Menu

Hokej

NHL

Anaheim Ducks – San Jose Sharks

2:3

po s.n. (0:2) (1:0, 0:0, 1:2 - 0:0)

12.02.2018, 02:00 • Honda Center, Anaheim • Martin Schwarz (@MartinSmuci)

Tipsport: 1.99 3.91 3.34 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tři hvězdy utkání

Timo Meier (SJS) (1 + 0)
Ondřej Kaše (ANA) (1 + 1)
John Gibson (ANA) (37 zásahů) (05:00:17)
Československá stopa v utkání

Ondřej Kaše (ANA) (1 + 1, 1 střela na branku, čas na ledě 15:25)
Tomáš Hertl (SJS) (0 + 1, 1 střela na branku, čas na ledě 22:20)
Střely na branku v zápase

Anaheim Ducks: 27

San Jose Sharks: 39
Sledovali jsme napínavou bitvu dvou kalifornských týmů, ze které nakonec odchází jako vítěz tým San Jose Sharks. Ještě minutu před koncem hosté prohrávali rozdílem jednoho zásahu. Pak se ale vzepřeli, chvíli před třetí sirénou vyrovnali. Duel poslal do prodloužení útočník San Jose Timo Meier. Nastavená pětiminutovka vítěze neurčila, a tak musely rozhodovat samostatné nájezdy. V nich skórovali jen hosté, rozhodující puk poslal do sítě kapitán Sharks Joe Pavelski. Žraloci tak berou bod navíc. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek týdne.

Konec zápasu.

Joe PAVELSKI - 2:3

V samostatných nájezdech zvítězil tým San Jose Sharks.
Autorem vítězné branky je JOE PAVELSKI.

2. série 0:2

Je hotovo. Logan Couture poslal puk na vzdálenější tyčku a rozhodl.

2. série 0:1

Rakell to nemyslel špatně, ale po kličce trefil jen pravou tyčku.

1. série 0:1

Pavelski to udělal skvěle, stáhl si Gibsona a skóroval po ledě.

1. série 0:0

Henrique to zkoušel mezi betony, ale bekhendem Jonese nepřekonal.

Samostatné nájezdy začínají.
Ani nastavená pětiminutovka nerozhodla. Vítěze tedy za několik okamžiků určí samostatné nájezdy.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:22

Důležitý zákrok Martina Jonese, kterého se pokusil překonat střelou zpoza pravého kruhu Ryan Getzlaf. Ještě uvidíme minimálně jedno vhazování.

64:05

Začala poslední minuta prodloužení. Dopředu se hnal Adam Henrique, ale nakonec to měl na dlouhou hůl.

63:38

Domácí nikam nespěchají a v klidu čekají, až budou mít na ledě čerstvé síly.

63:08

Donskoi se šikovně natlačit až před branku. Když pak ale střílel bekhendem, trefil jen posledního bránícího hráče. Čas do konce prodloužení rychle běží.

62:52

Po domácím ofsajdu následuje vhazování ve středním pásmu.

62:36

Rakell dostal puk do Getzlafa, ale už do středního pásma, takže nemohl postupovat dále kupředu. Potom už přišla větší šance Ducks, ovšem Jones ji zastavil.

62:05

Sám to zkoušel po levé straně Tomáš Hertl, jenže spíše ještě potřeboval někoho do kombinace. Takhle trefil jen připraveného Gibsona.

61:31

Burnsova nahrávka na hokejku Tierneyho vypadala zajímavě, ale druhý jmenovaný nedokázal kotouč usměrnit do sítě.

61:05

Donskoi chtěl zavézt puk do útočného pásma, ale nemohl, protože měl v ofsajdu Pavelskiho. Zatím se v prodloužení hraje docela opatrně.

60:31

Na druhou stranu se okamžitě vydal Rickard Rakell. Švédský útočník ale Jonese nepřekonal, brankář Sharks stihl přesun ke své pravé tyči.

60:16

Logan Couture se hned vrhl s pukem dopředu, zezadu ho podporoval Brent Burns. Jenže ke střele na branku nedošlo.

60:01

Začalo prodloužení.
Tři třetiny na určení vítěze nestačily. Každý tým má bod, souboj o ten druhý budeme sledovat v prodloužení.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

Tipovat můžete do začátku prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:35

Ještě to San Jose zkoušelo znovu, ale rána z dálky Johna Gibsona příliš nezaskočila. Potom také zákrok lapačkou pro Martina Jonese.

