Menu

Hokej

ELIOD extraliga mladšího dorostu

HC Sparta Praha – HC Slovan Ústí nad Labem

6:3

konec (4:0, 1:3, 1:0)

12.10.2017, 17:30 • Malá hala, Praha-Holešovice • 8. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Dohráno! Mladší dorost pražské Sparty v holešovické Malé hale dnes potvrdil roli favorita a i přes menší komplikace si do tabulky připisuje další tři body. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (19:29:53)

Konec zápasu.

59:29

Pražané jsou v útoku jako přikovaní, stále se jim ale nedaří skórovat. Je pravda, že za momentálních okolností je to moc mrzet nemusí.

58:54

Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jakub Tot – 2 min., podražení).

58:17

Sparťané se snaží skórovat ještě jednou a momentálně jsou pevně usazeni v pásmu soupeře. Slovan se snaží puku zmocnit jen marně.

57:19

Sparta právě vstřelila branku!
Domácí se dvě minuty a jednačtyřicet sekund před koncem prosazují a pravděpodobně už definitivně rozhodují o vítězi dnešního zápasu. Autorem šesté branky Sparty je MICHAL VÁGNER. Asistence: Adam Mácha.

Dnešní utkání sleduje 42 diváků.

55:25

Jako blesk z čistého nebe se před Liemannem ocitl Karel Pavlíček, jehož zakončení vykryl připravený domácí brankář vyrážečkou. Do konce základní hrací doby zbývají zhruba čtyři a půl minuty.

54:12

Hráči hostujícího celku se v posledních několika minutách nezmohli na nic jiného, než na pouhé výhozy kotouče ven z vlastního obranného pásma. Za modrou čáru se už nějakou dobu nepodívali.

53:00

Zemchenkov pro sebe ukořistil puk a z prostoru mezi modrou čarou a kruhem vypálil, rána z voleje klec Slovanu úplně minula. Sparta zůstává v útoku i nadále.

51:56

Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jakub Klobouček – 2 min., faul kolenem).

51:42

Hokejisté Sparty jsou stále aktinější, pořád se jim ale nedaří překonat skvělého Mazourka. Ten se od svého tragického představení v první třetině hodně polepšil a momentálně drží svůj tým.

49:47

Domácí tlačí a snaží se si snad definitivně pojistit zisk tří bodů z dnešního utkání, obrana Ústí však odvádí skvělou práci a vůbec soupeře nepouští blízko ke své svatyni.

48:01

Jaroš byl ve střední třetině odstaven od puku o něco větším Hamplem, domácí hráči si ale volný puk berou velmi rychle zpět a snaží se prorazit za útočnou modrou.

47:05

Mazourek se teď musí v brankovišti hodně otáčet, obrana před ním mu příliš nepomáhá. Gólmanovi Slovanu se daří všechny zakončení Sparty vykrýt.

45:44

Po zakončení Adama Máchy z kruhu zavládl před ústeckou brankou naprostý chaos, ve kterém se nakonec nejrychleji zorientoval hostující gólman. Sparta tak stále vede "jen" o dva góly.

44:00

Rána Viktora Weise z mezikruží se od jednoho z bránících Pražanů odráží až do ochranné sítě nad domácí brankou. Po krátké pauze se tak bude vhazovat ve sparťanské třetině ledu.

42:45

Hra se přelévá ze strany na stranu, sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou. Přerušení zatím bylo v poslední části naprosté minimum, rozhodčí hře nechávají volný průběh.

41:28

Do bezprostřední blízkosti sparťanského brankoviště se protlačil Gašpar, s jehož zakončením si nakonec Liemann i přes menší potíže poradil. Slovan je v úvodu dvacetiminutovky mnohem aktivnějším celkem.

