Menu

Hokej

Mistrovství světa

Kanada – Německo

2:1

konec (1:0, 1:0, 0:1)

18.05.2017, 20:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem • Čtvrtfinále • Daniel Kinc

: 1.17 12.0 18.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Kanada postupuje do finále a Německ se s turnajem loučím, se s vámi z kolínské LANXESS areny loučím a přeji příjemný zbytek večera. Zítra nás čeká volný den, ale v sobotu už jsou na programu obě semifinále! Loučí se s vámi Daniel Kinc. (22:52:51)
Zaplněnou LANXESS arenou, která se loučí s domácí reprezentací, zní kanadská hymna, ovšem tribuny jistě ocení i výkon svých oblíbenců, kteří v průběhu celého MS předváděli skvělé výkony.
Střely na branku – 50:20
Utkání je u konce! Bylo to nakonec velké drama, ale Němci na domácím šampionátu končí, ačkoliv dokázali ve třetí třetině snížit a vrátit se zpět do boje o semifinále. Němci nakonec snížili při oslabení, když obraně javorových listů ujel Yannic Seidenberg a bylo zaděláno na drama! To však Kanada nepřipustil a v sobotu si to v semifinále rozdá v souboji titánů s Ruskem!
Tři hvězdy Německa na turnaji

Christian Ehrhoff (obránce)
Dennis Seidenberg (obránce)
Leon Draisaitl (útočník)
Hráči zápasu

Mark Scheifele (Kanada) – Philipp Grubauer (Německo)

Konec zápasu.

59:55

Kotouč je však v rohu útočného pásma v obležení hráčů Kanady, kde taky končí veškeré naděje Němců na domácím šampionátu.

59:47

Němci vyhráli buly, ženou se dopředu a Grubauer míří ven z branky!

59:40

Oddechový čas pro německou reprezentaci!

59:40

Dvacet vteřin před koncem ale musel zasahovat Grubauer, jenž v tísni nakonec musel také podržet kotouč v lapačce.

59:11

Závěr má Kanada pevně ve svých rukou a už dobrou minutu motá svěřence Marco Sturma na kotouči, ti by jej podtřebovali co nejdřív získat.

58:45

A daří se jí to stále a pořád. Navíc mohl zakončovat z pravého kruhu Giroux, branku však netrefil.

58:16

Kanada je na kotouči v pásmu a rychlou kombinací šetří cenné vteřinky.

58:00

Rozběhly se polsední dvě minuty třetí třetiny a to je také čas, který dělí Němce od konce na domácím turnaji!

57:51

Na druhé straně mohl bleskově udeřit Reimer, ale bekhendem branku z mezikruží vůbec netrefil.

57:33

A navíc z brejku mohly javorové listy rozhodnout! Duchene pocukrovanou žabičkou našel v přečíslení Killorna, jenž v tísni namířil puk do připraveného Grubauera!

56:53

Němci nyní po další sérii vyhození puku o mantinelu získali pásmo, ale po nepřesné přihrávce o něj velmi rychle přišli.

56:21

A čas na závěrečný tlak se stále a pořád nesmírně rychle krátí, Kanada hraje chytře a snaží se co nevíc kouskovat hru.

55:54

Přechod domácích do pásma opět zastavuje porušení pravidel, tentokrát akci Němců zhatil ofsajd.

55:38

O chvíli později už měl Demers lepší šanci! O'Reilly mu puk poslal osamocenému do mezikruží, odkud obránce Kanady pálil příklepem, ale Grubauer v klíčové chvíli udržel puk v náručí!

55:24

Demers dostal puk na modrou čáru a v tísni stihl vystřelit, kotouč však po teči jednoho z Kanaďanů skončil nad břevnem.

54:58

Němcům však běží čas hodně rychle a další akci si rozhodně nepomohli, když po nepřesné rozehrávce odehrál puk jen na zakázané uvolnění.

54:27

Zasahovat ale opět musel Phillipp Grubauer, další jednoduché nahození bylo kořistí pro jeho připravenou lapačku.

54:01

A Němci jsou nyní v plném počtu a mají necelých šest minut na to, aby se pokusili proti velkému favoritovi vyrovnat.

53:51

Kanada ve zbytku přesilovky kombinovala v pásmu, ale ke střele se přes dobré napadání domácích hráčů nedostala.

