Menu

Tenis

WTA Cincinnati (tvrdý povrch)

Kateřina Siniaková – Camila Giorgiová

0:2 2:6, 2:6

konec

14.08.2017, 20:08 • 1. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.74 2.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Kateřina Siniaková podlehla v roli mírné favoritky Italce Camile Giorgiové po dvou jasných setech a s prestižním turnajem v Cincinnati se tak loučí!

Italka nevstoupila do zápasu vůbec dobře. Prvních pět výměn šlo na stranu české tenistky, navíc si Giorgiová připsala tři dvojchyby v řadě! Poté ale přišlo hned pět gemů pro italskou tenistku, která se oproti prvnímu gemu výrazně zlepšila ve všech činnostech. Ve druhé sadě se zdálo, že Češka zachytila úvod, při vlastním servisu mohla dokonce srovnat na 3:3, ale neudržela si servis a poté už vládla na kurtu Italka! Kateřina Siniaková si v celém zápasu podržela gem na servisu jen jednou!

Camila Giorgiová si zahraje ve druhém kole s Darjou Gavrilovovou z Austrálie. (21:21:21)

Konec zápasu

2:6

Kateřina Siniaková musela hrát proti mečbolu přes druhé podání. Giorgiová returnovala o pásku, to rozhodilo českou tenistku, která přetahuje forhend do autu. Camila Giorgiová je po hodině hry ve druhém kole!

15-40

Siniaková se ještě po nepřesnosti soupeřky drží ve hře.

0-40

Tři mečboly! Siniaková zkusila přeběhnout k síti ihned po prvním podání, ale první volej se Češce nevydařil a poté už přišel přesný prohoz po lajně.

0-30

Giorgiová se lehce dostala do hry a po další nevynucené chybě české tenistky je tady nadějné vedení pro Italku.

0-15

Kateřina Siniaková podává proti konci zápasu. V dnešním utkání si udržela zatím jen jeden gem na servisu a ani nyní nezačíná dobře. Nepřesný forhend do sítě.

2:5

Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková.

2:5

Následuje přestávka a výměna stran.

2:5

Camila Giorgiová napálila prvním servisem jen pásku. Siniaková riskovala na returnu, ale nyní již míček končí mimo. Italka je tak jednu hru od postupu do druhého kola.

30-40

Nyní první podání dopadlo mimo vymezené území. Siniaková si skvěle rozběhala soupeřku a lehce zakončila volejem do volného kurtu.

15-40

Camila Giorgiová navíc přidává také přímý bod po prvním servisu.

15-30

Siniaková se dostala do hry kratším returnem, který ale Italka nepotrestala. Následně se Češka vydala k síti, první nástřel ještě dokázala dostat do kurtu. Druhý už končí na české polovině.

15-15

Nyní už si Italka pohlídala první podání, následný náběh k síti i volej.

15-0

Camila Giorgiová může potvrdit brejk z předešlé hry a může se výrazně přiblížit postupu. Začíná však chybou.

2:4

I proti brejkbolu musela hrát česká tenistka přes druhé podání. Bekhendovou přestřelku zvládla lépe Italka, která je tak znovu blíže postupu do druhého kola.

30-40

První servis zastavila páska. I druhé podání končí v síti. Po dvojchybě přichází brejkbol.

30-30

Kateřina Siniaková si pomáhá přesným druhým servisem do středu kurtu.

15-30

Camila Giorgiová předvedla povedený return k základní lajně. Siniaková si ještě s prvním úderem po radila, ale na druhý už recept nenašla.

15-15

Nyní už končí první podání v síti. Giorgiová skvěle returnovala křížem a Češka se již k odpovědi nedostala.

15-0

Siniaková začala tento gem kvalitním prvním servisem do středu kurtu. Naopak Italka vyhazuje lehký úder od základní lajny do autu.

2:3

Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková.

2:3

Následuje přestávka a výměna stran.

2:3

Siniaková se opět opřela do returnu. Druhý úder už je vítězný! Giorgiová nyní neměla žádnou šanci. Češka se tak vrací do boje o druhou sadu.

