Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Watford FC – Liverpool FC

3:3

konec (2:1)

12.08.2017, 13:30 • Vicarage Road, Watford • 1. kolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 6.5 4.25 1.57 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se na Vás zase někdy příště budu těšit na počtenou. (15:44:14)
Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:8. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:8.
Je konec, fotbalisté Liverpoolu a Watfordu zavázali na včerejší úvodní utkání nového ročníku Premier League, ve kterém padlo sedm branek, a také rozjeli gólové hody. Po dramatickém průběhu oba celky získaly po bodu za remízu 3:3. Do utkání daleko lépe vstoupili domácí, které už v osmé minutě do vedení poslal Stefano Okaka. The Reds se poměrně dlouho hledali, jejich výkon dlouho nebyl optimální, hned z první šance ale udeřili, když Gomese prostřelil Sadio Mané. Nerozhodné skóre ale příliš dlouho nevydrželo, pár okamžiků nato totiž zmatky v defenzivě hostí potrestal Abdoulaye Doucouré.

Druhý poločas se odehrával pod taktovkou Kloppovy družiny. Té se v pětapadesáté minutě podařilo podruhé srovnat, když pokutový kop proměnil Roberto Firmino. Za necelé dvě minuty už se mohl celek z Meyserside těžit z vedení, když se premiérovou ligovou trefou v novém působišti blýskl Mohamed Salah. Několikrát nebyl Liverpool vůbec daleko ke vstřelení čtvrtého gólu, Sršně ale držel Gomes, jednou mu pomohla i branková konstrukce. Ve čtvrté minutě nastavení se svěřenci Marca Silvy dočkali vyrovnání, když míč po rohovém kopu za Mignoletova záda dopravil Miguel Britos. Watford si tak na úvod nového ročníku připsal velmi cenný bod proti jednomu z hlavních aspirantů na celkové prvenství.

90+8

Konec zápasu.

90+7

James Milner už jen tak nazdařbůh poslal míč do soupeřovy šestnáctky. Asi nečekal, že kulatý nesmysl si najde cestu až k Wijnaldumovi, ten ale zazmatkoval a jeho rána pro Gomese nepředstavovala ohrožení.

90+6

Ošetřování na travnaté ploše stále pokračuje. S Richarlisonem, který se hlavou srazil s Joëlem Matipem, to nevypadá příliš dobře, Brazilec je hodně otřesený. Navíc je poslán za postranní čáru, zbytek zápasu tak Watford dohraje v deseti.

90+5

Po Amrabatově centrovaném balonu se k hlavičce ještě prodral Richarlison, svá mířidla měl ale nepřesně seřízena. Následně se brazilský mladíček poroučel k zemi, ještě před koncem utkání tak budeme svědky jednoho zásahu zdravotníků.

90+3

90+3. Miguel BRITOS - 3:3

90+3

Watford právě vstřelil branku!
To snad není možné, Watfordu se v nastavení zničehonic podařilo srovnat, Vicarage Road je na nohou! K vidění byla opravdu hodně netradiční branka, po rohovém kopu a šťastném odrazu se balonu na přední tyči ujal Richarlison. Mignolet jeho ránu sice stačil vytěsnit do břevna, nic platné mu to ale nebylo, odražený míč totiž za brankovou čáru doklepl dobře postavený MIGUEL BRITOS!

90+3

90+3. Miguel Britos (WAT)

90+3

Skvělý Mignolet! Ze samotné rozehrávky standardní situace ještě nic zajímavého nevzešlo, hosté ale balon poněkud nešťastně odklidili, načež se ke střele dostal Miguel Britos, brankář Liverpoolu ale vytáhl parádní zákrok.

90+2

Joe Gomez se na trávníku neuvedl zrovna v pozitivním světle, když u postranní čáry přidržel o uvolnění se snažícího Holebase. Následovat bude přímý kop pro The Golden Boys.

90+1

Poslední střídání Jürgena Kloppa. Mladého Alexandera-Arnolda na place nahrazuje Joe Gomez, další talentovaný obránce, kterého má Liverpool k dispozici.

90+1

Dnešní utkání se nám ještě protáhne, hlavní sudí totiž nad rámec základní hrací doby nastavuje hned pět minut.

90

Nyní už dostal Amrabat o poznání lepší přihrávku, kterou mu adresoval Cleverley. Marocký křídelník poté vycítil mezi stopery si nabíhajícího Graye, balonu ale dodal až příliš velkou razanci, čehož využil včas vybíhající Mignolet.

89

José Holebas se útočné snažení Watfordu pokusil urychlit dlouhým pasem na vpravo sprintujícího Amrabata. Ten dělal vše, co bylo v jeho silách, ovšem ani tak nedokázal míč před přechodem přes postranní lajnu dostihnout.

88

Mignolet znovu schválně váhal s odkopem. Sudímu Taylorovi ale už tentokráte došla trpělivost, belgický brankář Liverpoolu byl odměněn žlutou kartou za zdržování hry.

87

Sadio Mané se propracoval až na levý kraj šestnáctky. Tam chvíli čekal na správný okamžik, rozhlížel se kolem sebe a pak vyslal přesný pas pro Wijnalduma, ten ale balonu dodal opačnou rotaci a poslal jej mimo tři tyče.

