Menu

Další

Curling

Kvalifikace ZOH (muži): Česko - Itálie

6:10

konec (0:1, 2:0, 0:3, 2:0, 0:0, 0:1, 2:0, 0:3, 0:2, X:X)

08.12.2017, 19:05 • Hala Košutka, Plzeň • Jaroslav Svoboda (@JarSvoboda)

Já vám děkuji za pozornost u sledování dnešního programu z curlingové olympijské kvalifikace a nezapomeňte, že zítra vám nabídneme i duel proti Nizozemí. (21:25:34)
Šance na postup do play-off ale ještě žije. A to pokud Dánsko zítra porazí Itálii a Češi Nizozemce.
A blízko k vítězství jsou i Rusové v zápase s Německem.
Čína nyní hájí výhru v závěru duelu proti Finům, po osmi endech vede o bod, ale asijský tým teď má výhodu posledního kamene.
Český tým tedy prohrává důležité utkání s Itálií. Ta se přiblížila postupu do play-off. Tam již postoupilo Dánsko, které před chvílí přehrálo Nizozemí.

9

Utkání právě skončilo.

9

Je konec. Italové získávají v devátém endu nikoliv bod, ale hned dva! A utkání končí.

9

Snítil dohodil draw do kruhů, teď jen zjistit, zda je lepší český nebo italský kámen.

9

Mosaner poslal naopak draw přesně. Jiří Snítil bude mít hodně těžkou práci vybojovat vůbec aspoň bodový zisk v tomto endu. Šance na vítězství už jsou opravdu jen značně teoretické, někde v rovině utopie.

9

Závěr zápasu českému týmu vůbec nesedí. Jiří Snítil nezvládl draw do kruhů, kámen končí před kruhy.

9

Mosaner naopak zahrává přesně.

9

Zvláště když Lukáš Klíma naopak zahrál špatný kámen. Pokus o double take-out nevyšel. Italové mají triumfy v rukou.

9

Retornaz zahrál skvělý double take-out a vyrazil oba české kameny z kruhů. Tenhle kámen dost možná rozhodl o tomto zápase.

9

Každá chyba teď může český tým stát definitivně zápas, naopak Italové by mohli vrátit chybou partu kolem Jiřího Snítila vrátit do zápasu.

9

Simone Gonin navíc hraje velmi přesně.

9

Italové se nyní budou snažit o jednoduchou hru a i kdyby třeba Češi získali dvojku, budou mít v posledním endu výhodu posledního kamene.

9

Začátek devátého endu.

8

Konec osmého endu.

8

Je to špatný. Mosaner situaci ustál a získává pro svůj tým trojku, která posouvá našeho soupeře do vedení 8:6. Dva endy do konce, tohle už nebude lehký. Teď leda zkusit hrát aspoň na trojku.

8

Jiří Snítil se nakonec pokusil o double take-out, ale nepodařil se mu ideálně. Jeden italský kámen sice dostal ze hry, ale to je vše.

8

Mosaner zahrává poměrně dobrý draw, ale ii tak se tu ocitá šance. Protože kámen zajel až za teeline, tedy čáru, která dělí kruhy na přední a zadní část. Pokud by se podařilo Jiřímu Snítilovi zahrát přesný "freeze", tedy svůj kámen by postavil na těsně před tento italský, tak by značně ztížil Italům snahu o trojku v tomto endu. Ale zahrát takový kámen není vůbec lehký.

8

Pokud tedy Mosaner zase nevyrobí nějakou velkou chybu.

8

Ale ne! Jiří Snítil zkoušel zahrát double take-out, ovšem kámen se vůbec nepovedl! A v kruzích teď již zůstaly pouze dva italské kameny! Teď reálně hrozí dokonce italská trojka!

8

Ale italský skip zahrává přesný kámen do kruhů. Začíná útok Italů na zisk dvojky.