40-15

Giorgiová si pomohla servisem na tělo soupeřky, poté skvěle bránila za základní lajnou, ale i tak její forhend končí mimo. Dva brejkboly také na druhé straně.

30-15

První podání italské hráčky vylétlo do autu. Po druhém servisu se raduje z bodu Češka. Giorgiová nedokázala zareagovat na return pod nohy.

15-15

Nyní už musela Italka přes druhé podání. Siniaková vytáhla parádní return křížem a následně ukončila výměnu forhendem do opuštěného kurtu.

0-15

Camila Giorgiová může potvrdit při vlastním servisu brejk z předešlé hry. A začíná výborně, po prvním podání si přiběhla pro vítězný úder k síti.

1:3

Nyní už musela jednadvacetiletá tenistka přes druhé podání. I tím zatlačila soupeřku do obrany, ale následně dělá nevynucenou chybu do sítě. Camila Giorgiová je tak na nejlepší cestě do druhého kola.

30-40

První odvrací česká hráčka přímým bodem ze servisu.

15-40

Po tvrdém podání do středu kurtu se dostala do ofenzivy Italka. Siniaková hraje jen do autu a jsou tady dva brejkboly.

15-30

Ale Italka znovu přidává povedený return ihned pod nohy české tenistky.

15-15

Nyní už česká tenistka boduje bekhendem do protipohybu soupeřky.

0-15

Kateřina Siniaková musí při vlastním servisu ve druhé sadě dotahovat vedení soupeřky. Giorgiová zatlačila podávající hráčku returnem po lajně. Češka byla rozhozená a její další forhend od základní lajny končí v síti.

1:2

Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková.

1:2

Následuje přestávka a výměna stran.

1:2

Giorgiové nyní nefunguje první servis. Siniaková se lehce dostala do hry po druhém podání, ale následně už nedržela míček ve hře forhendem. Italka si tak drží i svůj druhý servis ve druhém setu.

30-40

Ani tentokrát se nehrálo po prvním podání. Siniaková však vyhazuje return druhého podání daleko do autu.

30-30

První podání zastavila páska. Druhý servis naopak končí v autu.

15-30

Giorgiová opět netrefila první podání do kurtu. Dokázala si poradit i po druhém servisu. Další nechytatelný forhend po lajně.

15-15

Camila Giorgiová musela hrát znovu jen přes druhé podání. Nyní už je bekhend po lajně vítězný.

0-15

Siniaková se opřela do druhého servisu bekhendem. Míček dopadl přesně do rohu kurtu, Italka reagovala rychle a skvěle umístila míček pod nohy české hráčky.

1:1

Jednadvacetiletá Češka se muselo spolehnout na druhé podání. Giorgiová sice byla ve hře, ale na přesný forhend české tenistky již nestačila. První podržené podání Siniakové.

40-30

Kateřina Siniaková napálila první podání jen do sítě. Giorgiová však netrefila return čistě a míček končí na tribuně.

30-30

Siniaková musela řešit těžký volej po náběhu k síti. Druhým volejem poté ukončila bleskovou výměnu.

15-30

Těsný aut prvního podání. Po druhém servisu se již hrálo. Siniaková diktovala výměnu, poté ale zvolila příliš vysoký kraťas. Italka byla u míčku včas a lehce po lajně Češku prohodila.

15-15

Další povedené první podání do středu kurtu již Italka dokázala vrátit na českou stranu. Siniaková chybuje z forhendu do autu.

15-0

Také Kateřina Siniaková vytáhla na úvod gemu eso na boční lajnu.

0:1

Ani tentokrát se nehrálo po prvním podání. Siniaková se musela bránit za základní lajnou, první volej soupeřky ještě dokázala vrátit, ale na smeč už nedosáhla.

30-40

První podání odhodila páska do autu. Giorgiová však dokáže bodovat i z druhého servisu. Siniaková se nedostala k přesnému returnu.

30-30

Po prvním podání se dostala Italka do ofenzivy. Její finální bekhend po lajně ale končí v těsném autu.

15-30

Nyní už první podání zastavila síť. Siniaková zariskovala na returnu, poté přeběhla k síti a donutila soupeřku k nepřesnému prohozu křížem.

0-30

Camila Giorgiová přidává také první eso zápasu.