53:21

Německo právě vstřelilo branku!
Tak tohle čekal jen málokdo! Němci se prosazují v oslabení, snižují a aréna se poprvé ve čtvrtfinále otřásá v základech! Ehrhoff skvěle vyslal do úniku YANNICA SEIDENBERGA, který už od poloviny hřiště jel sám na branku. Pickardovi udělal skvělou kličku do bekhendu a poté puk zasunul po ledě za jeho levý beton – 2:1! Asistence: Christian Ehrhoff.

52:53

Kanada se v přesilovce usadila v pásmu, ale Grubauer všechny střely pokryl a domácí výběr vyhazuje.

52:01

Vyloučení v týmu Německo (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Frederik Tiffels.

51:50

A ještě jedna šance Couturiera. Ten zůstal znovu sám na brankovišti, ale puk netrefil ideálně, nicméně poté puk jeden z německých hokejistů srazil omylem na tyč!

51:30

Tutovka Kanady v oslabení! Sean Couturier ujel obraně, ale už neměl rychlost, a tak na brankovišti prudce vypálil zápěstím, avšak Grubauer skvělým zákrokem vyrážečkou udržel naděje Němců!

51:06

Tentokrát už Němci pásmo podrželi. Ke střele se dostal kapitán Christian Ehrhoff, jenž to zkusil příklepem, ale jeden z beků jeho pokus obětavě vyklekl.

50:34

Kanada zahajuje oslabení podle svého zvyku a podruhé v krátkém sledu vyhazuje kotouč až za branku Phillippa Grubauera.

50:06

Vyloučení v týmu Kanada (Alex Killorn – 2 min., hrubost).

49:57

Patrick Hager projel středem útočného pásma kupředu a dostal se ke střele zápěstí, přičemž Pickard kotouč udržel v náručí. Poté skončil německý útočník v brance a strhla se menší strkanice, po které, zdá se, bude hrát Německo přesilovku.

49:15

Následuje komerční pauza.

49:15

To však neměnilo nic na tom, že Němci opět vyrazili dopředu, ale Draisaitlův pokus byl sražen do ochranné sítě.

49:02

A také Kanada už je v plném počtu.

48:37

Na druhé straně se musel činit také Pickard, ale s oběma střelami od modré si dokázal poradit, a nakonec jeho celek vyhazuje.

47:59

Nakonec zahrozil také Killorn, který si dojel odraženého nahození, nicméně bekhendem nechal vyniknout jen brankáře Grubauera.

47:30

Němci byli již v plném počtu, když ale chybovali v obraně, čehož mohl využít Simmonds, jenž však z mezikruží chvíli osamocen přestřelil branku.

47:02

Síly na ledě se vyrovnají. Kanada měla tlak, ale jde do čtyř. Vyloučen je útočník Brayden Schenn, který si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.

46:25

A opět německý brankář, který se včas přesunul proti ráně Vlasica.

45:51

A Grubauer měl plné ruce práce, když pálil z kruhu Giroux, jehož ránu reflexivně vyrazil, a následně si poradil i s dorážkou Skinnera.

45:17

Přesilovka pro Kanadu. Vyloučen je domácí útočník David Wolf, a to na 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy krku. Dvouminutový trest odpyká za domácího forvarda Brooks Macek.

45:03

Mohlo být sníženo! Felix Schütz převzal přihrávku v pásmu a najel si mezi kruhy, odkud však trefil jen vyrážečku Picarda, který skvěle zasáhl a vyrazil puk do ochranné sítě.

44:46

Vlasic skvěle projel obranou soupeře jako nůž máslem, už byl před Grubauerem, ale ještě, než stihl vystřelit, tak mu německý gólman vytyčenou holí puk vypíchl.

44:26

Dnešní utkání sleduje 16 653 diváků, v Kolíně nad Rýnem tak dnes ani na večerní utkání domácí reprezentace není překvapivě vyprodáno!

44:09

Tak beru zpět, Němci si ji nakonec vytvořili. Draisaitl ujel po pravé straně a přihrávkou hledal na brankovišti Ehrhoffa, ten však nasměroval kotouč těsně vedle branky.

43:44

Zámořský celek zatím ve třetí třetině hraje přesně to, co potřebuje. Němce nechává hrát, ale do větší šance je nepouští.

