Menu

Fotbal

Německý pohár

FC Hansa Rostock – Hertha BSC

0:2

konec (0:0)

14.08.2017, 20:45 • Ostseestadion (Rostock) • 1. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších přenosů. Pro dnešek je to opravdu vše a všem fotbalovým příznivcům přeji příjemný zbytek večera. (23:06:51)
Sledovali jsme dva naprosto odlišené poločasy, hlavně z pohledu domácího celku. Zatímco v prvním poločase hrála Hansa houževnatě a dostávala se i do útoku. Tak v tom druhém byla zalezlá před vlastní šestnáctkou a koledovala si o branku. Hlavní rozhodčí musel ve druhé pětačtyřicetiminutovce přerušit hru. Ovšem tomu předcházely šance Herthy. Ta se nakonec raduje z výhry, když v samotném závěru vsítila dvě branky a rozhodla o svém postupu do další části.

Z postupu do další fáze německého poháru se raduje Hertha BSC!

90+4

Konec zápasu.

90+3

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Esswein, přichází Duda.

90+2

90+2. Vedad IBIŠEVIĆ - 0:2

90+2

Hertha právě vstřelila branku!
Hosté z ničeho nic šli tři na brankáře a o osudu duelu je rozhodnuto. Mathew Leckie výborně načasoval svůj náběh a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování do prázdné branky VEDADA IBIŠEVIĆE.

90

Žlutou kartu dostává Esswien (Hertha BSC), jenž si pustil pusu na špacír a vidí zbytečnou kartu.

89

Další povedená akce hostujícího celku, ale zakončení jednoho z hráčů bylo zablokované obranou. Hraje se parádní druhý poločas.

88

Žlutou kartu dostává Amaury Bischoff (FC Hansa Rostock), jenž se pozdě dostal do souboje a předvedl zákrok za hranicí pravidel.

87

Střídání v týmu FC Hansa Rostock: ze hřiště odchází Ziemer, přichází Alibaz.
Střídání v týmu FC Hansa Rostock: ze hřiště odchází Henning, přichází Bouziane.

86

86. Mitchell WEISER - 0:1

86

Hertha právě vstřelila branku!
Hostující celek se přeci jen dostává do vedení a nutno říct, že to byla branka nádherná! Centr od rohového praporku propadl do zadní části vápna, kde se ocitl osamocený MITCHELL WEISER. Jeho pokus mířil přesně do vzdálenější šibenice, kam se brankář nemohl dostat.

85

Přetažený centr zamířil na Plattenhardta, jenž se snažil míč vrátit do ohně. Ovšem ten byl zablokován a bude se kopat rohový kop!

84

Hostující fotbalisté utahují šrouby, když přitiskli soupeře k jeho šestnáctce. Jenže přihrávek do vápna vidíme jen málo.

82

Z velké dálky se do míče opřel Vladimír Darida, jehož pokus se do prostoru tří tyčí nevešel. Hansa má zase chvíli času na to, aby ušetřila nějakou tu vteřinu.

81

Zpravé strany přihrával do vápna hostující kapitán, který celou dobu sledoval balon, a tak si nevšiml, že v šestnáctce není žádný jeho spoluhráč. Ovšem tlak bundesligového celku opět sílí.

80

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Kalou, přichází Haraguchi.

78

K rozehrání standardní situace se postavil Plattenhardt, jehož pokus zamířil jen nad branku. Ovšem z tribun už se opět ozývají rána a utkání je tak ohrožené.

Oba celky se vracejí na zelený pažit. Utkání by mohlo po několika minutách opět pokračovat.

77

77. Situace na stadionu

77

Hra se opět přerušuje! Oba tábory se k sobě snaží dostat a na tribunách se objevují těžkooděnci! Hráči i rozhodčí odcházejí do útrob stadionu! Hlavně Herthě tento fakt nepomáhá!

75

Rostock opět dlouho neudržel balon na kopačkách a bude se muset zase bránit. Jenže Hertha se k dalšímu pokus nedostane, jelikož míč skončil mimo hrací plochu.

74

Mitchell Weiser měl dost času na to, aby si centr připravil. Ovšem míč z jeho kopačky letěl jen k brankáři. Hostující hráči měli v pokutovém území hned čtyři hráče. Ti se na krajního obránce zlobí.

73

Žlutou kartu dostává Oliver Husing (FC Hansa Rostock).

72

Krásná individuální akce Vladimíra Daridy, který naznačil pohyb na levou stranu a vydal se doprava. Český záložník vybojoval standardní situaci ve výborné pozici.

70

Střídání v týmu FC Hansa Rostock: ze hřiště odchází Owusu, přichází Benyamina.

68

Hertha další přechod do útoku nezvládla a opět se bude muset bránit. Ovšem pas domácího týmu skončil až u brankáře soupeře.

