Menu

Další

Tiskové konference

České kluby v Champions Hockey League 17/18

konec

15.08.2017, 13:00 • Ondřej Jícha (@OndraJicha)

Tímto oficiální část tiskové konference končí. Nyní přichází na řadu individuální rozhovory. (13:47:54)
Třinec:

Mannheim není daleko, tak jsme chvíli uvaživali o autobuse, ale jelikož dva dny na to hrajeme v Dánsku, tak jsme tuto možnost vyloučili a poletíme tam letecky a druhý den po zápase se přesuneme letecky do Dánska. Ještě uvažujeme o tom, zda přesuneme po zemi pouze výstroj či nikoliv.
Ctibor Jech:

Co se týče utkání v Davosu, tak tam aktuálně řešíme, zda tam pojedeme autobusovou či leteckou dopravou. Před tím do Británie poletíme, odkud se přesuneme letecky do Švédska.
Václav Sýkora:

Nás čeká trip do Velké Británie, odkud se přesouváme letecky na sver Evropy. Co se týče Bernu, tak tam zvažujeme možnost i autobusového přesunu.
Otázka na všechny zástupce ohledně logistiky.

Brno: "Jelikož máme všechny týmy ze severu Evropu, tak jsme zvažovali jestli letecky nebu autobusem. Začínáme v norském Stavangeru, poté se přesouváme do Finska, odkud po zápase poletíme domů. Co se týče Malmö, tak se bude jednat o klasický trip, kdy přiletíme den před zápasem a pak po něm hned nazpět do Brna,
Jako poslední půjde na řadu Radim Sajbot z Třince:

"Jsme velmi rádi, že se můžeme vrátit do této soutěže. Ve skupině máme aktuálního švédského mistra, dále Mannheim či dánský tým, který je pro nás velká neznámá. CHL vnímáme jako soutěž, které má velký potenciál. Co se týče cíle, tak my bychom se chtěli určitě podívat znovu do vyřazovací fáze."
Následuje Ctibor Jech z Liberce: S rozlosováním jsme hodně spokojeni. Švédský a švýcarský celek bude pro nás rozhodně atraktivní. Velká neznámá je mužstvo Cardiffu, což bude pro nás trochu exotický soupeř.

Naším cílem je odehrát utkání tak, abychom si je užili a naplnili naší arénu.
Václav Sýkora (HK): S rozlosováním skupiny jsme spokojeni. S Bernem jsme se setkali loni na Spengler Cupu. Víme o něm, že to je hodně kvalitní soupeř. Velkou neznámou pro nás bude britský Nottingham. Pro hráče je to velká možnost. V dnešní době se tolik mezinárodních zápasů neodehraje a pokud někteří neprodjou do reprezentace, tak nemají moc možnost porovnat se s ostatními.

Neklademe se nějaké konkrétní cíle. V každém utkání všek chceme předvést odpovídající výkon.
Zástupci Brna: Čeká nás čeká skandidávská skupiny. Logisticky jsme na to připraveni a jdeme do toho s tím, že chceme vyhrát každý zápas.
Tiskový mluvčí: Nyní pokládá otázku všem klubům. Jeho otázky zní, co říkájí kluby na rozlosování a jaké jsou jejich cíle.
Na závěr svého povídání Baumann ještě představuje země, ve kterých se bude vysílat Hokejová Liga Mistrů. V Česku má vysílací práva televize Sport 1 a 2 a to až do příští sezóny 2018/19.
Organizátoři LIgy Mistrů chtějí také navýšit celkové odměny. Ze současných 1,7 miliónů euro by mělo být za pět let dvojnásobek.
V novém formátu se bude hrát osm skupiny po čtyřech účastnících, ze které následně postoupí dva nejlepší do další fáze.
Nového fotmátu se zůčastní 32 týmů ze 13 lig. Českou republiku bude zastupovat kvarteto zástupců. Nejvíce pět týmů mohou vyslat nejlépe postavěné země Finsko a Švédsko.

Buď statečný, veř, buď šampión. To je nové motto Ligy Mistrů.
Následně je v dalším videu představeno promo video k novému ročníku Ligy Mistrů.
Vizí Hokejové Ligy Mistrů je stát se do budoucna největší evropskou soutěží.
Poté přichází na řadu z úst Marttina Baumanna srovnání jednotlivých zemí mezi ročníky 2015/16 a 2016/2017. V Česku se celkově zvýšila naávštěvsnost z 57 tisíc na 79 a jako jedna z mála zemí zaznamenala vzestupnou návštěvnost.
Baumann: V minulém ročníku se odehrálo 157 zápasů, ve kterých padlo 795 gólů, což dělá průměr 5,06 vstřelených branek na zápas. Celkově zavítalo na záapsy 510 tisíc diváků.
Baumann vzápětí přípomíná úspěšnou cestu SParty v minulém ročníku Ligy Mistrů.

České kluby v Champions Hockey League 17/18

konec