Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference FC Fastav Zlín

konec

18.05.2017, 11:00 • David Šimon (@David_Simon92)

Tisková konference končí. (11:44:23)
Zdeněk Červenka (majitel): "Je to pohádka. Jak jsme tu před 2 lety seděli a nevěděli, jestli budeme hrát první nebo druhou ligu, tak jsme tu znovu a budeme hrát Evropskou ligu. Jak už to Bob někde řekl, je to pohádka!"
Zdeněk Červenka (majitel): "Měli jsme dříve nevýhodu, že jsme hráli druhou ligu. Talentovaní hráči z mládeže nám odcházeli do akademie Slovácka, protože neviděli perspektivu ligy."
Jakub Jugas: "Hrál jsem do 10 let v Otrokovicích, následně jsem šel do Zlína a dostal šanci. Co bude dál, tak to nevím, ale my společně s týmem, vedením a městem, jsme dokázali obrovský úspěch. Otázka mého působení je otevřená, ale jsem s tím klubem tady spjatý."
Zdeněk Grygera (manažer A-týmu): "Je zájem o naše hráče. Ale včerejšek byl zlomový a u většiny hráčů se to zlomí na naši stranu. Dostáváme se nyní do pozice, že nám volají a nabízí hráče, takže se to otáčí. Nesmíme se unáhlit, zpanikařit a zvládnout obměnu kádru."
Zdeněk Červenka (majitel): "Když jsem klub přebíral před 15 lety, tak to bylo po sestupu do 2. ligy. Neměl jsem tehdy žádnou představu a učili jsme se za pochodu. Měl jsem stejný přístup jako v podnikání i ve fotbale."
Zdeněk Grygera (manažer A-týmu): "Ač jsem hrál za Ajax, tak teď upřednostňuji zájmy zlínského klubu. Psal mi i Mino Raiola, jenže je agentem Pogby nebo Zlatana, tak mu musím napsat, aby kluky motivoval!"
Zdeněk Červenka (majitel): "Rádi bychom vyrazili do Stockholmu na finále Evropské ligy, abychom si promluvili s tím Mourinhem."
Leoš Gojš (ředitel): "Pokračuje stále ligová soutěž. Je to samozřejmě velké vítězství, které si zaslouží oslavy, ale stále běží liga. Musíme to správně načasovat."
Kde se bude Evropská liga hrát?
Zdeněk Červenka (majitel): "Narodil jsem se v Uherském Hradišti, rád bych byl, abychom hráli tam, ale je tam velká rivalita. Ve hře je taky Olomouc. Je to taky o ekonomice, ale Olomouc už nám to nabídla."
Kam se klub může posunout?
Zdeněk Červenka (majitel): "Rozpočet klubu by mohl být 70 milionů korun, pokud by bylo ale dalších 70 milionů, tak se zdvojnásobí. Musíme smysluplně investovat. Do stadionu nemůžeme investovat, ten není náš, takže vše půjde do týmu. Veškeré peníze zůstanou tady. Musíme rozšířit management."
O změnách v kádru
Bohumil Páník (trenér): "Pokud jste ve skupině Evropské ligy, tak musíte mít dvacet dobrých hráčů a dva brankáře. Záleží také na způsobu naší hry."

Zdeněk Červenka (majitel): "Zájem o naše hráče je, což přínáší vždy úspěch. Na jednu stranu je to radost, ale na druhou je to starost. Zvážíme situaci Živuliče, který je dlouhodobě zraněný a končí mu smlouva."
Zdeněk Červenka (majitel klubu): "Bude hodně záležet na přístím týdnu. Klub se mediálně i výkonostně posune, což si uvědomuje. Pokud půjdeme do skupiny, tak bude třeba větších změn."

Tisková konference začíná.
Dlouhých 46 let trvalo čekání Zlína na vítězství v domácím poháru. Ve finále, které se odehrálo za bouřlivé atmosféry v Olomouci, ševci dokázali zvítězit nad druholigovou Opavou 1:0, čímž získali vstupenku do Evropské fotbalové ligy.

Pokud Manchester United zvládne finále Evropské ligy proti Ajaxu Amsterdam, tak by Zlínští postupovali přímo do základní skupiny!
Jak si Zlín vedl v MOL Cupu?
Třebíč – Zlín 0:4
Tachov – Zlín 0:4
Zlín – Sparta 3:1 pr.
Liberec – Zlín 2:4 pr.
Slavia – Zlín 0:1
Zlín – Opava 1:0
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

Tisková konference FC Fastav Zlín

konec