59:06

59:06 Timo MEIER - 2:2

59:06

San Jose právě vstřelilo branku!
Závěrečný tlak se Sharks vyplatil. Zbývala necelá minuta do konce třetí třetiny, když Logan Couture vyslal střelu na branku. Jeho pokus sice do klece nezapadl, ale na brankovišti směr zakončení změnil útočník TIMO MEIER. Ten ukázkově překonal brankáře Anaheimu po ledě a s přehledem vyrovnal. Zdá se tedy, že dnešní kalifornské derby půjde do prodloužení, ačkoli měli domácí blízko k výhře v základní hrací době. Asistence: Logan Couture, Brent Burns.

58:31

San Jose Sharks si vybírají oddechový čas a ještě zkusí něco vymyslet.

58:31

Gibsonovi vypadlo nahození Hertla z dálky. Ale ani tak by případná branka neplatila, Sharks se totiž nacházeli v postavení mimo hru.

58:06

Jenže hosté nyní přišli o útočnou třetinu a musejí tam hledat cestu zpět. Anaheim si dává pozor na situaci na modré čáře, aby tam nenatropil chyby.

57:47

Martin Jones zamířil na střídačku a San Jose Sharks to zkoušejí se šesti hokejisty v útočném pásmu.

57:46

Žraloci už jsou v útočném pásmu, ale zatím beze střely na branku. Když pak zakončení přeci jen přišlo, Gibson zasáhl ramenem, načež schoval kotouč do lapačky.

57:19

Joonas Donskoi se hnal dopředu za pukem, ale nebylo mu to nic platné, rychleji u něj byl obránce Anaheimu.

57:00

Ránu Kevina Bieksy z dálky Martin Jones raději podržel v náruči, i když ještě mohl rozehrávat. Nechtěl ale riskovat, a tak zařídil nové buly.

56:38

Puk je znovu ve středním pásmu, odkud jej domácí poslali tečí za mantinel. Uvidíme poslední komerční přestávku, potom už budeme pokračovat ve zbytku základní hrací doby.

56:08

Už se hraje dlouho bez přerušení, San Jose má problém udržet útočné pásmo. Do akce navíc vyrazil Cogliano, který ale nestihl vypálit.

55:29

Ondřej Kaše aktivní v souboji o kotouč v levém rohu, také že pro sebe na chvíli získal puk. Sice se pak nedostal do zakončení, ale aspoň pošetřil čas vepředu.

54:57

Hansen sice unikal dopředu, ale pak přenechal kotouč soupeři, protože jeho formace byla na ledě moc dlouho a měla toho očividně plné zuby.

54:14

Hertlova střela by mohla být hodně zajímavá, jenže ji stačil zblokovat Jos Manson. Potom Ducks znovu vyhazují, teď nebudou chtít v žádném případě riskovat.

53:48

Tomáš Hertl tentokrát nezvládl vhazování v útočném pásmu, z toho Kačeři okamžitě těžili vyhozením. A také se pak snažili co nejdéle udržet vepředu.

53:35

Následuje komerční přestávka, potom se bude vhazovat u domácí klece.

53:16

Ale důležitý zákrok i od Martina Jonese. Ten pravým betonem zabránil samotnému útočníkovi Anaheimu, který by jinak bekhendem dával skoro do prázdné klece.

52:40

San Jose je teď na ledě aktivnější a dělá vše, aby se dočkalo vyrovnání. Teď bude hodně záležet na tom, jak domácím zachytá Gibson.

52:15

Mohlo být klidně vyrovnáno, Gibson na poslední chvíli reagoval na nahození soupeře z dálky. Byl to Brent Burns, kdo se snažil maskovaného muže Ducks překvapit.

51:53

Přerušená hra a my budeme sledovat první komerční pauzu tohoto dějství.

50:56

50:56 Logan COUTURE - 2:1

50:56

San Jose právě vstřelilo branku!
Tohle je hodně vydřená, ale hlavně zasloužená branka San Jose. Hosté posílají spoustu kotoučů na Johna Gibsona, ale dlouho se nemohli dočkat trefy. Až nyní poslal kotouč do sítě krásnou střelou do horní poloviny klece LOGAN COUTURE. Kanadskému forvardovi nahrával český šikula Tomáš Hertl, lépe Coutureho snad ani k šanci vybídnout nemohl. Je to tedy znovu o jediný zásah a závěrečné drama pokračuje. Asistence: Tomáš Hertl, Marc-Edourad Vlasic.

50:28

Pokud chtějí Sharks body z tohoto zápasu, budou muset začít více riskovat. Aktivní jsou. Gibson musel řešit střelu i dorážku, s oběma pokusy soupeřů si ale poradil.