8

Lukáš Klíma zahrává další stoprocentní kámen a brnká tak Italům na nervy. Tak co Retornaz a Mosaner? Ustojí situaci? Na řadě je kámen Retornaze a pak již kameny italského viceskipa a českého skipa.

8

Retornaz posílá vzápětí do kruhů dobrý draw, kámen však není moc krytý.

8

Skvělý double take-out Lukáše Klímy! Český mladík to nyní vzal do svých rukou a výrazně pomohl dobré věci.

8

Gonin také reaguje kamenem typu hit and roll, kdy vyrazil český kámen z kruhů, svůj pak chtěl schovat za jiný italský. Ovšem k dokonalosti trošku chybí.

8

Jenže zatímco Gonin zahrál přesný take-out, tak Martin Snítil tentokrát velmi chybuje. Kamenem trefil guard před kruhy a situace může rychle nabrat jiný průběh.

8

Martin Snítil reaguje přesným draw kamenem do kruhů. V nich jsou tedy aktuálně tři kameny, ten italský je zcela na kraji, české jsou v bodovaných pozicích.

8

Ferrazza nezvládl svůj odhoz a sice je end na svém začátku, tak už se rýsuje možná šance pro český tým potrápit Italy v osmém endu.

8

Začátek osmého endu.

7

Konec sedmého endu.

7

Je to tam! Jiří Snítil povinnost v podobě draw kamenu do kruhů zvládl, jeho tým jde do vedení 6:5!

7

Tak pozor! Mosaner zcela pokazil takeout kámen a Češi jsou přece jen blízko zisku dvojky! Od Jirky Snítila se chce relativní maličkost – zahrát přesný draw do kruhů!

7

Poslední tři kameny endu a jestli v něm Češi urvou body, tak jen v podobě jedničky.

7

Italové ale nedávají zatím českému týmu šanci zaútočit na zisk více než jednoho bodu v tomto endu.

7

Retornaz zahrál svůj "hit and roll" nepříliš přesně. Český kámen sice vyrazil ze hry, ale svůj vyroloval až z kruhů ven.

7

Jenže Italové hrají zatím dobře a čistí kruhy.

7

Český tým má tedy nyní výhodu posledního kamene. Masonerův kámen byl sice skvělý, ale pomohl Italům zachránit end jen na jedničku. Češi nyní mají šanci kontrovat.

7

Začátek sedmého endu.

6

Konec šestého endu.

6

Mosaner zahrál fantastický kámen! Jeho promotion take-out o guard vyrazil oba české bodující kameny a Italové získávají ve velmi těžké pozici jedničku! Tak teď Mosaner zazářil!

6

Jiří Snítil zahrál dobrý raise svého guardu do kruhů a teď musí Mosaner hodit rozhodně lépe než před chvílí, jinak Češi budou krást body!

6

Ovšem Mosaner kazí zcela svůj pokus o double take-out a tohle už je možná zajímavá situace pro český tým!

6

Retornaz zahrál tentokrát již přesný double take-out, Jiří Snítil staví guard.

6

A Lukáš Klíma staví přesný guard, který kryje oba české kameny v kruzích.

6

Retornazovi se double take-out nepodařil dokonale.

6

Martin Snítil zahrál přesný guard.

6

Gonin zahrál úspěšný double take-out.

6

Český kámen končí v kruzích, Italové staví guard.

6

Začátek šestého endu.

5

Konec pátého endu.

5

I na draw Jiřího Snítila reaguje Mosaner tzv. clearing kamenem, tedy vyrazil český a svůj dostal ze hry taky. Pátý end tedy končí čistě, bez bodů.

5

Je takřka jisté, že end skončí bez bodů. Kámen Jiřího Snítila zlikvidoval ze hry Mosaner, ale protože nedokázal Mosaner zase svůj udržet v kruzích, tak teď jsou terče prázdné.

5

Aktuálně odhozený kámen Lukáše Klímy je jediným v kruzích, poté, co zahrál český viceskip přesný takeout.