86

Do konce zápasu už mnoho času nezbývá. Jürgen Klopp proto na trávník posílá defenzivně laděného a hlavně velezkušeného Jamese Milnera, který nahrazuje Mohameda Salaha.

85

Liverpool si počíná velmi šikovně. Nyní se hosté drželi na útočné polovině a získávali cenné vteřinky, nakonec ale Salah vykouzlil pěkný pas pro Origiho, Heurelho Gomes ale přispěchal s dalším dobře načasovaným výběhem.

84

Chalobah zjistili, že se neprosadí samostatně, proto našel na ose hřiště čekajícího Doucourého. Ten ale znovu hru roztáhl pro Femeníu, na jehož centr si nabíhal Gray, u balonu se ale jako první ocitl Simon Mignolet.

83

Fanoušci Watfordu ocenili Mignoletovo váhání při výkopu hlasitým výkopem. Poté, co belgický brankář rozehrál, míč k překvapení všech doskákal až k Salahovi, ten si jej ale příliš předkopl, čehož využil bleskově vybíhající Gomes.

82

Kaboul si s míčem doběhl až na polovinu hřiště, odkud dlouhým pasem hledal Graye. Ten se rval, co mu síly stačily, ve vzduchu ale nestačil na o poznání urostlejšího Lovrena. Hostující stopeři svůj výkon ve druhé půli hodně zlepšili.

81

Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází Divock Origi.

80

Kaboul je zpět na nohách a také zpět na hrací ploše. Domácí tak budou moci pokračovat v plném počtu, zda jim to bude stačit k vyrovnání skóre, to uvidíme v nadcházející desetiminutovce.

79

Marco Silvovi se nyní nevyplácí brzké využití všech tří střídání. Na zemi totiž zůstává sedět Younes Kaboul, ke kterému jsou na trávník přivoláni domácí zdravotníci. Dohrávat dnešní mač v deseti, to by byla pro Watford velká nepříjemnost.

78

Wijnaldum nalezl na hranici ofsajdu si sbíhajícího Salaha, jenž opět rozkmital své rychlé nohy a z úhlu se řítil na Gomese. Branku ale vstřelit nedokázal, přízemní ranou pouze rozvlnil boční síť.

77

Ou, to byla paráda! Abdoulaye Doucouré se ve středovém kruhu krásně zbavil Hendersona a dal při svém počínání vzpomenout na kličku legendárního Zinedina Zidana. Dojem z jeho technické finesy ale pokazila nepřesná nahrávka.

76

Richarlison ukázkově zabojoval a získal balon těsně před přechodem přes postranní čáru. Poté jej navíc skvěle přesunul k Holebasovi, jeho střelecký pokus si ale s přesností příliš nepotykal.

75

José Holebas poslal do šestnáctky další ze svých velmi dlouhých autů. K hlavičce se snažil prodrat Andre Gray, jemuž se i podařilo jakžtakž zakončit, jeho slabý pokus ale na hranici malého vápna zablokoval Matip.

74

Teď si musel Jürgen Klopp spolu s příznivci Liverpoolu pořádně oddechnout. Lovren s Mignoletem se totiž nedomluvili a při zažehnávání Doucourého nákopu se ve vzduchu nepříjemně srazili, hostující gólman ale vše nakonec vyřešil.

73

Po několikaminutové se směrem vpřed vydali domácí. Doucouré roztáhl hru pro Kiku Femeníu, jeho pokus o centr ale stačil zastavit Moreno. Watford ale zůstane na útočné polovině, čeká nás autové vhazování.

72

Alberto Moreno opět nechal hovořit svou skvělou levačku, když krásně a přesně přenesl hru pro Salaha. Ten se odhodlal ke střele kousek za pokutovým územím, balon ale poslal nad horní tyč Gomesovy svatyně. Z této situace mohl egyptský křídelník vytěžit daleko více.

71

Lovren teď nedával dobrý pozor a vůbec si nevšiml za sebou běžícího Cleverleyho. Právě bývalý záložník Manchesteru United a Evertonu jej o balon obral, protiakce Watfordu ale ztroskotala na jeho nepřesném pasu.

70

70.

70

Centr od Alberta Morena zvládl na rohový kop odklidit poctivě bránící Kaboul. Exekuce rohu se ujal Trent Alexander-Arnold, po jehož nabídce se k nebezpečné hlavičce dostal Dejan Lovren, Heurelho Gomes ale z rukávu vytáhl skvělý zákrok.

69

A byl to právě José Holebas, kdo se ujal rozehrávky přímého kopu kousek od levého rohového praporku. Jeho nabídka ale nikoho z kolegů neoslovila, do protiakce se tak mohl vydat Emre Can, jenž byl nakonec nedovoleně atakován Kaboulem.

68

José Holebas poslal do vápna jeden ze svých dlouhých autů. Míč se k němu za pár okamžiků opět odrazil, načež řecký zadák bojoval se Salahem a Alexanderem-Arnoldem až do té doby, než jej první jmenovaný fauloval.

67

Richarlison zachytil Canovu přihrávku, načež neváhal a skákavou nabídkou vyslal na zteč Graye. Ten už si chtěl míč zpracovávat, v poslední možný okamžik ale s parádním obranným skluzem přispěchal Dejan Lovren.