50:04

Další zakázané uvolnění Kačerů ve třetí periodě. Ještě předtím Wagner provedl tvrdý hit na Joakima Ryana. Rameno na rameno. Takže se nebude vylučovat.

49:36

Už se hraje dlouho bez přerušení, což je za současného stavu příhodnější pro domácí hráče. Sharks marně hledají cestu do útočné třetiny.

49:04

Staňte se fanoušky NHL.cz!

49:04

Znovu Ondřej Kaše, ten je dnes v ráži. Z levého kruhu střílel zápěstím, jen těsně nedokázal zakončit k tyči.

48:39

Další Jonesova rozehrávka, tentokrát jen do levého rohu. Ducks sice neudrželi kotouč v útočné třetině, ale to je za současného stavu ani moc mrzet nemusí.

48:14

Hosté jsou zpátky před Gibsonem, avšak jejich pokusy dobře blokuje obrana Ducks.

46:28

46:28 Cam FOWLER - 2:0

46:28

Anaheim právě vstřelil branku!
Tentokrát už se Ducks dočkali. Sice neměli od začátku třetí třetiny vyloženě gólové šance, ale i tak se prosazují. Stačil jeden rychlejší přechod do útočného pásma. Ondřej Kaše předal kotouč na CAMA FOWLERA, který nečekaně zavěsil pod horní tyčku. Tady nemohl Martin Jones stihnout reagovat. Je to tedy o dva zásahy a San Jose Sharks čeká ve zbytku duelu hodně těžká práce. Asistence: Ondřej Kaše, Nick Ritchie.

45:52

Až nyní Joe Pavelski v šanci u levé tyče, jenže ani nadvakrát Johna Gibsona nepřekonal. Právě brankář Ducks je důvodem, proč platí skóre 1:0.

45:18

Obrázek hry vypadá teď hodně stejně. Anaheim neustále nahazuje dlouhé puky dopředu a Sharks zakládají protiútoky. Zatím z toho ale šance nepramení.

44:54

Další domácí zakázané uvolnění, na začátku třetí třetiny se nám hra hodně kouskuje.

44:39

Martin Jones vyjel rozehrávat puk za branku. To se mu ale málem nevyplatilo, protože rozehrávku pokazil a Cogliano na brankovišti měl velkou šanci. Jen tak tak, že puk nedostal do sítě.

44:06

Vhazovat se bude před zraky domácího maskovaného muže, právě od něj totiž kotouč zamířil do ochranné sítě.

43:55

Také Melker Karlsson na nic nečekal a hned střílel, jeho pokus Gibson vytěsnil vyrážečkou do rohu.

43:33

První větší možnost San Jose ve třetí části. Mikkel Boedker vypálil z prostoru mezi kruhy a John Gibson měl co dělat, aby mu puk nevypadl. Nakonec to ale gólman Kačerů zvládl.

43:20

Anaheim Ducks vyhazují na zakázané uvolnění, nerozuměli si v rozehrávce, Nick Ritchie se potom na modré čáře marně natahoval.

43:08

Hosté zatím mají problém dostat se do útočného pásma. Zkoušejí to nahozenými puky, ale to v tuto chvíli nevypadá jako účinná taktika.

42:25

Ryan Getzlaf přenechal puk mezi kruhy Perrymu. Druhý jmenovaný forvard byl ve vyložené pozici, jenže střela mu vůbec nesedla a tím pádem ani netrefil branku. Halou to jen zahučelo.

41:58

Anaheim je zase najednou o něco aktivnější než v první třetině. A Sharks s tím mají trable. Jones si musel dávat pozor na střelu obránce Beauchemina z dálky.

41:30

Znovu přerušená hra, také v tomto případě skončil kus černé gumy na domácí lavičce.

41:07

Bieksa tvrdě dohrál soupeře u mantinelu, ale vše bylo ještě podle pravidel v pořádku. Potom Fowler jen nahodil dopředu, aby jeho spoluhráči mohl dostřídat.

40:40

Ryan Kesler zůstal nehlídaný před brankovištěm, z čeho málem Ducks těžili. Moc nechybělo, aby jejich útočník dokázal zasunout puk k tyči.

40:23

Getzlaf vytečoval puk na domácí střídačku, vhazovat by se tak mělo znovu ve středním pásmu.

40:10

Na buly ve středovém kruhu si lépe vedli domácí, však také Martin Jones hned musel zasahovat.

