Menu

Hokej

ELIOD extraliga mladšího dorostu

Piráti Chomutov – HC Sparta Praha

3:4

po prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)

07.12.2017, 18:00 • SD ARÉNA • Skupina A • Libor Kult (@@LiborKult)

Prodloužení nakonec trvalo jen 36 vteřin, které stačili hostům na zisk bonusového bodu. (20:05:55)

Konec zápasu.

60:36

Sparta právě vstřelila branku!
První útočnou akci nastavení sice vedli Piráti, jenže nevystřelili a Pražané naložili se získaným pukem gólově. TOMÁŠ HAMARA (5) převzal ve středním pásmu puk, vjel do pásma a střelou z pravého kruhu na vzdálenější tyč překonal Šatného mezi ruku a tělo. Asistence: Maxim Kubánek (12).

60:01

Začalo prodloužení.
Dva góly ve třetím dějství rozhodly o tom, že uvidíme prodloužení. Sparta totiž rychle odpověděla na vedení Pirátů, takže oba týmy si rozdělí po bodu a o ten druhý budou bojovat po krátké pauze.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:59

Ještě jedno vhazování před Šatným. Sparta má vteřinu a pět setin na střelu.

59:01

Začala poslední minuta třetí třetiny.

58:37

Místo puku skončil v domácí brance Kubánek, takže se vhazuje ve středním pásmu blíže chomutovské branky.

57:56

Další zajímavá šance pro hosty. Vitouch přihrál v situaci dva na jednoho doleva Slavíčkovi, jemuž ale nevyšlo zpracování, takže nezakončoval z první a Šatný se stihl přesunout.

56:46

Hosté v plném počtu.

56:19

Po Vaňkově střele z levé strany chytil Cichoň puk na hrudi.

55:54

Obří šance Sparty na vedení. Slavíček se ve vlastním oslabení dostal do samostatného úniku, v němž však trefil jen připravenou lapačku Šatného, který nyní Piráty podržel.

55:12

Piráti drží pásmo, ovšem Petráskova rána od modré pleskla jen o zadní mantinel.

54:46

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Kubánek – 2 min., faul kolenem).

53:36

V rychlém sledu to nyní zkoušeli Príhoda s Koláčkem, ani jeden na Cichoně nevyzrál.

52:32

Sparta právě vstřelila branku!
Piráti se z vedení neradovali dlouho. Hosté se usadili v pásmu, kde se puk dostal mezi modrou čáru a vrchol pravého kruhuk TOMÁŠI HAMAROVI (4), který táhlou střelou překonal Šatného. Asistence: Maxim Kubánek (11).

51:51

Piráti právě vstřelili branku!
Koláček vybojoval v pravém kruhu puk, posunul ho před branku na TOBIÁŠE HOLKU (11), který bekhendovou kličkou překonal Cichoně. Asistence: Josef Koláček (15).

51:07

Až nyní se Sparta vymanila z chomutovského sevření a hned to bylo nebezpečné. Výkrutova střela šla sice doprostřed branky, ale Slavíček pálil hodně ostře na Šatného vyrážečku.Domácí gólman vyrazil puk nad sebe a naštěstí pro Piráty za branku.

50:12

Prokeš vybojoval puk u útočné modré čáry, ale v tísni jen nahodil do rohu, kde si puk dojeli jeho spoluhráči.

49:18

Piráti se usadili v útočné třetině, Sparta se osvobodila jen za cenu zakázaného uvolnění.

48:38

Závary na obou koncích kluziště sice gólem zaváněly, ale skóre se nezměnilo.

47:08

Mladíček Kulich mohl dokonat druhý obrat utkání. Před brankou si našel volný puk, neunáhlil se, popojel doprava, čímž si položil Cichoně, který čekal střelu z první. Na Kulicha pak zívala naprosto prázdná branka, kterou ale bekhendem přestřelil.

46:42

Vaněk váhal za vlastní brankou s rozehrávkou, což se nelíbilo trenérovi. Piráti na to nedoplatili, přestože Sparta puk na chvíli získala. Poté vyrazil kupředu Vrhel, jehož nahození ze středního pásma schoval Cichoň raději pod lapačkou.

