Menu

Další

Zimní olympijské hry - Snowboard

Ženy - Half pipe (finále)

Vítěz: Ch. Kimová (USA)

konec

13.02.2018, 02:00 • Phoenix Park • Josef Cestr (@Hyddaw)

To je ode mě z finále ženského snowboardového Half pipe pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního dne. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího textového online přenosu, na počtenou! (03:56:21)

Konečné pořadí:
1. Chloe Kimová (USA) 98,25
2. Ťia-jü Liou (CHN) 89,75
3. Arielle Goldová (USA) 85,75
4. Kelly Clarková (USA) 83,50
5. Süe-tchung Cchaj (CHN) 76,50
6. Haruna Macumotová (JPN) 70,00
7. Queralt Castelletová (ESP) 67,75
8. Sena Tomitaová (JPN) 65,25
9. Mirabelle Thovexová (FRA) 63,00
10. Sophie Rodriguezová (FRA) 50,50
11. Emily Arthurová (AUS) 48,25
12. Maddie Mastrová (USA) 14,00
Je za námi nesmírně dramatické finále ženského snowboardového závodu v U-rampě. Už po první jízdě se ujala jasného vedení teprve sedmnáctiletá Chloe Kimová z USA, která svůj výkon ještě zlepšila ve třetí jízdě a Half pipe ovládla o neuvěřitelných 8,5 bodů. Zlatou medaili si pověsí na krk za výkon 98,25. Společně s ní nastoupí na stupně vítězů stříbrná Číňanka Ťia-jü Liou (89,75 b.) a třetí Američanka Arielle Goldová, která se posunula na bronzovou pozici až na třetí pokus. Naopak za očekáváním zaostala Maddie Mastrová, která se nedokázala ani v jedné jízdě vyvarovat pádu a končí na 12. příčce.

Finále ženského snowboardového Half pipe skončilo.

12

Chloe Kimová si svou poslední jízdu užila a předvedla nádhernou podívanou pro diváky! Dokonce je z toho zlepšení na 98,25, čímž jen potvrzuje, že v Pchjongčchangu excelovala už od kvalifikace oprávněně!

11

To je škoda! Ťia-jü Liou měla rozjetou svou třetí finálovou jízdu opravdu perfektně a zbývaly cirka poslední dva triky. Výšku i náročnost měla velmi dobrou, ale nakonec padá a je tedy jasné, že končí na stříbrné pozici.

10

Poslední závodnicí, která mohla promluvit do medailových pozic, byla Haruna Macumotová. Ta ale během třetí jízdy ztratila rychlost a nezbylo místo pro náročnější triky. Končí tedy na šestém místě se ziskem 70 bodů a o medailích je rozhodnuto! Nyní už se jede pouze o první dvě místa.

9

Maddie Mastrová si z Pchjongčchangu odveze 12. místo v U-rampě. Chybu udělala už při prvním skoku, při kterém zkoušela štěstí při frontside 1080, ale nedokázala dotočit snowboard. Jejím nejlepším výkonem tak zůstává první jízda za rovných 14 bodů.

8

Castelletová své umístění nezlepší. Během jízdy se nedokázala vyvarovat chyby a padá. Její letošní umístění tak bude při nejlepším 7. místo za 67,75 bodů.

7

Cchaj nezajela vůbec špatnou jízdu. Zlepšení je na místě, neboť tentokrát neupadla. Technická náročnost byla tak na hranici medailových pozic, přesto rozhodčí nalezli v trikách maličkosti, díky kterým se řadí "až" na 5. místo se ziskem 76,50 bodů.

6

Tomitaová své umístění nezlepší, po úvodním triku ztratila téměř veškerou rychlost a zbytek své jízdy v korytě už pouze dojížděla. Goldová tak stále netrpělivě vyčkává, zda ji někdo ze zbylých závodnic odsune ze třetí pozice či nikoli.

5

Je to dobré! Arthurová odchází do zázemí Phoenix Parku po svých. Při blízkém záběru bylo vidět, že má v obličeji krev, zřejmě z nosu.

5

Tak tohle byl nepříjemný pád! Arthurová dopadla tvrdě přímo na obličej a chvíli trvalo, než se zvedla ze země. K divákům dojíždí v pokrčené poloze. Doufejme, že australská závodnice je zdravotně v pořádku. V roce 2018 si na Zimních olympijských hrách zapíše nejlépe desáté místo.

4

Sophie Rodriguezová se loučí s finále ZOH pádem. Své nejlepší hodnocení získala v 1. jízdě, ve které získala 50,50 bodů. Neskončí lépe než devátá.