40:01

Začala třetí třetina.
Za chvíli začne třetí třetina utkání. Dočkají se San Jose Sharks vyrovnání, nebo Anaheim duel dotáhne do vítězného konce?
Střely na branku po dvou třetinách

Anaheim Ducks: 15

San Jose Sharks: 24
Druhá třetina je u konce, stále platí stejné skóre. Ducks doma vedou nad rivalem San Jose Sharks 1:0. Ale v prostředním dějství se hra vyrovnala, nikdo neměl vyloženě navrch. Čeká nás asi ještě hodně zajímavý závěr utkání. Hraje se o důležité body do tabulky Pacifické divize.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:38

Sharks vyvezli puk dopředu, tam o něj ale Joe Pavelski přišel. V této třetině branku neuvidíme.

39:03

Běží poslední minuta první třetiny. Kotouč na hokejkách mají Kačeři, ale pouze ve svém pásmu. Když chtěl dopředu vyrazit Rakell, zastavil ho ofsajd.

38:35

Po dlouhé době domácí v útočném pásmu, jenže ne na dlouho. Brzy se o něj sami připravili a na druhou stranu mohl vzápětí vyrazit Jannik Hansen.

38:10

Brent Burns vzal situaci na svá bedra. Projel kolem pravého mantinelu, aby pak sám zakončil. Jenže Gibson nechal přilepený beton u tyče a nezaváhal při svém zákroku.

37:26

Ani Boedkerovi se v rozhodujícím okamžiku nikdo nenabídl. Potom Ducks vyhazují na zakázané uvolnění, už moc dlouho pobývali před svým gólmanem.

36:54

Hertl neměl z modré čáry komu nahrát, a tak jen bekhendem nahodil před branku. Tam nikdo v bílém dresu nečekal, tudíž mohli rozehrávat Ducks.

36:16

Kesler přenechal u levého mantinelu Coglianovi, tomu ale kotouč přeskočil hokejku. Na obou stranách sledujeme v útočném pásmu hodně nepřesností.

35:54

Zakázané uvolnění hostujícího týmu, v současné situaci docela zbytečné.

35:31

Joonas Donskoi se šikovně protáhl až mezi kruhy. Když chtěl ale zkusit střílet nebo nahrávat, soupeř ho odstavil od kotouče a bylo po šanci.

35:11

A máme tu také rvačku. Pustili se do sebe domácí J. T. Brown a hostující Barclay Goodrow. Svedli docela vyrovnanou řež, teď si ale půjdou na pět minut odpočinout za katr.

34:58

O'Reagan zůstal nikým nehlídaný a málem se to Ducks vymstilo. Měli štěstí, že útočník Sharks nedokázal zasunout puk do sítě.

34:38

Od Gibsonovy hokejky se Hansenova střela odrazila do ochranné sítě. Je tu poslední komerční pauza druhé třetiny, za pár okamžiků pokračujeme.

34:12

Odpískáno zakázané uvolnění San Jose Sharks, Žraloci si moc nerozuměli při rozehrávce z obranného pásma.

33:48

Perry nabíjel Beaucheminovi na modrou čáru, odkud domácí obránce pálil bez přípravy. Ale branku netrefil, orazítkoval pouze zadní mantinel.

33:16

Zatím to nevypadá, že bychom v této dvacetiminutovce měli vidět góly. Sotva se jedna či druhá strana dostane do středního pásma, akce skončí.

32:46

Sharks stihli vystřídat během pobytu v útočném pásmu, to Anaheim měl větší trable. Navíc vyhodil na zakázané uvolnění, takže se musí vrátit před svou branku.

32:15

Už má Gibson znovu práci. Musel likvidovat dvě střely Hansena po sobě, na které ale dobře viděl, takže si s nim poradil.

31:49

Henrique jen jednoduše posunul puk dopředu, nikdo další v černém dresu jeho nápad nevystihl. Následně hru otočili Dillon a Jannik Hansen.

31:08

Jones sice vyjížděl za branku pro puk, pak ho ale nestihl a pomohla mu obrana. Už pár minut čekáme na to, až se jedna či druhá strana dostane k lepšímu zakončení.

30:37

Cogliano si na pravém kruhu rovnal puk na hokejce. Ale nakonec mu to nebylo nic platné, protože ho o něj zezadu obral soupeř.

30:14

Jones rozehrával puk za brankou, ale ještě předtím byli domácí v postavená mimo hru. Je tu další komerční pauza, pak se bude vhazovat ve středním pásmu.