66

Nordin Amrabat si počínal poněkud neohrabaně, když se po ztrátě míče ohnal po Morenovi. Jednalo se o jasný faul, sudí Taylor klidně mohl do kapsičky sáhnout pro další žlutý kartónek.

65

65. Joël Matip (LIV)

65

Teď měli domácí obrovské štěstí, třetí inkasovaná branka v druhé půli nebyla daleko! Na povedený centr si v malém vápně naběhl Joël Matip, jemuž se krásnou hlavičkou podařilo Gomese překonat, balon ale skončil na horní tyči.

64

V prvním poločase patřil Holebas k nejaktivnějším mužům na place, nyní se ale v defenzivě dopouští až příliš častých chyb. Salah po dalším z jeho zaváhání mohl v klidu přenést pro Morena, jenž se se štěstím prodral až ke střele, Gomes ale stačil na poslední chvíli zasáhnout.

63

Už nyní se Marco Silva rozhodl vyčerpat i svou třetí možnost pro střídání. Ze hry je stažen Stefano Okaka, svou ligovou premiéru v novém dresu naopak zažije Andre Gray, historicky nejdražší posila Watfordu.

62

The Hornets jsou doslova opařeni, dosavadní průběh druhého poločasu je asi dokonale šokoval. Britos nyní zbytečně přišel o balon, načež se do vápna vřítil Sadio Mané, chybu svého kolegy ze stoperské dvojice ale napravil Kaboul.

61

Trent Alexander-Arnold neodhadl situaci ideálně a nepříjemně zajel do nic netušícího Richarlisona, sudí Taylor mu na to konto udělil žluté varování.

60

Kiko Femenía se k centru ještě nepropracoval, o pár chvilek později se to ale povedlo Amrabatovi. Jeho nabídka se nepříjemně snášela k zadní tyči, Simon Mignolet si ale celou situaci pohlídal a uzmul míč pro sebe.

59

Takto si úvod druhého poločasu domácí určitě nepředstavovali. Už před třetí inkasovanou brankou se na lavičce začal připravovat Andre Gray, který by v nejbližších minutách měl vběhnout na trávník.

57

57. Mohamed SALAH - 2:3

57

Liverpool právě vstřelil branku!
Tak to je neskutečné, Liverpoolu se dvěma brankami během dvou minut podařilo špatně rozehrané utkání otočit! Na Lovrenův pas si naběhl na hranici ofsajdu se pohybující Firmino, jehož šikovný lob by asi doputoval mezi tři tyče. Celou situaci dobíhající MOHAMED SALAH ale neponechal nic náhodě a těsně před brankovou čárou balon pro jistotu uklidil do sítě – 2:3!

55

55. Roberto FIRMINO - 2:2

55

Liverpool právě vstřelil branku!
Domácí fanoušci nejsou nadšení, nic ale už nemohou změnit – Liverpoolu se deset minut po začátku druhého poločasu podařilo srovnat! Exekuce pokutového kopu se ujal ROBERTO FIRMINO, který poslal Gomese k opačné polovině branky a s přehledem míč uklidil do sítě.

55

55.

55

Tak pozor, máme tu zaděláno na vyrovnání! Can totiž rychle sklepl pro Salaha, jenž se v šestnáctce sice k balonu nedostal, po faulu od vybíhajícího brankáře Gomese pro Liverpool alespoň vybojoval penaltu.

54

Jordan Henderson krásně našel Morena. Tomu sice nevyšlo zpracování, chybující Amrabat mu ale nešťastně otevřel cestu vstříc šestnáctce. Po přihrávce od španělského beka vpřed postupoval Mané, jeho centr ale postrádal úplně všechno.

53

Doucouré se netradičně ocitl na pozici pravého křídla. Tam sklepával míč pro Femeníu, na jehož centr si sbíhali Okaka s Richarlisonem, první jmenovaný si ale v souboji proti Lovrenovi pomohl nedovoleným zákrokem.

52

Watford se zatáhl do poměrně hlubokého bloku. Lovren přenesl hru pro neobsazeného Alexandera-Arnolda, ten si míč posunul směrem ke středu a pak zkusil oslovit Salaha. To se mu povedlo, egyptský křídelník ale selhal při zpracování.

51

Okaka posunul balon pro Richarlisona, jenž okamžitě rozkmital své rychlé a šikovné nohy. Nakonec brazilský mladíček vymyslel povedenou uličku pro Amrabata, tomu ale radost ze zpracování míče brzy pokazil Joël Matip.

50

Mignolet byl Matipem zahnán do poněkud ošemetné situace, napadali jej totiž Okaka s Cleverleym. Hostující gólman ale vše dokázal vyřešit a po jeho výkopu dobře zapracoval Henderson, jenž nahrál Salahovi. Jeho technická rána nebyla špatná, k dokonalosti ji ale přeci jen kousek přesnosti scházel.

49

Není tomu tak, Marco Silva je nucen sáhnout už k druhému vynucenému střídání v tomto mači, po Janmaatovi předčasně končí i Pereyra. Místo něj nastupuje Richarlison, jenž si odkroutí svou premiéru v Premier League.