3

Thovexová měla sice čistou jízdu, technická náročnost je ale oproti Američankám podstatně nižší. I tak zlepšila svůj bodový zisk, s Pchjongčchangem se loučí se ziskem 63 bodů a průběžnou osmou příčkou.

2

No tak to se podívejme! Třetí jízdy nám začínají velmi dobře, rozhodně je na drama zaděláno. Clarková předvedla několik opravdu náročných triků i přes nižší rychlost a výšku, přesto získala 83,50 bodů. Letos si ze ZOH medaili neodveze.

1

Arielle Goldová předvedla, jak by to mělo ve finálové třetí jízdě vypadat! Čistou a náročnou jízdou si vyjela 85,75 bodů a jde průběžně na třetí místo před Clarkovou!
V Pchjongčchangu je vše připraveno na poslední 3. jízdu, ve které se rozhodne o medailových pozicích! Závodnice musí do svých jízd dát opravdu vše.

Pořadí po 2. jízdě:
1. Chloe Kimová (USA) 93,75
2. Ťia-jü Liou (CHN) 89,75
3. Kelly Clarková (USA) 81,75
4. Arielle Goldová (USA) 74,75
5. Haruna Macumotová (JPN) 70,00
6. Queralt Castelletová (ESP) 67,75
7. Sena Tomitaová (JPN) 65,25
8. Mirabelle Thovexová (FRA) 59,50
9. Sophie Rodriguezová (FRA) 50,50
10. Emily Arthurová (AUS) 48,25
11. Süe-tchung Cchaj (CHN) 41,25
12. Maddie Mastrová (USA) 14,00

12

Kimová vůbec poprvé v Pchjongčchangu padá! V kvalifikaci předvedla bezchybnou jízdu, stejně jako v první finálové jízdě. Přesto nemusí smutnit, její první jízda ji zajistila zatím klidnou první příčku.

11

Radost ve tváři Ťia-jü Liou je na místě! Předvedla velmi povedenou čistou jízdu, při které skákala opravdu dost vysoko, což se odrazilo i na výsledné známce. Zlepšení na 89,75! Přesto to o 4 body nestačí na první Kimovou.

10

Macumotová měla perfektní jízdu, kterou pokazil bohužel poslední trik, při kterém Japonka upadla a přišla tak o velké bodové přispění. Nakonec je z toho 46,25 bodů, což daleko nestačí na výkon z první jízdy.

9

Tak tohle Maddie Mastrové nevyšlo. I při druhé jízdě padá hned při prvním triku. Poté už ve své jízdě nepokračovala a dojela až k divákům pod rampu. Bude tedy muset vložit všechno na třetí jízdu a předvést opravdu ohromující výkon!

8

Castelletové chyběla výška, přesto předvedla čistou jízdu a po delší chvíli závodnice neupadla. Za tento svůj výkon si připisuje do svých statistik 67,75 bodů, což je zlepšení o 8 bodů. Momentálně se řadí na šesté místo.

7

Další závodnicí, která končí ve sněhu uprostřed koryta je Süe-tchung Cchaj, která se nevyvarovala pádu těsně před koncem rampy. Postupně přidávala obtížnost triků, ale dopadu na hranu se nedokázala vyvarovat. Přesto si zapisuje zlepšení na momentální hodnotu 41,25 bodů.

6

Ne, závodnicím se ve druhých jízdách v posledních chvílích nedaří. Chyba Tomitaové při frontside 900 přišlo nedotočení a pád na záda. 34,50 bodů je rozhodně pod možnosti této Japonky.

5

Ououou, padá třetí snowboardistka v řadě. Navíc se jednalo o nepříjemný pád na břicho. Přesto se rychle zvedá a rozdává úsměvy pro diváky, je tedy evidentně v pořádku.

4

Ani druhá Francouzka ve startovní listině nezlepší své postavení mezi dvanáctkou finalistek. Při dopadu dopadla přesně na hranu snowboardu a pro další triky už nebyla motivace.

3

Hned úvodní otočka o 900 stupňů byla ze strany Thovexové neúspěšná, přesto pokračovala ve své jízdě dále a i přes pád si vysloužila 30,25 bodů, čímž za svým prvotním výkonem zaostala o více jak 20 bodů.

2

Kelly Clarková rozhodně zvýšila náročnost svých triků oproti její předchozí jízdě. Máme se rozhodně v dalších jízdách na co těšit. Radost Clarkové v cíli je ale na místě, neboť rozhodčí přidělili její jízdě bodovou hodnotu 81,75 bodů, za kterou by momentálně brala bronz.