5

Pátý end se zatím nenese zrovna v duchu přesných kamenů. V polovině endu jsou pak kruhy prázdné. Je ale jasné, že Italové jakožto tým s výhodou posledního kamene, se nebude chtít spokojit s jedničkou. Bude se tak snažit o čistý end.

5

Začátek pátého endu.

4

Konec čtvrtého endu.

4

Zkušený český skip a bronzový medailista z mistrovství Evropy však zahrál přesně. Získává tak dvojku pro svůj celek a utkání prakticky začíná od začátku.

4

Mosaner zahrál přesný take-out. Teď je tedy opravdu řada na Jiřím Snítilovi, aby posledním kamenem endu získal pro český celek dvojku. Bude-li zase on hodně chybovat, mohou Italové dokonce útočit i na zisk jedničky.

4

Italové jakoby rezignací na pokus o double take-out mírně spoléhali, že v tomto utkání nepříliš přesný Jiří Snítil udělá chybku. Neudělal, přesný take-out. A naopak, udělá-li velkou chybu Mosaner, mohou Češi útočit také na trojku.

4

Samozřejmě nikoliv Retornaz, ale již viceskip Mosaner z pozice čtverky týmu. Ten však zahrál jen take-out.

4

Lukáš Klíma opět poslal kámen tam, kde stál před chvílí. Zkusí Retornaz podruhé double take-out?

4

Lukáš Klíma zahrál přesný draw na druhý konec kruhů, než kde je druhý český kámen. Retornaz se i tak pokusil o double take-out, ale vyrazil ze hry jen jeden český kámen. Stále tedy Češi reálně útočí na zisk dvojky.

4

Martin Snítil pak zahrál dobrý kámen, na který Retornaz reaguje take-outem. I tak žije reálná šance na dvoubodový zisk českého celku v tomto endu.

4

Jenže Martin Snítil i Simone Gonin své odhozy zahráli opravdu velmi špatně.

4

Gonin reaguje přesným take-outem, byť k dokonalosti Italům chybí jen skutečnost, že kámen zůstal poblíž jiných italských a je tak ve hře případný double take-out.

4

A teď i ten Kitzbergerův končí v kruzích.

4

Vášnivý rybář Jindřich Kitzberger staví guard, zatímco Italové míří své kameny do kruhů.

4

Začátek čtvrtého endu.

3

Konec třetího endu.

3

Mosaner hodil stroprocentně, bez chyby. Český tým tak prohrává tento end 0:3.

3

Jiřímu Snítilovi ale kámen vůbec nesedl, trefil kameny před kruhy a Italové, pokud dobře vidím situaci v kruzích, mohou útočit i na zisk trojky!

3

Ital zahrál přesný draw do kruhů a teď zase čeká těžká práce Jiřího Snítila.

3

Důležité bude, nakolik zvládne svou roli Amos Mosaner.

3

Dobrý kámen Jiřího Snítila, přesto jsou Italové stále blízko zisku případné dvojky.

3

Retornaz reaguje dobrým draw do kruhů, tento end nabízí další zajímavou podívanou.

3

Klímova snaha o double take-out vyšla jen z části, ale tzv. béčkový plán asi vyšel. Český kámen se zdá nyní být nejlepším v kruzích.

3

Ale ani to již neplatí, Ferrazza poslal guard na levou stranu, český lead pak poslal další kámen do kruhů, ale trochu jinam, než bylo žádáno.

3

End začal přesným draw kamenem do kruhů Jindřich Kitzberger, který jako jediný hráč utkání zůstává ve statistikách stoprocentní.

3

Začátek třetího endu.

2

Konec druhého endu.

2

Mosaner zahrál dobrý take-out, ale Jiří Snítil reaguje přesným draw do kruhů a český tým získává dva body. Obrací tak stav zápasu a přepouští výhodu posledního kamene soupeři.

2

Jiří Snítil zahrál take-out a pokusil se zarolovat kámen do kruhů, tak, aby Češi klidně útočili třeba na tříbodový zisk. Kámen však byl rychlý a v kruzích nezůstal.