48

Roberto Pereyra se po kontaktu v souboji s Alexanderem-Arnoldem poroučel na trávník. Na hrací plochu jsou okamžitě přivolání zdravotníci domácího celku, tak uvidíme, zda bude argentinský křídelník pokračovat.

47

Druhý poločas svou rozehrávkou odstartovali Liverpoolští. Zatím se Jürgen Klopp neodvážil udělat žádnou změnu, ovšem pokud budou hosté v nastoleném výkonu pokračovat i nadále, nějaké střídání bude brzy muset přijít.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je za námi, na Vicarage Road se nám zatím rýsuje překvapivý výsledek – Watford totiž vede nad Liverpoolem 2:1. Úvod utkání jasně patřil domácím, kteří překvapivě určovali tempo hry a svého soupeře k ničemu nepouštěli. V osmé minutě je do zaslouženého vedení poslal Okaka. I nadále se obraz utkání příliš neměnil, v devětadvacáté minutě se ale The Reds podařilo udeřit z ojedinělé příležitosti, kterou po Canově sklepnutí zakončil Mané. Vyrovnaný stav ale příliš dlouho netrval, o pár okamžiků později se totiž v nepřehledné situace v šestnáctce hostí nejlépe zorientoval Doucouré a vrátil Silvově družině vedení.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+4

První poločas skončil.

45+4

A po něm se Kloppovým svěřencům málem podařilo srovnat! Na centr od rohového praporku, o který se postaral Henderson, si v pokutovém území naběhl netradiční hlavičkář Mané a poslal kulatý nesmysl jen těsně vedle pravé tyče Gomesovy pokladnice.

45+3

Georginio Wijnaldum se v posledních okamžicích dvakrát ocitl u míče a pokaždé vybojoval faul na svou osobu. Po této standardní situaci centroval Trent Alexander-Arnold, obětavě hrající Kaboul ale balon stihl odvrátit na roh.

45+2

Wijnaldum neměl komu nahrát, proto byl nucen postupovat samostatně. Nakonec nizozemský vybojoval pro The Reds přímý kop, Alberto Moreno s ním ale naložil prachmizerně. Obrana Watfordu ale dala španělskému obránci šanci na nápravu, z jeho pasu mohl těžit Salah, z úhlu ale zakončil mimo.

45+1

Nad rámec prvního poločasu se budou nastavovat hned čtyři minuty.

45

Moreno rychlým autovým vhazováním uvolnil Maného. Ten znovu vsadil na svou neuvěřitelnou rychlost, nechal za sebou Femeníu a do šestnáctky poslal nepříjemně skákající centr. Těsně před Salahem ale míč stačil odklidit vracející se Kaboul.

44

Kiko Femenía si při své premiéře v anglické nejvyšší soutěži taktéž počíná velmi dobře. Kraje obrany jsou dnes pro Watford velkou jistotou, španělský zadák se tentokráte vrhl mezi dva protivníky a přihrál pro Okaku, toho ale odstavil důrazně si počínají Lovren.

43

S nařízeným rohovým kopem si ale domácí neporadili ideálně, o poměrně klidné odklizení míče do bezpečné vzdálenosti od branky se postaral Matip. Navíc míč odvrátil tak šťastně, že založil protiakci Liverpoolu, kterou táhl Salah. Ten byl ale odzbrojen Britosem.

42

Z ní se o pár vteřinek později jako blesk vyřítil José Holebas. Konec jeho individuální akce přišel až v šestnáctce Liverpoolu, kde balon na rohový kop odklidil Wijnaldum. Řecký obránce The Golden Boys zatím hraje velké utkání!

41

Alberto Moreno znovu nestíhal a pod tlakem raději fauloval o únik se snažícího Amrabata. Watford na to konto měl k dispozici přímý kop, hosté ale místo očekávaného centru zvolili uklidňující přihrávku na vlastní polovinu.

40

Po několika nepřesnostech na obou stranách se balonu ujal Femenía, jenž jej poslal po pravé lajně pro Amrabata. Ten míč povedeně zpracoval, jeho případný další postup byl ale zastaven praporkem pomezního sudího, který viděl ofsajd.

39

39. Mohamed Salah (LIV)

39

Dobrá možnost na srovnání v podání Kloppovy družiny! Po zaváhání v defenzivě The Hornets, kterého se dopustil Holebas, se sám vstříc brankáři Gomesovi hnal Mohamed Salah, jeho tvrdý pokus bodlem ale skončil nad horní tyčí domácí pokladnice.

38

Nevýrazný Roberto Firmino se proti dvojici protihráčů zamotal ve vlastních kličkách. Balonu se na to konto ujal Nathaniel Chalobah, jenž se z poloviny hřiště pokusil překvapit trochu vyběhnutého Mignoleta, mezi tři tyče ale nezamířil.

37

Sadio Mané tvrdě přišlápl kotník nic netušícího Doucourého. Sudí Taylor celou situaci pozoroval z dostatečné blízkosti a rozhodl se hostujícímu hráči udělit zaslouženou žlutou kartu.

36

Roberto Pereyra přetlačil v osobním souboji Hendersona. Poté argentinský navrátilec do sestavy Watfordu vybídl k útoku Holebase, jenž si díky krásné kličce poradil s Canem, jeho akci ale pokazila nepřesná nahrávka pro Okaku.

