Menu

Fotbal

Německý pohár

BFC Dynamo – FC Schalke 04

0:2

konec (0:0)

14.08.2017, 18:30 • Friedrich Ludwig Jahn Sportpark, Berlín • 1. kolo • Vendula Zdražilová

Z mé strany je to pro tuto chvíli už vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (20:26:30)
Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 4:12. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 9:17.
Je dobojováno. Hosté nakonec zvítězili díky dvěma trefám v závěru utkání z kopačky Jevhena Konopljanky, ale cesta jednoduchá rozhodně nebyla. Domácí hodně hostům zatápěli a drželi s nimi krok, závěr však patřil hráčům Schalke, kteří tak postupují do druhého kola Německého poháru.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Hosté se ještě ženou asi do posledního útoku tohoto zápasu. Tam střílel znovu Jevhen Konopljanka, ale hattricku se nedočkal.

90+1

90+1. Jevhen KONOPLJANKA - 0:2

90+1

Schalke právě vstřelilo branku!
Hosté už v nastavené první minutě přidávají pojistku v podobě druhého gólu. A znovu u toho byl JEVHEN KONOPLJANKA, který prakticky ze stejného místa dává už druhou branku svého celku – 0:2.

90

Nastavovat se budou ještě tři minuty nad rámec řádné hrací doby.

89

Di Santo šel málem do úniku před Hendla, ale přihrávka ně něho byla zachycena domácí obranou, která nebezpečí včas uhasila.

88

Domácí už nemají co ztratit a čím dál více se tlačí před hostující bránu. Ale srovnat stav utkání se jim zatím nepodařilo. Hosté se už soustředí na obranu a snaží se těsný náskok držet.

87

Hendl si připravil další přesný zákrok proti střele Konopljanky. Ten pálil z hranice velkého vápna, ale pouze do jeho náruče.

87

Dnešní utkání sleduje 14 117 diváků.

86

Střídání v týmu BFC Dynamo: ze hřiště odchází Breustedt, přichází Silva.

85

Další šance Oczipky končí na brankáři domácích Hendlovi. Jeho střela z pravé strany končí v jeho rukavicích.

83

S přibývajícím časem se hosté pomalu dostávají do dalších šancí. Vstřelený gól je samozřejmě nakopl a nejraději by přidali ještě pojistku. Zatím je ale obrana Dynama proti.

81

Hlavička Oczipky skončila těsně nad domácím břevnem. Hendl si přebírá míč a poté provede další odkop od své branky. Domácí mají devět minut na to, aby se zápasem ještě něco udělali.

80

Domácí se snažili na inkasovanou branku zareagovat a hned z dalšího útoku vyslali nebezpečnou střelu. Ovšem ta skončila na obraně hostů, kteří se hned poté derou do další akce.

78

78. Jevhen KONOPLJANKA - 0:1

78

Schalke právě vstřelilo branku!
Hosté se ujímají vedení. JEVHEN KONOPLJANKA se konečně dočkal a dává svému celku jednobrankový náskok. Po přihrávce od svého spoluhráče si naběhl kousek před domácí branku a střelou ke vzdálenější tyči dokázal Hendla prostřelit nad jeho pravou nohou – 0:1.

77

Rafael Brand se vydal sám směrem k hostující brance, ale jeho tah mu nevyšel. Úmysl vystihla hostující obrana, která mu míč sebrala.

75

Jdeme do poslední patnáctiminutovky tohoto utkání. Rozhodne jeden z týmů o postupu dále, nebo se dočkáme prodloužení či penalt?

73

Pokud chtějí hosté pomýšlet na postup do dalšího kola Německého poháru, měli by rozhodně zabrat. Čas hodně rychle ubíhá a jejich šancí také. Je totiž dost dobře možné, že zápas může dojít do prodloužení.

72

Na dlouhý centr si nejrychleji naběhl Max Meyer, ale jeho střela pravačkou skončila jen na obraně domácích. Ta okamžitě rozehrála míč směrem dopředu a Dynamo tak jde zase útočit.

72

Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Burgstaller, přichází Meyer.

70

Střídání v týmu BFC Dynamo: ze hřiště odchází Okoronkwo, přichází Brand.

68

Jevhen Konopljanka střelou ze vzduchu poslal míč k pravé tyči Hendlovy branky, ale brankář berlínského Dynama dokázal konečky prstů vytěsnit míč do bezpečí.

67

Podél pravé postranní čáry se směrem k domácí brance dostal Bastian Oczipka, ale znovu jeho rána mezi třemi tyčemi nekončí. Hendl tak provede další odkop od svého zařízení.

