Menu

Další

Curling - MS žen

Česko - Skotsko

6:7

konec (0:1,1:0, 0:0, 0:2, 2:0, 0:1, 2:0, 0:1, 1:0, 0:2)

23.03.2017, 12:00 • Jaroslav Svoboda (@JarSvoboda), Filip Lefenda

Já se s vámi loučím, nejen za sebe, ale i za kolegu Filipa Lefendu, přejeme vám hezký zbytek dne a zase brzy na počtenou. (15:03:40)
O medaile si to rozdá neporažená Kanada s Ruskem, Švédském a právě se Skotskem.
Ať je to jak chce, tým Anny Kubeškové předvedl fantastický výkon a je nadějí pro olympijskou kvalifikaci, která bude na pořadu v prosinci, navíc v České republice, v plzeňské hale Košutka!
České hráčky na turnaji končí na sedmém místě. Je to obrovská škoda, protože v tie-breaku by se střetly Češky se Skotskem a s USA. Samozřejmě i tak by byl postup do semifinále proti jasným favoritkám a profesionálním curlerkám v říši fantazie, jenže nic ve zlém, Anna Kubešková a spol. dokázaly na turnaji porazit i obhájkyně zlata ze Švýcarska.

Utkání právě skončilo.

10.end

Bohužel! To je nešťastný konec zápasu pro český tým, Muirheadová zahrála take-out českého kamene a nakonec otáčí výsledek ve prospěch zkušených favoritek! Český tým končí před branami semifinále.

10.end

Bohužel český kámen není vůbec dobrý a Muirheadová bude dohrávat na vítězství v zápase!

10.end

Pokud zahraje take-out nejlepšího kamene, bude jisté, že Skotky neurvou v 10. endu výhru v zápase.

10.end

Muirheadová kontruje skvělým kamenem do středu kruhů, schovaným za guardy. A Kubešková bude odhazovat svůj v kariéře jeden z nejdůležitějších kamenů!

10.end

Sloanová svůj take-out nezvládla, za to česká skipka Anna Kubešková čistí kruhy od posledního skotského kamene v kruzích! Tohle vypadá nadějně z pohledu ubránění Skotek v tomto endu!

10.end

Zatím statisticky nejslabší článek dnešního utkání Alžběta Baudyšová teď zahrála dva stoprocentní odhozy! A v kruzích jsou nyní jen dva kameny, český a skotský. Český je zdá se lepší.

10.end

Vicki Adamsové se podařilo vyčistit trochu prostor před kruhy. Máme za sebou polovinu klíčového endu celého utkání.

10.end

Vicki Adamsová staví kámen do zadní části kruhů, to Tereza Plíšková ten svůj naopak vysoko před kruhy.

10.end

A tohle teď Tereze Plíškové bohužel nevyšlo. Chtěla také zahrát take-out, ale skotský kámen jen "lízla", český míří ze hry a co hůř, ten skotský se podařilo ještě lépe schovat za guardy. Nepříjemná chybka.

10.end

Lauren Grayová zahrává take-out českého kamene v kruzích.

10.end

I Klára Svatoňová staví guard.

10.end

Klára Svatoňová hraje hned první kámen do kruhů, to Grayová staví guard a začíná chystat hru pro skotský atak na dvojku či vyšší zisk. Samozřejmě platí free guard zone pravidlo, tedy že guardy mohou být vyraženy ze hry až po odehrání čtyřech kamenů v endu.

10.end

Začal 10. end zápasu.

9. end

Je to relativně dobrý! Kubešková zahrává draw přímo do kruhů, do středu, a je z toho tedy jednička pro český tým. Ten ale teď bude muset uřídit snahu soupeřek o zisk aspoň dvojky v 10. endu! Jakýkoliv zisk více než jednoho bodu Skotek by znamenal vítězství týmu Eve Muirheadové!

Česko - Skotsko

6:7

konec (0:1,1:0, 0:0, 0:2, 2:0, 0:1, 2:0, 0:1, 1:0, 0:2)

Zpět na online


Statistiky:
SESTAVY
ČESKO

Skip: Anna Kubešková
Viceskip: Alžběta Baudyšová
2: Tereza Plíšková
Lead: Klára Svatoňová
Náhradnice: Ežen Kolčevská

Trenér: Karel Kubeška

SKOTSKO
Skip: Eve Muirheadová
Viceskip: Anna Sloanová
2: Vicki Adamsová
Lead: Lauren Grayová
Náhradnice: Kelly Schaferová

Trenér: Glenn Howard