35

Krátce nato už ale Anthony Taylor odpískal nedovolený zákrok hostí, provinil se Can. Z následné standardní situace Holebas našel Kaboula, jenž hlavou vracel míč do centra pokutového území, tam jej ale pro sebe uzmul Mignolet.

34

Teď sudí Taylor okradl domácí o přímý kop z dobré pozice. Do ní se od pravé postranní čáry propracoval Nordin Amrabat, jenž byl ale po celou dobu svého snažení jasně přidržován Morenem, sudí ale do píšťalky nefoukl.

33

No, úvodní zápasy Premier League nás rozhodně nenudí. Včera byli diváci na Emirates Stadium svědky sedmi branek, dnes na Vicarage Road vede Watford po třiatřiceti minutách nad Liverpoolem 2:1. Kolik gólů ještě uvidíme?

32

32. Abdoulaye DOUCOURÉ - 2:1

32

Watford právě vstřelil branku!
Ofenzivní hody na Vicarage Road pokračují! Vyrovnaný stav vydržel jen tři minuty, domácí si totiž po dalším zaváhání soupeřovy defenzivy berou ztracené vedení zpět. Okaka přesně přihrál na pravé straně šestnáctky se pohybujícího Amrabata, jehož nabídku ale zastavil Matip. Balon se ale od kamerunského obránce odrazil přesně do míst, kam si sbíhal ABDOULAYE DOUCORÉ, který jej v naprosté pohodě doklepl do poloprázdné branky.

31

Nathaniel Chalobah se ve středu hřiště dopustil obrovské chyby, když po nepřesné přihrávce nabídl soupeři přečíslení pěti proti čtyřem. Naštěstí pro Watford ale centr, jehož autorem byl Wijnaldum, do bezpečí stačil odvrátit Younes Kaboul.

29

29. Sadio MANÉ - 1:1

29

Liverpool právě vstřelil branku!
Tak to je pro domácí tým poněkud kruté, Liverpool až doposud nepředvedl zhola nic, stačila mu ale jedna akce a na Vicarage Road je srovnáno! SADIO MANÉ byl zády k brance soupeře, navíc několikrát atakován, ovšem i tak dokázal nahrát Morenovi. Ten si jako adresáta svého pasu vybral Cana, který jen tak lehce sklepl pro sprintujícího senegalského křídelníka a ten se tváří v tvář Gomesovi nezmýlil.

28

Emre Can se vydal napadat rozehrávku The Hornets. Sice se mu podařilo dostat Britose pod mírný tlak, nakonec to ale německý středopolař v osobním souboji přehnal s agresivitou. Sudí si jej posléze pozval na menší popovídání, k udělení karty ale nedošlo.

27

Když se The Reds vydají směrem vpřed, tak je to výhradně po pravé straně. Další z jejich akcí započala u mladičkého Alexandera-Arnolda, jeho přihrávka pro Salaha byla však výtečně vystihnuta Holebasem.

26

Zatím to tak nevypadá. Nordin Amrabat si udělal dobrý den z Morena, poté zvedl hlavu a centroval do míst, kam si v šestnáctce nabíhal Stefano Okaka. Pomezní sudí ale odvedl dobrou práci, když zvětřil těsný ofsajd zatím jediného úspěšného střelce tohoto klání.

25

Výkon Liverpoolu zatím zůstává hodně za očekáváním, hostům ve hře chybí téměř všechno. Nebyli jsme svědky žádné rychlé kombinace, která je pro tento celek tak typická. Dokážou se svěřenci Jürgena Kloppa zvednout?

24

Kiko Femenía hledal na útočné polovině se pohybujícího Amrabata, Alberto Moreno ale měl svého hráče dobře pohlídaného. Poté španělský zadák Liverpoolu zkoušel kombinovat s Canem, ten se ale z přesily dvou protivníků nezvládl vymotat.

23

Joël Matip se vydal na ofenzivní dobrodružství, ukousl si ale až příliš velké sousto a o míč přišel. Zpět jej ale zvládl vybojovat zatím dobře pracující Alexander-Arnold, jenž přihrával Salahovi, ten byl ale přistižen v půlmetrovém ofsajdu.

22

Lovren se zmohl jen na zpětnou přihrávku pro Mignoleta. Ten s výkopem váhal až příliš dlouho, nakonec ale míč vyslal směrem k Salahovi. Ten se sice přes Holebase nedokázal protlačit, alespoň však pro Liverpool vybojoval autové vhazování.

21

The Reds jsou stále až příliš pasivní, svému soupeři nechávají při rozehrávce až moc volného prostoru. Nyní si Britos jako adresáta své nahrávky vybral Okaku, jenž se po souboji s Lovrenem poroučel k zemi a dožadoval se odpískání přímého kopu, sudí Taylor ale rozhodl jinak.

20

První test španělský zadák zvládl na výbornou. Povedeným obranným zásahem totiž obral o balon rychlonohého Maného, jenž poté hodlal své zaváhání napravit, pouze ale celou situaci zhoršil, když si pomohl jasným faulem.

19

Nizozemský obránce byl cestou na střídačku opravdu velmi frustrovaný, vzhledem k tomu, že se jedná o úvodní utkání nové sezony, které mu hned přineslo zranění, se ale není čemu divit. Uvidíme, jak si povede Kiko Femenía, posila z Deportiva Alavés.