1

Tak tohle je mnohem lepší jízda než její první pokus. Výkon na úrovní prvních třech míst, ve kterém nechyběl například tyle grab či frontside 1080, ji vynesl zisk 74,75 a průběžné čtvrté místo.

1

Druhé jízdy načíná opět Goldová.

Pořadí po 1. jízdě:
1. Chloe Kimová (USA) 93,75
2. Ťia-jü Liou (CHN) 85,50
3. Kelly Clarková (USA) 76,25
4. Haruna Macumotová (JPN) 70,00
5. Sena Tomitaová (JPN) 65,25
6. Queralt Castelletová (ESP) 59,75
7. Mirabelle Thovexová (FRA) 59,50
8. Sophie Rodriguezová (FRA) 50,50
9. Emily Arthurová (AUS) 48,25
10. Süe-tchung Cchaj (CHN) 20,50
11. Maddie Mastrová (USA) 14,00
12. Arielle Goldová (USA) 10,50

12

Wow, to byla jízda! Chloe Kimová hodila rukavici všem ostatním závodnicím. Triky točila největší favoritka na obě strany. V kombinaci se všemi dalšími parametry je z toho známka 93,75 bodů a už není mnoho, co zlepšovat!

11

Číňaňka Ťia-jü Liou je v cíli se svou jízdou hodně spokojená, což dává hodně najevo. Ještě aby ne, do svých triků zakomponovala triky s velkou technickou náročností. A viděli to také rozhodčí, kteří ji známkou 85,50 katapultují na první místo!

10

Macumotová sice neměla tak vysoké skoky jako její reprezentační kolegyně Tomitaová, přesto za náročnost svých triků získává velmi slušných 70 bodů a má na čem při dalších dvou jízdách zakládat.

9

Mladičká Maddie Mastrová hned na úvod vystřihla frontside 1080! Škoda jen dopadu, při kterém hrábla do sněhu a přišla o rychlost, v důsledku čehož nemohla přidat další triky. Se ziskem 14 bodů nemůže být rozhodně spokojena.

8

Naopak španělská závodnice Castelletová zajela čistou jízdu. Byla to ale spíše jízda na jistotu pro zisk několika desítek bodů. Rozhodčím trvalo trochu déle vyhodnocení a je z toho nakonec průběžné třetí místo. S 59,75 body musí být Španělka pro tuto chvíli spokojena.

7

Süe-tchung Cchaj skončila hned po druhém skoku. Nedokázala dotočit backside 360 a upadla. Tohle není rozhodně jízda, kterou by se chtěla ve finále prezentovat. Ve zbylých dvou bude mít co napravovat.

6

Japonská závodnice Tomitaová předvedla perfektní stylovou jízdu, při které ukázala velkou variabilitu svých předvedených triků. Rozhodčí ohodnotili především její výšku skoků a s celkovým ziskem 65,25 se řadí na druhé místo, přesně o deset bodů za Clarkovou.

5

Emily Arthurová hned na úvod vystřihla "sedmsedvacítku" s grabem. Poté ale postupně ztrácela rychlost a tím pádem i výšku. Je z toho průběžné čtvrté místo za 48,25 bodů.

4

Druhá francouzská závodnice si v U-rampě nepočínala o moc lépe! Chyby předvedla především s griby. Svou jízdou si vysloužil 50,50 bodu.

3

Mirabelle Thovexová nezajela vůbec špatnou jízdu, chyběly ovšem náročnější triky, díky čemuž jí rozhodčí udělili známku 59,50 bodů. Průběžné druhé místo.

2

Za to bronzová medailistka z minulých Olympijských her zajela velmi povedenou jízdu. Se zápisem 76,25 bodů jde na průběžné první místo. Přesto si troufám říci, že tento bodový zisk na medaili stačit po třetí jízdě nebude.

1

Arielle Goldová předvedla jízdu plnou pádů, což se také odráží na výsledné známce. Je z toho pouhých 10,50 bodů.

Finále ženského Half pipe právě začalo.
Startovní listina:
1. Arielle Goldová (USA)
2. Kelly Clarková (USA)
3. Mirabelle Thovexová (FRA)
4. Sophie Rodriguezová (FRA)
5. Emily Arthurová (AUS)
6. Sena Tomitaová (JPN)
7. Süe-tchung Cchaj (CHN)
8. Queralt Castelletová (ESP)
9. Maddie Mastrová (USA)
10. Haruna Macumotová (JPN)
11. Ťia-jü Liou (CHN)
12. Chloe Kimová (USA)
Největší favoritky half pipu musíme hledat mimo Evropu. Jako hlavní kandidátka na zlato do Koreje odletěla Američanka Chloe Kimová, dále by měla o nejvyšší příčky bojovat Maddie Mastrová z USA, Kelly Clarková z USA či závodnice z Japonska a Číny.

