Menu

Fotbal

Niké liga

FC Tatran Prešov – DAC 1904 Dunajská Streda

1:1

konec (1:0)

19.05.2017, 17:30 • NTC Poprad • 32. kolo • Lukáš Rastislav Ovšonka sk

V druhom polčase sa podarilo Šafrankovi v 51. minúte vyrovnať na 1:1, no odvtedy už ostalo skóre nezmenené. Dunajská Streda teda definitívne pochovala svoje nádeje na zisk miestenky do predkola Európskej ligy.
Ďakujeme za pozornosť. (19:17:26)

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Dunajskostredčania to už zariskovali. Brankár Slávik šiel hlavičkovať do štandardky. Hosťom sa to nepodarilo a potom musel okamžite trieliť dozadu, keďže k strele sa dostal Leško, no bránu netrafil.

90+1

Rozhodcovia nadstavujú dve minúty.

89

Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Erik Streňo, prichádza Jakub Rolinc.

88

Streňo to opäť skúšal individuálnou akciou po ľavom krídle, no už mu sily nestačili. Predsa, za tento zápas sa ocitol už v toľkých šprintérskych súbojoch, že tento v 88. minúte zápasu mu bude môcť byť odpustený.

87

Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Esmerald Aluku, prichádza András Mészáros.

86

Tatran sa teraz ocitol v príležitostiach. Petko posunul loptu šikovne do šestnástky a vypálil. Lopta sa dostala k Trebuňákovi, jeho dorážka však skončila iba na Slávikovi.

85

Prešovčania vyrazili do nebezpečného protiútoku. Leško mal na výber dvoch spoluhráčov, napokon posunul Kubusovi, ktorý však bránku prestrelil.

84

Aluku neposunul loptu smerom dopredu, Prešovčania sa bezpečne dokázali ubrániť.

82

Kubus šikovne posunul Streňovi na pravú stranu, ktorý sa rozbehol, na dvakrát si zasekol protihráča, ale následne už presne prihrať nedokázal.

81

Dunajskostredčania sa dostali na útočnú polovicu. K strele z ľavej strany sa síce dostal Pačinda, no trafil iba bočnú sieť. Odkopávať bude Talian.

79

Hostia získali rohový kop. Dostali sa k dvom streleckým pokusom, no oba hráči Tatrana obetovalo zablokovali.

77

Erik Streňo to skúšal individuálne. Zbavil sa jedného protihráča, následne sa pokúšal o prihrávku, no už nemal dostatok síl, aby ponúkol presnú loptu. Za svoje manévre si však potlesk od tribún zaslúžil.

76

Kubus sa ukazoval Leškovi na hrote, ale hneď si ho protihráči všimli a veľa priestoru mu nenechali.

75

Trebuňák sa snažil presadiť po ľavej strane ihriska, no ďaleko nedošiel. Dunajskostredčania ho odstavili pri čiare.

73

Leško sa pokúšal zachytiť tečovanú Hukovu prihrávku, no napokon ju iba sám tečoval za autovú čiaru.

71

Prešovčania zahrávali rohový kop. Súper odrazil loptu, no následne sa k centru Petko z väčšej diaľky dostal opäť. Bol faulovaný Sarrom.

69

Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Martin Dupkala, prichádza Mojmír Trebuňák.

68

Obrovská šanca na opačnej strane. Po prihrávke Streňa sa vo fantastickej šanci ocitol úplne osamotený Martin Dupkala, no prázdnu bránu z pár metrov prestrelil!

67

DAC si vypracovala príležitosť. V najväčšej možnosti bol Šafranko, ktorý strieľal spred malého vápna, no trafil sa iba do bočnej siete.

66

Miroslav Petko vykonal nepríjemný faul na Pačindu. Sklzom ho odstavil, loptu ani netrafil. Okamžite inkasoval žltú kartu.

65

Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Marin Ljubicić, prichádza Pappe Macou Sarr.

64

Zdalo sa, že zákrok na hosťujúceho Davisa bol z kategórie nedovolených, no nakoniec sa tak nestalo. Loptu však udržala v moci Dunajská Streda.

62

Ljubičič prihrávkou hľadal Pačindu, no tomu sa nepodarilo spracovať loptu. Prešovčania v tejto chvíli dobre bránia.

60

Šafranko sa zaplietol v súboji s Kubusom. Obaja akosi stratili rovnováhu a po loptu si následne rýchlejšie prišiel hráč Prešova.

58

Prešovčania si po dlhšom čase vytvorili streleckú možnosť. Ocitol sa v nej Martin Dupkala, ktorý pálil spoza pokutového územia, no nemieril presne.

57

Dunajskostredčania sa dostali s loptou na útočnú polovicu a už si vytvárajú kontrolu nad hrou. Príležitosť sa snažil vytvoriť si Ljubičič, no stroskotal na Dzuríkovi.