29:51

Změnit to mohl Rickard Rakell, ten však střelou zápěstím trefil pouze prvního hráče před sebou.

29:25

Pokud jsme v první třetině sledovali spoustu velkých šancí a střel na branku, teď tempo docela opadlo. Především domácí jsou méně aktivní.

28:47

Timo Meier viděl, že má na pravé straně dostatek prostoru, a tak vyrazil do akce. Trefil ale jen připravené betony Johna Gibsona.

28:31

Postavení mimo hru Anaheim Ducks. Na řadu přichází komerční pauza, za chvíli pokračujeme.

28:02

Domácí pomalu střídali, přesto ještě nějak zvládli udržet puk v útočném pásmu. Následně střílel Ryan Kesler, jenže ten trefil pouze zadní mantinel.

27:26

Puk doputoval až k Martinu Jonesovi, ten jej co nejdříve rozehrál hokejkou. Už nějako tu chvíli čekáme na větší šanci na jedné či druhé straně.

26:50

Getzlaf důrazně odstavil soupeře od puku, pak vyslal dopředu Rakella. Jenže švédský útočník tam zůstal sám proti dvěma bránícím hráčům soupeře.

26:14

Montour je zpátky na ledě a Kačeři se ubránili. Ještě ale musí dávat pozor, protože Sharks zůstali u jejich klece. Až později se pustili do rychlé protiakce.

26:00

Ještě jedno vyhození a vypadá to, že také Anaheim své oslabení v pohodě zvládne. Ani na jedné straně zatím přesilové hry příliš nepomáhají.

25:31

Brankář domácích svůj tým drží nad vodou i v oslabení. Střelu Pavelskiho chytil ukázkově do rukavice a znovu přerušil hru.

25:08

Dobrá Burnsova dělovka, hned po něm zakončoval také Hertl. Ale na oba pokusy ještě Gibson dosáhl. Sharks začínají být hodně nebezpeční.

24:41

Chybná rozehrávka a zakázané uvolnění San Jose. Hosté musí zpátky před svého gólmana.

24:24

Střela Bodkera se otřela o beton Gibsona, pak ale zamířila za branku. Načež se Ducks poprvé v oslabení osvobozují vyhozením přes všechny čáry.

24:06

První početní výhodu v zápase si zahrají dnes i Sharks. Dvě minuty za podražení totiž vyfasoval domácí Brandon Montour. Nelíbí se mu to, ale za katr musí.

23:49

Na druhé straně zakončil Nick Ritchie, ale jednalo se jen o jednoduché nahození. S tímto nemohl mít Martin Jones žádné potíže.

23:16

A další Burnsova pecka, tentokrát od levého mantinelu bez přípravy. Ani v tomto případě netrefila zařízení a letěla úplně mimo.

22:48

Zkoušel to okamžitě po vhazování Brent Burns, ten ovšem minul horní tyčku. Potom se do akce vydali Ducks, jenže na zakončení stále čekají.

22:25

DeMelo lehce nahodil z dálky, potom daleko tvrdší ránu vyslal jiný obránce San Jose. Ale ani s tímto kotoučem neměl Gibson větší trable.

21:58

Už se Ducks podařilo situaci uklidnit a vyhodit aspoň do středního pásma. Teď jsou to Žraloci, kdo projevuje větší aktivitu.

21:11

Zatím největší šance San Jose v zápase. Joonas Donskoi hledal u levé tyče volného Pavelskiho, ale kapitán Sharks trefil připravený beton Gibsona. Tady domácí obrana zaspala.

20:53

Až nyní zákrok domácího brankáře lapačkou, na puk ale dobře viděl a se střelou Donskoie si tedy poradil.

20:35

Joakim Ryan nahodil o zadní mantinel, kde byl připravený právě Hertl na dorážku. Gibson ale zatím na práci ve druhé třetině čeká.

20:09

Na vhazováním ve středovém kruhu uspěl Tomáš Hertl, který získal puk pro Kačery. Jeho spoluhráči z obrany pak ale nemohli najít rychle cestu dopředu.

20:01

Začala druhá třetina.
Zanedlouho začne druhá třetina utkání. Dočkáme se v ní dalších branek?
Střely na branku v první třetině

Anaheim Ducks: 13

San Jose Sharks: 10
Máme za sebou první třetinu utkání. Viděli jsme sice dvě branky domácích, ale tu druhou rozhodčí neuznali kvůli postavení mimo hru. Ducks tedy po dvaceti minutách vedou 2:0 a uvidíme, co nás čeká v další dvacetiminutovce. Domácí zatím mají herně navrch.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:57

Ještě jeden zákrok v této třetině pro Martina Jonese, který raději po složité situaci na brankovišti přerušil hru.