65

Hráči Schalke znovu zaútočili, ale následně střelu, ke které se dostal Oczipka, poslal jen vysoko nad domácí branku. To je znovu voda na domácí mlýn.

64

Domácí brankář se znovu vyznamenal, když další hostující ránu z kopačky Konopljanky vytěsnil do bezpečí. Hosté vybojovali alespoň rohový kop.

64

Střídání v týmu BFC Dynamo: ze hřiště odchází Schulz, přichází Lambach.

61

Burgstaller se dostal uvnitř velkého vápna k dobré střele, která ohrozila branku domácího celku. Jenže nakonec se ukázalo, že byl v ofsajdové pasti a to postrannímu sudímu neuniklo.

60

Hosté nyní zatlačili domácí zase před jejich brankou, ale chybělo tomu opět přesnější zakončení.

58

58. Velká šance Goretzky. Jeho ránu poslal domácí brankář do břevna.

58

Goretzka pálil z pravé strany na domácí branku, proti jeho střele zasáhl rukou domácí brankář Hendl a míč končí na břevně! Obrovská šance hostů ani nyní brankou nekončí.

56

Střídající Goretzka se hned zapojil do hry, po přihrávce od Konopljanky pálil z velké dálky, přesto branku domácích ohrozil. Nicméně míč skončil jen nad břevnem a je tu další odkop od Hendlovy branky.

55

Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází McKennie, přichází Goretzka.

54

Konopljanka to zkoušel podél levé postranní čáry, dostal se až do velkého vápna, jeho přízemní střela ale končí znovu mimo tři tyče.

52

A další akce domácích. Hosté najednou neví, co na zvýšenou aktivitu domácích hrát. Zatím tedy znovu ze své akce neskórují. A čas znovu začíná hodně rychle ubíhat.

50

50. Al-Azzawe hlavičkou ohrozil hostující branku, Fährmann ale chytá.

50

Çepni rozehrál z levé strany volný přímý kop, na letící míč si naběhl Al-Azzawe a jeho hlavička z pravé strany končí na rukavicích hostujícího brankáře!

48

Domácí nyní ztratili míč a hosté se drali do další útočné akce. Výsledkem toho ale byla hodně nepřesná střela, která končí jen za zadní čárou. Další odkop od domácí branky.

47

Po chvilce se hosté dostali znovu do útoku, ale před brankou domácích nic nevymysleli. Hendl tak bude mít k dispozici další odkop od svého zařízení.

46

Thilo Kehrer poslal dalekonosnou přihrávku směrem k domácí brance, tu si ale nabíhající Konopljanka nedoběhl a akce hostů je znovu u samého konce.

46

Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Harit, přichází Di Santo.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky prvního poločasu

Střely na branku: 2 – 2
Držení míče: 52% – 48%
Rohové kopy: 2 – 2
Zásahy brankářů: 2 – 2
Polovina utkání je za námi. Hosté jsou jako bundesligový tým velkým favoritem, zatím ovšem tuto roli nenaplňují. Domácí hráči hrají velmi zodpovědně v obraně a i směrem dopředu jejich hra musí bavit. Hosté postupem času znervózněli a čím dál hůře se jim dostává šancí, které by mohly vést k nějakému zakončení. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne v 19:35.

45

První poločas skončil.

45

Vypadá to, že sudí nenastaví ani minutu navíc a první poločas se tak už zřejmě naplnil. Hosté nyní zakopli míč daleko od své branky a už se nic nestane.

43

Okoronkwo se nyní zlobil směrem k hlavnímu sudímu. Byl sražen jedním z hostů k zemi, ale rozhodčí ukazuje hraje se dál. Schalke bude mít autové vhazování.

41

Caligiuri našel svou přihrávkou nabíhajícího Burgstallera, ale ten svou přízemní střelou domácího brankáře příliš neohrozil. Následuje další odkop od Hendlovy branky.

40

Čas ubíhá velmi rychle, za námi je čtyřicet minut hry a hosté, jako velký favorit dnešního duelu, stále marně buší na domácí vrata. Hráči berlínského Dynama hrají hlavně v obraně hodně zodpovědně a hosté se tak nedokáží dostat do pořádného zakončení.

39

Guido Burgstaller si nabíhal na centr Jevhena Konopljanky, ale k němu se nakonec prvně jmenovaný nedostal. Brankář Hendl vše dobře viděl, míč doběhl a hostům doslova ukradl.

37

Hned na to se do další akce dostali znovu domácí hráči, Fährmann musel být zase na pozoru. Ale střela Dadašova skončila jen vedle levé tyče jeho branky.

36

Na druhé straně utekl všem Jevhen Konopljanka, naběhl si dovnitř velkého vápna, ale jeho střelu znovu zastavila domácí obrana.