18

Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Daryl Janmaat, přichází Kiko Femenía.

18

Trent Alexander-Arnold si na pravém křídle vyměnil míč s Hendersonem, na jehož centr si sbíhal Sadio Mané, obrana Watfordu ale nastražila perfektně fungující ofsajdovou past.

17

Tak zatím ke střídání nedojde. Nizozemský zadák byl na chvíli poslán za postranní čáru, kde došlo k dokončení jeho ošetření, nyní se ale vrací zpět na trávník. Na jak dlouho, to je ovšem otázka.

16

A to nevypadá moc dobře... Nizozemský obránce si totiž v souboji s Maném zřejmě sám přivodil nějaké svalové zranění a vše nasvědčuje tomu, že pro Daryla Janmaata utkání skončí opravdu velmi předčasně.

15

Až nyní se svěřenci Jürgena Kloppa, který dnes Liverpool vede do v pořadí už stého zápasu, dostali k balonu. Matip se jej ale v podstatě zbavil, když vysokým nákopem hledal Maného, toho ale ve vzduchu jasně přetlačil Daryl Janmaat.

14

Vedení Silvovy družiny je určitě nečekané, ještě větší překvapením ale představuje průběh hry, který sledujeme. Watford svému soupeři téměř nepůjčuje balon, obrana hostí zatím nefunguje. Nyní se do ní hodlal přihnat Amrabat, zastavilo jej ale správně posouzené ofsajdové postavení.

13

Po dlouhém autovém vhazování od Holebase odhlavičkoval Henderson míč je pro zapomenutého Chalobaha. Tomu se ale kulatý nesmysl zamotal mezi nohama, ovšem i tak jej anglický mládežnický reprezentant stačil prostrčit mezi stopery The Reds, včasným výběhem se ale prezentoval Mignolet.

12

Fanoušci The Golden Boys se starají o perfektní atmosféru a není se čemu divit, jejich miláčci se totiž drží v překvapivém vedení. Navíc se Watfordu podařilo znovu založit povedenou ofenzivní akci, Holebase ale za pět minut dvanáct odzbrojil Trent Alexander-Arnold.

11

Krátce po inkasované brance se Liverpoolu podařilo vybojovat také svůj premiérový roh v tomto duelu. Hosté z něj ale nic nevykoumali, obrana Watfordu v čele se zasahujícím Kaboulem si počínala velmi sebevědomě.

9

Nepřesnosti na obou stranách. Nejprve Britos místo k Holebasovi balon přenesl až za postranní čáru, po autovém vhazování se o podobný kousek snažil Matip, Firmino ale na jeho velmi nepřesnosu nabídku nemohl dosáhnout.

8

8. Stefano OKAKA - 1:0

8

Watford právě vstřelil branku!
Tak to je velmi překvapivý úvod, Watford se totiž před vlastními fanoušky už zkraje utkání dostává do vedení nad favorizovaným Liverpoolem! Celá gólová situace se narodila po rozehrávce rohového kopu, když Holebas posadil svůj centr přesně na hlavu STEFANA OKAKY a ten z bezprostřední blízkosti prostřelil marně se natahujícího Mignoleta! Obrana The Reds si počínala velmi lehkovážně, především pak Firmino, jenž dal italskému kanonýrovi až příliš volného prostoru.

8

První zajímavá možnost tohoto mače! Stefano Okaka ve středu hřiště udržel balon na vlastních kopačkách, navíc jej stihl poslat do běhu pro Roberta Pereyru. Ten zamotal hlavu Lovrenovi a vypálil, chorvatský zadák ale míč stačil tečovat na roh.

7

Daryl Janmaat se vydal bít na obrannou polovinu svého soupeře, kde si počínal velmi dobře, když v souboji rameno na rameno přetlačil laxního Morena. Jeho následující centr směřoval k Okakovi, tomu ale radost na poslední chvíli pokazil Lovren.

6

Na dlouhý pas od Alexandera-Arnolda, který dnes zažívá teprve svůj třetí start v Premier League, si za obranu soupeře nabíhal Firmino. Jeho krajan Gomes ale možnou hrozbu vycítil včas, rychle vyběhl a uzmul míč pro sebe.

5

Doucouré ve středu hřiště přišel o míč, Henderson poté roztáhl hru vlevo se pohybujícího Maného. Senegalský expres si po přechodu do šestnáctky zkoušel narazit s Firminem, ten mu ale kulatý nesmysl vrátil pouze na paty.

4

Gomesovi se nepovedl odkop podle vlastních představ. Balon se dostal k Manému, který nakopl své pověstní turbo, přešel přes Janmaata a poslal do vápna povedený centr, Salah ale ve vzdušném souboji s Britosem neuspěl.

3

Okaka to při napadání Mignoletovy rozehrávky přehnal s agresivitou a fauloval belgického gólmana. Po rozehrávce liverpoolské brankářské jedničky se něco vymyslet pokoušel Salah, byl ale zastaven Holebasem.