19:42

Corey Perry sice dosáhl krásné branky po nahrávce Ryana Getzlafa. Ale hosté si vyžádali kontrolu na videu a gól nakonec neplatí kvůli ofsajdu.

19:14

Začala poslední minuta první třetiny, zanedlouho skočí vyloučený Kevin Labanc zpátky do hry.

18:46

Polovina Labancova trestu už je pryč a Ducks v této přesilovce stále nic nevymysleli. Zatím mají problém se s kotoučem vůbec udržet vepředu.

18:28

Montourovu dělovku někdo v předbrankovém prostoru přizvedl až do ochranné sítě. Je z toho další vhazování před zraky Martina Jonese.

18:08

Také tuto početní nevýhodu Sharks začínají v klidu. Sotva se za svou klecí dostal na kotouč, hned jej vyhodili přes všechny čáry dopředu.

17:51

Domácí si zahrají další početní výhodu. Kevin Labanc od rozhodčích inkasuje dvě minuty za jasné hákování a bude doufat, že jeho spoluhráči neinkasují.

17:15

Perry si sjel do středu útočného pásma na přihrávku, kde také převzal kotouč. Zakončit už ale nestihl, protože mu puk z hokejky vypíchla dvojice bránících hráčů.

16:57

Střelu Melkera Karlssona má John Gibson v lapačce. Ještě jednu komerční pauzu uvidíme v této části, pak už budeme pokračovat ve zbytku úvodního dějství.

16:21

I Jones měl ovšem problémy po odraženém puku od zadního mantinelu. Kotouče poslední dobou hodně neposedně skáčou.

15:48

Sledujeme dlouhou pasáž bez přerušení. Donskoi a Pavelski si vyměnili puk, druhý jmenovaný zakončoval. Netrefil ale kotouč ideálně, minul zařízení.

15:06

Sharks jsou kompletní, první oslabení zápasu zvládli celkem v pohodě. Nyní se mohou začít soustředit na hru směrem dopředu a zkusit vyrovnat.

14:40

Logan Couture navíc málem překvapil ve vlastním oslabení. Udělal mezi kruhy ještě jednu kličku navíc, pak sice upadl, ale i vleže zakončil na Gibsona.

14:11

O další vyhození se postaral Justin Braun, více než polovina oslabení hostů je pryč. Ducks jsou sice v pásmu, ale neposílají přesné kotouče na branku.

13:34

Getzlaf svou střelou zápěstím těsně minul pravou tyčku, na dorážku ještě čekal Henrique. Ani on ale nepřekonal Jonese, který je zatím hodně hbitý.

13:18

Hned na úvod oslabení se Sharks osvobozují vyhozením přes všechny čáry.

12:57

Je tu první vyloučení zápasu. Obránce San Jose Brent Burns dostává dvě minuty za držení a do přesilové hry jdou tedy Anaheim Ducks. Dobrá možnost pro domácí.

12:51

Ondřej Kaše se rozjel k další samostatné akci mezi kruhy. Tentokrát ho ale defenziva Sharks stačila zastavit.

12:14

Už jsou zase Ducks nastěhováni v pásmu soupeře. Sice teď neposlali střelu na branku, ale i tak musí Martin Jones dávat moc dobrý pozor na situaci kolem sebe.

11:35

Ani Vlasic z dálky nemířil přesně, střelou zápěstím rozezvučel pouze mantinel za domácí klecí. Směrem do obrany se tedy zatím rozhodně nehraje.

11:23

S nahozením Kevina Labance domácí brankář problémy neměl, moc dobře na něj viděl a pohlídal si ho.

10:55

Opět Jonesův zákrok, o který se postaral Lindholm. Potom už Couture vyhodili aspoň do středního pásma, aby San Jose mohlo vystřídat.

10:30

Hned další veliká příležitost Anaheimu. Neskutečné, co netrefil před polovinou prázdné branky Cogliano. Puk se mu odrazil od zadního mantinelu příhodně na brankoviště, do sítě ho ale neposlal.

10:20

Je tu komerční pauza, hned po jejím konci budeme pokračovat.

10:20

Obrovská chyba v rozehrávce Sharks, po které střílel bez přípravy Chris Wagner. Ke štěstí hostů byl ale Jones znovu připraven, takže včas zasáhl.

09:59

Nahození z dálky chytil Gibson do náruče, znovu tak přerušil hru. Už jsme v polovině první třetiny, čas zatím běží hodně rychle.

