Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Newcastle United – Leicester City

2:3

konec (1:1)

09.12.2017, 18:30 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • 16. kolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 2.69 3.24 2.91 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním toho, že na dnešní zajímavé utkání si do ochozů St James' Parku našlo cestu 52 117 diváků, se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (20:37:17)
Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:9.
Z ochozů St James' Parku se ozývá pískot, Newcastle totiž prohrává vyrovnané utkání s Leicesterem 2:3. Sledovali jsme parádní souboj, kterému nechybělo vůbec nic. Lepší vstup zažili domácí, jejichž pohlednou kombinaci už ve čtvrté minutě přesně zakončil Joselu. Vstřelená branka ale Straky paradoxně přibrzdila, v nadcházejících okamžicích totiž The Foxes na trávníku zcela dominovali. Vypracovali si několik gólem zavánějících šancí, za Darlowova záda si ale našla cestu pouze dalekonosná rána Riyada Mahreze.

Úvod druhého poločasu lépe vyšel Benítezovým svěřenců, do vedení se ale paradoxně dostali hosté, po Albrightonově sklepnutí se prosadil dnes výtečně hrající Demarai Gray. To ale nebylo zdaleka vše, Newcastle postupně stupňoval svůj tlak a v třiasedmdesáté srovnal zásluhou Dwighta Gaylea. Poslední slovo ale přeci jen měla družina trenéra Puela, čtyři minuty před koncem základní hrací doby míč do vlastní branky nešťastně uklidil střídající Ayoze Pérez. The Foxes tak pokračují ve zlepšených výkonech, naopak Straky se i nadále propadají tabulkou.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Albrighton chtěl svého kolegu napodobit, proti přesile ale o balon přišel a posléze navíc fauloval Péreze. Na druhé straně se míč po sérii odrazů dostal ke Gayelovi, jeho ránu ale zablokoval před pokutovým území stojící Maguire.

90+3

Hosté už si nechtějí připouštět zbytečné komplikace a na obranné polovině svého soupeře drží balon na svých kopačkách. Cenné vteřinky pro Lišky získává Leonardo Ulloa, který se, vzhledem ke svým tělesným parametrům, od balonu odstavuje velmi obtížně.

90+2

Opaření domácí se z nepříznivým skóre pochopitelně ještě snaží něco udělat. Střídající Atsu ale svou nahrávku na Yedlina špatně načasoval, domácí obránce totiž balon přebíral ve zhruba půlmetrovém ofsajdu.

90+1

Nad rámec základní hrací doby se bude nastavovat hned pět minut. Povede se Newcastlu srovnat?

90

Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Jamie Vardy, přichází Leonardo Ulloa.

89

Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Riyad Mahrez, přichází Christian Fuchs.

88

Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Joselu, přichází Aleksandar Mitrović.

86

86. Ayoze PÉREZ - 2:3

86

Leicester právě vstřelil branku!
Neuvěřitelné, pár minut před závěrečným hvizdem se Lišky z Leicesteru dostávají zpět do vedení! Domácí naprosto selhali ve středu hřiště, Vardy poté ustál souboji s Clarkem a nalezl před brankou osamoceného Okazakiho, který ale vystřelit nestihl. Vadit mu to ale nemuselo, vracející se AYOZE PÉREZ totiž balon odkopl tak nešťastně, že jej uklidil za záda brankáře Darlowa.

86

Schmeichel dokázal zkrotit nepřesnou přihrávku od Albrightona, poté dlouhým výkopem založil rychlou protiakci svého týmu. Na jejím konci Vardy centroval na Okazakiho, ten ale ve vzdušném souboji s Lejeunem neměl šanci.

85

Z ochozů stadionu v Newcastlu se ozývá pískot, v šestnáctce domácího týmu byl totiž zcela očividně nedovoleně atakován brankář Darlow, hlavní sudí ale Morganův nedovolený zákrok překvapivě neodpískal.

83

V posledních minutách utkání se na hřišti poněkud přitvrdilo, tentokráte fauloval DeAndre Yedlin. Mahrezovi se přímý kop úplně nevydařil, ovšem i tak se za přispění štěstí hosté dostali do zakončení, Simpsonův pokus ale Darlowa nevystrašil.

82

Wilfred Ndidi to v osobním souboji s Merinem přehnal s agresivitou, domácí tedy budou zahrávat standardní situaci. Mezitím se zpět na plac vrací Šindži Okazaki, kterého zdobí kompletní obvaz hlavy.

81

Lejeune zatáhl za záchrannou brzdu, když fauloval do úniku se dostávajícího Bena Chilwella. Sudí Swarbick neměl na vybranou, udělení žlutého kartónku je zde zcela na místě.

80

80. Dwight Gayle (NEW)

Newcastle United – Leicester City

2:3

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 4. Joselu (Gayle), 73. Gayle (Merino) – 20. Mahrez (Ndidi), 60. Gray (Albrighton), 86. Ayoze Pérez (vla.)

Karty:   75. Hayden (NEW), 81. Lejeune (NEW) – 12. Gray (LEC)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:9.

Newcastle United: Darlow – Yedlin, Lejeune, Clark (C), Manquillo – Ritchie (64. Atsu), Merino, Hayden, Jacob Murphy (71. Ayoze Pérez) – Gayle, Joselu (88. A. Mitrović).
Náhradníci: Elliot – Lascelles, Shelvey, Diamé, Atsu, Ayoze Pérez, A. Mitrović.

Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Chilwell – Mahrez (89. Fuchs), Iborra, Ndidi, Albrighton – Gray (74. Okazaki) – Vardy (90. Ulloa).
Náhradníci: Hamer – Fuchs, Dragović, A. King, Ulloa, Okazaki, Iheanacho.

Rozhodčí: Neil Swarbick – Harry Lennard, Richard West

Diváci: 52 117