2

Vzhledem k tomu, že výkop zahrávali právě oni, se jako první směrem vpřed vrhli domácí fotbalisté. Na nákop od Nathaniela Chalobaha si sbíhal Amrabat, Moreno si ale před něj dal tělo a nechal míč doputovat až mimo hrací plochu.

1

Anthony Taylor právě foukl do píšťalky, v pořadí druhé utkání nového ročníku anglické nejvyšší fotbalové soutěže tak může být odstartováno – pojďme na to! Rozehrávky se ujali fotbalisté Watfordu, kteří nastupují v tradičních žlutých dresech, naopak Kloppova družina bude hrát v červeném

1

Utkání právě začalo.
A děje se tak právě nyní! Hráči přichází na travnatou plochu před zaplněné tribuny Vicarage Road, utkání mezi Watfordem a Liverpoolem tak za pár okamžiků započne.
Anthony Taylor, který bude mít dnešní utkání společně s Richardem Westem a Peterem Kirkupem, svými kolegy na čarách, na povel, už shromažďuje jeho aktéry v útrobách stadionu a za pár chvilek je přivede před natěšené publikum.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Watford FC: Gomes (C) – Janmaat, Kaboul, Britos, Holebas – N. Chalobah, Doucouré – N. Amrabat, Cleverley, Pereyra – Okaka.
Náhradníci: Pantilimon – Prödl, Femenía, Watson, Capoue, Richarlison, Gray.

Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Lovren, Matip, A. Moreno – Henderson (C), Can, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané.
Náhradníci: Karius – Klavan, Joe. Gomez, Milner, Grujić, Solanke, Origi.

Rozhodčí: Anthony Taylor – Richard West, Peter Kirkup.
Ještě jednou Vás všechny vítám a zdravím u sledování našeho online přenosu! Včerejší úvodní zápas nového ročníku Premier League nás pořádně navnadil na další pokračování, v duelu mezi Arsenalem a Leicesterem bylo k vidění hned sedm branek, tak doufejme, že i ostatní budou v nastoleném trendu pokračovat. Watford přes letní pauzu přivedl hned několik zajímavých posil, do základní sestavy se ale dostala jen jedna z nich, na pozici štítového záložníka nastoupí Nathaniel Chalobah.

Naopak Kiko Femenía, Richarlison a Andre Gray začnou pouze na lavičce. Naopak se potvrdily včerejší informace o tom, že kapitán Troy Deeney se ještě nestačil fyzicky připravit na sto procent. V dresu Liverpoolu si svou premiéru v nejkvalitnější soutěži světa odkroutí Mohamed Salah, jenž vytvoří údernou ofenzivní trojici s Firminem a Maném. Překvapivá jména Jürgen Klopp zvolil na posty krajních beků, vpravo vinou zraněného Clynea nastupuje mladičký Trent Alexander-Arnold, na druhé straně dostal před Milnerem přednost Moreno.

Při posledním vzájemném utkání se takto prosadil Emre Can, jehož výstavní trefa nůžkami byla později zvolena gólem sezony 2016/17!

Vzájemná utkání z minulé sezony

6.11. 2016 – Liverpool FC:Watford FC 6:1

Branky: 27. Mané (Coutinho), 30. Coutinho (Firmino), 43. Can (Lallana), 57. Firmino (Lallana), 60. Mané (Firmino), 90+1. Wijnaldum – 75. Janmaat (N. Amrabat)

Liverpool FC: Karius – Clyne, Lucas Leiva, Matip, Milner – Can, Lallana (71. Sturridge), Henderson (C) – Mané (63. Wijnaldum), Firmino, Coutinho (87. Ejaria)

Watford FC: Gomes (33. Pantilimon) – Janmaat, Kaboul, Britos, Holebas – N. Amrabat, Behrami (61. Watson), Capoue, Pereyra (86. Zúñiga) – Ighalo, Deeney (C)
---------------------------------------------------------------------------
1.5. 2017 – Watford FC:Liverpool FC 0:1

Branky: 45+2. Can (Lucas Leiva)

Watford FC: Gomes – Mariappa, Prödl, Britos (19. Kabasele) – Janmaat, Cleverley, Doucouré, Capoue (73. Success), N. Amrabat (85. Okaka) – Deeney (C), Niang

Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Milner (C) – Can, Lucas Leiva, Wijnaldum – Firmino, Origi (85. Sturridge), Coutinho (13. Lallana, 87. Klavan)
Liverpool FC

Liverpool už pěknou řádku let patří mezi absolutní anglickou fotbalovou špičku, na ligové prvenství ale v přístavním městě čekají už od jara roku 1990. Loni se The Reds dokázali probojovat do elitní čtyřky tabulky Premier League, když skončili o jeden jediný bodík před pátým Arsenalem. Díky tomuto umístění tak budou mít svěřenci Jürgena Kloppa zase šanci zahrát si v základní skupině Ligy mistrů, nejprve ale musí přejít přes čtvrté předkolo, ve kterém jim los přisoudil nevyzpytatelný Hoffenheim. Daleko blíže zisku trofeje byl Liverpool v rámci Ligového poháru. V něm se totiž zvládl prokousat až do semifinále, tam ale po dvou porážkách poměrem 0:1 nestačili na Southampton.