43:16

Kanada brzdí u zrodu další útočné akce nepřesná přihrávka, puk končí na zakázaném uvolnění a hra se stěhuje zpět před Pickarda.

42:57

Pickard udržel střelu od modré čáry ve svém náručí a již v tuto chvíli má na svém kontě stejně zákroku, jako ve druhé třetině, a to jeden.

42:22

Němci sice vyhodili, ale poté zachytil rozehrávku na pravé straně Jeff Skinner, který se řítil na branku, ovšem v momentu, kdy chtěl vystřelit, mu kotouč přeskočil přes hokejku.

41:42

A to stejné se jim nechtěně povedlo i za dalších dvacet sekund, Kanada opět získává buly v útočném pásmu.

41:20

A Němci poté raději vyhodili na zakázané uvolnění.

41:10

Nyní už si šanci vytvořila! Wayne Simmonds projel do pásma a jemnou žabičkou našel Girouxe, jenže jeho teč dokázal Grubauer pohotově vyrazit.

40:39

Ale Kanada po dalším buly v pásmu střelecký pokus nevyprodukovala a domácí dokázali vyhodit.

40:08

Javorové listy vyhrály buly, ihned se vydaly dopředu a Grubauer musel ihned zasahovat.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku – 35:8
Druhá část je za námi a Kanada za totální dominance na ledové ploše nakonec dokázala zdvojnásobit svůj náskok. Javorové listy pustily soupeře ve druhé části jen k jedné jediné střele. Navíc se dočkaly navýšení skóre poté, co od modré čáry dobře střílel Matheson a vyraženou ránu doklepl bekhendem do sítě Jeff Skinner. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina. Buďte u ní s námi.
Další třetina začne přibližně v 21:57.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:49

A jeětě jednu možnost měl také v mezikruží Alex Killorn, nicméně střela mu nesedla a Grubauer ji navíc u své levé tyče vyrazil.

39:23

Wayne Simmonds dobře pálil z levého křídla, pokus z těžkého úhlu Grubauer pohodlně pokryl.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny!

38:37

A Kanada i nadále pokračuje v aktivní hře, Němci druhou třetinu neodehráli vůbec dobře a stále čekají na svůj úvodní střelecký pokus.

38:08

Kanada právě vstřelila branku!
Javorové listy nakonec ještě ve druhé třetině navyšují svůj náskok. Celou akci načal na pravé straně Scheifele, který našel na modré čáře Mathesona, jehož rychlou střelu ze zápěstí ještě Grubauer zareagoval pravým betonem, ale ne bekhendovou dorážku JEFFA SKINNERA byl již krátký – 2:0! Asistence: Michael Matheson, Mark Scheifele.

37:44

Kanada pokračovala v útočném snažení, ale Grubauer byl připraven a ukryl kotouč pohodlně v rukavici.

37:18

Vyloučený Giroux se vrátil do hry a okamžitě stál u zrodu brejku, když na modré čáře přenechal puk Simmondsovi, ten ale z levého kruhu prostor u vzdálenější tyče netrefil.

36:43

S koncem přesilovky se Němci usadili v pásmu a v mezikruží dostal prostor ke střele Dennis Seidenberg, ovšem ve vyložené pozici minul branku!

36:16

Kanada nejprve vyrazila do brejku 3 na 1, ale naložila s nním prachbídně. Domácí mohli odpovědět ze stejné situace, ale ano oni neuspěli.

35:43

Kanadě ale úvod opět vychází skvěle, už podruhé dokázala vyhodit, a nyní dokonce kombinuje v útočném pásmu.

35:14

Němce čeká druhá přesilovka. Vyloučen je kanadský kapitán Claude Giroux, a to za zdržování hry, kterým se provinil na vhazování.

34:55

Určitě se sluší a patří dodat, že Němci mají ve druhé třetině zatím 0 střel! Jejich soupeř naopak hned 15 střelecký pokusů.

34:35

Němci po zblokované střele vyrazili dopředu v klasickém přečíslení 3 na 2, ale vůbec se nedomluvili a kotouč jen odevzdali do rohu hřiště.

34:00

Celek ze zámoří předvedl svou další kombinační vyspělost na kotouči, domácí však dobře přistupovali do soubojů a Kanaďani do střelecké pozice nepustili.

33:21

Přichází prostor na druhou komerční přestávku v prostřední části hry.

