Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference po zasedání výkonného výboru FAČR

konec

10.10.2017, 13:30 • Ondřej Jícha (@OndraJicha)

Tisková konference právě skončila. Nejdůležitějším tématem byl trenérský post Karla Jarolíma a výkonný výbor ho ponechal ve funkci minimálně do 31. července příštího roku. Dnes je to ode mne vše. (14:04:24)
Otázka na listopadové přípravné utkání.

Řepka: "Zatím se dohrává ještě říjnová kalifikace, takže ještě nevíme s kterými týmy se bude hrát, ale určitě budeme chtít, abychom obě přípravná utkání odehráli venku."
Řepka: "Fotbalová asociace potřebuje předsedu, ale zároveň potřebujei stanovy, abychom se mohli z Valné hromady rozcházet za stavu, kdy budeme mít předsedu, což ty současné zatím neumožňují.
Řepka doplňuje: "Byli jsme na jednání ohledně UEFA, kde jsme hovořili i s předsedou komise UEFA panem Surkisem, který by měl dorazit v listopadu do Česka a měl by se účastnit jednání moravské komory."
Nyní se ke slovu dostal Zdeněk Zlámal, který objasňuje situaci ohledně volby nového předsedy FAČR.
Řepka: "Už jsme se jednou ptali a budeme se ptát ministertsva znovu, protože odpověď neobsahovala důvody, proč byl FAČR krácen o 10% a proč hokej dostal víc,"
Řepka: "Jediné, o co můžeme zažádat, je dotace, která by šla sem na Strahov, ale my chceme zažádat o to, aby ty peníze šly právě těm menším klubům,"
Rudolf Řepka: "Pro rok 2017 se v současné době dostáváme do kritické situace."
V případě FAČR se jedná přibližně o 3 500 subjektů, kam by měly peníze následně putovat.
Program 4 se netýká pouze fotbalu, ale i volejbalu, házené a jejich asociací.
Nyní přichází řada na další bod programu a to jest otevřený dopis Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy k bodu 4.
Otázka na nově tvořený realizační tým

Berbr: "Diskutovali jsme s manažerem reprezentace a s ním probírali konkrétní jména."
Otázka na analýzu Výkonného výboru

Berbr: "Nepřizvali jsme si nějaké odborníky a myslím si, že jsme žádné nepotřebujeme. Stačilo sledovat celou kvalifikaci. Chtěli jsme vědět, proč v ní prošlo týmem 43 hráčů,"
Otázka ohledně Ligy národů a vítězství v ní.

Berbr: "Jiný cíl si ani dát nemůžeme, nepřipadá v úvahu dát si cíl, že skončíme třetí."
Berbr ohledně nové smlouvy: "Jako sportovní úsek budeme chtít dát do smlouvy určitou klauzuli, která by mohla odvolat trenéra už například během Ligy národů, která startuje příští rok na podzim."
Otázka, proč se nedá vypovědět smlouva trenéru Jarolímovi.

Berbr: "Smlouva je takto komplikovaně nastavená a nedá se zrušit. Pan Pelta si zřejmě myslel, že se dostaneme do Ruska."
Berbr: "Kádr by měl být stabilnější kolem 20 hráčů a nebrat takové, které během dvou respektive tří posledních zápasů dali nějaké góly. Tohle není reprezentant."
Berbr: "Výkonný výbor je dále nespokojen s postojem agentů, kteří se angažovali v nominacích v průběhu kvalifikace,"
Berbr: "Výkonný výbor je nespokojen s některými členy realizačního týmu a vzhledem k tomu, že některým členům končí smlouva, nebude jim dále prodloužena. Naopak se výkonný výbor rozhodl podržet trenéra Karla Jarolíma minimálně do 31. července 2018."
Berbr: "Výkonný výbor nebyl dále spokojenm s taktickým rozestavením v duelem v Severním Irsku, aby se následně dozvěděl, že nečekal, že Irové přistoupí k utkání úplně jinak, než očekávalo,"

Tisková konference po zasedání výkonného výboru FAČR

konec