0-15

Také do druhé sady vstupuje na podání italská hráčka. A vstupuje do něj mnohem lépe než do sady první. Fiftýn pro hráčku z Itálie.

2:6

A první sada končí! Giorgiová zatlačila českou tenistku returnem do rohu kurtu. První úder ještě Češka zvládla dostat na stranu soupeřky, ale Italka si skvěle přeběhla k síti a volejem ukončila první sadu.

30-40

Po další nevynucené chybě Kateřiny Siniakové je tady první setbol.

30-30

Nyní ale chybuje také česká hráčka. Od základní lajny končí její forhend jen v deblovém území.

30-15

Další povedené první podání, tentokrát na boční lajnu. Giorgiová přidává nepřesný forhend.

15-15

První podání do středu sítě zafungovalo. Italka pod tlakem hraje forhendem jen do autu.

0-15

Kateřina Siniaková si do této doby připsala v prvním setu při vlastním podání jen čtyři získané fiftýny! Giorgiová boduje přímo z returnu po lajně.

2:5

Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková.

2:5

Následuje přestávka a výměna stran.

2:5

Opět velmi kvalitní první podání do středu kurtu. Nyní ale Italka vyhodila svůj forhend daleko do autu za základní lajnou a dává ještě jednadvacetileté hráčce z České republiky v prvním setu šanci.

40-30

Giorgiová bojuje o ukončení první sady. Po přesném prvním podání přichází nevynucená chyba české tenistky.

40-15

Camila Giorgiová napálila první podání do sítě. Druhý servis odhodila páska do autu a jsou tady dva brejkboly.

30-15

Opět tvrdé podání na tělo české hráčky. Giorgiová zvolnila a dala Siniakové šanci na zakončení ze středu kurtu.

15-15

Nyní musela Italka použít také druhé podání. Siniaková se štěstím dostala return do kurtu a to stačilo na zisk fiftýnu.

0-15

Camila Giorgiová si jde pro první sadu. Přidává přímý bod ze servisu.

1:5

Kateřina Siniaková nyní zariskovala a vydala se ihned po prvním podání k síti. První volej ještě byl přesný, ale na druhý už neměla Češka příliš času a končí na pásce.

15-40

Giorgiová si poradila se servisem na tělo. Následně trefila bekhendem pásku, který výrazně zbrzdila úder a míček dopadl hned za síť.

15-30

Až nyní přichází také přímý bod pro českou hráčku po prvním podání.

0-30

Jednadvacetiletá česká hráčka netrefila první podání do vymezeného prostoru. Druhý servis zastavila páska, první dvojchyba také pro Češku.

0-15

Pokud chce ještě česká tenistka pomýšlet na obrat v prvním setu, musí si nyní bezpodmínečně udržet podání. V tomto setu se jí to ještě nepodařilo! A ani nyní nezačíná dobře. Nepřesný bekhend do sítě.

1:4

Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková.

1:4

Následuje přestávka a výměna stran.

1:4

Italka opět zvolila první podání na tělo české hráčky. Siniaková ještě dokázala dva míčky vrátit na stranu soupeřky, ale následně už její forhend dopadl až za koncovou lajnu. Čtvrtá hra v řadě pro Italku.

40-A

Siniaková si poradila se servisem na tělo, následně ale opět příliš riskovala bekhendem po lajně. Nyní míček už končí v deblovém území.

40-40

Giorgiová ale hrála nyní velmi agresivně, ihned po prvním podání se vydala k síti a vybojovala si shodu.

A-40

Italka napálila první podání jen do pásky. Siniaková opět zatlačila soupeřku returnem po lajně, najednou byla Češka v převaze, kterou dokonale využila úderem do prázdného místa.

40-40

Camila Giorgiová měla problémy s nadhozem prvního servisu. A i třetí return v řadě je vítězný. Parádní představení české tenistky. Shoda.

30-40

Znovu nechytatelný return od české tenistky. Italka neměla opět žádnou šanci.

15-40

Siniaková zariskovala na returnu a vyplatilo se. Míček končí přesně v rohu kurtu.