67

Domácí celek na chvíli uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině. Hansa se v posledních minutách nachází pod obrovským tlakem a toto může obráncům domácího celku pomoci.

65

Ve druhém poločase se hraje jen na branku Rostocku. Chce se mi říct, že je otázkou času, kdy uvidíme úvodní branku zajímavého zápasu.

63

63. Daridova střela zamířila do tyče

63

Tak to není možné! Esswein zvedl hlavu a viděl ve druhé vlně Vladimíra Daridu! Jeho pokus byl tak přesný, že orazítkoval tyč. Hra pokračovala dále a na zadní tyči zůstal osamocený Kalou. Jenže jeho rána skončila v místech, kde stál brankář.

62

Mitchell Wieser se prohnal do vápna, kde si před něj dal tělo soupeř. Hostující hráč se nakonec provinil útočným faulem, což jeho samotného hodně překvapilo.

60

Druhý poločas už je jasně v režii prvoligového celku, který si začíná vytvářet velké šance. Naopak Rostock bude čekat na rychlé brejky. uvidíme, který z celků bude dnes úspěšnější.

59

Hostující celek rozehrál standardní situaci rychle do strany. Ovšem následný centr na první tyči odvrátil obránce na rohový kop. Po rohovém kopu se ke střele dostal Darida, ale jeho pokus neprošel.

57

Hansa vybojovala standardní situaci na pravé straně. Míč z volného kopu zamířil na hranici malého vápna, kde sudí viděl přistrčení domácího hráče.

55

55. Salomon Kalou selhal v jasné pozici

55

Salomon Kolou měl na kopačce gólovku, po které schoval obličej do dlaní! Hostující záložník už byl ve vápně, ale jeho zakončení zamířilo jen vedle tyče. Tohle prostě musí být gól.

54

Marcel Ziemer se natahoval pro vysoký míč, ale nedoskočil na něj. Domácí útočník avizoval, že byl zatažený za dres. ale hlavní sudí ukazuje – hochu vstávej.

53

Atmosféra na stadionu je úžasná, ale fotbal se stále hraje hodně opatrný. Doufejme, že se nějakých branek dočkáme.

51

Další akce hostujícího celku je zastavena, jelikož míč už se nacházel mimo hrací plochu. Po chvílích diskuze je jasno, že se bude odkopávat od branky.

49

49. Zakončení českého záložníka

49

Nádherné zakončení Vladimíra Daridy! Český reprezentant se dostal ke hlavičce svého kapitána a střelou zpoza vápna poslal míč vedle levé tyče.

48

Na trávník se seběhli pořadatelé, kteří prohodili pár slov s rozhodčím a může se opět pokračovat. Režie si vybrala Vladimíra Daridu, jehož samotného reakce fanoušků rozohnilo.

47

Hlavní rozhodčí přerušuje hru, jelikož fanoušci hostujícího celku zapálili světlice a té pyro-show je podle něj příliš!

46

Hlavní rozhodčí pan Hartmann zahájil druhý poločas. K výkopu se postavil Mike Owusu, ale Rostock začíná kombinací na vlastní polovině hrací plochy.

46

Začal druhý poločas.
První poločas nabídl vyrovnanou partii, která se spíše hrála od vápna k vápnu. Hansa nastoupila do utkání s velkou chutí, ale po úvodní desetiminutovce si slovo vzala Hertha. Bundesligový tým si vypracoval jednu obrovskou šanci, kterou poslal Esswein do boční sítě. Následně se hosté dostali k dvěma přečíslením, ale vždy se nepovedl centr. Uvidíme, co nám oba celky nabídnou ve druhé pětačtyřicetiminutovce.

45+1

První poločas skončil.

45+1

K vidění byla ještě jedna akce hostujícího celku. Ibišević roztáhl hru do strany, odkud přišel hodně nepřesný centr. Salomon Kalou si nabíhal na zadní tyč, ale míč ho pouze přeletěl a skončil za postranní čárou.

45+1

K postranní čáře přichází čtvrtý sudí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát šedesát vteřin nad rámec normální hrací doby.

45

Zpoza vápna se do míče opřel Vedad Ibišević, jehož pokus zamířil jen vysoko nad branku. Janis Blaswich zůstal klidným a jen pohledem celou situaci zkontroloval.

44

První pětačtyřicetiminutovka se blíží ke svému konci. Zatím se spíše hraje od šestnáctky po šestnáctku a oba gólmani moc práce neměli.

43

Salamon Kalou dostal přihrávku od Daridy a snažil se dostat k postranní čáře. Jenže hostující záložník si naběhl do stojícího Bryana Henninga.

42

Bundesligový tým už dlouho kombinuje na vlastní polovině. I proto, že domácí celek se skvěle přesouvá a je blízko kombinujícím hráčům.