43:51

Po druhé Príhodově přihrávce vyrazili sparťané do rychlého brejku, z něhož vzniklo přečíslení tři na dva. Bláha to v něm vzal na sebe, ale z vrcholu pravého kruhu trefil jen lapačku pozorného Šatného.

43:43

Sparťané zaváhali ve středním pásmu, takže Príhoda postupoval sám podél pravého mantinelu, jenže nebyl v dobré střelecké pozici, proto přihrával na druhou stranu. Bohužel pro Piráty nepřesně stejně jako o chvilku později.

42:45

Šestákova bomba od modré jen vyprášila Šatného betony.

42:01

Před Cichoněm byl pořádný závar, v němž si však hostující brankář puk přece jen našel a přerušil hru.

41:20

Vrhel prokázal odvahu a výborné držení kotouče. Na modré se pustil mezi čtyři hráče, mezi nimiž po pravé straně prošel, objel branku až mezi vrcholy kruhů a posunul puk do pravého kruhu Štefančíkovi, jehož pokus tečoval jeden z obránců jen těsně nad břevno vlastní branky.

40:28

Vaněk v úvodu třetího dějství dvakrát nahazoval od modré, ale puk se pokaždé zastavil o tělo hostujícího hráče.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé třetině měla Sparta místy drtivou převahu, z níž vytěžila obrat skóre dvěma slepenými góly v rozmezí sedmnácti vteřin. Jenže Piráti stihli v poslední minutě vyrovnat, takže třetí část, která začne přibližně v 19:32, slibuje napínavou podívanou.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:31

Ofsajd Pirátů.

39:23

Piráti právě vstřelili branku!
No vida a v SD ARÉNĚ máme vyrovnáno. Prokeš našel zadovkou od zadního mantinelu před brankou JIŘÍHO KULICHA (1) a věkem ještě starší žák s přehledem zakončil. Asistence: Michael Prokeš (6).

39:02

Teď se nám s nebezpečnými akcemi na obou stranách roztrhl pytel. Prokeš to v situaci dva na jednoho vzal na sebe, ovšem z pravé strany neuspěl a puk do branky neprocpal ani z dorážky.

38:31

Potůček mohl po akci spoluhráčů přidat druhý gól, jenže z levé strany zblízka bekhendem přehodil nejen ležícího Šatného, ale také chomutovskou branku.

37:57

Domácí brankář byl od souboje s Theimer bez hokejky a zvládl během této doby i střelu od modré. Následně domácí vyhodili na zakázané uvolnění, aby se mohli v defenzivě zformovat.

37:37

U levé tyče Šatného branky se zkoušel prosadit Theimer, ale neuspěl.

36:29

Hostující kapitán Bláha vzal puk ve vlastním pásmu a projel s ním až mezi kruhy před Šatným, jenž střelu sparťanského hráče vytěsnil mimo branku horní hranou pravého betonu.

35:39

Ztracené vedení přece jen domácí trochu probralo, jenže s Príhodovým pokusem z pravého kruhu neměl Cichoň problémy a zasáhl lapačkou. Vhazuje se vlevo od branky Sparty.

34:45

Králíček uháněl sám na Cichoně, kterého si položil, ale místo za jeho betonem nenašel. Slyšet bylo cinknutí brankové konstrukce

34:08

Ofsajd Sparty.

32:35

Sparta právě vstřelila branku!
A máme tu dokonalý obrat během sedmnácti vteřin. Hned po buly ve středovém kruhu vyrazili Pražané kupředu, až se v dolní části levého kruhu puk dostal k MATYÁŠI POTŮČKOVI(1), který ho napálil přesně pod horní tyčku. Asistence: Šimon Truhlář (3) a Nikita Gurjevskij (4).

32:18

Sparta právě vstřelila branku!
Domácí si pasivitou o gól koledovali a nyní ho dostali. Sparťané šli po buly důrazně do branmoviště, kde se nejlépe zorientoval MAXIM KUBÁNEK (8) a vyrovnal. Asistence: Michal Vitouch (10).