40:18

První střelu třetí třetiny má na svědomí Ondřej Polata. Bek Ústí nad Labem se pokusil domácího gólmana překonat ranou z modré, hbitý Liemann odpověděl dobře položeným betonem.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:59.
Čtyřicet minut je za námi, sparťané odchází do kabin s dvoubrankovým náskokem. Máme za sebou opravdu divokou třetinu – hostům se nejprve podařilo zásluhou dvou branek Pavlíčka a jednoho zásahu Tota stáhnout vedení domácích na rozdíl jediné branky, ani ne tři minuty před koncem však svůj hattrick zakončil Maxim Kubánek a udělal tak pro Slovan věci znovu o něco těžší. Čeká nás zajímavá poslední část.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:41

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Maxim Kubánek – 2 min., faul kolenem).

38:39

Bláha si s pukem na hokejce projel do mezikruží a zkusil své štěstí, projektil míjí Mazourkovu svatyni o dobrý metr. Přesnost teď není úplně silnou stránkou domácích hokejistů.

37:29

Pražané se zatím úspěšně drží v soupeřově pásmu a ostřelují jeho klec ze všech možných úhlů, většina jejich pokusů se ale přes dobře bránící Ústečany vůbec nedostane k brance.

37:11

Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Samuel Hampl – 2 min., sekání).

36:50

Maskovaný muž v hostující brance před najíždějícími protihráči raději schoval puk pod rukavici, následné buly proběhne po jeho levici.

35:25

Sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou, atak Slovanu střídá protiútok pražské Sparty a naopak. Ani jeden celek teď v kluzišti nemá vyslovenou převahu.

33:56

Sparta právě vstřelila branku!
Pražané si nechtěli nechat náskok úplně proklouznout skrz prsty a šest minut před koncem druhé třetiny posílají za Mazourka už pátý gól. Ihned po vhazování se prosadil MAXIM KUBÁNEK, jehož rána se do sítě odrazila od jedné z tyčí.

33:17

Z velké vzdálenosti teď zkusil své štěstí Michal Vágner, jeho rána pouze zaduněla o betony připraveného strážce svatyně Slovanu. Sparta teď na svého soupeře hází vše, co je v jejích silách.

31:59

Adamova slabá rána od modré minula ústeckou klec o několik centimetrů. Mazourek tak mohl jen v klidu sledovat, jak pryž klouže kolem levé tyče jeho branky.

30:23

Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
Využitá přesilovka! Kontaktní branka je na světě, ústecký klub už prohrává už jen o jedinou branku! Díky druhému zásahu KARLA PAVLÍČKA je tedy v Malé hale zaděláno na pořádné drama. Asistence: Viktor Weis, Jakub Klobouček.

29:19

Přesilovka nezačíná pro hosty úplně nejlépe, krátce po vyhraném vhazování se totiž na puk dostal Jan Krupička a ten si osamocený udělal krátký výlet před jejich svatyni. Mazourek si nakonec s nájezdem poradil.

29:07

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Andrej Adamec.

28:16

Matěj Mazourek si připisuje první zákrok ve druhé části, přerušuje se. Po kratičké pauze se bude vhazovat po levé ruce gólmana Slovanu.

26:52

Na ledě je k vidění pořád ta stejná písnička – domácí se snaží protlačit ven z útočného pásma, dravý útok Ústí nad Labem mu jim ale nepovoluje se na delší dobu zmocnit kotouče.

25:36

Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
Tak tohle už začíná být pro domácí vážné, Slovan snižuje jejich náskok na pouhé dvě branky! Hosté znovu vytvářeli na klec soupeře pořádný nátlak, který vyústil v trefu JAKUBA TOTA. Asistence: Jiří Šrámek, David Gašpar.

23:58

Krkolomnou kombinaci Slovanu se nakonec Spartě podařilo rozbít a jeden z domácích hráčů nyní zaváží puk do útočné třetiny. Uvidíme, zda-li se Pražanům konečně podaří na ledě rozkoukat.

22:05

Je to skoro až neuvěřitelné – Ústí si na ledě stále drží převahu, Pražané začátek prostřední dvacetiminutovky hodně zaspali. Hosté jsou častěji na puku a snaží se se znovu prosadit.