33:21

To Michael Matheson se ke střele dostal, když se mu otevřela dálnice ke střele, Grubauer jeho ráně k tyči nastavil svou rukavici a ní taky kotouč schoval.

32:43

Jeff Skinner mohl překvapit všechny pohotovou střelou bekhendem z mezikruží, ale pokus byl zblokován a domácí beci útočníka Caroliny Hurricanes k dorážce nepustili.

32:05

Následně Němci raději pod tlakem vyhodili, vystřídali, ale Kanada už je znovu usazena v jejich útočné třetině.

31:35

Po buly vyrazili hráči v červeném dopředu a O'Reilly se pokoušel ze vzduchu tečovat přihrávku od pravého hrazení, ale v těžké pozici před brankou promáchl.

31:09

Navíc zámořský celek nyní pomohl sám svému soupeři zdarma do útočné třetiny, když Konecny zavinil úmyslný ofsajd.

30:53

Kanada se osměluje a opět přebírá otěže druhé třetiny. Domácí brankář znovu zasahoval, ale opět byl proti schované ráně od modré čáry pohotově připraven.

30:20

A právě kanadský mladík mohl hned po návratu do hry zvýšit, ale z brankoviště trefil jen připraveného Grubauera.

29:56

Navíc vyloučený Mitch Marner je zpět na ledové ploše.

29:49

Kanada si s oslabením nedělá vůbec žádnou hlavu a i v jeho závěru nekompromisně vyhazuje.

29:25

A navíc mohla i skórovat! Sean Couturier vystihl nepřesný pas soupeře a byl úplně sám před Grubauerem, ale ten stihl sklapnout proti jeho ráně své betony!

28:54

Němcům se zatím za mohutného povzbuzování tribun nedaří najít tu pravou pohodu, Kanada opět velmi rychle, dokonce třikrát v řadě, vyhodila.

28:22

Draisaitl je zpět na ledě, ale Kanaďané oslabení zahajují prudkým vyhozením.

27:56

Síly na ledě se srovnají a i domácí si za chvíli vyzkoušejí přesilovou hru. Vyloučen je Mitchell Marner, který si odsedí dvě minuty za hákování.

27:45

Navíc Kanadě se po kombinační stránce druhá polovina přesilovky nedaří, nyní ji v přechodu přes modrou čáru zastavil ofsajd.

27:16

A Němci se následně dvakrát po tlakem soupeře vysvobodili vyhozením až za branku Picarda.

26:41

Přesilovku hned v jejím úvodu mohl úspěšně zakončit z levé strany Giroux, ale Ehrhoff do jeho rána skvěle lehl a zblokoval ji.

26:22

Na trestnou lavici nakonec usedá oblíbenec domácích tribun a největší hvězda Leon Draisaitl, který si odpyká dvě minuty za hákování.

26:22

Předtím ale ještě následuje komerční přestávka.

26:22

Sean Couturier dobře ujel po levém křídle, kde mu spoluhráči udělali prostor, ale z blízkosti Grubauera nepřekonal. Kanada si však zahraje další přesilovku.

26:02

Wayne Simmonds měl další šanci v krátkém sledu, když si sjel ze středu doprava a snažil se najít mezírku v postoji Grubauera, ovšem ten skvěle zasáhl.

25:35

Kanada se poté vymanila z tlaku a nyní už je v útočné třetině, kde rozjíždí další ze svých kombinací.

24:45

V akci navíc pokračoval Ehliz, jenž z mezikruží nabízel puk na teč Plachtovi, ale ten celou situaci přejel.

24:30

A Kanada toho málem litovala! Domácí ujeli do brejku 3 na 2 a Konrad Abeltshauser zůstal úplně sám na pravé kruhu, odkud však místo mezi betony povyjetého Picarda nenašel!

24:10

O několik chvil později mohl náskok Kanady zvýšit opět Simmonds, ale z otočky na levém kruhu jen a pouze přestřelil.

23:52

A opět si po deseti sekundách hry od posledního buly vysloužil potlesk tribun Phillip Grubauer, jenž skvěle pokryl prostor u pravé tyče po ráně Mathesona.

23:42

Na jedné straně nejprve Picard vyrazil ránu Ehrhoffa, aby za několik sekund později an druhé straně prozkoušel pozornost Grubauera pohotovou ranou Travis Konecny.