Česká republika nebude mít žádnou snowboardistku na startu.
HISTORIE NA ZOH

Poprvé se Half pipe na ZOH představil v roce 1998 v Naganu. Při premiéře vyhrála tehdy jednadvacetiletá Němka Nicola Thostová. O čtyři roky později se radovala z triumfu Austrálie a další 3 zlaté medaile z následujících 3 ZOH putovaly do USA, v roce 2002 dokonce zásluhou Kelly Clarkové. Tato americká závodnice, která se o medaile ve finále popere i letos v Pchjongčchangu, při svých dvou posledních účastí brala vždy bronz.
Průběžné pořadí Světového poháru

1. Torah Brightová (USA) 900 bodů
2. Kurumi Imajová (JPN) 725
3. Taylor Obregonová (USA) 665
4. Hikaru Oeová (JPN) 600
5. Emily Arthurová (AUS) 500
...
32. Kateřina Vojáčková (CZE) 40
PRAVIDLA

Half pipe, neboli U-rampa je jediná freestylová disciplína ve snowboardingu, které se na olympiádě jezdí. Jednotliví závodníci jezdí postupně na U-rampu a předvádějí různě náročné triky, které rozhodčí poté hodnotí. Základními triky jsou Frontside nebo Backside air, kdy se závodník ve vzduchu otočí o 180 stupňů. Ale většinou jsou k vidění mnohem těžší triky. Závodník může předvést ve své jízdě libovolný počet triků a rozhodčí poté hodnotí jejich náročnost, provedení, výšku, celkový dojem, zvládnutí doskoku a plynulost.

Všechny závodnice čekají tři jízdy.
Přeji příjemné brzké ráno všem fanouškům zimních sportů a zimních olympijských her zvláště! Na čtvrtý den Her v Pchjongčchangu náleží celkem 21 událostí a jednou z nich je snowboardové finále ženské half pipe.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:00.

Ženy - Half pipe (finále)

Vítěz: Ch. Kimová (USA)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Konečné pořadí:
1. Chloe Kimová (USA) 98.25
2. Ťia-jü Liou (CHN) 89.75
3. Arielle Goldová (USA) 85.75
4. Kelly Clarková (USA) 83.50
5. Süe-tchung Cchaj (CHN) 76.50
6. Haruna Macumotová (JPN) 70.00
7. Queralt Castelletová (ESP) 67.75
8. Sena Tomitaová (JPN) 65.25
9. Mirabelle Thovexová (FRA) 63.00
10. Sophie Rodriguezová (FRA) 50.50
11. Emily Arthurová (AUS) 48.25
12. Maddie Mastrová (USA) 14.00
Pořadí po 2. jízdě:
1. Chloe Kimová (USA) 93,75
2. Ťia-jü Liou (CHN) 89,75
3. Kelly Clarková (USA) 81,75
4. Arielle Goldová (USA) 74,75
5. Haruna Macumotová (JPN) 70,00
6. Queralt Castelletová (ESP) 67,75
7. Sena Tomitaová (JPN) 65,25
8. Mirabelle Thovexová (FRA) 59,50
9. Sophie Rodriguezová (FRA) 50,50
10. Emily Arthurová (AUS) 48,25
11. Süe-tchung Cchaj (CHN) 41,25
12. Maddie Mastrová (USA) 14,00
Pořadí po 1. jízdě:
1. Chloe Kimová (USA) 93,75
2. Ťia-jü Liou (CHN) 85,50
3. Kelly Clarková (USA) 76,25
4. Haruna Macumotová (JPN) 70,00
5. Sena Tomitaová (JPN) 65,25
6. Queralt Castelletová (ESP) 59,75
7. Mirabelle Thovexová (FRA) 59,50
8. Sophie Rodriguezová (FRA) 50,50
9. Emily Arthurová (AUS) 48,25
10. Süe-tchung Cchaj (CHN) 20,50
11. Maddie Mastrová (USA) 14,00
12. Arielle Goldová (USA) 10,50
Startovní listina:
1. Arielle Goldová (USA)
2. Kelly Clarková (USA)
3. Mirabelle Thovexová (FRA)
4. Sophie Rodriguezová (FRA)
5. Emily Arthurová (AUS)
6. Sena Tomitaová (JPN)
7. Süe-tchung Cchaj (CHN)
8. Queralt Castelletová (ESP)
9. Maddie Mastrová (USA)
10. Haruna Macumotová (JPN)
11. Ťia-jü Liou (CHN)
12. Chloe Kimová (USA)