Menu

Hokej

Olympijské hry - ženy

USA – Olympijští sportovci z Ruska

5:0

konec (1:0, 3:0, 1:0)

13.02.2018, 13:10 • Kwandong Hockey Centre • Skupina A • Petr Dejnožka

58:23

58:23 Hannah BRANDTOVÁ - 5:0

58:23

Spojené státy právě vstřelily branku!
HANNAH BRANDTOVÉ sice nebyla před několika minutami uznána branka, americká útočnice si ale chuť spravila tím nejlepším možným způsobem! Dostala se ke kotouči na mezikruží, perfektní bekhendovou kličkou překonala Morozovovou a upravuje tak již na 5:0! Asistence: Dani Cameranesiová a Megan Kellerová.

50:34

50:34 Neuznaný gól amerického týmu

50:34

Tak pozor, branka neplatí, protože byla dosažena rukou!

50:34

Rozhodčí se stále radí u videa. Spíše než vysoká hůl bude problém v tom, zda nebyla branka dosažena rukou. Uvidíme, jak videorozhodčí problém rozsoudí.

50:34

Tak to byla pěkná hokejová akce v podání Hannah Brandtové, která si prakticky sama zařídila pátou branku v síti Ruska! Zmocnila se volného kotouče v útočném pásmu, první střelu vyrazila Morozovová přímo nad sebe k dorážející americké útočnici, která neměla problém s dorážkou! Rozhodčí si ještě branku ověřují u videorozhodčího, zda se nejednalo o vysokou hůl, v tomto případě ale opakované záběry ukazují jasně! Gól by měl platit.

48:48

O několik sekund později mohla hattrick dokonat Joselyne Lamoureuxová-Davidsonová, ani dvakrát se jí ale nepodařilo prostřelit přesouvající se Morozovovou!

48:11

Pátou branku na hokejce měla po brilantní kombinace Deckerová, brankářka Morozovová však zůstala stát na místě a měla velké štěstí, že jí kotouč zasáhl do pravého betonu!

38:44

Maria Batalovová (OAR) se na trestnou lavici vrátí, tentokrát se totiž provinila hru vysokou holí.

35:04

Navíc přichází další oslabení ruského výběru, na trestnou lavici putuje Maria Batalovová (OAR) za sekání.

34:38

Střídání v týmu Olympijští sportovci z Ruska: ze hřiště odchází Valerija Tarakanovová, přichází Naděžda Morozovová.

34:38

34:38 Gigi MARVINOVÁ - 4:0

34:38

Spojené státy právě vstřelily branku!
Americký nával v posledních minutách nebere konce a my zde máme zaděláno na debakl! Čtvrtá branka Spojených států přišla po další dorážce z bezprostřední blízkosti, tentokrát se před ruskou brankou nejlépe zorientovala GIGI MARVINOVÁ, která vyhání Tarakanovovou z branky. Rusky jsou na ručník – 4:0! Asistence: Amanda Pelkeyová.

31:52

31:52 Jocelyne LAMOUREUXOVÁ-DAVIDSONOVÁ - 3:0

31:52

Spojené státy právě vstřelily branku!
Ruská naděje zhasínají ve druhé třetině velice rychle! Dva góly JOCELYNE LAMOUREUX-DAVIDSONOVÉ dělilo pouhých šest vteřin, americká útočnice se dostala do samostatného úniku a po kvalitně provedené bekhendové kličce znovu překonala Tarakanovovou – 3:0! Asistence: Bez asistence.

31:46

31:46 Jocelyne LAMOUREUXOVÁ-DAVIDSONOVÁ - 2:0

31:46

Spojené státy právě vstřelily branku!
Američanky po zásluze odskakují do dvoubrankového rozdílu! Silný tlak již Rusky ustát nemohly, druhá branka se ale dá zařadit do kategorie smolných. Hned dvě ruské hráčky mohly odpálit puk z brankoviště, místo toho ale přistál na hokejce JOCELYNE LAMOUREUX-DAVIDSONOVÉ, která ho doklepla do sítě – 2:0! Asistence: Monique Lamoureux-Morandová.