35

35. Steinbornova akce skončila nad růžkem hostující branky.

35

Matthias Steinborn pálil z pravé strany a letící míč přeletěl roh hostující branky. Fährmann pro jistotu vyskočil, aby nedopustil žádnou skulinku ve své brance. Pro domácí to ale byla hodně dobrá akce.

34

Domácí opět velice dobře bránili. Hosté měli problém projít přes jejich zhuštěnou obranu a po necelých pětatřiceti minutách hry je stav stále stejný, jaký byl před úvodním výkopem.

33

Série nepřesností byla nyní k vidění na obou stranách. Dlouho se hrálo ve středu hřiště. Míč už ale mají hosté a okamžitě s ním míří do útoku.

31

Hostující trenér už pořádně burcuje své svěřence, jejich hra v poslední desetiminutovce se mu pochopitelně nelíbí. Hráči Schalke už tolik neútočili a nedostali se prakticky do šance.

29

Nyní už se do další akce dostali také hosté ze Schalke, ale pevná obrana domácího celku jim nadělala znovu velké problémy. Ke střele se tak hosté vůbec nedostali.

27

Francis Adomah sebral hostům míč na polovině hřiště a uháněl s ním až před Fährmanna, tomu ale pomohl Kehrer, jenž balón zachytil a odkopl pryč a mimo ohrožení branky.

26

No hráči Dynama vycítili šanci a čím dál více se tlačí do blízkosti brankáře Ralfa Fährmanna, který společně se svou obranou musí být v posledních chvílích hodně pozorný.

25

Domácí fotbalisté zahrávali volný přímý kop kousek za velkým vápnem, k jeho exekuci se postavil Otis Breustedt, ale balón poslal jen do připravené hostující zdi.

23

Po něm ale nedokázal nikdo v pokutovém území naskočit na letící míč, který by usměrnil mezi tři tyče. Je z toho jen odkop od branky hostů, který provede Ralf Fährmann.

22

Dadašov se prosmýkl obraně hostů a z levé strany se opřel do pořádné střely, jenže ta byla zablokována obranou Schalke a míč skončil za zadní čárou. Rohový kop pro Dynamo.

21

Domácí se teď málem dostali do šance, postupným útokem se ocitli až před hostující bránou, ale ke střele se nikdo z hráčů Dynama nedostal. Rázem tak skončil náznak akce a do útoku míří opět hosté.

20

Na značku standardní situace si míč postavil kdo jiný než Jevhen Konopljanka, ale jeho střela se opřela pouze do připravené domácí zdi a míč končí až na tribuně, která je za domácí brankou.

19

Çepni fauloval hostujícího hráče těsně před velkým vápnem, dostává žlutou kartu a pro hosty je tu nebezpečný volný přímý kop.

17

Hodně aktivní je dnes Jevhen Konopljanka, který se znovu natlačil až před branku berlínského Dynama, ale jeho střela opět končí mimo tři tyče.

16

Jevhen Konopljanka se řítil takřka sám až před domácího brankáře, poté z levé strany okamžitě vystřelil, ale do cesty míče vložil včas svou nohu David Haider Kamm Al-Azzawe, který zneškodnil další hostující akci. Je z toho rohový kop pro Schalke.

15

Bernhard Hendl zachytil míč do rukavic po tom, co na něho zblízka střílel Amine Harit. Jeho střela ale nebyla tak razantní, aby s ní domácí brankář měl velké problémy. Nyní odkopne míč daleko od svého zařízení.

13

Po ztrátě míče hostů rozehrávali míč domácí hráči z vlastní poloviny a nabíhající Okoronkwo těsně před brankou Schalke pouze promáchl.

12

Hosty předchozí velká šance nakopla a i nyní se dostali do další šance. Znovu Konopljanka ale pálil vedle a následuje tak odkop od domácí branky.

10

10. Velká šance Konopljanky zůstala bez gólového efektu.

10

Obrovská šance hostů. Jevhen Konopljanka se dostal ke střele a jeho rána pak skončila jen těsně vedle levé tyče Hendlovy branky! Moc nechybělo a Schalke vedlo.

9

A znovu hosté zaútočili a domácí obrana se musela mít zase na pozoru. Vše ale znovu zvládl na jedničku Adomah a domácí drží stále s hosty krok.

8

Harit nadvakrát našel svou přihrávkou Guida Burgstallera, ten udělal ještě jeden pohyb navíc, aby si našel uvnitř velkého vápna lepší pozici ke střele, celou situaci ovšem dobře viděl obránce Al-Azzawe, který akci hostů zastavil.