2

Retornaz poslal kámen do kruhů, ale Klíma zahrál přesný take-out. Mosaner nyní reaguje dalším kamenem do kruhů, ale situaci nezvládl moc dobře. Italský kámen dojel na přední kruhy a těžko říci, zda je lepší než druhý nejlepší český kámen v kruzích.

2

Chyba italského skipa ale dává českému týmu samozřejmě možnost útočit na dvojku z tohoto endu.

2

Lukáš Klíma samozřejmě zahrál draw do kruhů, bohužel trošku chybí k naprosté spokojenosti. Kámen nezaroloval ideálně za guard.

2

Retornaz velmi chyboval a prohodil svůj kámen, minul hru. Zatím se zdá, že klíčovým faktorem utkání bude hra hráčů na pozici trojky.

2

Začátek druhého endu.

1

Konec prvního endu.

1

Mosaner zahrál dobrý a přesný kámen! A Jiří Snítil na něj reagoval jen z poloviny úspěšně. Dostal sice italský kámen ze hry, ale český odhozený kámen zaroloval až moc daleko od středu! Italové tak vstupují do zápasu skvěle a kradou českému týmu bod!

1

To bude hodně záležet i na tom, jak dobře odhodí svůj druhý kámen italský viceskip Amos Mosaner.

1

Mosaner přidal sice druhý italský kámen do kruhů, s ním si však Jiří Snítil poradil. Bodovat se v tomto endu, jak se zdá, bude. Teď otázka, jak a za kolik bodů.

1

Teď však zachyboval Lukáš Klíma a situace se mění. Italové mají v kruzích kámen a další budou odhazovat.

1

Jak Jindřich Kitzberger, tak Martin Snítil zahráli jistě své kameny a splnili záměry. To Italové nejsou přece jen zatím tak jistí. I tak jim pro tuto chvíli z tohoto endu nehrozí žádná vyšší bodová ztráta.

1

Italové poslali svůj první kámen zápasu na vrchol kruhů, Češi staví na pravé straně guard.

1

Utkání právě začalo.
Český tým byl lepší v předzápasovém odhazování kamenů a bude tak začínat duel s výhodou posledního kamene v úvodním endu.
Doufejme, že čeští muži budou úspěšnější než dnes jejich kolegyně, tým Anny Kubeškové. Ten zřejmě klíčovou bitvu kvalifikace proti Italkám v dramatické koncovce prohrál. Šance, byť značně teoretická, ještě žije. To kdyby zítra Finky, doposud se marně na turnaji hledající, překvapily Dánky.
V mužské části turnaje jsou velmi blízko přímým bojům o olympijskou účast Dánové, kteří aktuálně vedou tabulku s bilancí čtyř výher a jedné prohry. O jednu výhru méně má pak Čína, český tým a Itálie. Mezi těmito zeměmi by se mělo rozhodnout o dalších dvou účastnících play-off. Mimo hru jsou již Nizozemci, poslední soupeř českého týmu v základní části.
Dámy a pánové, vítejte u sledování posledního dnešního utkání olympijské curlingové kvalifikace hrané v Plzni. Češti muži vedení Jiřím Snítilem narazí na Italy a pokud zvítězí, výrazně se přiblíží účasti v play-off, dokonce i k případnému postupu z druhého místa.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.

Kvalifikace ZOH (muži): Česko - Itálie

6:10

konec (0:1, 2:0, 0:3, 2:0, 0:0, 0:1, 2:0, 0:3, 0:2, X:X)

Zpět na online


Statistiky:
SESTAVY
ČESKO
Fourth: Jiří Snítil (skip)
Third: Lukáš Klíma (viceskip)
Second: Martin Snítil
Lead: Jindřich Kitzberger

ITÁLIE
Fourth: Amos Mosaner (viceskip)
Third: Joel Retornaz (skip)
Second: Simone Gonin
Lead: Daniele Ferrazza