Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Borussia Dortmund – Werder Brémy

1:2

konec (0:1)

09.12.2017, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • 15. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.41 5.39 7.34 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:6. (17:32:39)
Brémy senzačně porážejí Dortmund na jeho stadionu! Předposlední celek v základní sestavě i s Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem si odváží veledůležité tři body.

Dortmund začal aktivně v první i druhé polovině, ale do vedení se dostaly Brémy. Max Kruse se uvolnil před vápnem, poté našel Maximiliana Eggesteina. Ten si ještě připravil kličkou do středu místo pro střelu a pokusem ke vzdálenější tyči rozvlnil síť. Po poločase se dostal na trávník také André Schürlle a Nuri Sahin. Právě německý ofenzivní záložník rozpohyboval svůj celek. Po zpětné hlavičce Šindžiho Kagawy se dostal k lehkému zakončení Pierre-Emerick Auabmeyang, který srovnal skóre. Vyrovnaná stav ale netrval dlouho! Po rohovém kopu se prosadil razantní hlavičkou Theodor Gebre Selassie a rozhodl tak celý zápas. Vyrovnání totiž odmítl Kagawa, který z pěti metrů od brankové lajny napálil ležícího Aubameyanga od kterého se míč odrazil nad břevno.

Dortmund tak prodlužuje sérii v domácí soutěži bez výhry na osm zápasů. Naopak pro Brémy to je druhá výhra v řadě, celkově třetí v sezoně a vzpruha po nepovedeném úvodu ročníku.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Theodor Gebre Selassie si pomalu došel pro balon, aby ho mohl vhodit do hry zpoza postranní lajny. Brémy se s balonem dostaly až na útočnou polovinu, kde je faulován Kruse.

90+3

Zmar, zmar, zmar. Sahin se pokoušel kombinovat s Pulisicem, ale Američan si nedal pozor na napadajícího Delayneho a míč končí za postranní lajnou.

90+2

Křeč Borussie pokračuje. Kagawa si sice vyměnil balon s Schürllem, ale ani jeden ze dvou centru se neujal. Nejprve hlavičkoval Veljkovič a poté si došel pro míč Pavlenka.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.

90

Od Sokratise to zkusil Dortmund. Po vysokém pasu do vápna bojoval o balon Aubameyang, po odražené střele pálil ještě jednou Šindži Kagawa. Jeho střela vyplavala zpoza obránce, ale mezi tři tyče se nevešla.

89

Další lehká práce pro českého reprezentačního brankáře. Po zblokovaném centru si došel pro balon na bod pro pokutový kop. Dlouhým výkopem hledal Eggesteina, ale ten si v souboji pomohl faulem.

88

Brémy už jsou velmi blízko cennému vítězství na stadionu favorita. Dortmund se ještě tlačí do útoku po pravé straně, Sahin centroval do vápna, ale Veljkovič dokázal odvrátit nebezpečí a na druhou stranu se hnal Kruse. Ten ještě počkal na Gondorfa, ale střdající hráč pálí jen nad branku.

86

Brémy drží balon ve středu pole, v dostatečné vzdálenosti od Jiřího Pavlenky. Domácí fanoušci to pomalu se svým týmem vzdávají a opouštějí svá místa na tribuně.

85

Max Kruse znovu ušetřil další sekundy závěru zápasu na polovině soupeře. Po faulu na něj otálel s rozehrávkou, ale hlavní rozhodčí ho netrestá. Následně se provinil proti pravidlům také Marc Bartra a to maximálně vyhovuje hostům.

84

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Florian Kainz, přichází Robert Bauer.

83

Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Dortmund na svém stadionu prohrává i po akci Aubameyanga se Schürllem. Druhý jmenovaný pálil z velkého záklonu jen do prostor, kde byl připravený Pavlenka.

82

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mahmoud Dahoud, přichází Alexander Isak.

81

Brémy nikam nepospíchají. Kruse si dal načas s rozehrávkou, poté uvedl míč do kombinace. Nakonec se srazili Subotič se Sokratisem při obranném zákroku, ale Bürki byl v pohotovosti a před napadajícím Gondorfem míč sebral ze země.

80

Naopak do rychlého protoútoku šel Max Kruse. Útočník Brém vybojoval autové vhazování, ale to hostujícímu týmu příliš nepomohlo. Gebre Selassie je faulován při úniku ve středu pole.

79

Opět to byl Nuri Sahin, který se snažil se zápasem něco udělat. Tentokrát už Pulisic zpracoval jeho přihrávku, ale je v dostatečné vzdálenosti od Pavlenky faulován. Domácí se k zakončení nedostali.

Borussia Dortmund – Werder Brémy

1:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 58. Aubameyang (Kagawa) – 27. M. Eggestein (M. Kruse), 65. Gebre Selassie (M. Kruse)

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:6.

Borussia Dortmund: Bürki – Bartra, Subotić, Papastathopoulos, Schmelzer (C) – Kagawa, Dahoud (82. Isak), Guerreiro (46. Şahin) – Jarmolenko (46. Schürrle), Aubameyang, Pulisic.
Náhradníci: Weidenfeller – Isak, Şahin, Schürrle, Toprak, Weigl, Zagadou.

Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Bargfrede, Delaney – Bartels (35. Kainz, 84. Bauer), Junuzović (C) (54. Gondorf), M. Kruse.
Náhradníci: Drobný – Bauer, Kainz, Gondorf, Hajrović, Sané, Belfodil.

Rozhodčí: Gräfe – Kempter, Sinn