23:03

Kanada ji však velmi rychle a rezoltně odmítla a sama zkusil projít dopředu. Schennova rána byla sražena, ale kotouč se nakonec odrazil ke Grubauera, jenž nechtěl nic riskovat a přikryl kotouč.

22:34

A následně dobře vyjel za svou branku také Clacin Picard, se spoluhráči dokázal kotouč vyhodit, ale Němci už se opět řítí s další porcí svého útočného snažení.

21:56

Nakonec ale svěřenci Marco Sturma tlak na kotouči v pásmu předvedli, ale ke střele se nedostali. Kanaďané zatím skvěle brání.

21:27

Domácí chtěli kontrovat z brejku, nicméně nic kloudného nepřevedli, neboť je v postupu směrem vpřed zastavil ofsajd.

21:10

Další akci mohl zakončovat po přihrávce zpoza branky Wayne Simmonds, nicméně v pádu kotouč netrefil ideálně.

20:59

A ten vzápětí po jemném nahození raději přerušil hru, když schoval kotouč v rukavici.

20:48

Vlasic skvěle našel dlouhou přihrávkou Duchena, který ještě rozdal kotouč doprava, ale po křižném pasu se mu na levý kruh vrátil, nicméně útočník Colorada trefil jen dobře postaveného Grubauera.

20:05

Kanada ovládla úvodní buly druhé třetiny, ale kotouč po nahození pouze odevzdala svému soupeři.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku – 15:7
Úvodní třetina je za námi a do kabin odchází spokojenější Kanada. Ta se zatím postarala o jedinou branku utkání při přesilovce, v níž O'Reilly našel povedenou zadovkou volného Marka Scheifeleho a ten z první trefil přesně protější horní růžek branky Phillippa Grubauera. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina. Buďte u ní s námi.
Další třetina začne přibližně v 21:07.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:53

Němci nakonec po vyhraném buly a rychlém přechodu stihli ještě zaútočit, ovšem ke střeleckému pokusu se nedostali.

19:34

Ještě jedna šance Kanady. Grubaer skvěle vyrazil ránu Demerse, ovšem poté se na brankovišti strhl obrovský závar, ze kterého však hráči javorového listu vyrovnání nevytěžili.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny!

18:30

To na druhé straně musel být připraven Grubauer, ale se střelou od modré čáry si nakonec dokázal poradit.

17:48

Domácí mohli velmi rychle odpovědět, když se ke střele dostal Draisaitl, ale Picard proti jeho ráně zasahovat nemusel.

17:11

Kanada právě vstřelila branku!
Kanada nakonec přesilovku využívá a jde do vedení! Marner poslal kotouč za pravé strany O'Reillymu, jenž nejprve puk nezpracoval, ale poté jej ze záporného úhlu skvěle vrátil bekhendovou zadovkou naslepo do mezikruží, odkud MARK SCHEIFELE trefil přesně vzdálenější šibenici – 1:0! Asistence: Ryan O'Reilly, Mitchell Marner.

16:53

MacKinnon dobře pálil z levého křídla, Grubauer jeho ránu vyrazil, ale Mark Scheifele se k dorážce nedostal.

16:15

A uvidíme první přesilovku zápasu, zahraji si ji po faulu na Parayka Kanada. Vyloučen je Patrick Reimer, který si na trestné lavici odpyká dvě minuty za hákování.

15:50

Ale záhy se tam může opět vrátit, když Němci nepřesně rozehrávali a poslali kotouč jen na zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před německou svatyni.

15:13

Nikoliv. Wayne Simmonds sice našel křižnou přihrávkou na modré čáře Demerse, ale ten střílel jen vedle branky a Kanada se poté sama vyhnala z pásma.

14:45

Hokejisté v červených dresech jsou opět usazeni na kotouči v pásmu, ale vytěží ze své akce něco?

14:16

Za patnáct sekund nato se do pásma vydal po křídle Nathan MacKinnon, ze zápěstí vyslal prudkou ránu, Grubauer však znovu neměl se střelou starosti.

14:00

Němci znovu vyhodili, ale do brejku se na pravé straně nevydali, přičemž kotouč raději nahodili za branku Picarda a odjedi střídat.