21:00

Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
Slovan je úvodu druhé třetiny aktivnější a minutu po startu se mu daří přetavit aktivitu v první gól! Nepřipraveného Liemanna o čisté konto obral KAREL PAVLÍČEK. Asistence: Viktor Weis.

20:13

Filip Ducháč se okamžitě po vhazování dostal do úniku, na Mazourka se mu ale vyzrát nepodařilo! Připravený ústecký gólman jeho zakončení chytil do rukavice a přerušuje tak hru.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:13.
První dvacetiminutovka je v Holešovicích u konce, domácí Sparta po ní vede nad Slovanem už 4:0! Dvě trefy v úvodní periodě zaznamenal Maxim Kubánek, po jednom zásahu do sítě hostujícího celku přidali Krupička s Vágnerem. Ústí zatím v Malé hale nepředvedlo zhola nic a může být rádo, že jeho brankové manko není ještě vyšší.

20:00

První třetina skončila.

19:15

Zemchenkov na modré čáře místo střely jen promáchl, ke kotouči se tak dostal jeden z hráčů Ústí a ten ho posílá až za Liemannovu svatyni.

18:17

Domácí kombinují v útoku, série přihrávek zatím ve střelu na branku nevyústila. Matouš Liemann se musí ve svém brankovišti teď docela nudit, už nějakou dobu nemusel být vůbec ve střehu.

17:29

Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Richard Jarábek – 2 min., sekání).

16:40

Ústečtí hokejisté jsou zralí na ručník. Pražané si na ledě dělají prakticky vše, co se jim jen zlíbí a čelí přitom jen naprosto minimálnímu odporu ze strany soupeře. Do konce třetiny zbývají tři a půl minuty, možná ještě uvidíme nějaký ten gól.

14:50

Sparta právě vstřelila branku!
Mazourek musí ze své branky lovit další kotouč, domácí jdou do čtyřbrankového vedení. Třiatřicet sekund po třetí trefě se po spolupráci s Guryevskiym prosazuje MICHAL VÁGNER. Asistence: Nikita Guryevskiy.

14:17

Sparta právě vstřelila branku!
S mladším dorostem Slovanu to začíná vypadat hodně špatně, strážce jeho klece za sebe pouští už třetí střelu v první třetině. Sparťané se prosazují z rychlého výpadu, úspěšným střelcem je MAXIM KUBÁNEK. Bez asistence.

13:38

Ducháč sbírá volný kotouč ve svém pásmu a míří směrem k ústecké bráně. Sparta se tak pokusí opět vrátit do útočného pásma, odkud byli před chvilkou vyhnáni.

12:07

V rohu za Liemannovou svatyní probíhá dlouhá tahanice o kotouč. Těžko říct, kdo z ní nakonec odjede vítězně, jelikož je do ní zapojeno hned několik borců z obou týmů a situace je tak dost nepřehledná.

11:00

Jedenáct minut první třetiny je za námi, Pražané si zatím nad celkem ze severních Čech drží naprosto jasnou převahu a nepouští jeho hráče do žádných větších šancí. Rozdíl kvality obou týmů je teď evidentní.

09:54

Slovan po dvou inkasovaných brankách nehodlá skládat zbraně a snaží se na zásahy Sparty nějak odpovědět. Do útočného pásma se nyní procpal Jakub Tot a i přes dva beky se dostal ke střele, která však domácí klec úplně minula.

08:06

Sparta právě vstřelila branku!
Neuběhly ani dvě minuty a domácí skórují podruhé! Do bezprostřední blízkosti soupeřova brankoviště se teď protlačil MAXIM KUBÁNEK a zakončil přímo do klece bezmocného Mazourka. Bez asistence.

07:44

Přesilovka Slovanu už je nějakou dobu u konce, po celý její průběh byla Sparta natlačená před brankářem soupeře. Ústí bude muset hru v početní výhodě ještě hodně vylepšit.