40

Už to vypadalo, že se Marcel Ziemer dostane přes posledního obránce. Jenže Sebastian Langkamp zatáhl za záchranou brzdu. Fanoušci si žádají žlutý kartónek, ale hlavní sudí je proti.

38

Wannenwetsch se pokusil o rychlý přechod na polovinu soupeře. Jenže na pravé straně byl zcela sám, a tak ho hosté obrali o míč. Zatím sledujeme hodně vyrovnané utkání.

37

Za krajního obránce si do vápna naběhl Mitchell Weiser, který byl nakonec sám překvapený, že k němu balon doputoval. Od hostujícího hráče pak zamířil míč do zámezí.

36

Domácí publikum a také trenér se zlobí na další výrok hlavního rozhodčího. Ten totiž na polovině Herthy píská útočný faul.

34

Hosté šli do přečíslení! Esswein přihrál do strany, odkud přišel centr. V zadní části vápna byl jen Kalou, jehož hlavička do druhé vlny nenašla žádného ze spoluhráčů.

33

Domácí obrana je hodně zalezlá, a tak bundesligový tým kombinuje až mezi obránci. Jenže další přihrávka do strany je zastavena. Kalou místo toho, aby si došel pro přihrávku, stál na patách.

32

Vladimír Darida dostal přihrávku přesto, že byl obsazený. Český záložník ukázal svou šikovnost, když patičkou přesně prodloužil míč na spoluhráče. Pěkný moment našeho reprezentanta.

31

Po delší době evidujeme kombinaci Rostocku na polovině soupeře. Jenže pro centr si za pomoci stopera došel Rune Jarstein.

30

Půlhodiny je minulostí a my zatím viděli pouze jednu velkou šanci. Zatím se hraje vyrovnaná partie. Jediné v čem Hertha vítězí je držení míče.

28

Alexander Esswein je při chuti a opět ukázal, že má rychlé nohy. Hostující útočník směřoval střílenou přihrávku před branku, ale Kalou byl od balonu hodně daleko.

26

Opět to vypadalo na zajímavou kombinaci před vápnem domácího celku. Jenže Esswein podklouzl a následně šlapákem trefil soupeře. Hlavní sudí to sice neviděl, ale pomohl mu jeho kolega na lajně.

25

Salomon Kalou přišel těsně za půlící čárou o balon. Ten rychle letěl na levou stranu, kde o něj přišel domácí Marcel Hilssner. Hra se opět rychle otáčí před druhou z branek.

24

Marcel Ziemer se nacházel v ofsajdu, a tak nemohl dostat přihrávku. Následně si hostující útočník seběhl k lajně, kde se před přesilu soupeřů k přihrávce nedostal.

23

Berlínští přebírají otěže zápasu a už soupeře před vlastní branku téměř nepouštějí. Ovšem o nějakém velkém tlaku se zatím nedá ani hovořit.

21

Žlutou kartu dostává Per Ciljan Skjelbred (Hertha BSC). Hostující středopolař nejprve přišel o balon a následně skluzem nešetrně trefil nohu soupeře.

19

19. Povedená akce hostujícího celku

19

První vážnější šance hostujícího celku! Ibišević prodloužil hru na nabíhajícího Essweina, jehož pokus zamířil jen do boční sítě. To byla první akce, která volala po gólu.

18

Atmosféra na stadionu je perfektní! Domácí příznivci ženou svůj celek za senzací. Ovšem dnes hráče v modrých dresech čeká ještě hodně těžká šichta.

17

Hertha v posledních minutách sice více drží míč, ale směrem do útoku zatím nebezpečná není. Domácí celek soupeři stačí a je mu více než vyrovnaným partnerem.

16

Perfektním pohybem si o balon řekl Joshua Nadeau, jenž se procpal k centru. Míč letěl na první tyč, kde Ziemera předskočil Rekik.

14

Nejprve Vladimír Darida přenesl hru do stany. Následná centr byl odvrácený za šestnáctku, kde opět operoval český záložník. Ovšem jeho pokus z voleje byl hodně nepřesný.

13

Dlouhý pas hostujícího týmu mířil na kapitána Herthy, který balon prodloužil za sebe. Jenže v tomto prostoru byli jen stopeři Rostocku.

12

Hostující celek napadal rozehrávku soupeře. Jenže Essweine to přehnal s agresivitou a předvedl zákrok za hranicí pravidel.

11

Dobrou minutu drží bundesligový tým balon a dostal se až k vápnu soupeře. Vedad Ibišević se pokoušel o přihrávku, ale po souboji se stoperem padá nezaviněně k zemi a na první střelecký pokus si musíme ještě chvíli počkat.

10

Po dobrém začátku domácího celku se hra uklidňuje. Zatím to vypadá, že další minuty budou v oťukávacím rytmu.