13:27

A Kanaďané z celé akce nakonec vytěžili také střelecký pokus, ale Grubauer si je v úvodu utkání zatím jistý svými zákroky, což rezultoval také nyní, kdy opět zasáhla jeho připravená lapačka.

13:05

Domácí poté dvakrát rychle vyhodili, při druhém vyhození musel dokonce zasahovat brankář Picard, který ale bleskově pomohl svým spoluhráčům a načal novou akci.

12:36

Po rychlé kombinaci se Kanada usadila v pásmu, ale celá akce skončila poté, co Demers na modré čáře nezpracoval prudký pas Couturiera.

12:05

A nyní přichází prostor na další komerční brejk.

12:05

A kanadský brankář má stále více práce. Nyní musel být připraven po výpadu Němců na pravé straně, měl však čistý výhled a prudký pokus Tiffelse ukryl v rukavici.

11:42

Hraje se nahoru dolů. Na druhé straně stál chvíli osamocen v mezikruží Reimer, z první rychle vypálil, ale obránce Kanady srazil kotouč do ochranné sítě.

11:34

Okamžitě po buly vyrazil po pravém křídle dopředu MacKinnon, ale Grubauer byl připraven a štiplavou ránu vyrazil.

11:19

A stejný prohřešek je následně pískán také domácímu Německu, když si druhá formace nerozuměla při kombinaci a moc brzy přejela modrou čáru.

11:01

Kanada sice vyhrála buly, ale Vlasicovi na malý moment utekl kotouč do střední třetiny, a tak je pískán ofsajd.

10:54

A Grubauer poté raději přerušil kotouč, aby nechal své spoluhráče vystřídat.

10:37

Na druhé straně si skvěle vybruslil od mantinelu na střed mladičký Marner, ale místo střely k tyči trefil jen před brankou stojícího Konecneho.

10:03

David Wolf zastavil na modré čáře skvěle přihrávku a domácí mohli pokračovat v útoku. Kotouč se dostal doleva na Mullera, ale Picard jeho tvrdou ránu k tyči zastavil vyrážečkou.

09:28

A kanadští hokejisté poté pod tlakem raději vyhodili kotouč z obranného pásma na zakázané uvolnění.

09:15

A domácí si po vyhraném buly nevedli vůbec špatně, když se ke střele dostal Draisaitl, ale jeho pokus mu jistě nevyšel tak, jak zamýšlel. Puk skončil vedle branky.

08:49

Jeden z domácích hokejistů ukázal v rohu útočného pásma skvělý bodyček na soupeři, za což sklidil mohutný potlesk tribun. Poté kotouč skončil po další teči v hledišti a vhazovat se bude před brankou Picarda.

08:05

Hraje se zatím ve velkém tempu i nasazení, Kanada je aktivnější, ale domácí jsou nesmárně nebezpeční z rychlých brejků.

07:42

V další akci Kanady zakončoval po rychlé otočce v mezikruží Mark Scheifele, ale z bekhendové strany minul levou tyč branky Němců.

07:10

Marc-Édouard Vlasic páli prudce od modré čáry a MacKinnon stál úplně sám před brankou, kde se pokoušel tečovat, ale to se mu nakonec nepovedlo podle představ, a Grubauer skákavý kotouč odpálil hokejkou do rohu hřiště.

06:33

Následuje první komerční brejk utkání.

06:33

O chvíli později se navíc dostali k další nebezpečné střele, když se po levém křídle vydal dopředu Moritz Müller, ale Calvin Pickard jeho pokus směřující na zadní tyč ukryl v lapačce.

05:56

Kanada v pásmu předvedla další dobrý tlak, ke střele se tentokrát mohl dostat Giroux, ale byl zablokován a domácí pohodlně vyhodili po mantinelu.

05:21

Domácí vyrazili do brejku a chvíli jeli 3 na 2. Felix Schütz dostal přihrávku do druhé vlny, ostře vypálil z mezikruží, ovšem Picard jeho pokus skvěle vykopl levým betonem.

04:45

Matt Duchene projel do pásma, ale jeho první rána byla zablokována. Útočník Colorada poté s kotoučem obkroužil branku a nabil Morrisseymu, ale jeho pokus byl taktéž zablokován.

04:14

Po vítězném buly Kanady se na modré čáře dostal ke střele Brayden Point, ale jeho rána byla jedním z domácích hráčů sražena na střídačku.