28:54

28:54 Američanky byly hodně blízko druhému gólu

28:54

Vynikající Valeria Tarakanovová nyní ani sama neví, jakým způsobem uhájila svoji branku! Ležící ruskou brankářku puk přeloboval, o břevno se odrazil zpět do brankoviště, kde se ho následně snažila do sítě dotlačit hned trojice Američanek. Nepovedlo se, Rusky nadále drží s favoritem kontakt!

27:32

První přesilovou hru v druhém vystoupení na olympijských hrách si vyzkouší Spojené státy. V souboji jeden na jednoho zápasnickým chvatem skolila k zemi americkou hráčku Nina Pirogovová (OAR), která si ze souboje odnesla dvě minuty za krosček.

23:18

Emily Pfalzerová dostala při ruském střídání nepochopitelně spoustu prostoru, když si to z vlastního obranného pásma namířila až do samostatného úniku! Střelu na lapačku Tarakanovová vyrazila před sebe, za jejími zády následně neskončila ani dorážka Kesselové!

13:41

Tak přece jen přichází přerušení, které přenese úvodní přesilovou hru dnešního odpoledne. Na trestnou lavici je vykázána Kendall Coyneová (USA) za držení.

08:02

08:02 Kacey BELLAMYOVÁ - 1:0

08:02

Spojené státy právě vstřelily branku!
Na začátku deváté minuty utkání zde máme očekávané, Američanky se totiž dostávají do vedení! Silný tlak zámořských hokejistek již nemohly Rusky dlouho ustát, do sítě Tarakanovové nakonec propadla střela KACEY BELLAMYOVÉ z pravého kruhu – 1:0! Asistence: Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová a Gigi Marvinová.

03:53

Hilary Knightová měla na hokejce úvodní branku! Po tečované střele od modré čáry na ní zívala z větší části odkrytá branka, americká útočnice ale zametla kotouč po ledě a nechala tím vyniknout brankář Tarakanovovou, která betonem zabránila americké radosti!

USA – Olympijští sportovci z Ruska

5:0

konec (1:0, 3:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Bellamyová (J. Lamoureuxová-Davidsonová, Marvinová), 32. J. Lamoureuxová-Davidsonová (M. Lamoureuxová-Morandová), 32. J. Lamoureuxová-Davidsonová, 35. Marvinová (Pelkeyová), 59. Brandtová (Cameranesiová, Kellerová)

USA: Hensleyová (Rigsbyová) – Kellerová, Pfalzerová, Barnesová, Bellamyová (A), Steckleinová, Morinová, Flanaganová – Brandtová, Cameranesiová, Kesselová – Deckerová (A), Knightová, Coyneová – M. Lamoureuxová-Morandová, Panneková, J. Lamoureuxová-Davidsonová – Dugganová (C), Skarupaová, Marvinová – Pelkeyová.

Olympijští sportovci z Ruska: Tarakanovová (35. Morozovová) – Ganejevová, Batalovová (A), Gončarenková, Pirogovová, Lobovová, Nikolajevová, Tkačovová – Běljakovová, Pavlovová, Sosinová (C) – Děrgačovová (A), Štarjovová, Šochinová – Kadirovová, Smolinová, Ďupinová – Kanajevová, Kulišovová, Starovojtovová.

Rozhodčí: Ariano Lortieová, Granová – Svobodová, Tauriainenová

Průběh zápasu
1. třetina
08:02 USA 1:0 Bellamyová (J. Lamoureuxová-Davidsonová, Marvinová)
13:41 USA 2 Coyneová, držení
Po 1. třetině
2. třetina
27:32 OAR 2 Pirogovová, krosček
31:46 USA 2:0 J. Lamoureuxová-Davidsonová (M. Lamoureuxová-Morandová)
31:52 USA 3:0 J. Lamoureuxová-Davidsonová
34:38 USA 4:0 Marvinová (Pelkeyová)
34:38
35:04 OAR 2 Batalovová, sekání
38:44 OAR 2 Batalovová, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
58:23 USA 5:0 Brandtová (Cameranesiová, Kellerová)
Konec