55

Davis odcentroval loptu zo štandardky smerom do šestnástky. Lopta nebezpečne preletela tesne popred Taliana, ktorý ju iba očami kontroloval. Nakoniec z toho bude kop od brány.

54

Žltú kartu dostáva Jakub Bartek (1. FC Tatran Prešov).

53

Petko centroval z pravej strany, no lopta cez Huka neprešla. Následne mali Prešovčania ešte aut, vďaka ktorému môžu pokračovať na útočnej polovici.

51

Dunajská Streda dala gól!
DAC vstupuje do polčasu úspešne! Aluku centrom do vnútra pokutového územia našiel PAVLA ŠAFRANKA, ktorý hlavičkou nasmeroval loptu perfektne k pravej žrdi!

50

V šanci sa ocitol Erik Pačinda, ktorý vypálil z vnútra šestnástky. Jeho delovka bola razantná, no letela vysoko nad bránkou.

49

Ljubičič našiel prihrávkou na ľavú stranu Davisa. Ten sa však s loptou na kopačke príliš neohrial, keďže Tatran okamžite zasiahol.

47

Huk sa ocitol v súboji s domácim Dávidom Leškom. Obaja sa stretli nohami, nebolo to veľmi príjemné, ale obaja bez problémov pokračujú v hre.

46

Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Juraj Hovančík, prichádza Lukáš Kubus.
Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Kristopher Vida, prichádza Bence Mervo.

46

Začal sa druhý polčas.
V úvodnom polčase sa čakala väčšia dominancia od hráčov DAC, no bolo to veľmi vyrovnané. Napokon sa gólovo presadili domáci, keď v 37. minúte skóroval Streňo.

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Živković centrom z pravej strany našiel v pokutovom území Pačindu, ktorý strieľal z voleja, no bránu absolútne minul.

43

Hostia si vytvorili istú príležitosť, no tá sa skončila iba zákrokom Taliana, ktorý s prehľadom zachytil do svojich rúk center z kopačky Alukua.

41

Dupkala centrom z rohového kopu našiel Keresteša, ktorého hlavička však nebola účinná a neprenikla. Tatran vďaka autovému vhadzovaniu ostáva na útočnej polovici.

39

Leško si spracoval prihrávku od Katonu a snažil sa niečo vymyslieť na súperovu defenzívu. Veľmi sa mu to nepodarilo, navyše trafil do protihráča, vraj do ruky, no penalta z toho nebude.

37

Prešov dal gól!
Prešovčania idú do vedenia v zápase! Fantasticky to urobil individuálnou akciu ERIK STREŇO, ktorý sa dostal až do šestnástky, tam si zasekol protihráča a presne k žrdi vystrelil!

34

Dunajská Streda akosi poľavila a veľmi sa im dopredu nechce. Prešov zodpovedne bráni stred poľa a hráči majú aspoň viac času na vydýchnutie.

32

Ďalší ofsajd od futbalistov DAC, ktorí sa opätovne chystali obliehať prešovskú bránu. Ocitol sa v ňom Eric Javier Davis a lopta musí byť odovzdaná Talianovi.

30

Dávid Leško sa snažil preniknúť cez súperovu obranu, no veľmi sa mu to po strede ihriska nepodarilo. Sklzom ho zastavil Ljubičić.

29

Následne sa Živković síce šikovne uvoľnil, ale jeho pohyb už bol ofsajdový.

29

Martin Dupkala to teraz mierne prehnal a pálil spred protihráča. Navyše bol niekoľko metrov za šestnástkou. Lopta skončila práve na hráčovi DAC.

28

Hlavný rozhodca prvýkrát v zápase vytiahol žltú kartu. Adresoval ju hosťujúcemu Marinovi Ljubičićovi.

26

Dupkala sa pokúsil vyštartovať dopredu, no cez Ľuptáka mu to veľmi nevyšlo. DAC sa zmocnil lopty a pokračuje smerom vpred.

24

Teraz napríklad šikovne potiahol akciu po Dzuríkovej prihrávke Leško a pekným centrom hľadal Hovančíka. Pred ním však tesne zasiahol Slávik.

23

DAC sa snaží získať kontrolu nad zápasom, ale Prešovčania zatiaľ úspešne odolávajú a častokrát robia problémy svojmu súperovi.

20

Erik Streňo vyštartoval dopredu a vytvoril si aj streleckú príležitosť. Jeho pokus však v poslednom okamihu zblokoval Živković.

19

Šafranko nepríjemne sfauloval Keresteša. Bolo počuť iba výkrik a následne sa Keresteš snažil postaviť na vlastné. Hlavný rozhodca Šafranka napomenul a Keresteš na podiv bez problémov pokračuje v hre.

17

Tréner Dunajskej Stredy sa teraz mierne hneval na hlavného rozhodcu. Najprv bol faulovaný Pačinda a potom aj Ľupták. Žiadalo si to možno kartu, no je to bez trestu.