Žádného z hráčů základní sestavy The Reds přes léto neztratili. Alespoň zatím, velmi hlasitě se totiž mluví o odchodu Brazilce Coutinha do Barcelony, která si jej vyhlédla jako náhradu za Neymara, nového nejdražšího hráče planety, jehož novou štací se stalo PSG. Jürgen Klopp ale o odchodu svého klíčového muže nechce ani slyšet, nechme se tedy překvapit, jak celá přestupová sága dopadne. Co se týče odchodů, tak tým z Merseyside opustili pouze Lucas Leiva a Kevin Stewart. Klubové vedení se naopak rozhodlo ještě posílit už tak velmi kvalitní útočné řady, když z římského AS přivedlo šikovného Mohameda Salaha. Příslib do budoucna pak určitě představuje teprve devatenáctiletý Dominic Solanke, jemuž výborně vyšla příprava.

Jako konkurence pro veterána Jamese Milnera, kterého německý stratég loni překvapivě využíval na postu levého beka, dorazil Andrew Robertson ze sestoupivšího Hull City. Z hostování se navíc vrátili Lazar Marković a Mamadou Sakho, o něhož se však během léta už několik klubů zajímalo. Proti Watfordu se The Reds z důvodu zraněného stehenního svalu budou muset obejít bez Adama Lallany, s největší pravděpodobností by neměli nastoupit ani Nathaniel Clyne, Daniel Sturridge a již zmíněný Philippe Coutinho, jehož zlobí záda.
Watford FC

Od jara roku 2015, kdy Watford po druhém místě v Championship postoupil do Premier League, se na lavičce tohoto týmu vystřídali hned tři lodivodi. Pouze po dobu jednoho ročníku u trenérského kormidla vydrželi Quique Sánchez Flores a také Walter Mazzarri. Pod jeho taktovkou se loni The Hornets nedařilo, výkony svěřenců italského kouče po celou sezonu nedosahovaly potřebné vyrovnanosti. Nakonec z toho bylo až sedmnácté místo, náskok na sestupové vody čítal šest bodů. Jak jsem již výše zmínil, pětapadesátiletý rodák ze San Vincenza byl propuštěn, vaz mu zřejmě zlomilo závěrečných šest kol, v nichž Sršni nezískali ani jeden bod.

Vůdce, který by měl celek z Hertfordshiru znvou posunout do horní poloviny tabulky, klubové vedení vidí v Marco Silvovi. Ten část minulé sezony vedl nováčka z Hull City, jenž se pod jeho taktovkou výkonostně i bodově zvedl, na záchranu to ale nakonec nestačilo. Teprve čtyřicetiletý rodák z Lisabonu má letos k dispozici národnostně velice pestrý kádr. Žádná z kíčových opor Watford neopustila, několik zajímavých noých tváří se naopak podařilo přivést. Obranné řady rozšířil Kiko Femenía z Deportiva Alavés, v záloze zase budou The Golden Boys moci těžit ze služeb dvou talentovaných Angličanů, Nathaniela Chalobaha z Chelsea a Willa Hughese, který naposledy působil v druholigovém Derby County.

V tomto týdnu žlutočerní navíc dotáhli příchody dvou ofenzivních hráčů. Hodně se bude očekávat od teprve dvacetiletého Brazilce Richarlinsona, ve čtvrtek pak The Hornets utratili rekordní peníze za Andrého Graye. Devítigólový střelec z minulého ročníku je vyšel na osmnáct a půl milionu liber. Oba zmínění hráči by měli být připraveni nastoupit, otazníky naopak visí nad startem kapitána Troye Deeneyho, jenž ještě není stoprocentně připraven. Zcela určitě do utkání nezasáhnou obránci Dja Djédjé, Kabasele a Cathcart, k dispozici nebude ani Mauro Zárate, kterého už delší dobu trápí problémy s kolenem.
Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní kopané! Fotbalová veřejnost má další důvod k radosti, už v pátek totiž odstartoval nový ročník anglické Premier League, nejlepší soutěže světa. Dnes je na programu dalších sedm zápasů, my se v tomto online přenosu budeme věnovat souboji, v němž Watford FC přivítá Liverpool FC, jednoho z aspirantů na celkové prvenství. Úvodní výkop je naplánován na 13:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

Watford FC – Liverpool FC

3:3

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 8. Okaka (Holebas), 32. Doucouré, 90+3. Britos – 29. Mané (Can), 55. Firmino (pen.), 57. M. Salah (Firmino)

Karty:   37. Mané (LIV), 61. Alexander-Arnold (LIV), 88. Mignolet (LIV)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:8. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:8.

Watford FC: Gomes (C) – Janmaat (18. Femenía), Kaboul, Britos, Holebas – N. Chalobah, Doucouré – N. Amrabat, Cleverley, Pereyra (49. Richarlison) – Okaka (63. Gray).
Náhradníci: Pantilimon – Prödl, Femenía, Watson, Capoue, Richarlison, Gray.

Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold (90+1. Joe. Gomez), Lovren, Matip, A. Moreno – Henderson (C), Can, Wijnaldum – M. Salah (86. Milner), Firmino (81. Origi), Mané.
Náhradníci: Karius – Klavan, Joe. Gomez, Milner, Grujić, Solanke, Origi.

Rozhodčí: Anthony Taylor – Richard West, Peter Kirkup

Diváci: 20 407