Menu

Další

Tiskové konference

Nominační tisková konference hokejové reprezentace

konec

06.12.2017, 11:00 • Radek Barkman

Oficiální část tiskové konference je u konce. Díky za pozornost. (11:37:24)
Jandač o Channel One: Pokud bude vše v pořádku, odcestovali bychom všichni, akorát jen se dvěma brankáři. I vzhledem k tomu, že zápasy jsou pouze tři. Je důležiější, aby se ten gólman připravoval spíše v klubu, než aby cestoval po Evropě a nechytal.
Josef Jandač o případném katastrofickém scénáři: My jsme sice tuto informaci dostali, ale upřímně věřím tomu, že k tomu nedojde Plán B mám v počítači. Něco si sem dávám dohromady, ale nevěnuji tomu zatím takovou pozornost.
Urban: Jsou daná pravidla a chci poděkovat KHL, že tyto hráče na podobné turnaje uvolňuje. Je to sezona plná kompromisů. Pokud by došlo na katastrofický scénář, který nepředpokládám, že KHL by odmítla uvolnit hráče na turnaj a v tom případě by musela situaci řešit IIHF. Může uplatnit finanční sankce, pokuty i vyloučení klubu KHL.
Jandač o hráčích z Ligy mistrů: Z Brna je to Martin Erat a Ondřej Němec, z Třince pak Růžička a Doudera. Pojedou s námi, LM hrát nebudou.
Jandač doplňuje: Já se v každé nominaci potýkám s termínovým kalendářem. Jsou zde zápasy Ligy mistrů i právě KHL. Jedna věc je, že Rusové sice přislíbí účast našich kluků na turnaji, ale zároveň jim dávají na výběr buď KHL nebo start v reprezentaci. Na minulém turnaji jsme jednoznačně řekli, že chceme, aby jednotliví hráči s námi jeli. V pondělí byli na srazu všichni před Karjalou, tentokrát však hráči, kteří ještě hrají v pondělí, mají ještě na toto utkání zelenou. Připojili by se k nám v úterý a hráli by až v pátek.
Urban o ruské reprezentaci a dopingovém skandálu: Musíme říct, že jsem takovéto rozhodnutí očekával. Souvisí to i s naším stanoviskem, které jsme prezentovali IIHF. Nebyli jsme samotní, deklarovali to i Švédsko, Finsko a Kanada. Jsme sice proti dopingu, ale jsme proti kolektivní vině. Čistým sportovcům by mělo být umožněno reprezentovat svou zemi na olympijských hrách. Objevil se však organizovaný doping v Rusku a tamní olympijský výbor byl vyloučen. Ruští sportovci se mohou účastnit olympiády, avšak ne pod ruskými symboly. Společně s ostatními zeměmi jsme se spojili a naše stanovisko je podobné. Čekáme na reakci ruské strany. Zejména pak zdejší hokejové asociace. Věříme, že v ledním hokeji se turnaj odehraje za účasti ruského týmu i bez ohledu na to, že nebudou moci použít ruské symboly. Věříme, že KHL dodrží to, co respektovala s IIHF. Tedy účast hráčů této soutěže na olympijských hrách.
Na autogramiádě budou přítomni: Rudolf Potsch, Jan Gusta Havel, Vladimír Martinec, František Pospíšil, Jiří Holeček, Jiří Novák, František Černík, Otakar Janecký, Robert Reichel a Patrik Eliáš.
Hala se otevírá jíž devadesát minut před startem duelu. Chceme tím předejít případným komplikacím. Doporučujeme vchody zvané jako Jih.
Obermajerová: Fanoušci budou mít také možnost napsat národnímu týmu vzkazy, které pak kustodi vezmou na olympijské hry do Koreje. Na závěr zápasu připravujeme i překvapení. Pokračujeme ve spolupráci s nadací Dejme dětem šanci. Polovina herní jistiny získaná z prodeje tiketů Hokejové tomboly 50:50 přímo v areně půjde na hokejové vybavení dětem z Dětského domova Tachov. Výherce může vyhrát až padesát tisíc korun.
Jana Obermajerová o zápase s Finskem a prodlužování sponzorských kontraktů: Čeká nás prodlužování kontraktů na další období pěti sezon. Už dnes mohu oznámit, že jsme dohodnuti na pokračování spolupráce se sázkovou kanceláří Tipsport. Smlouva je podepsána i s rádiem Impuls. Co se týká 13.12. a zápasu s Finskem. Jsme rádi, že neutuchá zájem fanoušků. Zápas s Finskem je vyprodán, zbývá jen pár desítek vstupenek do čtvrtého patra. Evidujeme přes čtrnáct tisíc prodaných vstupenek. V prostorách Síně slávy pak proběhne autogramiáda s deseti bývalými hokejisty, kteří v minulosti přivezli cenný kov z olympijských her. Hráči se následně přesunou do O2 Areny. Tam si připomeneme tyto události prostřednictvím medailonků.
Sraz národního týmu je v pondělí od 14:00. Trénink mají téhož dne 16:15 – 17:45, další trénink absolvují ještě v úterý v 11:00. Ve středu je pak čeká rozbruslení před zápasem s Finskem. Ve čtvrtek odlétá výprava do Moskvy.
Cenu Oldřicha Machače za čin Fair-play dostane David Skuhrovec z Litvínova a zvláštní ocenění dostane brankář Daniel Šťastný (HC Dukla Jihlava).
Tyto osobnosti budou do Síně slávy uvedeny před začátkem utkání Česká republika – Finsko. Ceremoniál proběhne přímo v Síni slávy na Harfě a během samotného duelu budou hráči představeni i na ledové ploše.
Do Síně slávy budou uvedeni noví členové. K tomu je třeba dvoutřetinový souhlas žijících členů této společnosti. Navrženi byli Jaroslav Benák, Luděk Čajka In Memoriam, Stanislav Prýl In Memoriam a Doc. MUDr. Otto Trefný.
Vrací se Martin Erat s Ondřejem Němcem. Stejně tak i Petr Koukal a Zbyněk Michálek, který naposledy reprezentoval na světovém poháru v Torontu.
Jandač: Hráči, kteří se v minulosti objevovali pravidelně jako Michal Birner, Honza Řepík nebo Lukáš Radil na tomto turnaji odpočívají. K nominaci na olympiádu mají hodně blízko, chceme proto vidět i další hráče. Jsou tam navíc někde i zdravotní komplikace, které by mohly promluvit i do olympiády. Sestava ještě není úplně taková, jaká by měla na olympiádu jet.
Josef Jandač: Některé hráče máme ozkoušené, u některých chceme dát novou šanci. Vybrali jsme třináct hráčů z KHL, jedenáct z Tipsport extraligy, tři ze švýcarské ligy a jednoho z finské ligy.
Ruský turnaj je nejstarším turnajem série. Poprvé se hrá už v roce 1967. Tento název Channel One Cup nese od roku 2006. Česká reprezentace vyhrála turnaj devětkrát, naposledy v roce 2015. Letošního ročníku se zúčastní šest mužstev. Místo Švýcarska se představí oproti Karjale na turnaji Korea. Pořadí bude stanoveno na základě všech zápasů. Do EHT se ale započítávají jen zápasy s týmy Švédska, Finska a Ruska.
Nyní dochází na podpis kontraktu s Grantem Liversagem výkonným ředitelem plzeňského pivovaru.

Nominační tisková konference hokejové reprezentace

konec