6

Domácí hráči znovu ohrozili předbrankový prostor Schalke, ale po střele Okoronkwoa skončil míč na pozorné obraně. Ta dost pomohla brankáři Fährmannovi.

5

V další dobré akci se ocitl Harit, kterého ke střele vyzval svou křižnou přihrávkou Konopljanka, ale znovu se skóre nemění. Na opačnou stranu tak míří bleskurychle domácí hráči.

4

Už jsou u míče ale znovu fotbalisté Schalke, kteří jdou do postupného útoku, jenž zakládají od vlastní branky.

3

Matthias Steinborn si naběhl podél levé postranní čáry až před roh velkého vápna, jeho střela ovšem byla hodně nepřesná a končí dost vysoko nad břevnem hostující brány.

2

Náznak akce domácích, ale ti hned o míč přišli. A další útočnou akci pak založil Thilo Kehrer, jenž dobrým pasem našel znovu Konopljanku. Ten podruhé za sebou míč mezi tři tyče neposlal.

2

Guido Burgstaller se dostal k míči na polovině hřiště, poslal ho dále Konopljankovi, ale druhý jmenovaný pak kousek před velkým vápnem pálil vysoko nad.

1

Hosté se hned po úvodním výkopu vrhli do útoku a donutili už dvakrát domácí, aby zakopli míč do zámezí. Byla z toho tedy dvě autová vhazování a hosté stále útočí.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

BFC Dynamo: Hendl – Rausch, Al-Azzawe, Adomah, Çepni – Steinborn, Schulz, Breustedt – Çubukçu (C) – Okoronkwo, Dadašov
Náhradníci: Siegemeyer – Malembana, Silva, Lambach, Rabiega, Breitfeld, Brand

FC Schalke 04: Fährmann (C) – Kehrer, Stambouli, Nastasić – Caligiuri, McKennie, Bentaleb, Oczipka – Konopljanka, Burgstaller, Harit
Náhradníci: Nübel – Insua, Geis, Goretzka, Meyer, Di Santo, Reese

Rozhodčí: Arne Aarnink.
Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
Vzájemná utkání

Oba týmy se dosud ještě neutkaly, dnes to tedy bude pro ně premiéra. Bude zápas vyrovnaný nebo hosté od počátku prokáží roli velkého favorita?
FC Schalke 04

Pro hosty ze Schalke 04 sezóna ještě nezačala, ale už se jim to také samozřejmě blíží. V rámci přípravy odehráli hosté sedm utkání a dařilo se jim vcelku dobře. Pětkrát dokázali zvítězit a dvakrát remizovat. Naposledy uhráli výsledek 1:1 s týmem z anglické Premier League, a sice Crystal Palace. Do Berlína míří hráči Schalke s jasným cílem, a sice vyhrát. V utkání budou velkým favoritem, ovšem domácí nemají rozhodně co ztratit a pokusí se svého soka hodně potrápit. Čeká nás tak jistě zajímavý duel, který si nenechte ujít.
BFC Dynamo

Berlínské BFC Dynamo hrající německou Regionální ligu Severovýchod už má za sebou dvě utkání v rámci nové sezóny a na své konto si fotbalisté tohoto týmu připsali čtyři body za jednu výhru a jednu remízu. V tabulce jsou prozatím na pátém místě. Dnes je ale čeká další zápas v rámci Německého poháru a na jejich hřiště míří bundesligové Schalke 04. Takže jak pro fotbalisty BFC Dynamo a také i pro jeho příznivce to bude v podstatě svátek. Uvidíme, jak se jim v utkání s hosty bude dařit.
Hezký večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu opět Německý pohár a my budeme prostřednictvím tohoto online přenosu sledovat zápas mezi týmy BFC Dynamo a bundesligovým FC Schalke 04.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

BFC Dynamo – FC Schalke 04

0:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 78. Konopljanka, 90+1. Konopljanka

Karty:   19. Çepni (BFD)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 4:12. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 9:17.

BFC Dynamo: Hendl – Rausch, Al-Azzawe, Adomah, Çepni – Steinborn, Schulz (64. Lambach), Breustedt (86. Silva) – Çubukçu (C) – Okoronkwo (70. Brand), Dadašov
Náhradníci: Siegemeyer – Malembana, Silva, Lambach, Rabiega, Breitfeld, Brand

FC Schalke 04: Fährmann (C) – Kehrer, Stambouli, Nastasić – Caligiuri, McKennie (55. Goretzka), Bentaleb, Oczipka – Konopljanka, Burgstaller (72. Meyer), Harit (46. Di Santo)
Náhradníci: Nübel – Insua, Geis, Goretzka, Meyer, Di Santo, Reese

Rozhodčí: Arne Aarnink

Diváci: 14 117