03:57

O chvíli musel domácí muž s maskou řešit další ošemetnou situaci, ale nakonec si v chumlu těl nahození od modré čáry našel a nadvakrát ukryl kotouč v rukavici.

03:25

První obrovská šance zápasu! K O'Reillymu se odrazil kotouč k levé tyči po sraženém nahození, útočník Kanady zakončoval už do prázdné branky, ale Grubauer naprosto fantastickým zákrokem jeho střelu na čáře chytil do lapačky!

02:59

Kanaďané jsou stále v pásmu, ale momentálně se jim nedaří dostat ke střele.

02:27

Kanada nahodila kotouč do pásma a Grubauer si pro něj šel za branku, ovšem ho překvapil odraz kotouče, Německý brankář skvěle holí stihl zareagovat a vyrážečkou následně odrazil i následnou ránu Pointa o několik vteřin později.

02:00

A kanadský gólman musel být připraven i vzápětí, když pálil Y. Seidenberg, ale betonem střelu domácího útočníka odrazil.

01:35

A první zákrok si připsal také Picard, který nejprve špatně rozehrál, ale poté své selhání napravil, když ránu jednoho z domácích hokejistů lapil u své pravé tyče.

01:11

Phillipp Grubauer musel být opět ve střehu a zasahovat proti skryté ráně od modré, ale jeho levý beton byl na místě a brankář Německa kotouč vykopl.

00:55

Hráči s javorovým listem na prsou jsou od úvodu neustále aktivní a opět se ženou dopředu, tentokrát po pravé straně.

00:20

Kanada vyhrála buly a po něm se ihned vydala dopředu, ovšem Grubauer si po střele Parayka připsal první úspěšný zákrok.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba celky v těchto minutách vstupují na hrací plochu. Kanada, která je v zápisu vedena jako domácí, nastupuje v červených dresech, Němci se oděli do bílého.
O favoritovi dnešního utkání není pochyb. Kanada směřuje na turnaji za třetím zlatem v řadě, nyní ji však stojí v cestě domácí Německo. Tribuny LANXESS areny se dnes zaplňují velmi pozvolna a dokonce se dá očekávat, že NEbude vyprodáno, což by byla velká škoda.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

Kanada: Pickard (Ch. Johnson) – Parayko, Vlasic (A), Demers, de Haan, Morrissey, Matheson, Lee – MacKinnon, Skinner, Scheifele – Simmonds, Giroux (C), R. O'Reilly – Duchene (A), Couturier, Killorn – B. Schenn, Konecny, Marner – Point.
Trenér: Jon Cooper.

Německo: Grubauer (Greiss) – Reul, Ehrhoff (C), D. Seidenberg (A), Müller, Abeltshauser, Hördler, Krueger – Kink (A), Y. Seidenberg, Kahun – Draisaitl, Reimer, Ehliz – Macek, Plachta, Hager – Schütz, Wolf, Tiffels – Fauser.
Trenér: Marco Sturm.

Rozhodčí: Jan Hribik (CZE), Daniel Stricker (SUI) – Judson Ritter (USA), Sakari Suominen (FIN).

Nate MacKinnon je nejproduktivnějším hráčem Kanady.

Sestava Německa z posledního utkání

Grubauer (Aus den Birken) – Ehrhoff (C), Hördler, Reul, Müller, Abeltshauser, D. Seidenberg (A), Krueger – Kink (A), Plachta, Kahun – Fauser, Schütz, Tiffels – Draisaitl, Hager, Wolf – Y. Seidenberg, Reimer, Ehliz – Macek.
Německo

Domácí družina, která prahne po úspěchu víc než kdykoliv dříve, prožívá turnaj jako ha houpačce. Poté, co na úvod šampionátu zdolala vítěze skupiny A z USA, tak padla se Švédskem a Ruskem. Poté přišly další dvě výhry, ale také trpká prohra s rivalem z Dánska. V utkání o všechno ale Němci opět zapli a i když proti Lotyšsku ještě půlminuty před koncem prohrávali o gól, tak dokázali vyrovnat, a poté v nájezdech získat potřebný bod na postup do čtvrtfinále právě na úkor soupeře z Pobaltí.

