcková přejela modrou čáru a přenechala puk Kláře Seroiszkové. Její pokus nemířil mezi tři tyče čínské svatyně.

07:06

Naše reprezentantky dál pokračují v aktivním výkonu. Škoda první inkasované branky, potřebovali bychom zahřát radostí na druhé straně.

06:37

V další možnosti, možná ještě větší, se Černé zasekl puk pod patkou. Potom ho aspoň vrátila do brankoviště, kde si Jiaxin musela pohlídat dorážející Terezu Horákovou.

05:49

České hokejistky se usadily v pásmu, ke střele to ale nevedlo. Až když se do třetiny vrátily, z levého kruhu nebezpečně vypálila Valentýna Černá.

04:39

Čína právě vstřelila branku!
Číňanky se v páté minutě utkání ujímají vedení. Před Mathauserovou zůstala volná kapitánka Mengying, kterou ještě naše gólmanka skvěle vychytala. Na dorážku FU KEXIN do odkryté branky už ale nestačila – 0:1. Asistence: Lu Shuang, Zhang Mengying.

04:07

Čínská gólmanka schovala pod lapačku kotouč, který se k ní blížil k rohu, čímž současně podrazila Annu Fabšicovou.

03:29

Anna Kotounová dlouho nevěděla, jak rozehrát, tak protáhla krok po pravém hrazení sama. Střelou pak donutila Jiaxin přerušit hru.

03:16

Další situace dvě na jednu pro Yingying, tentokrát byl její pas na spoluhráčku moc prudký. Naštěstí pro nás.

02:45

Vzápětí se o puk bojovalo v rohu české třetiny. Číňanky buly ukázkově vyhrály a blesková rána z první prověřila Julii Mathauserovou, která musela rychle vykopnout pravý beton.

02:20

Tohle vypadalo poměrně dost nadějně. Tereza Sovjáková přenechala puk doprava Tereze Horákové, která vyslala první ostrou střelu utkání. Na brankářku Jiaxin však stačit nemohla.

01:46

Dýcková si tedy první střídání opravdu protáhla, v jeho závěru o puk přišla při kličkách v pravém kruhu.

01:11

Vzápětí naopak Češky trochu zaváhaly při návratu zpátky a čelily čínskému přečíslení dvě na jednu. Naštěstí Yingying špatně přihrála.

00:32

Nikola Dýcková se v prvním útoku českého týmu snažila protlačit dopředu po levé straně, ale soupeřka ji zuby nehty udržela.

00:01

Utkání právě začalo.
Dozněly nám státní hymny a můžeme začít!
Číňanky se trochu zpozdily, takže zápas nám odstartuje o deset minut později – v 17:40.
Nominace českého týmu na dvojzápas s Čínou:

Brankářky:
Julie Mathauserová (Jaroměř), Jaroslava Krejčová (Ledeč nad Sázavou).

Obránkyně:
Vivien Šmajdová (Karlovy Vary), Aneta Zachová (Kladno), Zdeňka Suchánková (Jaroměř), Eliška Veselá (Valašské Meziříčí), Tereza Radová (Olomouc), Anna Kotounová (Tábor), Pavlína Vlková (Třebechovice pod Orebem), Monika Krčková (Znojmo).

Útočnice:
Nikola Dýcková (Jihlava), Anna Fabšicová (Strakonice), Klára Seroiszková (Karviná), Barbora Hrůšová (Karlovy Vary), Tereza Horáková (HC Krkonoše), Tereza Sovjáková (Vsetín), Agáta Sarnovská (Litoměřice), Kristýna Hájková (Skuteč), Valentýna Černá (Velké Popovice), Lucie Hlavatá (Jaroměř), Kristýna Mertová (Mělník), Kateřina Bergerová (Roudnice nad Labem).
Zdravím všechny hokejové fanynky a fanoušky. Startuje nám tradiční týdenní kolotoč, jehož součástí jsou všechny české reprezentace, které čeká spousta těžkých turnajů a zápasů. O olympiádě se ani bavit nemusíme, na domácí půdě se představí mužské týmy U19 a U16 a ženský výběr U18.

Právě poslední jmenovaný budeme mít pod drobnohledem dnes (17:30) a zítra (13:00) ve Velkých Popovicích. České juniorky už mají po mistrovství světa v Rusku, kde skončily na šesté příčce, a teď rozbíhají nový cyklus. Kousek od dálnice D1 sehrají dva zápasy s Čínou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Česko – Čína

1:5

konec (0:1, 0:2, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 51. Sarnovská (Kotounová, Šmajdová) – 5. Kexin (Shuang, Mengying), 21. Mengying (Shuang), 32. Zhang (Zifei, Siyang), 45. Yingying (Yuzi, Zifei), 59. Mengying

Česko: Mathauserová (32. Krejčová) – Radová, Kotounová (C), Krčková, Šmajdová (A), Zachová, Vlková, Veselá, Suchánková – Seroiszková, Dýcková (A), Sarnovská – Hrůšová, Černá, Fabšicová – Hájková, Sovjáková, Horáková – Bergerová, Mertová, Hlavatá. Trenér: Pavel Zuziak.

Čína: Jiaxin (Yue) – Yuzi, Di, Wang, Siyang, Xiaoxue, Yushun, Xinlin – Kexin, Mengying, Shuang – Zifei, Yingying, Zhang – Xinyu, Xintong, Naiyuan. Trenér: Guan Xiaobo.

Rozhodčí: Novotná – Dopitová, Štefková.

Průběh zápasu
1. třetina
04:39 CHN 0:1 Kexin (Shuang, Mengying)
15:48 CHN 2 Xinyu, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
20:32 CHN 0:2 Mengying (Shuang)
27:01 CHN 2 Siyang, nedovolené bránění
28:17 CHN 2 Di, napadení
31:35
31:48 CHN 0:3 Zhang (Zifei, Siyang)
32:51 CZE 2 Černá, podražení
36:23 CHN 2 Yuzi, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
44:43 CHN 0:4 Yingying (Yuzi, Zifei)
45:42 CZE 2 Dýcková, hákování
49:17 CHN 2 Mengying, hákování
50:05 CZE 1:4 Sarnovská (Kotounová, Šmajdová)
51:43 CZE 2 Yingying, držení
52:20 CHN 2 Wang, podražení
54:36 CHN 2 Shuang, podražení
56:52 CHN 2 Shuang, podražení
58:10 CHN 1:5 Mengying
Konec