31:19

Pokud se nepletu Vrhel si připsal vůbec první chomutovskou střelu na branku ve druhé třetině. Domácí útočník pálil z mezikruží přes obránce, Cichoň byl pozorný.

30:57

Čárový sudí signalizoval ofsajd, ale hlavní přerušil hru, protože u mantinelu zůstal ležet Gurjevskij. Ten za pomoci zdravotního dozoru utkání odjel na střídačku po svých.

30:45

Piráti šli tři na jednoho, ale Koláčkovu přihrávku srazila hokejka hostující obránce jen k mantinelu.

30:12

Sparta i po buly dobře napadá, což znemožňuje Pirátům vyhodit puk z vlastního pásma. Až Sparta se o útočnou třetinu připravila sama.

29:49

Rozhodčí dlouho nabádal hráče, ať hrají, ale nakonec přece jen hru přerušil. Vhazuje se po pravici Šatného.

29:20

Pirátům se vůbec nedaří dostat puk z pásma. Teď se o ně bojuje v rohu po pravici Šatného.

28:37

Šatný ukryl nahození ze středního pásma mezi betony a raději přerušil hru. Vhazuje se po jeho levici.

28:05

Hned buly se o teč snažil Slavíček, ke kterému se puk vrátil a hostující útočník z otočky mířil po ledě do odkryté domácí klece, v níž se najednou zjevil Šatného beton.

27:56

Tlak Sparty je stále znatelnější. Domácí se nyní osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.

27:15

Piráti nezvládli rozehrávku u své modré čáry, čehož Sparta využila k další nebezpečné akci. Kubánek se po zadovce Vitoucha do zakončení nedostal, jenže následně byl zcela sám na vrcholu brankoviště Theimer, jenž po přihrávce od zadního mantinelu mířil jen doprostřed branky, kde stál pozorný Šatný.

26:19

Po krátkém pobytu Pirátů v útočném pásmu se hra vrátila před Šatného, který si poradil se střelou Adamce i následným bekhendem Slavíčka.

25:07

V kabině Sparty bylo o přestávce asi pořádně dusno. Hosté jsou v úvodu prostředního dějství o poznání aktivnější. Teď si Šatný pohlídal nepříjemné nahození z rohu podél brankové čáry a znovu přerušil hru.

24:34

Obránce Sparty udržel na modré čáře pásmo, jeho sraženou střelu si mezi kruhy našel Kubánek a nebezpečně střílel. Šatný vykopl puk špičkou betonu a obránci domácích následně vyhodili na zakázané uvolnění.

23:47

Sparta vytvořila skrumáž před Šatným, ale nebylo jí to moc platné. Rozhodčí ji kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti vykazuje do středního pásma.

22:45

Piráti sebrali hostům puk a vyrazili kupředu. Prokeš se dral zpoza branky kolem levé tyče Cichoňovy branky do zakončení, ale v poslední chvíli mu puk utekl, takže ani nevystřelil.

22:23

Kombinaci Sparty v útočném pásmu zakončila Truhlářova střela z levé strany, kterou Šatný vyrazil před sebe a následně ukryl puk pod lapačku, aniž by ho ohrožoval kdokoliv z hostujících hráčů.

21:41

Kovár ve středovém kruhu vystihl dlouhou přihrávku a zamezil tak úniku Sparty,

20:30

Od modré nahazoval Bláha, Šatného lapačka byla na správném místě. Vhazuje se po pravici domácího gólmana.

20:20

Domácí v plném počtu.

20:11

Výkruta to zkusil z pravé strany, ale jeho pokus byl sražen do rohu, kde si sparťané puk znovu vzali.

20:01

Začala druhá třetina.
Piráti byli v první třetině o něco aktivnější než Sparta, která se nedostávala tolik do zakončení ani v přesilových hrách. Chomutovští měli k dispozici jedinou početní výhodu a využili ji, díky čemuž drží těsný náskok. Prostřední dějství začne přibližně v 18:42 a Piráti ho zahájí v oslabení, které bude trvat ještě necelých dvacet vteřin.