0-40

Nyní už se muselo hrát přes druhé podání. Siniaková našla returnem základní lajnu, Italka tak byla hodně daleko za kurtem. Češka chtěla ukončit výměnu kraťasem, ale ten končí v síti.

0-30

Camila Giorgiová si pomáhá také prvním servisem do středu kurtu a rychlým přechodem k síti.

0-15

Italská tenistka začíná skvěle i v tomto gemu. Trochu se štěstím zahrála bekhend přesně do rohu kurtu, tím dokonala zaskočila Češka a ta poté chybuje.

1:3

Po druhém podání se hrálo od základní lajny. Giorgiová si vytvořila forhendem pozici k přechodu k síti a znovu zakončila volejem. Giorgiová bere třetí gem v řadě.

15-40

Následuje ale fatální chyba české hráčky. Po výborném prvním podání měla Češka na raketě lehký volej. Míček ale končí mimo kurt.

15-30

Siniaková napálila první podání do sítě. Ani s druhým servisem si však Giorgiová neporadila.

0-30

Giorgiová byla opět velmi lehce ve hře po prvním podání do středu kurtu. Následně přidává Italka vítězný úder.

0-15

Kateřina Siniaková zatlačila Italku servisem na tělo. Giorgiová ale přešla z obrany až k síti a dalším přesným volejem bere první fiftýn čtvrtého gemu.

1:2

Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková.

1:2

Následuje přestávka a výměna stran.

1:2

Další vydařené první podání, tentokrát do středu kurtu. Siniaková ještě dostala míček na stranu soupeřky, ale Italka si přiběhla k síti a s přehledem volejem ukončila výměnu i celý gem.

15-40

Vynikající první podání na tělo returnující hráčky ještě neukončilo výměnu. Siniaková chybuje až z forhendu.

15-30

Camila Giorgiová se musela spolehnout na druhé podání. Tím ale překvapila českou hráčku a ta returnuje jen do autu.

15-15

Také Camila Giorgiová hned druhý úder od základní lajny kazí do sítě.

0-15

Siniaková našla returnem roh dvorce, ale druhý úder již česká tenista nepálila forhendem jen do sítě.

1:1

Nyní už se muselo hrát po druhém servisu. Giorgiová tlačila na českou tenistku od základní lajny. Češka dlouho odolávala přesným úderům, ale na volej už nedosáhla.

30-40

První podání podrželo českou hráčku. Po něm už jen lehce zakončila ze středu kurtu forhendem.

15-40

Ani Siniakové se na podání příliš nedaří. Se štěstím si poradila s returnem pod nohy, poté převzala iniciativu, ale přechod k síti nedotáhla do konce. Italka s přehledem prohazuje a má dva brejkboly.

15-30

Siniaková se musela po prvním podání na tělo soupeřky bránit. Situaci ustála, ale při přechodu do útoku vyhazuje míček znovu bekhendem do autu.

15-15

I Siniaková musela použít druhé podání. První delší výměnu ukončila až chyba české hráčky z bekhendu. Vůbec první fiftýn pro Italku.

15-0

Jednadvacetiletá Češka může při svém prvním gemu na podání potvrdit brejk. A začíná skvěle. Donutila soupeřku k nepřesnému returnu.

1:0

Camila Giorgiová se nemůže trefit servisem do vymezeného území. Třetí dvojchyba ukončuje první gem! Siniaková se na tento gem příliš nenadřela.

40-0

Ani tentokrát se nehrálo po prvním podání. Camila Giorgiová si připisuje druhou dvojchybu v řadě a bude čelit hned v prvním gemu třem brejkbolům.

30-0

První podání Italku opět zklamalo. A i druhý servis jde mimo. První dvojchyba zápasu.

15-0

Camila Giorgiová vstupuje do zápasu na servisu. Pětadvacetiletá Italka zvolila úvodní podání do středu kurtu. Míček však vymrštila páska do autu. Po druhém podání se už hrálo od základní lajny. Giorgiová nakonec vyhodila bekhend jen do autu.

