Menu

Fotbal

Liga mistrů

FK Šachtar Doněck – SSC Neapol

2:1

konec (1:0)

13.09.2017, 20:45 • Metalist Stadium, Charkov • Skupina F • Vojtěch Tůma

Tipsport: 3.72 3.64 2.08 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+2

Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Ivan Ordec, přichází David Chočolava.

89

Další příležitost na vyrovnání zápasového skóre měl José Callejón! Jeho pokus nebyl ale vůbec špatný, Pjatov ale své jubilejní sté utkání v evropských pohárech zvládá výborně, což prokázal i tímto povedeným zákrokem.

88

Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Facundo Ferreyra, přichází Dentinho.

84

84. Šance hostů na vyrovnání

84

Velká možnost byla k vidění i na druhé straně, málem jsme měli vyrovnáno! Střídající Allan vyslal do šestnáctky pěkný oblouček, načež se po učebnicovém zpracování do zakončení prodral Milik, branku Andrije Pjatova ale v nadějné pozici překopl.

83

Domácí si málem vzali dvoubrankové vedení zpět! Na Srnův přetažený centr si naskočil Facundo Ferreyra, po jehož hlavičce se míč zastavil na tyči. Od ní se odrazil ke Kovalenkovi, ten ale sám před Reinou v zakončení selhal.

82

Žlutou kartu dostává Kalidou Koulibaly (SSC Neapol).

82

Dobrou práci odvedl Ismaily, který před Allanem stačil míč ještě přistrčit ke Kovalenkovi. Velký talent ukrajinského fotbalu našel v lepší pozici číhajícího Freda, jehož štiplavý pokus Reina stačil vyrazit pouze před sebe, tam však operoval Koulibaly.

77

Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Marlos, přichází Viktor Kovalenko.

71

71. Arkadiusz MILIK - 2:1

71

Neapol právě vstřelila branku!
No vida, troufám si tvrdit, že nás v Charkově čeká velice napínavá závěrečná dvacetiminutovka! K exekuci pokutového kopu se postavil ARKADIUSZ MILIK, který poslal Pjatova k opačnému koutu branky a přízemní ranou k tyči pro Neapol ještě vykřesal jiskřičku naděje.

71

Žlutou kartu dostává Taras Stěpaněnko (FK Šachtar Doněck).

70

70. Faul v pokutovém území

70

Tak pozor, máme zaděláno na drama! Taras Stěpaněnko v pokutovém území svůj obranný skluz nenačasoval vůbec ideálně a tvrdě sestřelil Mertense, následovat tedy bude penalta.

69

Na hrací ploše se začíná poněkud jiskřit. Mertens sáhl Fredovi do obličeje, což nemohl opodál stojící sudí přehlédnout. Střídající žolík Neapole tedy dostává žlutý kartónek.

68

Možná trocha frustrace byla teď znát na Srnovi, který tvrdě dohrál Ghoulama. Po tomto zákroku se na místě přestupku udála menší strkanice, z níž se žlutou kartou odešli Fred a Lorenzo Insigne.

67

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Allan.

62

62. Další příležitost hostů

62

Pěkná kombinace v podání Gli Azzurri, Pjatov ale znovu podržel své spoluhráče! Ghoulam se krásně zbavil dvou bránících protihráčů a poté vyslal nabídku pro na hranici vápna čekajícího Mertense. Ten v dobré palebné pozici zacílil jen doprostřed branky, kde číhal připravený gólman Šachtaru.

60

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Marek Hamšík, přichází Dries Mertens.

58

58. Facundo FERREYRA - 2:0

58

Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
O pár okamžiků později už ale byli domácí úspěšní. Metalist Stadium v Charkově je na nohou, Šachtar totiž nad Neapolí vede už o dvě branky a s jeho nadějemi na první tříbodový zisk to vypadá velmi nadějně. Tento gól si Pepe Reina za rámeček rozhodně nedá, hostující gólman totiž podběhl Stěpaněnkův centr a nabídl ideální pozici pro FACUNDA FERREYRU, který se hlavou z bezprostřední blízkosti nemýlil.

44

44. Zákrok brankáře Pjatova

44

Na stadionu v Charkově bylo málem srovnáno! Parádní práci odvedl Lorenzo Insigne, jenž se propracoval až na kraj šestnáctky, kde se zbavil dvou bránících protivníků a posléze vypálil, Andrij Pjatov se ale natáhl, co to šlo, a předvedl skvostný zákrok.

37

Gli Azzurri pokračovali v kombinaci na soupeřově polovině a málem se dočkali kuriózního vyrovnání! Přízemní centr od Ghoulama totiž nešťastně tečoval Ivan Ordec, od jehož kopačky balon přeletěl Pjatova, naštěstí pro domácí ale skončil vedle branky.

21

Vše se ale obešlo bez zásahu zdravotníků. Krátce nato se domácí mohli dostat do dvoubrankového vedení, když Zieliński poslal směrem ke Koulibalymu velice nepovedenou zpětnou nahrávku. Na to konto se sám na Reinu řítil Taison, španělský brankář ale vytáhl parádní zásah.

15

15. TAISON - 1:0

15

Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
Tentokráte už to ale fotbalistům domácího celku vyšlo, Šachtar se tak proti favorizovanému soupeři poměrně překvapivě ujímá vedení! Po Srnově skákavé nabídce balon doputoval až k Ferreyrovi, jenž jen díky elegantní patičce zvládl sklepnout pro TAISONA. Brazilský záložník zpracování zvládl i s přispěním paní Štěstěny, proti jeho následné přesně mířené ráně Reina ani s vypětím všech sil nedokázal zasáhnout.

6

6. První šance Neapole

6

Šance byla k vidění i na opačném konci travnaté plochy. José Callejón skákavým pasem zaskočil statickou obranu oranžovo-černých, balonu se na to konto zmocnil Arkadiusz Milik, který po prudké ráně rozvlnil boční síť za zády brankáře Pjatova.

FK Šachtar Doněck – SSC Neapol

2:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 15. Taison (Ferreyra), 58. Ferreyra (Stěpaněnko) – 71. Milik (pen.)

Karty:   68. Fred (SAC), 71. Stěpaněnko (SAC) – 68. L. Insigne (NEA), 69. D. Mertens (NEA), 82. Koulibaly (NEA)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 0:11. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 11:16.

FK Šachtar Doněck: Pjatov – Srna (C), Ordec (90+2. Chočolava), Rakyckyj, Ismaily – Fred, Stěpaněnko – Marlos (77. Kovalenko), Taison, Bernard – Ferreyra (88. Dentinho).
Náhradníci: M. Ševčenko – Butko, Chočolava, Dentinho, Patrick, de Azevedo, Kovalenko.

SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – P. Zieliński (67. Allan), Diawara, Hamšík (C) (60. D. Mertens) – Callejón, Milik, L. Insigne.
Náhradníci: Sepe – Allan, Jorginho, Ch. Maggio, D. Mertens, Nikola Maksimović, Rog.

Rozhodčí: Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller (všichni Německo)