Menu

Fotbal

Liga mistrů

Celtic Glasgow – Paris Saint-Germain

0:5

konec (0:3)

12.09.2017, 20:45 • Celtic Park, Glasgow • Skupina B • Jaroslav Svoboda (@JarSvoboda)

Tipsport: 10.5 6.38 1.29 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek nejspíš vše. Tímto bych vám chtěl poděkovat za pozornost při sledování dnešního přímého přenosu. Hezký zbytek večera. (23:02:53)
Fanoušci Celticu na svých neoficiálních webech či sociálních sítích poukazují na hořké potvrzení reality, kam nyní ve světovém klubovém fotbalu jejich tým patří.

Na druhou stranu je asi potřeba trochu skepsi mírnit. Hvězdami nabitý celek může v letošní Lize mistrů pomýšlet na pozice zcela nejvyšší.
Druhé zápasy skupiny budou na programu 27. září a mnohé napoví. PSG se totiž doma střetne s Bayernem Mnichov a nejspíš ještě důležitější bude zápas v Bruselu. Na půdě Anderlechtu se v souboji dvou poražených celků představí Celtic. A oba celky se musí z dnešních výkonu poučit. Kouč belgického celku René Weiler navíc bude postrádat vyloučeného Kumse.
Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 1:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 5:4.
Statistiky zápasu přitom tak jednoznačně ve prospěch PSG, kromě tedy držení míče, nehovoří.
O všem rozhodl úvodní poločas, možná ani tak ne ještě branka Neymara, ale poté dva góly v závěru půle, kdy nejprve zvýšil po centru do vápna Mbappé a pak hloupě v šestnáctce fauloval Šimunovič. Hlavně tedy Cavaniho proměněná penalta definitivně rozdala karty.

Celtic ještě sympaticky zkusil něco v úvodu druhé půle, jenže gólu se nedočkal a na konci zápasu pak ještě dvakrát inkasoval. Prohra 0:5 není určitě pro domácí tým vydařeným vstupem do skupinové fáze. Hosté naopak splnili povinnost a mohou se soustředit na další důležité zápasy.
Je konec a hosté po zásluze vyhráli 5:0. Na pažitu ještě pokračuje rozhovor mezi Ralstonem a Neymarem, kdy jiní hráči PSG se snaží mírnit domácího mladého obránce. Naopak kouč domácích Brendan Rodgers již tradičně svolává své svěřence a vydává se poděkovat příznivcům, kteří vydrželi na tribunách až do této chvíle.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Sprintérský souboj Lustig x Neymar ovládl obránce Celticu, hlavně nutno dodat proto, že měl na startu solidní náskok několika koňských délek.

90+2

A ještě jeden útok se snaží vytvořit domácí celek. Sinclair s Tierneym nyní postupují vpřed.

90+1

Zápas se téměř jen dohrává, o způsobu rozdělení bodů je jasno. A favorité tady i v Mnichově tedy v rámci skupiny B potvrdili své kvality.

90

Ntcham dostal tvrdý úder zezadu na kotník a jen tak pokulhává u čáry, zatímco sudí dal výhodu a ten pomocný ukázal, že se budou nastavovat tři minuty.

89

Dnes se vlastně historie opakovala prakticky dvakrát. V sezóně 1994/95 se Celtic doma utkal s PSG v Poháru vítězů pohárů a prohrál 0:2. Tehdy za hosty nastoupil legendární libérijský útočník George Weah. Dnes jeho syn Timothy vstřelil vítěznou branku v utkání mládežnické Ligy mistrů, kdy v Dumbartonu vyhrálo PSG U19 nad stejně starým výběrem Celticu 3:2.

89

Verrattiho ránu z větší vzdálenosti kryje Gordon do náruče.

89

Ralston raději odehrává centr z pravé strany na roh.

88

Zápas pomalu vrcholí a ani ve třetím vzájemném souboji, jak se zdá, se Celtic nedočká proti PSG v evropských pohárech branky.

86

Krásná Rogicova rána, kterou Aréola vyráží! Rogic poté ještě zkoušel přihrát do vápna Forrestovi, ten ale pas mezi dvěma obránci nečekal.

Celtic Glasgow – Paris Saint-Germain

0:5

konec (0:3)

Zpět na online

Branky: 19. Neymar (Rabiot), 34. Mbappé (Neymar), 40. Cavani (pen.), 83. Lustig (vla.), 85. Cavani (Kurzawa)

Karty:   39. Šimunović (CEL), 54. Ralston (CEL) – 76. Neymar (PSG)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 1:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 5:4.

Celtic Glasgow: C. Gordon – Ralston, Lustig, Šimunović, Tierney – S. Brown (C), Ntcham – Armstrong (46. Rogic), Roberts (78. Forrest), Sinclair – Griffiths (69. Edouard).
Náhradníci: de Vries – N. Bitton, Ajer, C. McGregor, Rogic, Forrest, Edouard.

Paris Saint-Germain: Aréola – Dani Alves, Marquinhos, Silva (C), Kurzawa – Verratti, Motta, Rabiot (61. Draxler) – Mbappé (84. Lo Celso), Cavani, Neymar.
Náhradníci: Trapp – Kimpembe, Meunier, Berchiche, Lo Celso, Draxler, Lucas Moura.

Rozhodčí: Daniele Orsato – Riccardo Di Fiore, Lorenzo Manganelli (všichni Itálie)

Diváci: 60832