Výsledky Německa na MS 2017

05.05. USA – Německo 1:2
06.05. Německo – Švédsko 2:7
08.05. Německo – Rusko 3:6
10.05. Slovensko – Německo 2:3 sn.
12.05. Dánsko – Německo 3:2 pr.
13.05. Itálie– Německo 1:4
16.05. Německo – Lotyšsko 4:3 sn.

Nejproduktivnější hráči

Dennis Seidenberg – 8 bodů (1+7)
Dominik Kahun – 7 bodů (2+5)
Patrick Reimer – 4 body (2+2)
Sestava Kanady z posledního utkání

Pickard (Ch. Johnson) – Parayko, Vlasic (A), Demers, de Haan, Morrissey, Matheson, Lee – MacKinnon, Skinner, Scheifele – Simmonds, Giroux (C), R. O'Reilly (A) – Duchene, Couturier, Killorn – Konecny, Marner, Point – B. Schenn.
Kanada

Zámořský celek útočí na třetí zlato a zatím má slušně našlápnuto k tomu, aby na tento unikát, který mimochodem jako jediný v novodobé historii, kdy byly zavedeny vyřazovací boje, zaznameli Češi. Země javorového listu ztratila ve skupině pouze dva body, a to když prohrála po prodloužení se Švýcarskem. Ve skupině Kanaďané získali 19 bodů se skóre 32:10!

Výsledky Kanady na MS 2017

05.05. Česko – Kanada 1:4
07.05. Slovinsko – Kanada 2:7
08.05. Bělorusko – Kanada 0:6
11.05. Kanada – Francie 3:2
13.05. Kanada – Švýcarsko 2:3 pr.
15.05. Kanada – Norsko 5:0
16.05. Kanada – Finsko 5:2

Nejproduktivnější hráči

Nathan MacKinnon – 12 bodů (5+7)
Mitchell Marner – 10 bodů (4+6)
Jeff Skinner – 8 bodů (3+5)
Vítám všechny fanynky a fanoušky mezinárodního hokeje! Mistrovství světa v ledním hokeji, které se letos koná v Paříži a Kolíně nad Rýnem vrcholí a dnes jsou na programu čtvrtfinále, které často rozhoduje o úspěchu, či neúspěchu na šampionátu. V druhém utkání v Kolíně nad Rýnem se utkají suverénní vítěz skupiny B Kanada, která se však pro vyřazovací boje musela stěhovat, a domácí Německo. Utkáním vás provede přímo z dejiště utkání Daniel Kinc.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.

Kanada – Německo

2:1

konec (1:0, 1:0, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 18. Scheifele (R. O'Reilly, Marner), 39. Skinner (Matheson, Scheifele) – 54. Y. Seidenberg (Ehrhoff)

Kanada: Pickard (Ch. Johnson) – Parayko, Vlasic (A), Demers, de Haan, Morrissey, Matheson, Lee – MacKinnon, Skinner, Scheifele – Simmonds, Giroux (C), R. O'Reilly – Duchene (A), Couturier, Killorn – B. Schenn, Konecny, Marner – Point.

Německo: Grubauer (Greiss) – Reul, Ehrhoff (C), D. Seidenberg (A), Müller, Abeltshauser, Hördler, Krueger – Kink (A), Y. Seidenberg, Kahun – Draisaitl, Reimer, Ehliz – Macek, Plachta, Hager – Schütz, Wolf, Tiffels – Fauser.

Rozhodčí: Jan Hribik (CZE), Daniel Stricker (SUI) – Judson Ritter (USA), Sakari Suominen (FIN)

Průběh zápasu
1. třetina
16:15 GER 2 Reimer, hákování
17:11 CAN 1:0 Scheifele (R. O'Reilly, Marner)
Po 1. třetině
2. třetina
26:22 GER 2 Draisaitl, hákování
27:56 CAN 2 Marner, vysoká hůl
35:14 CAN 2 Giroux, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
38:08 CAN 2:0 Skinner (Matheson, Scheifele)
Po 2. třetině
3. třetina
45:17 GER 2+10 Wolf, zásah do hlavy nebo krku+zásah do hlavy nebo krku, odpyká Macek
47:02 CAN 2 B. Schenn, nedovolené bránění
50:06 CAN 2 Killorn, hrubost
52:01 GER 2 příliš mnoho hráčů, odpyká Tiffels
53:21 GER 2:1 Y. Seidenberg (Ehrhoff)
Konec