09:30

Oba týmy si najednou více dávají pozor na střední pásmo. Proto se prosazují hlavně nahozenými puky. Dobrý defenzivní zákrok mimochodem předvedl Ondřej Kaše.

08:59

John Gibson na druhé straně přerušuje hru po zakončení Vlasica. Nebyla to těžká střela, avšak domácí maskovaný muž nechtěl zbytečně riskovat rozehrávku.

08:44

Na druhé straně hrací plochy Sharks vyrobili další chybu a Martin Jones si připisuje do statistik zásah lapačkou. Potom zastavoval také Coglianovou střelu zápěstím.

08:19

John Gibson vypíchl puk, který si chtěl na hokejce rovnat Logan Couture. Málem se to kanadském útočníkovi povedlo.

07:46

Hansen zavezl kotouč po levé straně dopředu. Avšak neměl komu přihrát, nikdo mu zavčas nesjel na přihrávku mezi kruhy.

07:10

Po komerční přestávce tempo na ledě malinko opadlo. Domácí to nyní zkusili nahozením o zadní mantinel, to ale nikam nevedlo. Pak se z dálky napřáhl ke střele Bieksa.

06:44

A další technický přestupek, tentokrát zakázané uvolnění San Jose Sharks.

06:37

Po dalším buly se moc dlouho nehrálo, kotouč někdo v předbrankovém prostoru tečoval do ochranné sítě.

06:15

Máme tu první komerční přestávku, po jejím konci se bude vhazovat u klece Anaheim Ducks.

05:55

Ducks se nebojí hrát ani do těla, nadvakrát přimáčkli na mantinel hostující beky. San Jose má problém dostat se s kotoučem na chvíli na polovinu soupeře.

05:28

Martin Jones si zahrál s pukem za brankou. Musel ale spěchat, protože jej okamžitě jela ohrožovat dvojice hráčů v černých dresech.

04:34

Už se hraje hodně dlouho bez přerušení. Perry z brankoviště dorážel puk do sítě, ale Jonese těsně nepřekonal. Anaheim je i nadále aktivnější.

02:39

02:39 Ondřej KAŠE - 1:0

02:39

Anaheim právě vstřelil branku!
Domácí Kačeři od úvodních okamžiků utkání tlačí kotouče na branku, což se jim právě vyplácí. První dvě nebo tři střely ještě Martin Jones vytěsnil před sebe, ale další už ne. Český útočník ONDŘEJ KAŠE vzal zodpovědnost na sebe, po pravé straně se rozjel jako uragán. Už nikoho nehledal, viděl, že má dostatek místa. Nabral kotouč na hokejku a střelou zápěstím k pravé tyči překonal gólmana San Jose někde mezi betony. Maskovaný muž zůstal hodně zaskočený. Ducks tedy brzy vedou. Asistence: Adam Henrique, Nick Ritchie.

02:07

Z protiakce zkusil udeřit Adam Henrique. Tomu dala domácí obrana až hodně prostoru. Proto se protáhl do zakončení zápěstím. Ztroskotal až na Jonesovi.

01:24

Také je tu první možnost domácích. Mikkel Boedker se s pukem protáhl mezi kruhy, odkud vypustil střelu zápěstím. Gibson ale kotouč v klidu vyrazil.

00:45

Silfverberg přesměroval těsně před zraky Martina Jonese nahození z dálky. Nechybělo moc, aby byl kanadský brankář ve službách San Jose překvapen.

00:30

Corey Perry si dělal zálusk na první střelu na branku, defenziva soupeře však byla proti. Potom následovalo další zakázané uvolnění hostů, Žraloci neměli moc na výběr.

00:08

Na úvodním vhazování se víc dařilo Anaheim Ducks, ale ti se do větší šance nedostali. Potom Sharks vyhodili na zakázané uvolnění.

00:01

Utkání právě začalo.
Už si jen poslechneme hymnu a budeme moci odstartovat.
Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
Úvodní sestavy:

Anaheim Ducks: R. Miller (Gibson) – Manson, H. Lindholm, Bieksa, Fowler, Beauchemin, Montour – Getzlaf, Perry, Rakell – Cogliano, Silfverberg, Kesler – O. Kaše, Henrique, N. Ritchie – Wagner, J.T. Brown, Vermette.

San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Hertl, Couture, Labanc – Meier, Pavelski, Donskoi – Bødker, Tierney, M. Karlsson – Goodrow, O'Regan, Hansen.