06:14

Sparta právě vstřelila branku!
Oslabení neoslabení, sparťané jdou v sedmé minutě do vedení! Domácí hráči se na delší dobu usadili v útočném pásmu a na konci jejich krátké kombinace stál připravený JAN KRUPIČKA, který posílá za ústeckého brankáře první puk. Asistence: Marek Bláha, Adam Mácha.

05:54

Jiří Šrámek nic neřešil a okamžitě po přejezdu hranice útočného pásma vypálil na Liemanna, letící pryž následně mizí ve výstroji domácího gólmana. Hra je přerušena.

05:31

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Matyáš Adam.

04:03

Do cesty Polatovy rány od modré se obětavě postavil jeden z bránících sparťanů, od jehož holeně se kotouč odráží do rohu kluziště. Zde si jej berou na hole hráči Sparty a míří vpřed.

03:19

Domácí nepouští ústecké hokejisty ven z jejich třetiny kluziště a ostřelují jejich branku. Střelám Pražanů však chybí notná dávka přesnosti, ani jedna zatím nemířila mezi tři tyče.

02:10

Hampl byl u mantinelu odstaven od kotouče, výpad hostů tak opět velmi rychle končí. Hra se momentálně přelévá ze strany na stranu, hlavní slovo teď na ledě mají obrany.

01:14

Pražanům se nedaří na delší dobu usadit před Mazourkem, obrana Slovanu jim momentálně hodně znepříjemňuje život. Jeho gólman zatím nemusel čelit ani jednomu pokusu soupeře.

00:24

Po krkolomném boji ve středním pásmu se chopil kotouče Gašpar a projel do útoku, kde byl ale velmi rychle odzbrojen pohotovou defenzívou Sparty. První atak Ústí tak končí bez střely na branku.

00:01

Utkání právě začalo.
Sudí už svolává hráče do středového kruhu, úvodní vhazování je tu!
Úvodní sestavy:

HC Sparta Praha: Liemann (Sluka) – Hamara, Truhlář, Bláha, Zemchenkov, Procházka, Ducháč, Guryevskiy, Adam – Kubánek, Mácha, Adamec, Krupička, Jaroš, Potůček, Broš, Slavíček, Vítů, Vitouch, Vágner.

HC Slovan Ústí nad Labem: Mazourek (Tuček) – Němec, Jarábek, Vlach, Klobouček, Koštoval, Kylíšek, Polata – Tot, Šrámek, Kaše, Gašpar, Čermák, Konopásek, Weis, Pavlíček, Hampl.

Rozhodčí: Velčovský – Kučera, Nekvapil.
Ještě jednou vám z Malé haly přeji příjemné odpoledne, od začátku zápasu nás dělí něco málo přes pět minut. Na ledě momentálně probíhá rozbruslení.
Tabulka Extraligy ml. dorostu – sk. Západ

1. Plzeň – 7 Z, 6-1-0-0, 20 bodů
2. Litvínov – 7 Z, 6-0-0-1, 18 bodů
3. Chomutov – 7 Z, 5-0-1-1, 16 bodů
4. Sparta – 7 Z, 4-0-0-3, 12 bodů
------------------------------------------------
5. Karlovy Vary – 7 Z, 3-1-0-3, 11 bodů
6. Kladno – 7 Z, 3-1-0-3, 11 bodů
7. Třemošná – 7 Z, 2-0-1-4, 7 bodů
8. Slavia – 7 Z, 1-0-1-5, 4 body
9. Ústí nad Labem – 7 Z, 0-1-1-5, 3 body
10. PZ Kladno – 7 Z, 0-1-1-5, 3 body
Hokejisté Ústí čekali na první výhru v sezóně až do minulého kola, kdy doma v prodloužení přetlačili PZ Kladno. Aktuálně jim náleží předposlední příčka v tabulce, případnou výhrou v dnešním utkání by se mohli vyšvihnout o pozici výš.