20:00

První třetina skončila.

19:56

19:56

Sparta buly vyhrála, takže Piráti neměli šanci se dostat ke střele.

19:55

Pražané se dopustili ofsajdu a hra se stěhuje před jejich brankáře, protože přihrávka šla z obranné třetiny Sparty.

19:48

Krátký pobyt Sparty v útočném pásmu skončil dalším chomutovským vyhozením.

19:19

A další vyhození Pirátů, po kterém se nebude pískat, přestože domácí hráčř zasáhl puk vysokou holí. Netrefil však nikoho ze soupeřů a následně hráli Pražané, takže rozhodčí neměli důvod přerušovat.

19:05

Sledujeme podobný obrázek hry jako při první přesilovce Sparty. Hosté se dvakrát nedostali do pásma.

18:23

Sparta sice vyhrála buly, ale Truhlářovi na modré puk přeskočil hůl, takže hosté musí začít znovu od vlastní branky.

18:20

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Čech – 2 min., faul kolenem).

17:58

Ofsajd Pirátů.

17:40

Sparťanský pobyt v útočném pásmu zakončilo Adamcovo nahození z prostoru mezi modrou a vrcholem kruhů, Šatný dobře viděl a střelu chytil na hrudníku.

16:58

Sparťanská střela byla domácí obranou sražena do ochranné sítě, takže se vhazuje po levici Šatného.

16:18

Príhoda si klepáním o led na útočné modré řekl o dlouhou přihrávku z vlastního pásma, kterou však nezpracoval.

15:35

Útočnou akci Sparty zastavil ofsajd.

14:38

S koncem Králíčkova trestu to zkusil z otočky z mezikruží Kubánek, Šatný si mezeru mezi betony pohlídal.

14:26

Teď už hosté pásmo udrželi, ale ke střele se nedostali a domácí dostali puk do středního pásma.

13:39

Spartě se nedaří dostat do útočného pásma a udržet se v něm. Dvakrát v krátkém sledu domácí vyhodili přes všechny čáry.

12:45

Ihned po vhazování Piráti vyhodili a uspořili cenné vteřiny za brankou hostů.

12:38

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Králíček – 2 min., hákování).

12:28

Aktivní Slavíček nejprve při pokusu o střelu upadl, následně si výpadem vykoledoval faul domácích. Sparta má výhodu, v níž vystřelil od modré Adam. Šatný vyrazil puk na mantinel.

11:19

Piráti stále drží pásmo. Prokešovi sice při výpadu zpoza branky utekl kotouč, ale domácího ho znovu získali, takže o chvíli později mohl střílet Čech. Jeho pokus z levé strany byl ale hodně nepřesný a nevešel se mezi tři tyče.

10:26

Po výpadu Sparty už to vypadalo na únik Vrhela, jehož obránci stihli dobruslit. Následný tlak Pirátů přerušilo až zakázané uvolnění hostů.

09:26

Piráti udrželi pásmo a po chvíli to zkoušel z levé strany Koláček. Cichoň is jeho pokus pohlídal a přikryl puk pod lapačku, takže se vhazuje po jeho pravici.

09:05

09:05

Ihned po buly se vydali Piráti na zteč, ale Holcovo nahození od modré srazil Kubánek na mantinel.

08:46

Puk z obranného pásma Sparty skončil na hostující střídačce, takže se vhazuje ve středním pásmu blíže branky Pražanů.

07:54

Sparta se snaží vyrovnat. Slavíček teď z rohu projel za brankou a přihrával do ohně, kde si však puk sebrali domácí obránci a uklidnili situaci.

05:50

Piráti právě vstřelili branku!
Domácím stačilo na využití první přesilové hry 26 vteřin. Holka přihrál za brankou od levé tyče Cichoňovy branky Štefančíkovi, který u druhé tyče okamžitě servíroval puk mezi kruhy JOSEFU KOLÁČKOVI (17), jenž pohlednou kombinaci zakončil nekompromisní ranou. Asistence: Marcel Štefančík (13) a Tobiáš Holka (9).