9

Hostující hráči v červených dresech opět rychle získali balon, ale místo přechodu je k vidění jen kombinace obránců. Po jedné z přihrávek dopředu se k míči vrací Hansa.

7

Vladimír Darida přenesl hru na levou stranu, kde Berlín kombinoval. Jenže jeho spoluhráči nenašli nabíhajícího Vedada Ibiševiće.

6

Marcel Ziemer si doběhl pro míč. Dokázal se i odpoutat od soupeře, jenže je mu odpískaný další ofsajd. Chvíli to ale trvalo než si hlavní všiml praporku svého kolegy.

5

Dnešní utkání sleduje plný stadion, vždyť Rostock se chce vrátit zpátky na výsluní. Domácí celek je hodně aktivní a přišpendlil favorita k jeho šestnáctce.

4

Balon z volného kopu zamířil do vápna, kde jej odvrátil jeden z obránců. Míč putoval na hranici vápna, kde jej promáchl Nadeau. Ovšem ještě předtím je pískán ofsajd.

3

Rostock nastoupil do dnešního utkání v modré barvě, naopak Hertha oblékla červenou sadu dresů. Vraťme se na zelený pažit, kde domácí vybojovali zajímavou standardní situaci.

2

Bundesligový tým kombinuje na polovině soupeře. Celou akci zabrzdil Kalou, jenž se dlouho rozmýšlel, co s balonem udělá. Nakonec ale přihrál zpátky na obránce.

1

Hlavní rozhodčí pan Hartmann zahájil první poločas. Hned na úvod se hosté pokusili o průnikovou přihrávku, ale míč skončil za postranní čárou.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Hansa Rostock: Blaswich – Nadeau, Husing, Riedel, Holthaus – Henning – Owusu, Wannenwetsch, Bischoff (C), Hilssner – Ziemer.
Náhradníci: Eisele – Scherff, Alibaz, Fehr, Benyamina, Bouziane, Vayrynen.

Hertha BSC: Jarstein – Weiser, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Leckie, Darida, Skjelbred, Kalou – Esswein, Ibišević (C).
Náhradníci: Kraft – PekaríkStark, Torunarigha, Lustenberger, Duda, Haraguchi.

Rozhodčí: Hartmann – Stein, Huber.
FC Hansa Rostock

Rostock bojoval naposledy v německé nejvyšší soutěži v sezóně 2007/2008. Od té doby se Hansa propadla až do třetí ligy. Zatímco Bundesliga na svůj start čeká, tak domácí celek už odehrál čtyři soutěžní zápasy.

Po čtyřech kolech se Hansa dvakrát radovala z výhry, jednou odešla poražená a jednou duel skončil remízou. Rostock je se sedmi body na osmém místě.
Hertha BSC

Hostující tým v loňské sezóně patřil k tomu lepšímu, co Bundesliga nabídla. BSC skončilo na šestém místě, čímž si zajistilo postupu do skupinové fáze Evropské ligy.

V přípravě na novou sezónu odehrála Hertha devět utkání. Hned sedm jich ovládla a dvakrát odešla poražena. Německý celek totiž nestačil na dva anglické kluby, Liverpool a Aston Villu.

V generálce na nový ročník si Berlínští pozvali turecký Galatasaray, s nímž zvítězili 2:1. Branky BSC stříleli Karim Rekik a Alexander Esswein.
Jedná se o první kolo a v zápase je favorit jasný! Hostující Hertha totiž reprezentuje Bundesligu. Naopak Rostock hraje až ve třetí nejvyšší německé soutěži. Zajímavý duel startuje ve 20 hodin 45 minut.
Vítám vás u utkání německého poháru, v němž se představí FC Hansa Rostock a Hertha BSC.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

FC Hansa Rostock – Hertha BSC

0:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 86. Weiser, 90+2. ibišević

Karty:   73. Husing (HRS), 88. Bischoff (HRS) – 21. Skjelbred (HER), 90. Esswien (HER)

Držení míče: 33 % : 67 %.
Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 0:10. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:16.

FC Hansa Rostock: Blaswich – Nadeau, Husing, Riedel, Holthaus – Henning (87. Bouziane) – Owusu (70. Benyamina), Wannenwetsch, Bischoff (C), Hilssner – Ziemer (87. Alibaz).
Náhradníci: Eisele – Scherff, Alibaz, Fehr, Benyamina, Bouziane, Vayrynen.

Hertha BSC: Jarstein – Weiser, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Leckie, Darida, Skjelbred, Kalou (80. Haraguchi) – Esswein (90+3 Duda), Ibišević (C).
Náhradníci: Kraft – Pekarík, Stark, Torunarigha, Lustenberger, Duda, Haraguchi.

Rozhodčí: Hartmann – Stein, Huber