Poslední tři zápasy
7. 10.: Ústí nad Labem – PZ Kladno 3:2pp.
5. 10.: Ústí nad Labem – Chomutov 1:7
30. 9.: Třemošná – Ústí nad Labem 4:2

Nejproduktivnější hráči
Jakub TOT – 7 Z, 6 bodů (3+3)
David GAŠPAR – 7 Z, 5 bodů (3+2)
Jáchym ČERMÁK – 7 Z, 5 bodů (2+3)

Brankářské statistiky
Matěj MAZOUREK
– 428 min. | 90,98% úsp. | prům. 4,77
Sparťané jsou s dvanácti body na čtvrtém místě tabulky, na vedoucí Plzeň jim chybí bodů osm. Ze sedmi dosud odehraných utkání mají bilanci čtyř výher a tří porážek, kterou dnes budou chtít proti trápícímu se Ústí rozhodně zlepšit.

Poslední tři zápasy
7. 10.: Karlovy Vary – Sparta 2:5
30. 9.: Sparta – Chomutov 5:3
28. 9.: Kladno – Sparta 5:3

Nejproduktivnější hráči
Marek BLÁHA – 7 Z, 11 bodů (3+8)
Josef SLAVÍČEK – 7 Z, 8 bodů (3+5)
Michal VITOUCH – 7 Z, 6 bodů (2+4)

Brankářské statistiky
Josef SLUKA
– 272 min. | 85,84% úsp. | prům. 3,53
Matouš LIEMANN
– 120 min. | 88,89% úsp. | prům. 2,50
Jakub KRBEČEK
– 29 min. | 75,00% úsp. | prům. 10,34
Krásné odpoledne! Holešovická Malá hala dnes bude dějištěm střetnutí osmého kola západní skupiny ELIOD Extraligy mladšího dorostu, ve kterém se proti sobě střetnou domácí Sparta a ústecký Slovan.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

HC Sparta Praha – HC Slovan Ústí nad Labem

6:3

konec (4:0, 1:3, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Krupička (Bláha, Mácha), 9. Kubánek, 15. Kubánek, 15. Vágner (Guryevskiy), 34. Kubánek, 58. Vágner (Mácha) – 21. Pavlíček (Weis), 26. Tot (Šrámek, Gašpar), 31. Pavlíček (Weis, Kloubouček)

HC Sparta Praha: Liemann (Sluka) – Hamara, Truhlář, Bláha, Zemchenkov, Procházka, Ducháč, Guryevskiy, Adam – Kubánek, Mácha, Adamec, Krupička, Jaroš, Potůček, Broš, Slavíček, Vítů, Vitouch, Vágner.

HC Slovan Ústí nad Labem: Mazourek (Tuček) – Němec, Jarábek, Vlach, Klobouček, Koštoval, Kylíšek, Polata – Tot, Šrámek, Kaše, Gašpar, Čermák, Konopásek, Weis, Pavlíček, Hampl.

Rozhodčí: Velčovský – Kučera, Nekvapil

Diváci: 42

Průběh zápasu
1. třetina
05:31 SPA 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká Adam
06:14 SPA 1:0 Krupička (Bláha, Mácha)
08:06 SPA 2:0 Kubánek
14:17 SPA 3:0 Kubánek
14:50 SPA 4:0 Vágner (Guryevskiy)
17:29 UNL 2 Jarábek, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
21:00 UNL 4:1 Pavlíček (Weis)
25:36 UNL 4:2 Tot (Šrámek, Gašpar)
29:07 SPA 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká Adamec
30:23 UNL 4:3 Pavlíček (Weis, Kloubouček)
33:56 SPA 5:3 Kubánek
37:11 UNL 2 Hampl, sekání
39:41 SPA 2 Kubánek, faul kolenem
Po 2. třetině
3. třetina
51:56 UNL 2 Klobouček, faul kolenem
57:19 SPA 6:3 Vágner (Mácha)
58:54 UNL 2 Tot, podražení
Konec