05:24

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Truhlář – 2 min., vražení na hrazení).

04:51

Týmy si nyní role vyměnily. Sparta teď držela Piráty v jejich pásmu, ale k vážnějšímu ohrožení branky se nedostala. Vše skončilo zašlápnutím puku v rohu pásma, z čehož resultuje vhazování po levici Šatného.

03:34

Teď to dvakrát zkoušela Sparta. Slavíčkova střela zblízka byla sražena na zadní mantinel, Bláhovo nahození vyrazil Šatný před sebe, kde puk sebrali obránci a odpravili ho do bezpečí.

02:21

Chomutovští se znovu usadili v obranném pásmu Pražanů, ale o puk se bojovalo převážně v rohu pásma. Až po chvíli se puk dostal na modrou k Martínkovi, jehož nahození tečoval Svoboda do ochranné sítě, takže se vhazuje ve středním pásmu blíže sparťanské branky.

00:49

Piráti se dlouho drželi v pásmu, ale branku Sparty neohrozili. Holcovo nahození od modré bylo totiž sraženo a kupředu šli hostě. Se Slavíčkovým pokusem si Šatný bez problémů poradil.

00:01

Utkání právě začalo.
Ještě tradiční pokřiky u vlastních branek a jdeme na to.
Oba týmy se pozdravily na modrých čarách, kapitáni si podali ruce s rozhodčími. Za malou chvíli začínáme.
Úvodní sestavy:

Piráti Chomutov: Šatný (Stuchlík) – Petrásek, Holec, M. Pöschl, D. Vaněk, Kovár, Martínek, Klika – Spudich, Králíček, Urych, Príhoda, Jiří Kulich, T. Svoboda, Prokeš, Čech, Koláček, Štefančík, Holka, Vrhel

HC Sparta Praha: Cichoň (Sluka) – Hamara, Truhlář, Bláha, Procházka, Ducháč, Gurjevskij, Adam – Šesták, Kubánek, Adamec, Potůček, Slavíček, Výkruta, Vitouch, Tomek, Theimer

Rozhodčí: Glanc – Coubal, Kokrment.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Piráti Chomutov – HC Sparta Praha

3:4

po prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Koláček (Štefančík, Holka), 40. Kulich (Prokeš), 52. Holka (Koláček) – 33. Kubánek (Vitouch), 33. Potůček (Truhlář, Gurjevskij), 53. Hamara (Kubánek), 61. Hamara (Kubánek)

Piráti Chomutov: Šatný (Stuchlík) – Petrásek, Holec, M. Pöschl, D. Vaněk, Kovár, Martínek, Klika – Spudich, Králíček, Urych, Príhoda, Jiří Kulich, T. Svoboda, Prokeš, Čech, Koláček, Štefančík, Holka, Vrhel

HC Sparta Praha: Cichoň (Sluka) – Hamara, Truhlář, Bláha, Procházka, Ducháč, Gurjevskij, Adam – Šesták, Kubánek, Adamec, Potůček, Slavíček, Výkruta, Vitouch, Tomek, Theimer

Rozhodčí: Glanc – Coubal, Kokrment

Průběh zápasu
1. třetina
05:24 SPA 2 Truhlář, vražení na hrazení
05:50 CHM 1:0 Koláček (Štefančík, Holka)
12:38 CHM 2 Králíček, hákování
18:20 CHM 2 Čech, faul kolenem
Po 1. třetině
2. třetina
32:18 SPA 1:1 Kubánek (Vitouch)
32:35 SPA 1:2 Potůček (Truhlář, Gurjevskij)
39:23 CHM 2:2 Kulich (Prokeš)
Po 2. třetině
3. třetina
51:51 CHM 3:2 Holka (Koláček)
52:32 SPA 3:3 Hamara (Kubánek)
54:46 SPA 2 Kubánek, faul kolenem
Po 3. třetině
Prodloužení
60:36 SPA 3:4 Hamara (Kubánek)
po prodl.