0:0

Utkání právě začalo.
Kateřina Siniaková i Camila Giorgiová již jsou na kurtu číslo 8. Po krátké rozehrávce může zápas prvního kola začít. Jako první půjde na podání italská tenistka.
Bilance vzájemných zápasů

Kateřina Siniaková sehrála s Camilou Giorgiovou jen jediný zápas. Před třemi lety na tvrdém povrchu v Moskvě zvítězila Češka po tříhodinovém boji 7:6, 4:6 a 7:5 a postoupila tak přes Italku do semifinále.
Camila Giorgiová

Italka na nachází ve světovém žebříčku na 82. místě, ale byla už i světovou třicítkou. Letos je jejím nejlepším výsledkem semifinále z čínského Šen-čenu. V boji o finále v úvodu roku podlehla Američance Alison Riskeové. Také na trávě se Italce dařilo. V Birminghamu došla po pěti vyhraných zápasech z kvalifikace až do čtvrtfinále. Boj o semifinále ale musela vzdát pro problémy s levým stehnem.

Také v Cincinnati musela pětadvacetiletá tenista probojovat do hlavní soutěže z kvalifikace. Nejdříve si poradila s Misou Egučiovou z Japonska. Následně také velmi překvapivě se semifinalistkou letošního Wimbledonu Magdalenou Rybárikovou.

Italka startuje v Cincinnati již popáté. Nejlepší její výsledek je ale jen druhé kolo z let 2012 a 2015. V minulém roce zde prohrála již v prvním kole kvalifikace s krajankou Karin Knappovou ve třech setech.
Kateřina Siniaková

Jednadvacetiletá Češka si v letošním roce připsala již dva turnajové tituly. V úvodu roku přehrála všechny soupeřky v čínském Šen-čenu. Druhou trofej Siniaková vybojovala před dvěma týdny. Na antuce ve švédském Bastadu nebyla favoritkou v semifinále proti Garciaové ani následném finále proti Woznické, ale oba duely zvládla skvěle. Neztratila ani set a po výhře nad hráčkou z první desítky se radovala z titulu. Aktuálně 41. hráčka světa v minulém týdnu startovala také v Montrealu, ale již ve druhém kole nestačila ve dvou vyrovnaných setech na sedminásobnou grandslamovou šampionku Venus Williamsovou.
Krásný pondělní večer, vítám všechny příznivce tenisu. Startuje prestižní turnaj v Cincinnati! V prvním kole se představí také Kateřina Siniaková, kterou čeká na úvod Italka Camila Giorgiová.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

K. Siniaková – C. Giorgiová

0:2 2:6, 2:6

konec

Zpět na online

Statistiky:
Čas utkání: 1:03
2. set: 0:32
Siniaková - Giorgiová
2. set Utkání 2. set
Čas
0:32 1:03 0:32
Získané body celkem
19 38 55 27
Nejdelší série získaných bodů
5 5 5 4
Setboly
0 0 3 2
Mečboly
0 0 2 2
Vítězné údery *
0 0
Nevynucené chyby *
0 0
Úspěšnost na síti *
0 %
0 %
Statistiky na podání
Čas her při vlastním podání
0:11 0:22 0:27 0:13
Esa **
1 1 1 1
Dvojchyby **
1 2 5 1
Udržená podání
1 / 4
25 %
1 / 8
13 %
5 / 8
63 %
3 / 4
75 %
Odvrácené brejkboly
2 / 5
40 %
3 / 10
30 %
2 / 5
40 %
0 / 1
0 %
Body při vlastním podání
9 / 23
39 %
15 / 45
33 %
25 / 48
52 %
13 / 23
57 %
Body po 1. podání *
0 %
0 %
Body po 2. podání *
0 %
0 %
Úspěšnost 1. podání *
0 %
0 %
Úspěšnost 2. podání *
0 %
0 %
Průměrná rychlost 1. podání *
Průměrná rychlost 2. podání *
Nejrychlejší podání *
Statistiky na příjmu
Proměněné brejkboly
1 / 1
100 %
3 / 5
60 %
7 / 10
70 %
3 / 5
60 %
Body při soupeřově podání
10 / 23
43 %
23 / 48
48 %
30 / 45
67 %
14 / 23
61 %
Body po příjmu 1. podání *
0 %
0 %
Body po příjmu 2. podání *
0 %
0 %
Informace ke statistikám

** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.