Rozhodčí: Sutherland, St. Pierre – Amell, Cameron.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat souboj dvou tradičních rivalů Kalifornie. V rámci zápasu Pacifické divize se utkají Anaheim Ducks a San Jose Sharks.
Československá stopa v utkání

Tomáš Hertl (SJS) (15 + 17)
Ondřej Kaše (ANA (14 + 11)
Předchozí vzájemné utkání

Týmy se spolu naposledy utkaly 22. ledna. San Jose Sharks zajížděli na led Anaheim Ducks a zvítězili tam vysoko 6:2.
ANAHEIM DUCKS

Na soupisce Ducks postupně začala ubývat zranění, opory se vracely do sestavy a na výsledcích Anaheimu to okamžitě začalo být znát. Dokonce natolik, že se Kačeři vrátili zpět do hry o vyřazovací boje. V Pacifické divizi nyní vlastní stejně bodů jako čtvrtí Calgary Flames (64), přičemž kalifornská družina odehrála o duel navíc. Ale i tak má stále velké šance, že se může mezi nejlepší osmičku Západní konference zařadit. Ducks naposledy dvakrát v řadě zvítězili. Nejprve udolali 4:3 po prodloužen Buffalo Sabres, hned poté předčili těsně 3:2 Edmonton Oilers. Anaheim si ale domácího prostředí moc neužije. Hned po dnešní bitvě v Honda Center odlétá na čtyřzápasový trip po kluzištích soupeřů. Kolik z něj vytěží bodů?

V popředí týmových statistik se nachází Švéd Rickard Rakell (22 + 23), kterého doplňují Ryan Getzlaf (7 + 28), Corey Perry (11 + 21) nebo Jakob Silfverberg (12 + 14).
SAN JOSE SHARKS

Na začátku sezóny byly rozestupy v tabulce Pacifické divize o něco větší, poslední dobou jsou však týmy na sobě pořádně natěsnané. Desetibodový náskok mají na první pozici Vegas Golden Knights, níže probíhá souboj na ostří nože. Své o tom vědí San Jose Sharks. Ti sice velebí druhé divizní místo, ale pouhý bod za nimi zůstávají rivalové Los Angeles Kings. A o další bod méně vlastní Calgary Flames, přičemž všechny zmínění celky odehrály stejný počet duelů. To bude ještě drama. San Jose v minulých třech duelech zvítězilo jedinkrát, to když v neděli nad ránem přestřílelo 6:4 Edmonton Oilers. Ještě předtím nestačili poměrem 3:5 na Vegas Golden Knights.

Kanadské bodování Žraloků táhne obránce Brent Burns (9 + 38), následují ho Joe Pavelski (14 + 28), Logan Couture (22 + 19) nebo aktuálně zraněný Joe Thornton (13 + 23).

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Anaheim Ducks – San Jose Sharks

2:3

po s.n. (0:2) (1:0, 0:0, 1:2 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. O. Kaše (Henrique, N. Ritchie), 47. Fowler (O. Kaše, N. Ritchie) – 51. Couture (Hertl, Vlasic), 60. Meier (Couture, Burns), rozh. náj. Pavelski

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Adam Henrique (ANA)
0:1   Joe Pavelski (SJS)
2. série:
0:1   Rickard Rakell (ANA)
0:2   Logan Couture (SJS)

Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Manson, H. Lindholm, Bieksa, Fowler, Beauchemin, Montour – Getzlaf (C), Perry, Rakell – Cogliano, Silfverberg, Kesler – O. Kaše, Henrique, N. Ritchie – Wagner, J.T. Brown, Vermette.

San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Hertl, Couture, Labanc – Meier, Pavelski (C), Donskoi – Bødker, Tierney, M. Karlsson – Goodrow, O'Regan, Hansen.

Rozhodčí: Sutherland, St. Pierre – Amell, Cameron

Diváci: 17 435

Průběh zápasu
1. třetina
02:39 ANA 1:0 O. Kaše (Henrique, N. Ritchie)
12:57 SJS 2 Burns, držení
17:51 SJS 2 Labanc, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
24:06 ANA 2 Montour, podražení
35:11 SJS 5 Goodrow, bitka
ANA 5 J.T. Brown, bitka
Po 2. třetině
3. třetina
46:28 ANA 2:0 Fowler (O. Kaše, N. Ritchie)
50:56 SJS 2:1 Couture (Hertl, Vlasic)
59:06 SJS 2:2 Meier (Couture, Burns)
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
SJS 2:3 Pavelski (rozh. náj.)
po s.n.