15

Následne sa podarilo hosťom získať rohový kop. Hlavičkou ho zakončil Tomáš Huk z priestoru pred malým vápnom a mieril iba tesne vedľa ľavej žrde!

13

Pačinda bol faulovaný v strede poľa. Dunajská Steda teda získava loptu a môže ísť dopredu.

12

Erik Pačinda si napokon krkolomným spôsobom vybojoval streleckú príležitosť. Jeho strela spoza pokutového územia však mierila vedľa brány.

10

Leško si v súboji s Michalíkom počínal mierne nedovolene, čo sa nepáčilo dunajskostredským fanúšikom. Hlavný arbiter však žiaden faul nevidel.

8

Vida posunul na ľavú stranu Davisovi, ktorý dlhým centrom loptu vrátil do pokutového územia, no tam si s ňou poradil iba Talian.

7

Hostia to opäť hrali smerom na Pačindu na útočnej polovici. Tentokrát sa však dobre postavil Dzurík a zabránil lopte preniknúť.

5

Živković hľadal prihrávkou po pravej strane Pačindu, ktorý si hľadal voľné miesto. Napokon však takúto dlhočiznú prihrávku dobehnúť nedokázal.

3

Z pravej strany posielal center do vnútra šestnástky Leško. Jeho pokus zachytil brankár Slávik a rozohral.

2

Streňo sa rozhodol zakončiť akciu aj po odpískaní hlavným rozhodcom a lopta skončila v sieti. Následne sa športovým gestom hlavnému arbitrovi ospravedlnil.

1

Úvodný výkop mali k dispozícii futbalisti Tatrana Prešov, ktorí útočia z nášho pohľadu sprava doľava. Do Popadu pricestovalo aj niekoľko dunajskostredských fanúšikov, ktorí sú na severnej tribúne.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Na trávniku už máme oba tímy, Prešovčania v bielych, Dunajskostredčania v žltých.
Prajem vám príjemný futbalový podvečer a vítam vás pri sledovaní predposledného 32. kola Fortuna ligy. 1. FC Tatran Prešov dnes v popradskom NTC privíta FC DAC Dunajská Streda. Stretnutie sa začína o 17:30 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

Prešovčania sú už niekoľko kôl vyradení z boja o titul alebo z boja o pohárovú Európu. Túto sezónu z 28 zápasov vyhrali iba tri, pripísali si 9 remíz a až 16 prehier. So skóre 16:58 a 18 bodmi sú teda na poslednej 11. priečke. Ani v posledných zápasoch sa im veľmi nedarilo. Prehrali na Pasienkoch so Slovanom 3:1, následne predtým s Podbrezovou 0:2. Bod získali naposledy 3. mája tu v Poprade, keď remízovali so Zlatými Moravcami 1:1.

Pre Dunajskú Stredu to bude ešte dôležitý zápas, vzhľadom na to, že Dunajskostredčania stále bojujú o miestenku do pohárovej Európy. Aktuálne sú síce na nepostupovom 5. mieste so 41 bodmi a skóre 36:31, no na štvrtú Podbrezovú strácajú 4 body. Podbrezovú navyše v nasledujúcom kole čaká doma tretí Ružomberok so 46 bodmi a v poslednom kole už istý majster zo Žiliny. Dunajská Streda ešte bude hrať práve v Ružomberku. Záver súťaže bude teda pre DAC veľmi napínavý a sme zvedaví ako sa boj o vstupenku do predkola Európskej ligy napokon skončí, keďže majster je už pár kôl istý. DAC naposledy remízoval doma s Podbrezovou 2:2, ale predtým ťahal šnúru až 5 víťazstiev v rade. Po zápase s Prešovom teda očakávajú jedine tri body do tabuľky.

Vo vzájomných zápasoch v tejto sezóne bola s prehľadom úspešná Dunajská Streda. DAC vyhral najprv vonku 0:3 a potom doma 5:0. Celkové skóre je teda 8:0 v prospech žltomodrých a možno podobný výsledok sa očakáva aj dnes. Sledujte nás. Pekný športový zážitok!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

FC Tatran Prešov – DAC 1904 Dunajská Streda

1:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 37. Streňo – 51. Šafranko

Karty:   54. Bartek (PRE), 66. Petko (PRE) – 28. Ljubicić (DUN)

FC Tatran Prešov: Talian (C) – Petko, Dupkala (69. Trebuňák), Katona, Leško – Dzurík, Keresteš, Streňo (89. Rolinc), Micherda – Bartek, Hovančík (46. Kubus).
Náhradníci: Ferenc – Jacko, Rolinc, Leško, Trebuňák, Štefančík, Kubus.

DAC 1904 Dunajská Streda: Slávik – Ljubicić (C) (65. Sarr), Huk, Michalík, Pačinda – Ľupták, K. Vida (46. Mervo), Šafranko, Živković – Davis, Aluku (87. Mészáros).
Náhradníci: Száraz – Mervo, Sarr, Mészáros, Pambou, Pagáč, Kocsis.