Menu

Další

Tiskové konference

Nominační tisková konference fotbalové reprezentace

konec

22.08.2017, 13:15 • Radek Barkman

Tisková konference je u konce. (14:11:58)
Jarolím o Slavii a jejím předkole: Určitě by to byl dobrý kredit pro český fotbal. Věřím, že to dopadne dobře, i když to nebude jednoduché, tím spíše, když jsem viděl Slavii na Bohemce. Budu držet palce a fandit, aby to dobře dopadlo. Slavia musí začít střílet góly, bez toho to nepůjde.
Jarolím o kartách: Zadání dostanou i ti problémovější hráči, aby zbytečně nefaulovali, nedělali hlouposti a neoslabovali tým do dalších utkání. Nemůžeme si dovolit další ztráty.
Jarolím o stoperech: Na té pozici jsme nadělali spoustu chyb. Musíme vycházet z toho, co je k dispozici, co si můžeme zanalyzovat. Důležité je, aby se tyto chyby neopakovaly.
Jarolím o Němcích: Jsem přesvědčený, že přijede jejich Áčko v plné síle. Nemají určitě v úmyslu nic podcenit.
Jarolím o rozložení sil do obou zápasů: Nechci spekulovat o tom, že bychom postavili dvě jedenáctky. Budu se snažit hráče na to nachystat. Když by se podařilo odehrát dobrý zápas s dobrým výsledkem, regenerovalo by se podstatně lépe.
Jarolím o porovnání s prvním zápasem: Tam mi vadilo to, že obranná činnost nebyla dostatečně intenzivní. Němcům jsme to usnadnili svými chybami a nedůsledností. To mě mrzelo především. Nechtěli jsme zalézat do hlubokého bloku, chtěli jsme nechat hráče výše. Pokazili jsme i celou řadu laciných míčů a připravovali se o možnost založit nějaký nebezpečný protiútok.
Jarolím o formě týmu na začátku sezony: Měl bych větší radost, kdyby se našim mužstvům v pohárech dařilo lépe. Tak to bohužel není. Na druhou stranu jim třeba reprezentační sraz může pomoci k tomu, že se dostanou do lepší pohody.
Pillár: Věříme, že návštěva v Edenu bude atakovat plnou kapacitu nebo se tomu bude blížit.
Jarolím o Edenu: Nemůžeme se vymlouvat na stadion v Edenu, kde se nám moc nedařilo. Proti Norsku byla atmosféra výborná, snad to dopadne dobře i teď.
Jarolím o zápasech s Německem a Severním Irskem: Když vezmu Němce, s béčkem jednadvacítky vyhráli ME U21 a s béčkem Áčka vyhráli Konfederační pohár. Musíme krotit, aby nedošlo k přemotivování. Nesmíme jít do něj se strachem. Je to zápas, kdy nemáme co ztratit, ale pevně věřím, že v domácím prostředí to Němcům zkomplikujeme a není třeba hovořit o tom, že jsou jasným favoritem. Chceme odehrát dobrý zápas z psychologického hlediska, abychom se dobře naladili do duelu se Severním Irskem. Bylo by samozřejmě dobré uhrát proti Němcům aspoň bod.
Jarolím o stoperech: Tomáš Sivok se necítí na to být nominován. Jakub Brabec je zase pořád ještě ve hře. Udělali jsme si analýzu předchozích zápasů a nebylo to pro nás to nejlepší z jeho strany.
Jarolím o nákupech ve Spartě a ve Slavii: Jsou to dva úhly pohledu. Na jednu stranu je to těžší situace pro české hráče, ale já věřím tomu, že cizinci co přišli budou natolik kvalitní, aby obohatili českou ligu. A věřím, že čeští hráči se zamyslí nad tím, aby byli tak kvalitní, aby se cizincům vyrovnali.
Jarolím o Pekhartovi: Víme o něm, ale zatím není mezi náhradníky. Co není, může se stát, ale zatím tu není.
Jarolím o doplňování nominace: Je tam ještě pět volných míst. Pravděpodovbně doplníme dva stopery, někoho ze středové řady a jednoho nebo dva útočníky. Uvidíme podle situace a podle zápasů v poháru či v lize, které nás čekají.
Jarolím pokračuje o Schickovi: Mluvil jsem s ním po telefonu. Říkal, že se necítí ještě plnohodnotně připravený. Těžko říci, jestli na tom víkend něco změní.
Jarolím o Schickovi: Měl pauzu ze zdravotních důvodů, takže začal trochu opožděně. Věřím, že se v průběhu tohoto týdne definitvně rozhodne, kde bude působit. Moc toho zatím Áčku neodehrál, abychom mohli říct, jestli to bude oslabení nebo ne. Chtěli bychom, abychom nemuseli tyto problémy pořád na každém srazu řešit.
Jarolím pokračuje: Honza Bořil podává stabilně dobré výkony, ať hraje zleva či zprava. Na základě toho je v nominaci.
Jarolím o Bořilovi a Klimentovi: Je pravdou, že ho sledujeme. Byl v Dánsku vyhlášený hráčem července. Dařilo se mu, Bröndby mělo dobré výsledky. Zaujal měl svým pojetím, způsobem hry. Dával góly, přihrával na ně, dostával se do koncovky. Patrik Schick prakticky na 100% k dispozici nebude. I na základě toho jsme nominovali Klimenta.
1. září se utká český tým s Německem, o tři dny později pak v Belfastu proti Severnímu Irsku.

Nominační tisková konference fotbalové reprezentace

konec